Slim koopje: Ex-‘Blik op de Weg’ Volvo XC70

Auteur: , 60 Reacties

Lijkt het je wel iets als mensen spontaan aan de kant gaan als je in hun binnenspiegel opduikt? Dan moet je zeker overwegen om deze zwarte Volvo XC70 aan te schaffen. Deze auto is namelijk jarenlang gebruikt voor het programma Blik op de Weg en het kenteken zal bij veel mensen dus bekend voorkomen.

Als je het kenteken (41-LXV-2) even door Google trekt dan stuit je al snel op sites als flitsservice.nl waar je wordt gewaarschuwd voor deze auto. Op de teller staat slechts 179.010 kilometer en dat is niet extreem veel voor een auto uit 2007. Overigens kreeg deze auto pas in 2010 een Nederlands kenteken.

Standaard heeft deze Volvo XC70 2.4 D5 AWD (met automaat) een vermogen van 185 pk, maar het zou ons niks verbazen als Leo de Haas destijds een chipje gemonteerd heeft. Momenteel gebruikt Blik op de Weg naar het schijnt nog een Volvo V60 en XC70.

De presentatie van dit populaire TV programma wordt sinds dit jaar echter niet meer gedaan door Leo de Haas, maar door Frits Sissing die we natuurlijk allemaal kennen van Dancing with the Stars.

Als je interesse hebt in deze XC70 “met een verleden” dan moet je contact opnemen met Volvo dealer Nieuwenhuijse en € 23.950,- achterlaten.

PS Doe er wel even verstandig aan om het interieur goed te controleren op ongewenste gaten etc. Er heeft namelijk nogal wat apparatuur ingehangen…

Volvo XC70 Blik op de Weg

Volvo XC70 Blik op de Weg

Volvo XC70 Blik op de Weg

Met dank aan ggj voor de tip!60 reacties

the-budel-guy
waarom zouden ze een XC70 nemen ipv een V70.

ruiger dan de berm langs de weg wordt het toch niet voor de politie lijkt mij
@the-budel-guy: ze hadden een te ruim budget/ hadden geen smaak / geen verstand van wat er zoal nog meer te koop staat bij andere merken..
@bigcar: Stoepje/drempel/vluchtheuvel is net ff wat makkelijker te nemen tijdens een achtervolging :)
@dawwg: maar dat heeft toch geen zin, want voordat ze zover zijn hebben ze toch alweer een ongeluk gemaakt.. De bomen / lantaarnpalen langs de kant van de meeste wegen zijn getuigen ;)
@bigcar: Dat is de praktijk ja, ik doel meer op de theoretische onderbouwing van de budget-aanvraag ervan :)
@dawwg: oh, op die fiets *knikt heftig instemmend met z’n hoofd*
@bigcar: Serieus ? Je merkt gelijk dat je dit zelf getypt hebt, dan slaat het namelijk gelijk nergens op :)
@luuktb: ..uhu..juist..
@bigcar: Mooie uitspraken weer………..
slim koopje, nou :P. Dat ding is helemaal afgeracht.
@rubenpriest: iedereen weet toch dat agenten heel netjes rijden ;)
Eerlijk is eerlijk, als ik een agent wad zou ik ipv dit gedrocht toch echt een Audi A6 gekozen hebben ( model tussen 2004 en 2007). Het kost toch hetzelfde, dus Tsja,

En bovendien: wrm zou iemand dit moeten kopen? Ik zou liever een 320i nemen, zelfs bouwjaar, achterwielaangedreven, kost zelfs minder. ( desgewenst anders een 330i / 330d :D )
the-budel-guy
@bigcar: A6 allroad met 4.2 V8 zou mijn keuze zijn geweest :P
@the-budel-guy: Ik zou toch voor een GT-R gaan, weet je zeker dat je de boeven kunt bijhouden.
Kan iemand mij overigens uitleggen waarom de politie van die familiebakken nodig heeft? Dat een Gallardo niet geschikt is wegens het pakken van stoeprandjes begrijp ik, maar waarom niet een Abarth Punto bijvoorbeeld? Snel, klein en wendbaar.
@robinio:
1-) het kost veel meer geld dan wij burgers zouden kunnen accepteren
2-) het zijn brokkenpiloten, ze maken te veel schade, dat weer duid op veel te hoge reparatiekosten die ik niet zou willen accepteren als burger
3-) het moet goedkoop zijn in elk opzicht dus ook onderhoud, zoals de onderdelen van vag, zijn echt stukkengoedkoper dan bijvoorbeeld die van mercedes.

