Spyshots: McLaren MP4-12C Spyder

Auteur: , 19 Reacties

Naast de Special Operations-verfraaiing kan je binnen niet al te lange tijd ook een dakloze variant van de McLaren MP4-12C bestellen. Een bezoeker aan de fabriek (of een medewerker) deed stout met zijn camphone, en speelde de afbeeldingen door aan een zeker Brits autoblad.

Helaas was de kwaliteit van zijn camera wat twijfelachtig, dus de afbeeldingen zijn een beetje met een grove korrel, doch duidelijk. Wanneer je de afbeeldingen ziet, is je eerste associatie waarschijnlijk een met de Ferrari 458 Spider, en dat kan aardig kloppen. In de basis zijn de dakconstructies redelijk gelijk, en ook de McLaren heeft hoog oplopende ‘steunberen’ achter de zetels.

De dakunit van McLaren, eveneens gemaakt door het Duitse Webasto, bestaat uit 3 delen, en is grotendeels van aluminium en plastic. En wanneer we plastic zeggen, is de kans groot dat dit Carbon Fiber Reinforced Plastic (CFRP) is, wat de geruchten van een carbon kapdak zou bevestigen.

McLaren MP4-12C Spyder

Waar bij de 458 Spider het motorcompartiment onzichtbaar is, krijgt de McLaren wel een doorzichtige plaat, waardoor ook buitenstaander zicht hebben op de 600 pk sterke 3,8 liter V8 turbo. Wanneer de Spyder uit komt is nog onbekend, maar het is vrij veilig te stellen dat dat dit jaar nog is. (via Car Magazine)19 reacties

Verrassing voor Geneve? Ga alvast m’n ticket boeken. Als jullie nog een fotograaf nodig hebben..
Cabrio ,nou maar hopen dat tie nu een beetje tegen vocht kan.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Ben benieuwd, ziet er in alle geval al strak uit in dat blauw.
Iemand is nu zijn baantje kwijt :P
Het blijft een lelijk ding. Net een filmpje gezien waarin de MP4 naast een F1 werd gezet. Dan lijkt het helemaal een Golf plus.
Hè daar is Mr. Blurrycam weer. Ideaal voor het vastleggen van twijfelachtig concept spul.
@Donstil: Inderdaad! Er zou een spotterscode moeten komen, zodat die lui verplicht een fatsoenlijke camera moeten hebben….
Yeah, tis een V8 smoke. You lazy git…:D


Wat betreft deze Spyder….meeeh…ik ben sowieso al geen fan van open supercars en zeker deze “past” gewoon niet zonder dak.

Dan kun je toch echt beter voor een open Lambo gaan denk ik.
@bozewolf: zelfde mening supercars moeten gesloten zijn!
@loopjes: De enige open supercar die ik wel kan waarderen is een open Carrera GT. Die ziet er minder raar uit op één of andere manier. Aan de andere kant zou het ook kunnen dat de dakloosheid me niet boeit, omdat het een CGT is


Maar open Lamborghini’s…wordt er niet warm van. Open Ferrari’s? Bel mij niet wakker. Cabrio SLS? Bweuk. Ik mis dat dak gewoon.
@bozewolf: Ik vind de Carrera GT zelfs totaal niet mooi met dak, dan moet ik op de een of andere manier denken aan een pickup of een El Camino. Maar das dan ook de uitzondering, de rest moet gewoon met dicht dak blijven.
Meh, was nog blijven hangen in de GT-R van gister :s
En ik moest natuurlijk checken of jullie allemaal nog wel aan t opletten waren :0
Kheb al zin in Genève hopen dag hij daar ook staat!
Tsjah, na het orgasme van de 458 spider snap ik niet hoe deze dit ooit zal overtreffen. Daarnaast hebben de belangrijkste BRITSE magazines (Autocar, Fifth Gear, Top Gear, Evo, Auto Express) allemaal gezegd dat de Ferrari beter is.. tsjah
Drietand grand cabrio vind ik wel uber geil, maar is wellicht geen Soeper sport Car.

Die topic Car is iig helemaal niks imo. En als joernalisten het ook zeggen………. Nou dan is het waar, net als alles op TV
Waarom heeft hij normale deuren? Die van McLaren zitten toch niet aan het dak?
echt een heerlijke auto!
jammer dat er zo weinig High Sport versies komen dus waarschijnlijk ook geen spyder!

een van mijn favoriete supercars!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).