Sportec Audi RS3 is vliegensvlug van 0-200-0 [video]

Auteur: , 32 Reacties

Dat een Audi RS3 in staat is om na ingreep van een tuner indrukwekkende prestaties op het asfalt te toveren is geen verrassing na mijn ontmoeting met de RS3 van MTM vorig jaar. Maar deze Sportec is wel érg snel bij de honderd.

Deze RS3 is dan ook niet meer geheel standaard. Een krachtkuurtje zorgde ervoor dat deze wagen voortaan 470 pk aan het Quattro aandrijvingssysteem levert, dat is 130 pk meer dan een standaard RS3 op weet te hoesten. De acceleratie van 0-100 zou 3.8 seconden in beslag nemen, al lijkt het in de video iets langer te zijn. Wellicht heeft de temperatuur (en dus de niet optimale grip) daar iets mee te maken. De spritn naar 200 is overigens in 13.9 seconden te slechten. In ieder geval is deze A3 on steroids een stuk sneller dan de standaard RS3 die 4,6 seconden nodig heeft om de naald op 100 te krijgen.

Sportec noemt het beest de Audi RS3 RS470 en dat getal staat natuurlijk niet voor het aantal pk’s onder de kap maar voor het aantal liters benzine dat je nodig hebt om het beestje een paar uur rijdend te houden. Kijk maar eens naar de vebruiksmeter versus de tankinhoud in de onderstaande video.32 reacties

Wat ik me afvraag, had ie sneller naar de 100km/h gegaan als hij dat in de 2e versnelling had gehaald? Ik ga er vanuit van wel. Hij moet net de 3e versnelling in om 100km/h aan te tikken. Hadden ze de bakverhoudingen iets langer gemaakt dan had dat weer een schakelmoment gescheeld. En ik moet zeggen dat die verschillende schaalverdeling wel meewerkt aan de snelheidsbeleving. Tot aan de 100km/h gaat die naald als een raket om daarna bijna dood te vallen.
@E34M5Touring: Hoe dan ook een indrukwekkend apparaat voor een indrukwekkende stoplichtsprint.:)
@E34M5Touring: ja daar zit wat in, hijzou net iets langer moeten zijn.
@E34M5Touring: Het is optisch bedrog dat de teller stil valt boven de 100.
Bij Audi is schaal van de teller tot de 100 anders dan daarboven. Tot 100 staan de grote streepjes om de 10km, boven de 100 om de 20km. Boven de 100 gaat de teller dus half zo snel.
@Bas_K: Dat zeg ik. Alle VAGGers hebben dat. Lijkt het net of je bruut snel aan de 100 zit. Maar daarna ziet het eruit of ie stilvalt. Erg vreemd.
@av_diver: sorry maar op deze teller is 90 niet eens aanwezig..
@E34M5Touring: laatste zin van jou…klopt ! Viel me direct op dat hij vanaf 120km/h niet echt lekker doorjekkert..en dat met 470Pk ?!
@Megakix: Wat ik zeg, die schaalverdeling gaat eerst per 10km/h en vervolgens met 20km/h.
@E34M5Touring: Dat is zelfs niet volledig juist. Het gaat vanaf 100km/h niet per 20km naar boven maar per 30 km. Al lijkt de Audi RS3 de enigste met deze stapgrootte.
@Rabbi: EN de TT RS
@Rabbi: Ja, hoe dan ook. Beetje lame.
@Megakix:

Dat is iets wat me in het begin ook opviel. Dacht altijd huh, eerst gaat de naald als een raket en daarna als een slak(Bij R32 etc.) Toen ik de teller goed ging bekijken zag ik dat het eigelijk gezichtsbedrog is. Om het zo op jijbuis te zien lijkt het inderdaad niet zo erg rap boven de 100 maar in werkelijkheid ben je aan het laagvliegen.
@E34M5Touring: je hebt gelijk, die truc hebben deden ze vroeger met de peug 106 gti. Door de lange eerste en tweede versnelling kon je in de tweede versnelling tot 105 km/uur.
Wat een beest!
Zou ik zeker kopen als ik het geld had, puur voor de lol, en voor de lekkere voorkant.
Liever de TT RS. Kleiner lichter en vooral mooier, kinderen of hond heb ik niet, dus de ruimte heb ik ook niet nodig.

http://www.youtube.com/watch?v=VNklpt8CVW4
Ligt het aan mij of is 0-200 in 16 seconden nou niet heel erg snel voor een auto met 470 pk? Een 8 jaar oude 911 doet er immers ook 16 seconden over en heeft dan 115 pk minder.
@leandergoor: zie opmerkingen bovenaan…inderdaad, niet bijster snel.
@leandergoor: Hij trekt ‘m in het filmpje volgens mij door tot 230km/u (= althans voorbij de 220 markering) en dan naar 0, niet naar 200km/u.
Man man man ziet er toch niet uit zo met het kenteken zo laag in de grille, hij is wel retesnel.
Paar dagen geleden nog wat metingen gedaan met mn TTRS met vbox. RS3 in standaard trim doet het ook al veel beter dan de opgegeven cijfers. Maar mooie resultaten:

60 feet: 1.9 (63 kph)
1/8 mile – 7.7 (148 kph)
1/4 mile – 12.0 (181 kph)
0-60 mph – 3.7
0-100 kph – 3.8
0-100 mph – 9.1
80-120 kph – 2.4
60-160 kph – 7.2
@Joerek: Dat is echt absurd snel.. Ik zou me slecht kunnen beheersen met dat geluid en die power onder mijn rechter voet. Jij hebt je rijbewijs nog? :-)
@baasbas: Slecht kunnen beheersen, dat is inderdaad een probleem. Het vermogen is zo makkelijk toepasbaar en het geluid een genot. Mn rijbewijs behouden zal lastig worden, ik heb nog steeds geluk.
@Joerek: ongelooflijk snel…geniet ervan kerel ! Hoewel ik het persoonlijk een lelijke auto vind.
staat dat ding echt binnen 6 seconden stil vanaf 200 km/h ?!
Nice! Jammer dat hij zo duur is :)
Blijft toch heerlijk, zo’n 5 cilinder roffel !
Ongeacht van welk merk, ongeacht in welke auto.
Pas rolde er nog zo’n Focus RS voorbij.. die ging ongeveer naast mij op’t gas… gewoon stilstaan, kijken, luisteren, genieten ! Klaar !
Wat is dit voor rare teller? Klopt voor geen meter…
@drivingpleasure: welkom in de wereld van vag
@drivingpleasure: elke VAG heeft zo’n teller. De 100 staat in het midden en de schaal van wat daarop volgt hangt af van de “topsnelheid” van de teller
@poeperman: klopt ja ik heb het even opgezocht. Is mij nooit eerder opgevallen hoewel ik toch vaak in een product van VAG zit. Onhandig zeg kan je boven de 100 moeilijk zien hoe hard je echt rijd. Hoop dat ze ook een digitale teller hebben ofzo…
Terwijl jullie druk aan het discussiëren zijn over de teller ben ik VERBAAST dat deze auto met een halve tank nog een actieradius heeft van 110 KM! Godnondeju, volle tank en maar 220km actieradius???????????????

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).