SLR McLaren vs een opgevoerde DBS & GT-R [video’s]

Auteur: , 61 Reacties

Een gevestigde naam in supercarland, de SLR McLaren, neemt het op tegen een Aston Martin DBS die dankzij Mansory 750 pk schijnt te hebben. En hij mag het opnemen tegen Godzilla McAnabool von Steroids: een Nissan GT-R met 560 paarden onder de kap. Jup, de Russen van DragTimes zijn weer flink bezig geweest, met een paar zeer gelikte video's als resultaat.

Het doel is simpel: wie een snelst één mijl weet af te leggen wint de race. De hamvraag die echter beantwoord dient te worden vóór het bekijken van het filmpje: kan een SLR McLaren, waarvan het vermogen ongemoeid is gelaten, weerstand bieden tegen zoveel opgepompt autogeweld? Check het wedstrijdje verpissen voor weelderige petrolheads hier beneden.

Ook aanwezig op het meest recente sprintfeestje van DragTimes was de Jeep Grand Cherokee SRT-8 from hell. Een Amerikaanse beul die naar verluidt 1.000 pk onder de kap herbergt (applaus voor de supercharger!) en laat zien wat hij van een standaard Audi R8 V10 overlaat, hoewel de start niet helemaal gelijk verliep.

En een welverdiend compliment aan DragTimes voor het strakke camerawerk!61 reacties

Wat valt die SLR toch in het niet bij de Aston qua uiterlijk…
@Svenska_Aeroplan_AB:

je hebt gelijk de slr is misschien geen schoonheid maar wel een toon beeld van kracht, daar in tegen begint aston me erg te vervelen, overal dezelfde voor en achterkant op knallen is not done voor mij en deze lelijke motorkap plaatst hem voor mij nog onder de slr.
@joeytrambel: voor mij niet. Tijdloos design, kan nog decennia mee…
@Svenska_Aeroplan_AB: Of zoals het wijze spreekwoord zegt:’iets wat nú mooi is, is over 10 jaar nog steeds mooi’.
@Svenska_Aeroplan_AB: Behalve vrouwen misschien
@Svenska_Aeroplan_AB: Schoonheid komt met de jaren zeggen ze ook wel eens..
@Svenska_Aeroplan_AB: Andersom bedoel je.
die aston martin verliest veel tijd bij de start..
Holy crap, dat geluid van die Cherokee hoor je nog letterlijk van mijlenver! Heerlijk! Die MK1 GTR heeft ongeveer net zoveel pk’s als een nieuwe 2012 GTR, moet je nagaan hoe snel dat gaat. Standaard al veel sneller dan de rest.
die aston lijkt wel wat op een virage.. of zie ik dat fout?
@lionwood: Ja en op een v12 vantage en op een cygnet
@pexiges: LOL!
@pexiges: Wat ben je nou voor lulbehanger. Als je een beetje logisch denk weet je dat de Virage een DB9 > DBS is + de ietwat andere koplampen..
@The360box: o echt? en ik maar denken dat de cygnet de opvolger van de DBS is..
twee keer een belabberde start. 1x van de SLR die het nog bijna goed maakt tegen die GT-R, en de tweede van de AM, maar dat schijn niet uit te maken op het resultaat.
@911GT2: lijkt wel of Schumacher in de SLR zit en Rob Geus in de Aston zo slecht is zijn start.
Aston is prachtig.
Heerlijk die Cherokee. Lego doos op wielen die bijna van elke auto gehakt maakt RESPECT
@griffen: Lego? Container bedoel je. De perfecte sleeper vind ik. Kan je volladen met zooi en nog eerder bij het brood zijn dan de eendjes.
@iedereen:

De aston lijkt op de de One-77 omdat de bodykit daarop is geinspireerd. Hij is verkloot.
Ik vind dat die r8 het nog redelijk doet, als je ziet dat hij ongeveer 500 pk minder heeft, veel langere reactietijd heeft, komt hij nog redelijk in de buurt van die baksteen met koplampen
@g40freak: Huh? Onderweg wordt de afstand anders alleen maar groter hoor, ondanks de enorme drag van die baksteen
@kevlard: dat wel, maar als je 1,2 seconde langere reactietijd hebt en je bent ongeveer 3 seconde langzamer.
En je eind snelheid scheelt een km of 6, vind ik het gezien het pk verschil nog alleszins meevallen.
Zo bedoel ik het.
Lekkere filmpjes hoorrrrr. Mogen er meer van komen!
Meest nutteloze vorm van ‘autosport’ ….. stukje rechtuit rijden …
@rechercheur: Meest nutteloze vorm van reageren …altijd negatief zijn…
@pexiges: Agentjes zijn altijd negatief, wat verwacht je?
@rechercheur: Nee want een tijd lang rondjes rijden heeft zeker een stuk meer nut?
@rechercheur: Ik geef je gelijk. Hetzelfde geldt voor driften.
Tuurlijk de aston is heel mooi, maar de merc is toch iets bijzonders.
Aston Martin gaat een beetje de kant op van audi, de behouden veilige stijl, uiteindelijk ga je dat verliezen!
@tritone: Aston heeft het geld ook niet op de rug groeien
Het was die Nissan ook wel gelukt zonder de extra pk’s
Pfft de bestuurder van de DBS was zeker aan het slapen :S voor mij blijft de DBS een van de mooiste supercars ooit.
wat mij nogal opvalt is dat die Cherokee tegen die GTR ook eerder weg is…maar die GTR gewoon ff rustig inhaalt en nog eens een stuk voorligt ook op het einde…

die GTR maakt gehakt van alles, toch wel knap, zeker omdat de laatste versie zo goed als even veel pk’s heeft.
@johanw: Hmm, vind je het gek?! Logisch nadenken is er tegenwoordig ook niet meer bij: De Jeep weegt wel een tikkeltje zwaarder en heeft helaas de verkeerde bodyvorm mee.
In dat eerste filmpje is het echt wie beter start, wint. De GT-R is al weg als de SLR bestuurder nog op zijn gas moet gaan staan, en bij die verschikkelijk verneukte DBS juist andersom. Ook valt me op dat de SLR de tweede run harder en sneller over de finish kwam, misschien een gevalletje niet warm gedraaid?:P
@meneersander: ik vind die one-77 bumpers eigenlijk wel mooi
@meneersander: Is dat niet het gevolg van launch control in de GTR? Mij valt het op dat de GTR meteen al snelheid pakt terwijl de SLR nog op gang moet komen. Alleen jammer dat de GTR niet echt heel mooi is.
Ookal geef je die DBS 1000 Pk wint hij het nog niet van de SLR, jammer dat die klote Nissan steeds het geluid verziekte zodat je die SLR niet hoorde. Ja, van op tijd starten hebben ze ook niet echt veel verstand.
@The360box:

viel mij ook al op dat irritante xbox360 geluid van die datsun, ach ja ze hebben een jointventure toch?
@joeytrambel: Wat wil je hiermee zeggen? Loop je met de kudde mee of ben je echt kritisch? Denk het eerste> idioot.
ZO kan ik ook winnen met een SRT als ik een valse start maak
tegen een aston,X6,Mclaren.
wat een soundtrack!! heeeeerlijk :D
Een Aston Martin is ook wel de traagste dure sportauto die er bestaat en het valt nog mee dat die niet kapot is gegaan. Meer een vitrine product;-). Gelukkig zijn er mensen die van kwaliteit houden.
De AWD van de Nissan laat hier dan ook weer zien, dat wat er ook naast je staat, het is altijd Bye Bye.
Dat komt me bekend voor en zeker als het een beetje vochtig is.. de koning van de weg, zullen we het maar noemen;-).
@subarusti: Really dude? Aston Martin vind ik anders veel beter dan een Nissan en dat is nog zacht uitgedrukt.
Aston Martin is een prestigieus merk, iets dat je niet kan zeggen van een Nissan en lul nou niet over kwaliteit want dat raakt kant noch wal
Trouwens tegen een Veyron zegt een GT-R niet bye bye :) het is eerder andersom ;)
@subarusti: Klopt, dat idee had ik al wat langer maar denk dat die V12 het niet kan trekken. Hij doet de 300 wel maar toch langzamer dan bijv. een 911.
jammer dat die jeep op de achtergrond niet meedoet…
Doe mij die SLR maar. Komt nog uit de tijd dat Mercedes nog Mercedes was. Schitterende wagen van inmiddels 9 jaar oud en nog steeds topprestaties die amper geëvenaard worden de dag van vandaag.
@koenmb: Een prachtwagen met een beul van een blok. Ben er ook nog steeds grote fan van.
Als men er al een Veyron bij moet gaan halen, om de GTR onderuit te halen, dan zegt dat al genoeg;-).
De enige prestigieuse merken (Type) in het filmpje, is de SLR en de Nissan.. als autoliefhebber moet je wel iets verder kijken, dan alleen de poster in je kamer;-).
De GTR rijder heeft het meeste en beste waar voor zijn geld.. als men dat niet snapt, dan moet men nog veel leren en zeker als men Aston Martin als kwaliteit gaat zien, want dat zit alleen in het interieur.
@subarusti: Of je bent aan het trollen of je bent een blinde fanboy want de onzin die je nu uitkraamt slaat helemaal nergens op
Dat je Mercedes prestigieus noemt kan ik nog met moeite enigzins wat bij voorstellen maar Nissan? dat is gewoon gelul er is niks prestigieus aan Nissan.

