Spinnen ontregelen Duitse matrixborden

Auteur: , 34 Reacties

Die vermaledijde spinnenbeesten toch! Als ze al niet je Mazda6 of Honda Accord in de war schoppen, dan gaan ze gewoon een niveau hoger en ontregelen ze de regelapparatuur boven de weg.

In alle eerlijkheid: hier kunnen de spinnen (die overigens prachtige, schone beesten zijn) vrij weinig aan doen. Ze zijn namelijk eens een keer niet in de borden gaan zitten, maar hebben alleen hun web ervoor gespannen. De meetapparatuur op de matrixborden registreerde het spinrag vervolgens als zware mistbank, waarna volautomagisch waarschuwingen en een snelheidslimiet van 40-60 kilometer per uur in werking werd gesteld. Bij kraakhelder weer.

Dit moet een aardig rare gewaarwording geweest zijn voor het verkeer, maar wat doe je in zo’n geval? Je ogen vertellen je dat er niets aan de hand is, maar een matrixbord neem je wel graag serieus.. De gemiddelde 60-plusser heeft dan waarschijnlijk de Tena al lang vol zitten, en daarom nemen de verkeersleiders dit zeer zeker serieus.

Maar wat doe je er tegen? Je kunt bordjes ophangen met daarop de tekst: ‘ACHTUNG! SPINNENNETZANSPANNUNGSVERBOT!’, maar ook al zijn de spinnen Duits, lezen kunnen ze niet (denken we), dus hier trekken ze zich weinig van aan. Misschien dat de apparatuur in de toekomst wat verfijnd wordt, voor alles is een oplossing per slot van rekening. (Weserkurier, via Bovag)34 reacties

Lol, zoiets moet je kunnen bedenken lijkt me…
Zo wordt zelfs een niet-dodelijk spin levensgevaarlijk!
Waar is de Green Goblin als je hem nodig hebt!?
De automobilisten waren zo nijdig als een spin.
OT: Ik hoop dat ze dat snel oplossen en dat we er hier geen last van hebben.
Ja ja.. Waar stond de Speed-Kamera??
Humor, misschien een geval van gründlichkeit en te gevoelige apparatuur?
Duitse degelijkheid is weer nergens te bekennen :)
Mijn angst voor spinnen was dus gewoon al die tijd te-recht.
@kaasboerin: Wie is er nou bang voor spinnen? Geweldige beesten! Alleen soms wat groot, maar hier in Nederland nou niet bepaald…
@sir_smokalot: nou ik hoef die kutbeesten niet te zien , en dan kun je me een mietje vinden, intereseert me lekker geen zak
@johanhummer9: ah, dus hoe mistiger hoe beter?
In Nederland heb ik het fenomeen ook al gespot:

http://static.autoblog.nl/images/wp2012/Mistbord.jpg
@Dimitriej:

3x 70 = 210 km/u hell yeah !!!
Moeilijk te lezen als hij zo klein is, maar daar staat dus 70, icm Mist op de borden. Niet erg geloofwaardig als je het weer op die foto daar ziet.
Grappig. Heb hem even wat uitgesneden trouwens.
@Dimitriej:
Misschien was er verderop een tsitje geploft, ik weet het niet, was er niet bij.
Wat een topic, soms lees je toch de domste dingen op het ‘web’…
In Nederland trapt men dan massaal op de rem
@Lucb: Heb je de boetebedragen gezien hier??
@kaasboerin: Ik laat hem altijd uitlopen en trap dan niet direct op de rem
@Lucb: Sja, dat heb ik 1x gedaan en daarna nooit meer (€275,-).
@Lucb: mist = mist whenever the government tells you
Override-functie vanuit de centrale?
lol, ik had toevallig eergisteren nog een spin voor mijn achterruitrijcamera hangen. Schrok toch even toen ik hem in zijn achteruit zette :-)
Hier komt de term “bug” vandaan als de techniek ontregeld wordt door een ‘fout’. In de oude buizencomputers werd er ook wel eens een geroosterd insect tussen een relais gevonden. Dus als die computers ermee uitscheden dan lag dat aan die “bug”.
@sacha: LOL, je hebt nog gelijk ook.
@sacha:

Die eerste ‘bug’ ligt in een museum, dat verhaal heb ik 1000en keren mogen aanhoren van enthousiaste computerwetenschappers.

http://americanhistory.si.edu/collections/comphist/objects/bugl.jpg
Gewoon 1 spin wat geld/vliegjes beloven en bevorderen tot Oberfeldwachtspinmeister, die dan de rest van de spinnen wat in toom houdt.
@luxaeterna: “Oberfeldwachtspinmeister” Hahaha +10!
Kunnen die spinnen niet een web maken voor de lens van flitsers? Zijn ze nuttig tegen ongedierte in de lucht en dat dat ongedierte van het CJIB…. :)
Fout van de spinnen? Njet fout van de ontwerper.

Je moet met zo’n dingen nu eenmaal rekening houden.
@Hupke: ach als de ontwerper hieraan gedacht heeft, daarom gespecificeerd dat de apparatuur wekelijks schoon gemaakt moet worden en een politicus dat dan in het kader van bezuinigen niet meer laat doen is het dan de schuld van de ontwerper? Zonder achtergrond informatie kun je de conclusie over de schuldvraag niet trekken.
@mashell:

Langst de andere kant zijn spinnen nu wel van die rotbeestjes die vrij regelmatig een web bouwen. Als je het vernield een kleine 2 a 3 uur later is er weer een web tenzij je het beestje weet te verpletteren of heel ver te verhuizen.
@Hupke: daar is waarschijnlijk rekening mee gehouden, en dat noemt onderhoud.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).