Snowpocalypse: waarschuwing voor extreem weer

Auteur: , 44 Reacties

Let even op als je zo nog de deur uit gaat, forens. Hoewel er slechts een scheetje sneeuw schijnt te vallen - 5 tot 10 cm, waar hebben we het over - meldt het KNMI dat er EXTREEM WEER op komst is. Dichtgeslibde snelwegen en de NS die preventief al minder treinen inzet, zomaar een scenario van de vrijdagochtendspits.

Ook Weeronline.nl ziet het somber in, hoewel de sneeuw later valt dan verwacht, en meldt: “overdag is het bewolkt en valt een behoorlijke hoeveelheid sneeuw. Gemiddeld genomen valt over het land een centimeter of 10. In het noordoosten valt duidelijk minder sneeuw. In combinatie met de harde zuidenwind kan de sneeuw vooral in de kustprovincies gaan stuiven, dat wordt ook wel sneeuwjacht genoemd. De stevige wind neemt gaandeweg de dag langzaam in kracht af en wordt matig uit het oosten tot zuidoosten. De temperatuur heeft moeite om boven het vriespunt uit te komen en ligt slechts kortdurend boven nul. Vooral in het zuidwesten wordt het wat warmer met gemiddeld 3 graden”

De VerkeersInformatieDienst waarschuwt dat het verkeer deze ochtend in het hele land last kan hebben van gladheid. De ANWB gaat zelfs iets verder en adviseert automobilisten (ANWB-leden, dus waarschijnlijk pensionado’s) de reis uit te stellen als je niet per se de weg op moet.

Rijkswaterstaat gaat met 500 strooiwagens de weg op en zet nog eens 350 extra schuivers paraat. Er staat 1200 man personeel klaar en ja, strooizout is er nog genoeg.

Liever geen halve maatregelen? Check dit handige opzetstukje á $700 van Nordic Auto Plow, het bedrijf uit Chicago dat voor eigenlijk alles met wielen wel sneeuwploegen maakt. Zelfs een BMW 3 Serie E30 verandert hiermee in een Ultimate Plowing Machine. FILM!

Is deze vorm van sneeuwvrij maken te groot, of zoek je nog een bijbaan als sneeuwschuiver in Madurodam? Het kan zelfs met een gesneeuwkettingde Fiat 126:

Geruchten dat de NS deze manier van sneeuwschuiven al jaren gebruikt zijn 100% waar. Bewijs hiervoor op Autojunk.nl.

UPDATE: Dus u rijdt vandaag door de pekel? Ontzettende milieuhater!144 reacties

Mooie fotoshop van die sneeuwschuiver!
Eerst zien dan geloven! En als de mensen gewoon doorrijden dan is er niks aan de hand!
@Barnato: precies, die rukkers van de ANWB zijn iedere keer weer in staat om de hele Nederlandse economie een dag stil te leggen met hun profetische complottheorie-weersvoorspellingen, echt niet te geloven dit. Gelukkig bereikt binnen nu en vijf jaar die hele ANWB-kliek de pernsioengerechtigde leeftijd en dan kunnen we die tent eindelijk eens sluiten!
Hm nergens last van. Er lag sneeuw. Het sneeuwde. En we konden gewoon 100 over de snelweg. Was heerlijk rustig vanochtend.
Wat een tobbers weer op de weg… Ik werd een beetje droevig van dat nederlanders altijd -maar zeker nu- zo bang zijn in het verkeer.
@dragspert: Precies, wel in de auto springen maar dan niet vol vermogen durven draaien terwijl er echt niks ligt op de straten, pak dan het ov…
[quote]Liever geen halve maatregelen? Check dit handige opzetstukje á $700 van Nordic Auto Plow, het bedrijf uit Chicago dat voor eigenlijk alles met wielen wel sneeuwploegen maakt.[/quote]

