Spyvideo: BMW 6 Serie Gran Coupe @ ‘Ring

Auteur: , 48 Reacties

Dat BMW ook (eindelijk) met een Mercedes CLS concurrent gaat komen is geen verrassing meer, maar we moeten wel héél lang wachten voor deze 6 Serie GT (of Gran Coupé) eindelijk op de markt komt.

Dat BMW er serieus werkt maakt van de ontwikkeling blijkt wel uit het feit dat de 4-deurs 6 Serie betrapt is op de Nurburgring. Als zelfs een Range Rover daar getest wordt, dan moet een 4-deurs coupé daar zeker getest worden.

Ga er maar vanuit dat er onder de motorkap van deze 4-deurs 6 Serie dezelfde motor komen te liggen als in de coupé en cabrio. En met een beetje geluk komt er ook nog een M6 versie. Voor de onthulling gokken we op Genève in maart 2012.48 reacties

Ziet er héél mooi uit ên profile! CLS killer :D
Ook das SuperTrioVideo 2.0 dit keer met de CLS, A7 en 6-serie?

:)
ziek vette wagen (hebben hebben hebben-wagen), maar in het filmpje is duidelijk te zien dat er 2 verschillende wagens zijn gebruikt.

dit is te merken aan de uitlaten. de ene heeft mooie rechthoekige uitlaten, terwijl er ook één is die 2 (lelijke) ronde uitlaatpijpjes heeft.

let er maar n’s op in dat fimpje
@bigcar: De rechthoekige uitlaat is van een 50 benzine blok en de ronde is van een 40 benzine of dieseltje.

Kan niet wachten eindelijk een concurrent van BMW!!!!
@bigcar: Zowieso vette wagen het is immers een BMW :P
Oehlalala kek karretje!
Prachtige wagen met mooie lijnen. BMW is goed bezig!!
De A7 zal de derde viool spelen achter de CLS en de 6 serie Cran Coupe. Het zal gaan tussen de CLS en de BMW waarbij BMW het heel erg goed moet doen, aangezien de Merc al de nodige ervaring heeft in dit segment!
@agera: +1
@agera: Nog nooit een a7 of cls bestuurd zo te horen:D
Gaaat steeeds meer de audi kant op

Eerst met de 3- en 4-serie en nu dit
Fette smoke op de achterwielen, wel een mooie weglegging..

BMW ;)
Ziet er zeer goed uit! Gaat een hele mooie auto worden.
kaasboerin via iPhone app
Beter, kan me pa z’n Panamera intuilen voor deze! :D
@kaasboerin: slaat de crisis ook bij jullie toe? Een Porsche op een BMW inruilen, dat noemen we een armoedeval.
@mashell: Oh, reken maar dat de prijzen van dit apparaat niet veel zullen verschillen van die van de Panamera. ;)
@kaasboerin: Prachtig deze 6 Gran Coupe dit is zo’n ontzettend gaaf apparaat, als ik in jouw situatie was was ik al aan het aftellen :P
wat is het verschil met de 5-serie?
@TDI-goeroe: tikkie eleganter en minder saai. Technisch geen verschil, maar deze zal wel substantieel duurder zijn.
@mashell: Minder saai? De BMW 5-serie is in zijn klasse de toonaangevende model, het meest sportieve en de mooiste maar alles behalve saai.
Wauw! Vind de nieuwe 3 en 5 serie erg tegenvallen qua looks. Om nog maar niet te spreken over de 1-serie. Maar de 6 en de 7 maken alles goed. Wat een bak die nieuwe 6! Dit ziet er veelbelovend uit. Vrees dat Audi niet veel meer kan inbrengen in de BMW – MB strijd. Want mensen die zo’n auto kopen kiezen toch voor de looks lijkt me (correct me if i’m wrong). En dan is de Audi verreweg het minst spannend naar mijn mening.
@jerome: als de meeste mensen die auto om de looks zouden kopen zouden de Polo’s, Golfjes, A4, A6 etc toch niet zo goed verkopen? De meeste mensen willen anoniem door het verkeer gaan, in een onopvallende auto met liefst een op asfalt lijkende kleur. Er zijn maar weinig liefhebbers voor echt uitbundige auto’s. Daarom zijn de A7 en deze BMW ook niet erg uitbundig.
@mashell:

Draai het eens om.
Als iedereen een budget had om zulke auto’s te kopen dan reden er weinig Polo’s, Golfjes en ander vergelijkbaar spul rond.
Wauw, ziet er super uit! Gauw uitbrengen, deze auto heeft met de juiste velgen echt potentieel! Ik wil hem in ieder geval hebben!
Naar mijn weten en voor zo ver ik kan zien zijn ze dus niet ver afgeweken van het concept. Wat een prachtbak ;)
Beescht !!! Alleen de autojournalisten mogen het best afleren om het over ‘motoren’ te hebben, daar elke basisneus weet, dat een nieuw model hetzelfde motorpallet krijgt als de reeds bestaande modellen….zucht…
Als er hier maar geen hybride-variant op komt. Dat maakt zo’n mooi model dan weer ZO suf…
Al ben ik er bang voor dat ‘ie wel komt…
@kliko: zolang de brandstofmotor een dikke L6 of V8 is, mogen ze er van mij best een makita-motortje aan toevoegen om er vervolgens een hybrid-badge/vlindertje/plantje op te plakken.
@kliko: Als ze er eentje maken zoals de Lexus LS600h, dan ben ik er zelfs fan van!
Een 430 pk V8 hybride, daar worden zelfs de hippies vrolijk van! Zolang je de V8 en de 430pk weg laat en ze alleen de ‘hybride’ badge laat zien toch..

Zo een auto is echt een paleis op wielen.

Als ze er een 2.0 TDI hyrbide in gaan lepelen, dan ga ik niet zo happy zijn…
En als ie maar net zo spannend wordt als de concept.. Wat ik overigens betwijfel; hij lijkt iets tammer namelijk op filmpje en foto’s?
‘640d, knalrood en met panoramisch schuifdak. (…) Nee zeg het maar, wat zei je moeder?’
Wat een geil kontje zeg! Mijn vriendin mag ook zulke rondingen hebben ;)
Dat ziet er zeker niet verkeerd uit…
Het ziet er in elk geval beter uit dan een A7, CLS en Panamera. Toch vind ik hem niet onderscheidend genoeg t.o.v. de coupé versie op na de 2 xtra deuren.
Verder hoop ik dat er geen diesel versies uitkomen, dat vind ik echt een faal voor dit soort modellen.
@bempi: Het is juist de bedoeling dat hij op de coupé 6er blijft lijken, een sportief ogende vierzitter. :D
@kaasboerin:

lol. Ik kan me dat wel voorstellen, maar kijk eens naar een CLS. Dat lijkt totaal niet op een E klasse of S klasse maar kan wel in hetzelfde segment worden ingedeeld.
Juist 4 deurs coupé auto’s moeten totaal verschillend zijn naast het huidige aanbod. 5 GT en X6 zijn toch wel de voorbeelden die BMW voor de hand heeft liggen.
Dikke bak!
Deze gaat volgens mij een échte CLS concurrent worden! Bye bye A7, ga maar in een hoekje aan je ballen likken, daar zal deze BMW in hoogsteigen persoon voor zorgen :)

Toch zal de CLS de mother-of-all-4deur-coupé’s blijven!
@vale46: Muah weet ik niet zo zeker de CLS heeft de kennis aangezien Mercedes vorig jaar hun tweede generatie CLS lanceerde. Maar deze BMW ziet er zo strak en bruut uit en als hij de typische BMW rijeigenschappen krijgt weet ik het niet zo zeker.
Ik was in de zomervakantie bij de BMW dealer in Berlijn, daar moest de medewerker zijn mond houden over deze auto haha.
@mrbones: Lijkt me zo moeilijk aangezien deze 6 zo mooi is wil je er gewoon over praten en laten zien :P
deze bmw is zeker mooier dan een cls!
Deze bmw is zeker geslaagd, maar geef mij toch nog maar de cls
Jeu :) Kijk ook even op het kanaal van die ‘gast’, want de nieuwe m3 staat er ook bij. Net als de m6 en meer dan 30 m-modellen in de secret garage.
Potverdimme, wat een superwagen. Wordt lastig kiezen alleen, wordt het een Panamera turbo of deze in de M uitvoering? Ach, gelukkig blijft het voorlopig bij dromen, en in mijn droom passen ze allebei. Sterker, in mijn droom heb ik een autocollectie groter dan die van de sultan van Brunei…
Wat een lelijk hok. Ik blijf de a7 met breed remlicht en spoiler toch de koning vinden in deze klasse.
Deze 6 Gran Coupe wordt zoveel mooier dan de 6-serie coupe of cabrio.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).