Spyvideo: Zo klinkt een hybride Ferrari met 1.000 pk

Auteur: , 45 Reacties

De opvolger van de Ferrari Enzo is weer eens betrapt! En deze keer hebben we geen foto's, maar een video voor jullie! En dus kunnen we eindelijk horen hoe die V12 met KERS klinkt.

Tijdens een ritje door Maranello kwam iemand deze gecamoufleerde F70 tegen en als een ware paparazzi blijft hij er achteraan rijden om de auto van alle kanten te filmen.

We horen dus niet alleen de dikke V12, maar zien ook hoe de lijnen (ongeveer) lopen. Wat opvalt is dat de achterkant/achterruit sterk geïnspireerd lijkt op de P4/5 by Pininfarina die James Glickenhaus liet bouwen.

Naast een V12 heeft deze Ferrari ook nog een KERS systeem en zou deze auto voer vierwielaandrijving beschikken. Het totale vermogen zou op zo’n 1.000 pk uitkomen. We zijn benieuwd!45 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Best breed…
leuke hybride
Als ik naar de proporties kijk word ik niet enthousiast.
De F40 blijft denk ik de mooiste uit die reeks. Daarna werd het alleen maar minder en het zou mij verbazen als deze die trend kan keren.
Ik blijf nog even duimen.
@jrk68:
Kunnen we nog niet al te veel over zeggen. Breed en laag zijn sowieso goede basisprincipes, kan nog allemaal meevallen. Het geluid is toch al ok…
@jrk68: Ik zou persoonlijk voor de F50 gaan, jeugdsentiment. Maargoed, ik laat me graag verrassen door dit exemplaar!
@Vanquish:
Qua vormgeving inderdaad misschien niet de mooiste (lijkt soms op een wat gesmolten F10), maar die atmosferische V12 in combinatie met een handbak is waar autorijden echt om draait…
@StijnB: Heb je het dan over de F50? Die vind ik qua vormgeving ook mooier dan de F40. Ik hou nogal van de ronde vormen.
Hoop dat de F70 eindelijk ook op hoge toeren lekker klinkt. De Ferrari V12’s hebben voor mij al jaren geen super geluid meer. De 599 GTO is daarin een uitzondering. De Enzo, 599 en FF zijn luid, maar erg lekker klinken ze in mijn oren niet. Hopen dat deze beter wordt!
@ej20g: dude doe effe normaal, dat zijn de BEST klinkende motoren ter wereld, NIKS maar dan ook NIKS beat Ferrari qua geluid
@loloo: jawel, welliswaar zelfde basis maar bij zuster MASERATI snappen ze geluid nog beter. Echt! Waar! Luister naar de snelste Krantoerismo!!! Zalig.
Anders hebben een aantal modellen van TVR die zo verschrikkelijk lekker klinken. Standaard!!! Jaaaaaa standaard. Want anders weet ik het ook wel….
@tuscan: De Vanquish, de Zonda en de 8c. Mijn top 3. Correct, er komt geen Ferrari in voor.
@loloo: De 8 cilinders zijn heerlijk, de 12 cilinders stellen mij teleur. De laatste lekker klinkende Ferrari V12 (buiten de 599 GTO om) was de F50 als je het mij vraagt.
Die V12 klinken altijd lekker rauwig maar KERS is leuk maar dan moet je wel heel vaak remmen wil je 1.000 PK genereren.
@The360box: Is vast over nagedacht. Verder valt er natuurlijk weinig te zeggen gezien de camouflage.
@jeffreym3: Verklaar je nader, ik heb het over KERS.
@The360box:
Ik zal je helpen, de V12 levert 770pk volgens de geruchtenmolen. 1000-770=230 dit betekent dat het KERS systeem een boost kan leveren van 230pk.
Dat vermogen is dus alleen beschikbaar als de accu vol genoeg is om dat te leveren.
Vergelijkbaar met een overboost bij turbo motoren.
@jrk68: Yep, en ongetwijfeld helpt het ook echt met het verbruik en/of acceleratie in b.v. stadsverkeer; maar het blijft m.i. overkomen als: brute 770pk V12 + 2 extra AAA batterijen voor de show ;)
@dawwg:
Met dien verstande dat er waarschijnlijk wel een mogelijkheid is om louter elektrisch te rijden om de uitstoot op papier te drukken.
Het is met de Honda CR-Z zelfs zo dat je ondersteuning na een rondje op het cicuit op is en dan blijft er in dat geval weinig meer over.
Kwestie van te kleine accu. Dat was met een tracktestje op 5th gear tezien.
@jrk68: enig idee hoeveel kracht er in het remmen zit? Heb eens gelezen dat bmw zijn 4×4 aandrijf assen 4x zwaarder uitvoerd omdat de remkrachten 3x groter zijn als wat de motor leverd
@nickelb:
Ja, die factor 3 van jou kan heel goed kloppen bij een normale auto. Gezien het vermogen van een hypersportscar zal die factor iets kleiner zijn maar het blijven heel veel KW’s.
Je moet echter wel remmen om die energie op te wekken.
Dus alles hangt af van de accu capaciteit hoelang je het aan eengesloten kan gebruiken.
Op is immers op totdat je bijlaad d.m.v. remmen.
@jrk68: klopt helemaal. Maar ik denk dat met 770pk volgas langere tijd rechtuit het ook hard genoeg zal gaan. En wanneer je korte sprintjes hebt rem je ook alweer. Ze zijn natuurlijk ook niet voor de 400 gegaan, maar voor laag gewicht en acceleratie.
eindelijk eens een filmpje zonder stom gegiegel en/of gelach of een ander irritant geluid.. gewoon zoals het hoort filmen en bek houden…
@luukferrari: haha dat probeer ik ons mam ook nog steeds duidelijk te maken, maar ze blijft er toch altijd doorheen tetteren xD
@luukferrari: Gelijk heb je! Laatst weer zo’n klassiek voorbeeld: ”het geluid van een Pagani… wiv welke”. ging als volgt: Vroem vroem!! en dan zon stomme stem: whoohooo!! Cool sound man!! Kijk nou eens naar bijv. TopGear. Zitten de cameramensen er ook steeds doorheen te praten?
gedwongenleaser via iPhone app
@mercedesclk350: ja want iemand die voor zijn lol zo’n auto ingaat, meteen ff op video zet en ook nog eens post zodat iemand anders er naar kan kijken poogt om een topgear kwaliteit rijtest af te leveren? Beetje rare redenatie…
@luukferrari: Aan de andere kant ook wel belachelijk, wie loopt er nu in godsnaam als een halve achter een auto aan om hem te filmen. Zie je iets leuks, kijk er even naar, maar als een gek achter een auto aanrennen om hem te zien vertrekken aan rode lichten?
Sinds de 458 en Berlinerbol heb ik er wel weer vertrouwen in dat dit weer een mooie Ferrari gaat worden.
een supercar met electromotor is een echte nogo…
elke auto met electromotor is een nogo.
@smartye36: Okee, zielige meneer met Aventador zonder elektro spul en maar 700 pk, ik kom even inhalen met mijn kicke KERS-systeem.
@smartye36: ferrari heeft geen keus, ze zullen toch moeten voldoen aan de europese regelgeving. Ik denk dat ze het liefst ook alleen maar letten op het sneller maken van wagens ipv letten op uitstoot.
@berlinetta: Ferrari hoeft volgens mij helemaal niet op uitstoot te letten omdat ze onder de Fiat groep vallen. Net als merken als Rolls Royce en Bentley. (correct me if im wrong)
@rubenpriest: Maar bij 10kg CO2 uitstoot per km gaat een auto bij ons wel 4mln kosten.
@smartye36:

Dus jij hebt nog een bak met raamslingers,geen koelfan en geen ventilator om te ventileren want je slingert je raampies toch wel open?
@redbeams:
Raampjes open slingeren is veel te modern, die klapt ie gewoon naar beneden.
@jrk68:

Scherp ;) +1
@redbeams: een echte petrolhead rijd op benzine. Vandaar ook de naam petrolhead anders had het hel electrohead geheten.
@smartye

Kijk, dat vind ik nou karakter. Chapeau. Zelfs de meest suffe conservatieve petrolhead begint nu langzamerhand in te zien dat hybride gewoon een extra biedt, maar er zijn er nog een paar die gewoon volhouden dat het niks is.
[email protected]! Wie anders heeft de tijd om de hele dag voor de Ferrari fabriek te zitten……
Heeft de looks van een Noble M600.
@The360box: Heeft de looks van een Ferrari enzo.
Wat ben ik benieuwd naar het uiterlijk en rijtest van deze wagen!
zo .. hebben ze de blokken bij Corvette ingekocht ??
@loloo nooit van pagani gehoord toch net ff wat zieker 6l v12 von ////AMG
Klinkt leuk, maar Pagani klinkt stukken beter!
Extreem breed & laag, maar zo hoort het gewoon :)
Ik hoop wel dat hij mooier gaat worden dan de Enzo, want die heb ik nooit gesmaakt.
Wat een chille baan heeft die persoon daar! Kwijl!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).