en een fiat tsja, staan ze weer te zijken met hun arbo wetgeving, dat het te klein is etc. (je weet hoe de overheid op dat gebied is neem ik aan )

oja, en een gtr: ze kunnen er theoretisch wel de boeven wel mee pakken omdat het “apparaat” echt loeihard gaat, maar de amateurs politie kan er niet mee omgaan, want te veel vermogen (niet dat ze bewezen hebben dat ze ook met weinig vermogen om kunnen gaan, maargoed..)
@bigcar: Ehhh, de Fiat is 1/3 goedkoper… Ik heb het dus niet over de Gallardo.
En “met hun arbo wetgeving”… Voor de 40.000 euro die je bespaard moet het toch wel lukken om bij Fiat 2 Maserati-fauteuils te bestellen?
@bigcar: De vraag is eigenlijk, waar hebben ze die kofferruimte en achterbank voor nodig?
@robinio: Voor als de cameraploeg van “Blik op de weg” meerijdt natuurlijk! :D
@bigcar:
Wel even onderscheid maken tussen het KLPD en de stedelijke politie. Ja, er is vaak schade aan politie auto’s. Maar dat is bijna altijd de stedelijke politie en vrijwel nooit het KLPD. Blik op de weg rijdt bijna altijd met het KLPD mee. Zij hebben, in tegenstelling tot de stedelijke politie, uitgebreide rijvaardigheidstrainingen gehad en zitten dus inderdaad net onder het niveau van een coureur zoals beweerd wordt.
@robinio: of een subaru impreza!
@the-budel-guy: +1, jij snapt mij,
maar ik denk dat die helaas iets duurder is dan deze volvo?
want IK DENK dat die audi dan rond de 80 mille zou kosten terwijl deze volvo VOLGENS MIJ 60 / 70 mille kost? (iemand die wel de prijzen van die dingen uit die tijd (2007) weet>>?? )
@bigcar:


Omdat bijna heel Nederland weet dat ze in VAG-producten rondrijden. Ik zelf let ook altijd op als ze staan te flitsen wat voor auto ze in zitten en eerlijk is eerlijk een Volvo XC70 had ik niet verwacht :P Dat ze in andere Volvo’s rondrijden weet ik wel :D
@zakar36: ja, maar we weten allemaal dat ze of in een volvo of in een ander vag ding rijden, dat weet zelf’s mijn buurjongen van 5 :P

maargoed, als ik een politieagent was zou ik toch iets anders dan vag willen in dat geval, er zijn zat andere duitsers, zoals bijvoorbeeld bmw en mercedes, heerlijke wagens (of ik de agenten die pret in die heerlijke wagens gun, is een ander verhaal)

maar mochten de ambtenaren om de één of andere bizarre manier weigeren zoiets te doen, dan kunnen ze wat mij betreft nog altijd langs toyota. echt die avensis is echt een geweldige wagen om over de snelweg mee te deinen / een woonwijk mee te terroriseren. lekker stil en standaart afgeladen met superveelopties want de duitsers die zijn affabriek karig aangekleed, mits je jezelf loslaat op de optielijst. ervanuitgaande dat de agenten graag de paar opties die er wel zijn aanvinken bij toyota komen ze echt maximaal uit op pak’m beet 40 mille. en voor dat geld heb je dus een heel rijkbeklede avensis, dus dat is lekker goedkoop in vergelijking met de duitsers.

het enige waarvoor er dan nog kosten zijn voor de agenten zijn:
-tank kosten
– reparatie (geen onderhoud)

onderhoud op die dingen heb je nauwelijks, dus het enige waar ze zo nu en dan voor in de buidel moeten tasten zijn de reparatiewerkzaamheden wegens brokkenpiloot-taferelen superheld-taferelen bij de politie :D
@bigcar:

Politie rijdt ook veel in Mercedes hoor, vergis je niet, ze hebben aardig wat C250 CDI´tjes, zoals deze (meest recent bekend)

http://www.flitsservice.nl/repo_s/45/4551/79TGV2.jpg
@rijbewijzer:

Hoezo de neuk doet die het niet?

http://www.flitsservice.nl/repo_s/45/4551/79TGV2.jpg

deze link kopieër ik gewoon op de plek van “image-url” maar ik faal hard..
@rijbewijzer: Werkt op Android wel hoor :o
@bigcar: willen en krijgen zijn helaas twee verschillende dingen… :cry:
@bigcar: en van een A6 ga je zeker wel kwijlen? In mijn ogen ook een gedrocht en een simpele kopie van de A4.
Moet vervelend zijn als je met deze wagen rijdt.
Iedereen gaat dan opeens aan de snelheidslimiet houden.

