Spyvideo: Mercedes CLC in een winterjas

Auteur: , 28 Reacties

De conceptversie van de mini-CLS, waarvan de naam nog niet is bevestigd, wordt binnenkort voorgesteld op een hip feestje door een meneer van de Beastie Boys. Ondertussen is Mercedes nog hard aan het testen met een ingepakt productiemodel.

Enkele suggesties voor namen die deze gekrompen CLS kan krijgen: CLA, BLS, CLC. De conceptversie die in april getoond zal worden heet echter Concept Style Coupe, dus trek zelf je conclusies. Verder weten we dat de auto op Mercedes’ MFA-platform (Mercedes Frontwheeldrive Architecture) komt te staan, het platform dat ook dienst doet in de nieuwe A-Klasse.

Verwacht daarom een soortgelijke line-up aan motoren als de auto, die wellicht wat concurrentie uit Wolfsburg krijgt, volgend jaar wordt geïntroduceerd. (via Worldcarfans)28 reacties

Toch raar een Mercedes sedan die spint met zijn voorwielen.
@norge: hoort ook eigenlijk gewoon RWD op!
Voorkant heeft meer weg van een Bimmer.
@alcantara: da’s toch een mooi compliment voor de Beierse vrienden van BMW, als merc-benz ze al begint na te maken! Het is ook normaal dat veel autobouwers beginnen te kwijlen van de cijfers die ze bij BMW neerzetten, de laatste jaren!
@temptation: nee… Dit is toch
Niet hoe het echt eruit zal zien? Je hebt er een dikke pantser omheen waardoor je weinig kunt zien van de auto, dat de voorkant eruit ziet als een bimmer is ook met opzet gedaan. De rest komt later pas.
@temptation: dat is geen compliment, dat is plagerij. Dit is een gecamoufleerd model en dan is het gewoon grappig km die van die typische BMW neusgaten te voorzien.
Hoop dat AMG ooit een CLC63 AMG zal tonen en produceren. En dat AMG die dan net zo goed maakt als de C63 AMG. Laat de CLC maar komen hoor :)
@Sportspotter13: met voorwielaandrijving?
@sdk16420: Wrsch 4 matic en rond de 350 pk dan, mag niet sneller zijn dan de c63
Een A-class sedan?
Voorwiel aangedreven..Dat vind ik weer jammer.
@Homer55: FWD is het nieuwe RWD!
@alcantara: Dat bestaat niet. Een RWD rijdt anders.
Aangezien hij toch op een bmw schijnt te lijken, heb ik een bijpassend voorstel voor de naam:

Mercedes C GranCoupé
Zonder de titel had ik gezegd, nieuwe 3-serie ;)
BLS wordt het alvast niet. MB wil niet gelinkt worden aan die geflopte Saabillac…
Zou deze de C-klasse niet teveel in de weg gaan zitten? Misschien valt het mee, de C blijft toch een echte Mercedes.
crossover ala bmw x1?? Is de GLK dat al niet dan?
@matthewdusters: hooo hoo ik zit verkeerd te posten
Ik denk dat ze dat model een beetje misplaatsen op de markt, de cls ligt tussen de s en e dus eigenlijk zou de mini cls tussen de c en de e moeten komen, maarja de lage positie maakt hem dan wel weer betaalbaarder
Misschien moeten ze audi nadoen qua naam mercedes c-klasse 63 coupe sportback
@mercedesclsfan: humor -1
Waarom zetten ze hem niet gewoon op het C-klasse onderstel? De CLS is tenslotte een platgeslagen E, dus snap niet waarom ze het onderstel van de A klasse gebruiken. Komt de volgende C klasse misschien dan ook op dit onderstel?
@audirs3: nee de volgende C-klasse is gebasseerd op het MRA platform dus achterwielaandrijving en langsgeplaatste motoren. De A-klasse is gebasseerd op het MFA platform, voorwielaandrijving en de motoren staan dwars. Overigens zou de CLC weleens op de Beijing motorshow kunnen staan (23 April)
vind het niet echt op een cls lijken
Dus het gaat 8 minuten goed en 34 minuten fout :)
@osmo: zie ineens dat ik in het verkeerde topic zit :P
lijkt een beetje op een BMW :$

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).