Waarom zou ik een handje uitsteken voor mijn medemens ?
Ik ben een Nederlander hoor !! ( :P )
Ach alleen maar gelul dat extreme weer.
Er gebeurd gewoon helemaal NIKS, dit is gewoon een landelijke oefening.
Wat gaan mensen toch panisch rijden zeg. 20 waar je 50 mag (en kan). Als je zo bang bent om te rijden in de sneeuw, ga dan gewoon de weg niet op.
D’r is echt niks aan de hand. Sneeuw is pappig omdat het in het westen niet vriest. Snelwegen half leeg omdat al die angsthazen in hun atoomkelders zijn gekropen. Hier en daar gewoon de 150 kunnen aantikken. Op zomerbanden. Omdat winterbanden niet verplicht zijn. Rukkerland.
@flippert:
Stoer…
Ben echt jaloers op jou.
@Hubert: winterbandenmietje in je unisex Human Nature trui van de ANWB winkel
@flippert:
Je vergeet mijn opklapzonnebril!!!
En mijn noodpakket voor het geval in toch vast kom te zitten.
@flippert: wauw mag ik nog een handtekening van je :D
@the-budel-guy: vandaag mag je zelfs ook even op schoot..
@flippert:

Wanneer komt je standbeeld?
@flippert:
Er ligt hier bevroren water op de weg, hoe heet dat dan in jouw wereld?
@desjonnies: een Fata Morgana
Tot nu toe nergens last van. Wel even met m’n vader een parkeer plaats opgezocht om met de quattro te spelen.
@the-budel-guy: Houd snotverdrie nou eens je smoel over je vader.
@AMV8Bart: tja als ik het er niet bij vertel dan krijg je de reacties hoezo je hebt toch nog geen rijbewijs.
@the-budel-guy: Als je echt fun wilt hebben haal je gewoon een RWD, maakt niet uit welke :)
@jzaero: inderdaad tenzij je vandaag even heen en weer naar Frankfurt A.M moet.
@the-budel-guy: Goed te doen joh, no problem!
Haha, het is wel standaard hier op Autoblog om te zeggen dat er eigenlijk niks aan de hand is. Volgens mij vind 90% hier zichzelf een geweldige autorijder.

Ben lekker thuis gebleven vandaag, ga niet voor mijn lol in de file staan!
@72bug: ANWB lid zeker?
@flippert: wat zit je nou te miepen man
@dheep: ja, sorry, ik ben gewoon als de dood voor sneeuw..
Blij dat ik glij.
Ben normaal gesproken ook een doorrijder maar vandaag houd ik het toch wel voor gezien hoor. Op een helling gleed ik gewoon door, sneeuw was gesmolten en water bleef in de kuilen van spoorvorming liggen, dat meteen weer is bevroren. Dus je had onder de sneeuw plots een ijsbaan liggen. Op de hoofdwegen kom je wel aardig ver, maar met 1mm profiel op de achterbanden is het toch lekker zoeken naar grip.
Het is onderweg echt slecht! ik rijd al 25 jaar 60.000 kmp/jaar, dus weet wel hoe of wat, moest lachen om de piepeltjes van de radio; “nee het valt reuze mee!”

Geloof me; als je op de snelweg rijd en 75 in 3e versnelling, bij een beetje gas extra en je zit op de andere weghelft, dan valt het NIET mee!!!

Als je niet weg hoeft, niet doen!
Strooi ze!
@alfamail: 75 in zijn 3 is ook niet echt een logische versnelling! Maar ik geef je gelijk, zelfs 80 in zijn 4 of 5 = wheelspin.
@jzaero: leuk toch. ;)
@jzaero: was ff als veurbeeld, dus daarna overschakelend (diesel) in z’n 4 enzo… ;-)
In een FIAT Panda 4×4 lach je iedereen toch uit.

Wel winterbanden. Ok ik speel vals.
@azuli: top auto is dat!
Gaat die doos een keer offroad met haar ML rijdt ze nog op rails….
Lekker thuis ingelogd voor mijn werk. Ik wacht de claims van die helden hier met een iets te grote mond wel af omdat ze toch iets te overmoedig waren!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).