SR Autogroup doet de oude CLS 63 AMG

Auteur: , 21 Reacties

Onder menig fan van Mercedes' vierdeurs coupe heerst de opvatting dat de W219 (vorige generatie) mooier is dan de W218 (huidige generatie). SR Autogroup trok zich dit aan, en ging in de weer met de vorige CLS63 AMG, die ze matgrijs-met-een-zwart-randje maakten.

Een groot verschil tussen beide generaties, naast het uiterlijk, is dat de nieuwe AMG een 5.5 liter turbomotor heeft, terwijl de oude nog de 6.2 liter atmosferische krachtbron onder de kap heeft liggen. Aan de motor is verder niets gedaan, deze levert nog steeds 514 pk’s.

Optisch is er natuurlijk wel het een en ander gewijzigd aan de CLS, die als Project Stratos door het leven gaat. Onderin de bumper werd een set LED’jes geplaatst die doen denken aan de W218, en er werd een spoilerlip van carbon gemonteerd. De zwarte eyeliner rond de koplampen doen me nu nog meer aan de Porsche Panamera denken.

Voor de sectie lichtmetaal werd de hulp van PUR ingeroepen: hun 4OUR monoblocks in een hoogglans zwarte finish komt prima overeen met alle andere toegevoegde zwarte elementen. Bovendien zijn ze flink opengewerkt, waardoor de buitenstaander een mooi kijkje krijgt op de geperforeerde schijven die er in zweven.

Een matgrijze CLS is geen nieuwigheid meer, maar als je de keuze had: zou je dan op basis van de looks liever gaan voor deze W219, of toch voor de redelijk identieke, maar nieuwere CLS van GSC?21 reacties

Ziet er niet echt verkeerd uit
Ach met zo’n auto kun je je nu echt niet meer vertonen in Dubai. Dan steek je je geld gewoon in een nieuwe CLS AMG, ipv je oude bak te veredelen. Ze zullen je nogal uitlachen bij de clubs.
De vorige CLS is idd veel mooier dan de huidige! Sowieso deze van SR Autogroup 8)
Deze boven de nieuwe, allday!
ik zie op de weg best wel veel nieuwe CLSjes, dus zo lelijk is niet. En deze uitvoering is toch wel best goed gelukt, al zou ik zelf een ander kleurtje kiezen
Wat een bazenbak is de oude toch, Schitterende auto. De kleur vind ik erg fraai staan. De wielen vind ik niet zo, dan liever de wielen van de nieuwe CLS GSC. Dat zou hem echt afmaken in mijn ogen. Wel liever de 55AMG, puur voor de supercharger en de huil daarvan.
@E34M5Touring: Inderdaad, brute bak die vorige.
@kaasboerin: Vind hem mooier dan alle huidige 4dr coupe’s. Zou mijn keuze zijn. Een mooie laatste serie van deze met low mileage…..
@E34M5Touring: Ik denk dat ik ook al gauw zou neigen naar dit model, de nieuwe daarintegen.. Mooi, maar een stuk minder dan deze.
@kaasboerin: Tussen de 6 gran coupe de A7 en de CLS wordt het elke keer de CLS. Maar toch liever de oude (van de 6 serie ook btw).
@E34M5Touring: A7 is ongetwijfeld een propere vlaggenschip, deze zou ik dan ook laten schieten op ’t uiterlijk als ik heel eerlijk ben (van de 3). De Gran CoupĂ© is best mooi maar vind de CLS (veel) meer ‘coupĂ©’ hebben (design). En ja, de vorige 6er vind ik ook mooier dan de huidige. Veel ‘stoerder’ design.
@kaasboerin: A7 vind ik een trucje, niet onderscheidend genoeg van een A6. De nieuwe 6 serie vind ik te vrouwelijk. Heb de test van fifth gear gezien en Vicks was niet echt te spreken over het rijgedrag en helemaal over de electronische stuurbekrachtiging die al het stuurgevoel weghaalt. Iets wat ik vaker hoor over het electronische systeem en iets wat BMW eigenlijk nooit mag gebeuren. De CLS vind ik erg fraai in huidige vorm (op AL die LED verlichting na) al zou ik eerder voor de vorige gaan.
Moet ik kiezen?
Als ik zonodig “gezien” moet worden pak ik nog liever de fiets.
@jrk68:
Nu ben je aan het liegen man
@alfa156:
Nee hoor ik heb niks met vierdeurs “coupes” en al helemaal niks met kijk mij eens tuning.
Het design mag ze nog steeds wezen :)
Lekkere bak, maar toch liever de nieuwe :P
Blijft een echte prachtbak…
Ik zou voor deze gaan alhoewel ik de nieuwe cls amg ook niet mis vind…
Deze vind ik echter nog steeds mooier…
Ben ooit eens meegeweest met de Cls 55 Amg van een vriend van me en ik was echt meteen verkocht.. Wat een wagen…
Oude CLS waarschijnlijk wel de mooiste Benz van de afgelopen jaren, of oude CL55.. Maar de nieuwe generatie is ook zeker niets mis mee!
Blijft een heerlijke bak. Alleen dat MATTE? Wat moet dat nou altijd..willen mensen expres hun auto een cheape look geven?
@autoimporterenduitsland: +1, ziet er idd een beetje goedkoop uit. Past ook niet bij zo’n chique auto, hij is als basis als chique bedoeld, niet als uitermate sportief.
Ziet er niet verkeerd uit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).