Sneeuwtijgers: BMW Concept K2 en X1 Powder Ride

Auteur: , 9 Reacties

De auto-industrie heeft een nieuwe hippe niche gevonden: auto's met een wintersportthema. Audi trapte de trend af met de Q3 Vail Concept, en BMW knalt er vandaag een tweetal hippe X1's in, een concept en een productieversie. Ziehier de Concept K2 Powder Ride en X1 Edition Powder Ride!

BMW en sneeuw? Eigenlijk een match made in heaven want bij BMW zijn ze volgens onze reaguurders dol op een laagje powder (har, har). Daarnaast zijn de Beierse/Oostenrijkse bergen voor BMW lekker dichtbij.

De Concept K2, niet te verwarren met de bemmende gelijknamige Kia Sedan, is het resultaat van een samenwerking tussen BMW en wintersportmerk K2, en zal op de L.A. Autoshow van november getoond worden.

Het is een X1 met een hippe livery, stoere velgen, en een uitgebreide skibox (met lampjes er in) op het dak. Deze skibox is tevens voorzien van Harman Kardon-boxen, zodat je je jodelschlagers/Anton aus Tirol/Gunther bunkerhard over de piste kunt laten schallen (wel even oppassen voor lawines). En als je helemaal los wilt gaan, dan kan je ook voor MC spelen. Een kleine quote:

A Class D amplifier with 2 x 550-watt output, a 500-watt subwoofer and a high-quality microphone from AKG are also on hand for those spontaneous parties in the snow.

Wir sind heiß auf fette Schnee-party’s, ja?! Voor wie is de Concept K2? Klaarblijkelijk voor hippe stellen die graag midden in de sneeuw een BBQ’tje opzetten. Seems legit. Ook komt het vossenthema veel terug in en om de auto. Check die dikke staart, jonge. Das ist ein Riesenschwanz!

BMW X1 Edition Powder Ride

Daarnaast lanceert BMW nog een X1 die je wél kunt kopen. Deze Edition Powder Ride is alleen deze winter te koop, is uiteraard uitgerust met xDrive, 18″ wielen en een afgezwakte versie van concept-goodies. Je krijgt nog wel een skibox, maar dan natuurlijk zonder geluidsboxen er in. Ook de decals zijn afgezwakt, doch nog aanwezig. Daarnaast krijg je bij het pakket een paar K2-ski’s.
9 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Snel even een SUV kopen voor die lange strenge winters hier…
alleen vanwege de ski’s die je erbij krijgt wil ik m hebben….
BMW had te weining financiele middelen om een heuse X1 de berg op te takelen, daarom is bezuinigd door middel van een slechte photoshopper die een X1 op een laagje sneeuw heeft geplakt.
Heavy duty stickers, toch die extra grip de heuvel op.
dus je zet er winter banden onder, een doet 2 ski’s bovenop. stikkertje hier stikkertje daar. tadaaaaaa! Concept!
Waarom zijn fotoshoots van een nieuw model toch altijd zo in en in triest (ook van m\’n favoriete merk)….?!

Kom op mensen, áls dat ding al exht zo\’n berg/Heuvel/piste is opgereden (onmogelijk met een X1 denk ik..) dan ziet ie er toch niet zo uit maar zit het ding van boven tot onder helemaal vol met sneeuw…!

Dat zijn pas ruige foto\’s waarbij de hippe lui waarop deze gemikt wordt denken: \”hebben!!\”
@ukbob: ga maar een keer naar Hochsolden in de winter daar rijden ze gewoon over de piste heen omhoog
@bmwpowerm5: ik weet niet waar jij dan zit maar jij skied dan over de weg kerel en het is maar op een paarplekken en ik denk dat je route 66 daar bedoeld maar die is eigelijk bedoeld voor de autos..
Ik kan veel zegge maar ik laat het erop dat ik voor die Q3 ga. Dit vind ik net iets te veel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).