Zo geraak je ook nergens op tijd. :p
@kippetje:

Als het goed is gaan ze ook naar rechts(waar mogelijk) :P Dus kan je weer door gassen :D
Heb zelf van die blauwe knipperlampjes, erg effectief! ;)
@a6stang: Flitsers in je koplampen is veel beter wanneer je wordt aangehouden, ze zien het bijna nooit.
@Benz65: zegt iemand wiens fucking nickname BENZ65 is!!!! hahahaha wat een giller. Alsof jij met je 65 benz wel vros rijdt
@mmax: Ik kan je ouders niet verwijten dat jij geboren bent met een mentale afwijking, ik verwijt ze wel dat ze jou hebben weerhouden om je algemene kennis uit te breiden. Zoek eens op wat VROS inhoudt en hoe je het gebruikt in een zin.
Waarom is deze auto pas in 2010 op kenteken gezet?
Rijd de politie in Duitse import auto’s rond?
@Donstil: niet de Politie was eigenaar van de Volvo, maar Leo de Haas Produkties B.V. Die lieten er een paar agenten in rondrijden om het programma Blik Op De Weg in elkaar te draaien. Zo moeilijk is het allemaal niet hoor, even logisch nadenken…
@Goed_Koopman: Nou pardon zeg, wat heeft Logisch nadenken daar nou weer mee te maken? Hoe moet ik als normale Nederlander nou weten dat de politie in auto’s rijd van Leo de Haas Produkties.
@Donstil: volgens mij ‘krijgt’ de politie deze auto in bruikleen van Blik op de Weg. De auto is dus eigendom van het TV programma en jet kan voor hun dus voordeliger zijn om een occasion uit Duitsland te halen.
@robbie: Nooit geweten dat Blik op de weg de auto’s regelt. Is dat bij Wegmisbruikers ook zo dan?
@Donstil:
Nee, Wegmisbruikers rijdt mee met het Verkeershandhavingsteam (VHT) van het Landelijk Parket Team Verkeer (LPTV). Het LPTV koopt zelf auto’s, veelal VAG maar tegenwoordig ook BMW 330d xDrive’s!!
@Donstil: een politie agent kan zijn zijn werk doen in elke auto, dus ook een Duitse import bak. Hoewel het natuurlijk uiterst merkwaardig is dat er in een auto van een commerciële partij gereden wordt, een partij die er baat bij heeft dat de achtervolgingen lang en spectaculair zijn en eindigen in een invordering rijbewijs. Niet helemaal dat waar de verkeersveiligheid baat bij heeft. Ik zou er dan ook voor zijn dat politie onopvallende surveillance alleen in echte officiële politie auto’s zou mogen doen.
Duitse import? waarom duits?
@Remko: er staat alleen maar dat de auto pas in 2010 in Nederland op kenteken is gezet. Dat de Volvo geïmporteerd is of uit Duitsland komt zijn aannames. Voor hetzelfde stond die drie jaar stof te happen in de showroom.
@Goed_Koopman: nee hoor. Deze auto is voor het eerst toegelaten in in 2007 (buiten Nederland) en voor het eerst geregistreerd (in Nederland) in 2010.