Je hele argument over waar voor je geld gaat ook mank want mensen die dergelijke auto’s kopen kijken vaak niet naar waar voor hun geld, ze hebben meestal meer dan genoeg geld om meerdere dure auto’s te kopen.
Enkel vanuit jouw oogpunt is waar voor je geld belangrijk wat betreft zulke wagens, maar vergeet niet dat het hier niet om een kilo vlees van de C1000 gaat dus hou maar op met dat waar voor je geld gelul.

Een GT-R is overigens alleen qua snelheid te vergelijken van 0 tot 100, voor de rest staat Bugatti op een niveau die door maar een handjevol andere merken wordt bereikt zoals Koenigsegg.
Ongeloofelijk wat een onzin jij kan uitkramen, het kan haast niet anders dan dat jij aan het trollen bent.
@house:

Jou hoeven we dus niet eens serieus meer te nemen…ga lekker forza spelen ofzo.
@speedlimit en @deruiter: ach gut wat is er, heb ik de fanboys beledigd? get bent:) en deruiter zegt de pot verwijt de ketel jou iets? jouw reactie op mij is zeer infantiel en dan zeg je dat ik nog in de pampers zit ;)
@subarusti: Nissan als prestigieus merk? Nee, de GT-R is een prestigieuze auto voor het merk.

@house: mensen die genoeg geld hebben om meerdere dure auto’s te kopen kijken ook naar waar voor hun geld, maar in een andere verhouding dan de normale sterveling. Daar komt bij dat een GT-R zeker te vergelijken is met een Bugatti Veyron (en daar komt ie): kijk maar naar de prijs-prestatieverhouding. Daaruit wordt duidelijk dat een Veyron niets meer is dan een mooi verpakte snelheidsduivel in rechte lijn.

Anyway, zoals gezegd is het jammer van het geluid van de GT-R, een SLR klinkt zo ongelooflijk bruut! En het is nog steeds een van mijn droomauto’s, de SLR. Overigens wel heel zielig van Mansory dat hun DBS zo langzaam is met 700 PK. Toont aan dat ook tunen een kunst is. En die scheepscontainer! Ik heb me goed kunnen vermaken, wat een idioot apparaat!
Nou die 750pk Aston had zeker de cilinderuitschakeling aan staan ofzo. Talk about gettomg owned by grandpa
Ik ben het geluid van de GT-R nou wel een beetje zat.

En hoezo is ’t steeds een ongelijke start, maakt dat geen verschil voor de timing soms? Het lijkt wel of de witte lampen pas uitgaan als ze vertrekken.
Die GT-R is echt een prachtig stukje techniek. Rijd zo bijna alle supercars eruit! Hadden ze de buitenkant maar een stukje mooier gemaakt.
De GTR ownt al die dikke supercars en tot waanzin opgedreven jeep. Prachtig!
Ik zal dit soort vergelijkingen nooit begrijpen, je kan een turbo in een alto gooien trek je ook de hele wereld eruit is dat ‘leuk’? NEE, standaard fabriek-af machines ok maar dit…
House zit nog in de pampers. Laat hem maar verder met gran turismo spelen:-)
Looks is veel belangrijker dan deze onzinnigheid. Een GT-R blijft er sneu uitzien t.o.v. een DBS. Mensen die dit soort auto’s kopen zullen zelden op een circuit gaan rijden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).