Smart For-us: pickup concept voor Amerika

Auteur: , 18 Reacties

Amerikanen houden van pickups en Smart probeert nog steeds voet aan de grond te krijgen op de Amerikaanse markt. Wat doe je dan, met een grote Amerikaanse autoshow in het vooruitzicht? Je maakt een pickup-concept. Logisch.

Veel moeite heeft Smart op het eerste gezicht niet hoeven te doen voor de For-Us. Het lijkt een rebody te zijn van het Forvision-concept, dat in september in Frankfurt op de beursvloer stond.

Hij is, uiteraard, elektrisch en meet 3.547 x 1.506 x 1.701 mm, een paar slagjes kleiner dus dan de doorsnee pickup in de VS. Het concept is een en al wielbasis, want een overhang is er niet echt aan voor- of achterzijde. De geringe lengte wordt dus in ieder geval optimaal benut. Voor de aandrijving zorgt een 55 kW (75 pk) magneto-electrische motor, die 130 Nm koppel levert en een topsnelheid van 120+ km/u mogelijk maakt.

In het interieur komen we veel geborsteld aluminium tegen, en voor verdere details verwijzen we u naar de Forvision. De stoelen zijn met een zachte stof bekleed, die de passagier het gevoel moeten geven in een hangmat te zitten. Jazeker.

De For-us is verder helemaal 2.0, met plek voor en smartphone op je instrumentenpaneel en een camera in plaats van een achteruitkijkspiegel. De onthulling is in januari op de Detroit Motor Show. We zijn benieuwd of het hippe pickupje de Amerikanen kan bekoren.18 reacties

Niet zolang het geen 1 op 3 loopt en je je shotgun niet kwijt kan…, next! :P
facepalm.
@TimoBac: +1 de enige juiste comment hiervoor…
OT: wat denken ze hiermee te bereiken! Smart hoort met zijn brommobielen niet thuis in USA! Het moet daar bij voorbaat full-size zijn… Full-size pick-ups en SUV’s en dus geen brommobielpickupwtfdinges…
Smart=Dumb… Maar dat waren ze altijd al ;)
@toyotafortuner: Jouw comment doet mij verbazen.. Je weet wel..? Met toyota in je naam.. ;)
@euro95: :lol:
@euro95: oh hoezo dan? Omdat ik een toyota-fanboy ben ofzo?
@toyotafortuner: Neen, ik dacht dat toyota-ppl ook wel “in to” smart-ppl zijn..
Toyota = … (Doe ik niet zeggen..)
Smart = Slim, klein en goedkoop rijden..

Maar niet iets ter aanval / belediging van jou hoor ;)
@euro95: Ah ah ok ik snap m :) ik ben weliswaar toyota-fanboy maar ik heb een schijthekel (srry voor woordkeuze, kon t niet anders verwoorden) aan kleine k*tkarren als een Smart en een IQ ;) en het is best onlogisch/nutteloos dat Smart het probeert in Amerika…. ok een pick-up voor Amerika maar maak hem dan Full-size en niet micro… :s echt *facepalm* voor die domheid van Smart
kan deze nu mooi achterin de pickup?
Asl ze hier een shotgun bij geven loopt het gegarandeert storm. eh not.
Dit is gewoon een beetje ’t merk bekender maken a la marketing.. Niks mis mee.
Ik zie hier geen ”echte” Amerikanen in rijden, niets boven een pick-up voor hun.
@masterstig: Hoe groter de auto hoe kleiner de piem0l??
@euro95: Daar doe ik geen uitspraken over :D, wat ik wel zie, is dat veel kleine mannen in de grootste auto’s rijden.
@masterstig: +1, scherp van je hoor ;)
@masterstig: Lol, het sterft daar van de Priussen en Civics hoor… Nog 10x zo erg dan hier.. Pick-ups zijn uitstervende.
@kaasboerin: Klopt, ik had het meer over het platteland dan over de steden, want in de steden is het (nu) meer duurzaam, milieu enz.
@masterstig: haha dat valt allemaal best mee hoor, veel amerikanen rijden gewoon nog een pickup, vaak als 2e of 3e auto, ook in veel steden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).