Spyshots: BMW 3 Serie Touring (F31)

Auteur: , 53 Reacties

Nu de nieuwe 3 Serie traditiegetrouw met de sedanvariant (F30) is afgetrapt, wordt het tijd voor de volgende Dreier, de Touring (F31). Deze zal in april in Leipzig op de AMI (Auto Mobil International) worden onthuld, maar hier zijn alvast wat spypics.

Qua motorisering is het allemaal wel duidelijk: we kunnen weer een shitload aan varianten verwachten. Tot en met de 328i gaat dit met een 2.0 turbo-viercilinder, en vanaf de 330i óf de 335i (zie hier wat ETK-badges) neemt de 3.0 I6 het stokje over.

Uiteraard worden deze niet allemaal tegelijk, maar gefaseerd ingevoerd. Op dieselgebied zal de range van 316 EDE t/m een wat pittigere 335d gaan lopen. Ook verwachten we dat de 3 Serie zal profiteren van BMW’s nieuwe M Performancelijn.

BMW 3 Touring

Qua uiterlijk is het redelijk veilig te stellen dat je even goed naar de 5 Touring moet kijken, en dat je dan in grote lijnen het uiterlijk wel te pakken hebt. We zien het over 4 maanden.

Met dank aan Jeroen, die de Dreier op de Duitse snelweg tegenkwam, voor de tip!53 reacties

Als er een M variant zou komen van deze nieuwe 3 Touring dan is het feest helemaal compleet.
@agera: Zou idd lekker zijn!
@agera: krijg je deze reclame weer terug:

http://www.youtube.com/watch?v=J4gZNH_5Ilo
@Megakix: Met een lekker muziekje van Status Quo erbij….(maar da’s persoonlijk natuurlijk)….
@bowie: fijne band was dat ! Maar uit langvervlogen tijden..dat weer wel.
@Megakix: We worden ouder vrees ik……
@bowie: één geruststelling; de rest ook ;-)
Zeker! De M350d..mmm
ik wil er 1 met trappers.. :mrgreen:
@dennisr: Met wat??
@kaasboerin: http://www.newcooltoysonlineblog.com/wp-content/uploads/2010/02/Kids-Ride-On-Pedal-Car-Red-BMW-Convertible.jpg
@Benz65: Ik herken het nog wel. Als kind de BMW dealer inlopen, een typische autodealer geur die er hangt. Vader die kijkt naar de grote auto’s, ik als kleintje die rondrijd in de trap-BMW. Lang lang geleden alweer ;)
@jzaero: Lang lang geleden alweer?…..man ik ging nog vroeger met Fred Flintstone een ECHTE trapauto kopen!
@bowie: Hahaha, nice ;) Ach ik spreek over zo’n 17 jaar geleden.. is ook niet zo heel lang nee.
@jzaero: Aah valt gelukkig nog wel mee dus……
@jzaero:

Tja- Drie jaar gaat sneller dan je denkt….????????
Het begint steeds meer op Audi te lijken.
@Benz65: Wat zeg jij?! Oké.. Je dwingt me om dit te doen:
http://i42.tinypic.com/2zssg81.gif
@kaasboerin: had je geen Audi logo ipv Mercedes? :p
@isobmw: Goed idee, kan je 4 hoofden zien kluiven..!
@kaasboerin: Hahaha, het is tenminste wel origineel.
Niet interessant station.. Wel leuk met panorama dak en alles, maar ik wil de coupe zien damn kan niet wachten! De e92 coupe is al supermooi! Ben benieuwd maar z’n successer!
dit wordt weer een Prachtige auto!
als ik moest kiezen tussen auto’s in zijn klasse?! dan wist ik het wel!
Ik snap dat ze met een 330i komen maar hoe willen ze deze dan in de markt zetten? De 328i(245pk) en 335i(306pk) ontlopen elkaar nu al weinig qua prestaties. 0-100km resp. 5,9s en 5,5s. Ik denk dat ze de 330i op 272pk zetten en dat hij langzamer zal zijn dan een 328i. Dus de prijs voor het geluid en de mooie loop is hoog. Meer brandstofverbruik, meer wegenbelasting, meer bijtelling, meer gewicht, mindere prestaties.
@bartsmit: Hoezo zou hij langzamer zijn? Het is een heerlijk snel blok. Lekker fel op het gas en wellicht een ander karakter dan de turbomotoren? Ik heb nog niet met de 28i en 35i gereden, maar de atmosferische 30i is erg lekker met 272pk. De 335i heeft overigens ook een heerlijk geluid, met performance uitlaat.
@jzaero:

Een 330i heeft minder koppel en z’n koppel is later beschikbaar. Daar komt bij dat hij zwaarder is. Kijk maar naar het verschil tussen de 328i en de 335i. Als je bedenkt dat de 335i maarliefst 71pk en 50Nm meer heeft dan vallen de prestaties van de 328i positief op. Dit probleem had VW met z’n Golf V. De GTI met 230pk was sneller dan de R32 V6 met 265pk.

