SSC Tuatara opent haar deuren [video]

Auteur: , 29 Reacties

De eerste interieurbeelden van de SSC die het snelheidsrecord van Veyron SS af moet gaan pakken zijn vrijgegeven. Star Wars is er niks bij.

Er komt een soort glazen plaat in plaats van een conventionele kilometerteller boven het stuur als een soort Heads Up Display. Links en rechts van het stuur zitten nog twee glazen plaatjes met aanvullende informatie. Futuristisch hoor! Via de computer in de middenconsole kan je zelf instellen welke info er op de schermpjes af te lezen valt.

Wat misschien echter nog wel de tofste feature is in het interieur van de Tuatara zijn de twee kleine schermpjes aan de passagierszijde. Het uitgangspunt van de designers is geweest dat je als bijrijder ook mee moet leven, dus krijg je ook op shotgun positie de actuele snelheid en toerentallen voorgeschoteld. Of de G-krachten als je dat interessanter vindt. Mocht je dat allemaal niet interesseren dan kan je je natuurlijk altijd nog vergapen aan de enorme logo’s, erg subtiel SSC! Check die video!

SSC Tuatara dash
SSC Tuatara dashboard29 reacties

Ik vind het er meer als een zeventiger jaren science fiction “dinges” uitzien.
@norge: de eerste Star Wars film kwam uit in 1977… ;)
@CasperH: Je heb gelijk :P het is nog vroeg, gaap.
mooie luchtuitlaatjes! of hoe je ze dan ook noemt…:P
@basjan: Alien-ogen ;)
als er was gezegt dat dit van een chinese budget auto was geweesd had ik het ook geloofd.
@ferrari94tr: Als je met 400+ km/h door het belgische verkeer heen aan het manouvreren bent, heb je toch geen tijd om van het interieur te genieten.
@desoper: Als je naar het dashboard kijkt, zie je de getallen 275 (km?) en 9200 (tpm?) Als die klopt ga ik er geen 400+km mee hoor ;)
@euro95: Dit, je bent geen MaroNederlander!
@euro95: mph
@euro95: en in welke versnelling staat ie?
Wat een afzichtelijk ding zeg! Ik zie helemaal niets wat ik ook maar een beetje mooi vind… *yuck*

Hij komt er overigens wel als automaat en handbak.
Innovatief maar lelijk. Dat doen Bugati en Pagani beter.
jammer dat het interieur totaal niet past bij dat schitterende uiterlijk :(
Kil….koud…afstandelijk….Qua snelheid een Veyron killer, maar qua interieur NU al niet. Het uiterlijk is overigens wel weer héél fraai.
@Megakix: Het interieur van de Veyron boeit me dan ook weer compleet niet. Maarja, het is wel beter dan dit!
Nog net geen citroën logo op het stuur ;)
Ontwerp is ook letterlijk erg goedkoop in totaal 4000 euro.

voor andere ontwerpen die het hadden kunnen worden zie:

http://grabcad.com/challenges/shelby-needs-your-input-on-their-latest-supercar-tuataras-interior/results
Wat een kutnaam: Tuatara? Ziet er niet afgrijselijk uit. Heeft wel wat “vers” in mijn ogen ;)
@euro95: dat is helaas helemaal hip, het is het wit/matzwart/bruin van vandaag de dag: je supercar een stomme naam geven.


Het ziet er niet uit, stuur niet, dashboard niet, middenconsole al helemaal niet. Dat is de koelkast vorm waar je mee begint als je voor het eerst op de pc een auto probeert te ontwerpen. Lekkere stoelen ook, lijken heel makkelijk te zitten…
@HDM: Stuur niet, dashboard zeker wel en de middenconsole gaat ermee door! Maar inderdaad, dit zou ik zelf ook wel kunnen ontwerpen ;)
@euro95: nee, hoe noem je die dingen nou…
@HDM: Inderdaad.. ik vind het ook helemaal niks.. en dat logo op het stuur.. sjesus.. hadden ze niet groter? Het lijkt wel gejat uit een ridderspel..
@euro95: Ik moet aan een Tortilla denken :D
SSC Tuatara opent haar deuren
Doe maar weer snel dicht!
ik moet eerst de echte foto’s zien want een impressie op een pc zegt natuurlijk helemaal niks. wat voor materialen gaan er gebruikt worden? echt leer of toch sky, echt aluminium of toch maar aluminium kleurig plastic en ga zo maar door. dus eerst het echte en dan een oordeel. Pagani is echter toch nog de maatstaf qua afwerking en materiaal gebruik. maar misschien kunnen de amerikanen ons toch nog verrassen.
wat een oordelen , oja jullie hebben natuurlijk al even een proefrit gemaakt en even een rondje gereden , en even ontspannend er in gezeten en kunnen zien hoe het er uit zag en voelde.ik vind het een mooie aparte wagen , zolang die dat hok van een veyron maar uitpoept.
Glazen platen in het dashboard? Alsof het allemaal niets weegt…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).