Je hebt gelijk mbt het feit dat nergens staat dat deze auto uit Duitsland komt. Kan net zo goed een ander land geweest zijn.
Leuk hoor , een auto waar iedereen die hem ziet voor op de rem gaat staan .Kom je nog later thuis.
Oh, iedereen zielig doen dat de politie niet kan rijden. Maar de KLPD mensen die VROS doen kunnen waarschijnlijk stukken beter sturen dan wie dan ook die hier reageert.
@mierenneuker: Mieren neuken altijd voor minimum loon werken. VROS kun je niet doen en die personen die zulke auto’s rijden bakken er niets van. Tijdens achtervolging op tv houden ze maar bar weinig mensen aan, al die runners lachen ze uit.
@Benz65: Jij zou natuurlijk een achtervolging doorzetten als deze voor het overige verkeer gevaarlijk wordt…
Heli’s zijn de shit voor zulke situaties man… :wink:
@Emile_Benz: De kans op een heli in Nederland is klein, en nee ik zou ze hebben aangehouden voordat ze de kans kregen om het overige verkeer in gevaar te brengen.
5 jaar, 180.000 km, diesel, en een gat in zijn verleden (want wie weet waarop de teller stond toen ie een NL kenteken kreeg). Plus de wetenschap dat ie een zwaar leven heeft gehad, met veel apparatuur en bij tijden lomp gebruik.
En dan betaal je nog pakweg de helft van de nieuwprijs.
Als ik heel diep nadenk kan ik nog wel een slimmer koopje bedenken, geloof ik.
@mout: +1 inderdaad. Spijker op z’n kop.
@mout:
Volvo Nederland bepaalt zelf welke auto’s ze aan Blik op de Weg geven. Ze worden dus ook door Volvo zelf geselecteerd en onderhouden. Over het algemeen zijn het altijd zeer nette en goed onderhouden auto’s die na gebruik nog als nieuw zijn.
Bij de videowagens van de politie zelf is dat idd. wel anders. Die worden na starten al gelijk op hun staart getrapt terwijl de Blik-auto’s ’s ochtends door het camerateam naar het bureau worden gereden ;)
@ggj: Nou, wat let je? Steek er meteen € 24.000 in.
Of eigenlijk: je reactie klinkt alsof je hem dan bij jezelf zou moeten kopen.
Het kenteken zegt: import gebruikt in 2010.
Jij zegt: bruikleen van Volvo importeur.
Ik zeg: ‘verrassend’, een importeur die een drie jaar oude auto op kenteken zet.

Jij zegt: goed voor gezorgd ‘want in bruikleen’.
Ik zeg: dan koop ik liever bij een eigenaar-gebruiker. TV-maatschappijen, autojournalisten en politie hebben geen van drieën een betere staat van dienst dan een eigenaar-gebruiker.

Jij zegt: door Volvo NL onderhouden.
Ik zeg: dat kijk ik graag zelf na – vooral omdat ik niets weet over 2007-2010. Ik zie geen enkele reden om aan te nemen dat er in 2010 niet met de tellerstand is geknoeid.

Jij zegt: camerateam rijdt netjes.
Ik zeg: dat is dan het eerste camerateam waarvan ik dat hoor. Je hebt ze vast zelf zo keurig opgevoed.

Zomoto’s taxatie: Bij consistente historie, 2007 en 179.000 km, met dealergarantie: €15.250.
Maar de tellerstand en historie zijn nogal de vraag, dus zou ik er a) in een boog omheen lopen, of b) niet meer dan 12.000 voor durven vragen. Dat is precies de helft van de vraagprijs.

Moet die 24.000 echt op, kijk dan bij deze, want die heeft aantoonbaar 100.000 minder gelopen: http://www.zomoto.nl/13861601/volvo-xc70-24-d5-awd-summum-aut-zeer-fraai–compleet.htm.
Blik op de Weg krijgt de Volvo’s altijd voor niks in bruikleen van Volvo Nederland.
Blik op de Weg hing de apparatuur er altijd zelf in, zonder gaatjes e.d. te boren (de wagens zijn immers in bruikleen). Dit i.t.t. de politie (die ze aanschaft)…
Blik op de Weg (lees: Leo de Haas) gaat altijd voor de snelle benzineversies…
O ja, ik ben insider.
@Emile_Benz:
Als je insider bent moet je weten dat BodW wel degelijk gaatjes boort om de apparatuur in te bouwen. Kijk maar naar de inbouw in de V60 bijv.

Normaal gesproken krijgt BodW altijd snelle benzine-versies van Volvo Nederland, maar deze keer hebben ze naast de V60 ook twee oudere XC70 D5’s in bruikleen gekregen. De 41-LXV-2 is de 185pk versie, de andere XC70 heeft ‘slechts’ 163pk.
Blik op de Weg met Leo was altijd wel een toprogramma hoor. Leuk om te zien en veel minder moraalridderend dan dat vervelende wegmisbruikers.

@Emile, jij dacht, ik kom ook weer eens langs? ;)
@bozewolf: Jazeker! Kijken in hoeverre het niveau onder de reaguurders gedaald was. Bedroevend…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).