@magakix,

Wat jij zegt zal idd het geval zijn maar dan zouden ze het 2.0T blok alleen nog voor de 320i gebruiken. Een eventuele 323i of 325i zal dan ook 245pk hebben maar dan blijft het probleem hetzelfde. Ze kunnen de 335i beter meer pk’s geven om zo ruimte te maken voor een 330i met 290pk ofzo.
@bartsmit: De oude E90 330i deed 0-100 in 6,1s met handbak en 6,3s met automaat. Aangezien de automaat uit de vorige serie BMW’s niet de snelste zijn en de nieuwe automaten aanzienlijk beter zijn, denk ik dat de tijdswinst wel relatief merkbaar is. De nieuwe is ook nog eens lichter, dus daar zal nog wel wat tienden van af gaan. Ik ben het overigens wel met je eens hoor, maar ik denk dat je die 30pk extra bij een 0-100 sprint wel merkt. Het koppel merk je vooral wanneer je al eenmaal rijd.
@bartsmit: die 5,9s is wat te hoog hoor…eerder 6,2 (maximaal). Overigens gaat bij de komst van de 330i de 328i het veld ruimen. BMW komt meestal met introductieversies, zoals de 323i, de 328i. Over een jaar is de 328i eruit, wordt het omgeturnd naar 330i en stijgt het vermogen naar 265Pk.
@Megakix: De naam misschien, maar het blok wordt echt niet vervangen door de 330i. De 328i is een splinternieuw 2.0 4cil Turbo blok, deze gaat er tot het eind (of tot de facelift) erin blijven zitten. De 330i moet helaas denk ik het veld ruimen voor andere turboblokken.. Dan wel misschien door benaming (een 328i is geen 2.8 liter meer), of een compleet nieuw 6cil turboblok die de 330i vervangt. Het oude 272pk 3.0liter blok is echter nog vrij nieuw. Dus misschien… ik hoop het wel.
@jzaero: schrijf ik ook (of ook niet ;-)). De naam verandert naar 330i. Hierdoor is jouw in beginsel terechte vraag beantwoordt. Vervolgens blijft het blok hetzelfde (zie verleden), maar schroeven ze nog even legaal het aantal PK’s op tot zegge 265 (?).
@Megakix: dat kan, maar in principe bedoelt autoblog dat er een ‘oud’ 6cil atmosferisch 272pk blok in kan komen. De 4cil kan wel een boost krijgen en een andere naam ‘330i’ krijgen inderdaad.
wellicht voor de liefhebbers van atmosferisch? het x30i blok is momenteel het enige nog overgebleven blok zonder drukvulling. Geloof ik.
Ben trouwens nog niet zeker over een 330i (zie toevoeging in de tekst). Als BMW alle atmosferische blokken er uit gooit is er ook geen plaats meer voor een 330i lijkt me.
@sir_smokalot: zie mijn tekst..naamswijziging, zelfde blok, iets meer vermogen.
@bartsmit: In de F10/11 wordt nog wel de 3.0 I6 272 pk geleverd naast de 520i, 528i en 535i (en 550i). Voor de 528i geven ze 0-100 op in 6,2s en voor de 530i 6,5s. Gewicht scheelt 25Kg en verbruik wordt gegeven als 1:14,7 vs 1:13,2. Waarschijnlijk mede daardoor is de 530i 4K duurder, terwijl in de praktijk het verbruik waarschijnlijk heel dicht bij elkaar zit. Ik hoop ten zeerste dat de atmosferische I6 ook in de 3 geleverd gaat worden maar ik vrees het ergste.
Lol @autoblog: Dat logo van jullie op de onderste foto leek net de C stijl te zijn. Keek al mijn ogen uit, tot ik zag dat hij doorliep ;)
@jzaero: Oh ik dacht dat het camouflage was ofzo, haha.
@jzaero: Inderdaad, ik zag het eerst ook niet. Autoblog camoufleert de gecamoufleerde auto….
Zo houden we het spannend
Doe mij toch maar de 5’er touring dan…
Vind deze maar donker en die AB print hoeft er voor mij ook niet op :D
Tsja, de kofferbak zal wel volgebouwd zijn met een veredeld hondenhok…wie had dát nu verwacht ? ;-)
Zal wel leuk en aardig zijn maar wanneer komt de M3 sedan/ station?
Spyshots van de F31 staan al uitgebreid op Bimmerpost, waarom dan nog dat bizar grote watermerk er in?

http://www.f30post.com/forums/showthread.php?t=576184
http://www.f30post.com/forums/showthread.php?t=570384
Foto’s staan al meer dan een week op internet, autoblog loopt soms een beetje achter :P
Ziet er uit als een a op wielen ….
Heb nu 4 jaar een 320i station met eigenlijk veel motorische pech vanaf dat de auto uit de fabriek kwam. Auto kent ook meer kraakjes dan mij lief is (veelal van panoramadak). Maar toch ga ik kijken voor de nieuwe want het rijdt toch fantastisch.
Sterkere watermerken alsjeblieft, het is namelijk net of dat ik er een auto doorheen kan zien
Afgelopen week de nieuwe 3-serie in het echie gezien, en het is toch wel een heel erg mooie bak. Dan als station, 320d EDE, automaat, luxery line met business pakketje, lederen bekleding en leuke velgjes, en je hebt weer drie jaar enorm veel lease-plezier, met niet al te veel fiscale bijtelling …..
Hier een paar betere foto’s die ik heb gemaakt: http://www.autojunk.nl/2012/04/bmw-3-serie-touring-spyshots

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).