Stagiair Nederlands autoblad crasht een Nissan 370Z

Auteur: , 92 Reacties

Waar gehakt wordt, vallen spaanders.

Ontzettend zuur natuurlijk. Heb je bijna een stage afgerond bij dat autoblad aan de Basisweg, rij je op het eind nog even -met drie stagedagen in het vooruitzicht- een Nissan 370Z finaal de puinpoeier in. Niet echt bevorderlijk voor je eindoordeel.

Dit voltrok zich gisteren op de Siciliëweg, Amsterdam. Onze tipgever meldt dat de onfortuinlijke AutoVisie-knul op een recht stuk van de weg vloog, met alle gevolgen van dien. De melding van het eenzijdige ongeval kwam om 14:44:50 binnen.

De bestuurder heeft de gehele voorkant aardig in elkaar geragd terwijl de linker flank ook niet bepaald in ongeschonden staat is gebleven. Faalmans mankeerde naar eigen zeggen niets. Mocht u dus enige tijd geen Nissan-verhalen tegenkomen in het lelijk gedrukte papier van TMG, dan kan het zijn omdat de relatie met Nissan Nederland enigszins bekoeld is. En het was nog wel zo’n lekker begin van de dag!

Met dank aan Joram voor de foto’s!92 reacties

Verzekerings werk, boeien.
shit happens…
ja, niet ZO spannend. Erg lullig om zo terug te kijken op je stage.
Zou erg kinderachtig zijn als ze hierdoor zijn stage negatief zouden beoordelen… Al zullen ze het zeker niet op prijs stellen. Maar zij laten em ook in die auto rijden. dus tja…
@kliko: yep…en hoeveel mensen hebben zulke ‘leuke’ herinneringsfoto’s aan z’n stage ??? :lol:
@Megakix: Ja, en leuk voor de jaarboeken later met de kids….
@kliko: ja, maar ook de gewone werknemers hadden hem zo kunnen crashen…
“Faalmans mankeerde naar eigen zeggen niets. ” Oh oh, wat triest toch weer, wat trekken we weer snel conclusies. Misschien lag er wel ijs op de weg?..
@The360box: dan past de chauffeur zich aan de situatie aan?
@The360box: Als je in de berm beland en daarbij ook nog eens de auto een stuk korter heb gereden kan ik niet anders concluderen dan dat je gefaald hebt, wat de reden dan ook mocht zijn geweest.
@The360box: hij heeft gewoon gefaald punt.
wat je al niet moet doen om op autoblog gepubliceerd te worden…

Goed dat ‘ie niets mankeert en het gewoon nog eens kan proberen.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Jammer van het denigrerende stukje ten aanzien van Autovisie…
Ze werden toch al niet verkocht, dus niemand zal hierdoor z’n bestelling mislopen :lol:
@Megakix: Nou mag sowieso niet hopen dat autos voor klanten eerst nog langs de redactie van een blad gaan.
@Donstil: Echt wel, kijk maar naar de filmpjes van autoblog met een rapide of v12 vantage, ook gewoon een klantauto.
@RudyV: Bij dat soort auto’s geloof ik wel dat het een klantauto is, of een auto van dealer of importeur medewerker. Maar een 370Z? Ik mag aannemen dat Nissan die gewoon beschikbaar heeft hoor!
@Donstil: zeer zeker wel !
@Megakix: Dat idee heb ik ook. Vroeger was het een heerlijk blad, maar ze moesten zonodig restylen (blah bla bekoroonde paarse broek ingehuud enz.) en nu is het een strak saai blaadje zonder emotie geworden, zoiets als Carros. De eindejaars special met multitest was ook een superdun vodje, dus als Autovisie dit jaar voor het laatst is, zal dat me niet verbazen.
@midasracer: ze gaan meer online, zoals de App die vaak leuke vidoe’s laat zien.
@Megakix: App, dat werkt niet op mijn Siemens M35i. Nou ja koop ik wel de AMK of zo.
@midasracer: ..AK47 is het…
@Megakix: AMK = Auto Motor Klassiek. Een leuk blaadje voor weinig geld wat door enthousiaste mensen is geschreven. Opvallend is dat er de laatste tijd meer old timer en young timer bladen zijn bijgekomen.
Jammer, maar het gebeurd iedereen wel eens. Ongetwijfeld dat Chris Harris ook wel eens een auto in de prak heeft gereden.
@birdboy: yep, en als we daar foto’s van ontvangen is hij aan de beurt.
…. lijken me dan ook geen winterbanden? ;-)
@Alwood: Nah ik denk dat ie korting op de verzekering zo ook wel kan vergeten ;)
@ricardo: autoweek = lelijk gedrukt papier…autovisie toch zeker niet ?!
@Megakix: papier is toch sowieso lelijk? (en inkt stinkt)
@autoblogger: Zeg dat niet te hard….pleepapier kan erg mooi “beschilderd” zijn!
@bowie: je bedoelt nu toch niet iets heel anders dan de leuke lichtblauwe golden retrievers die er bij mij op staan? ;)
@mashell: op mijn WC papier staan bloemetjes. Is dat ook goed?
@mashell: Iets met bruine beren ofzo…….
@bowie: He, met Autoweek en bruine beren heb ik andere associaties. Ben ik de enige hier die bij moeite met peopen altijd even een random Autoweek filmpje aanklikt? “ter verspoediging”
@Megakix: Het mooiste tijdschrift blijft de Carros
@Lucb: Echt niet. Toevallig een abonnement van 6 afleveringen gehad en het was dramatisch saai. Echt nooit weer. Wel mooie kwaliteit drukwerk, maar inhoudelijk bagger.
@midasracer: Nou, ik vind het taalgebruik in het tijdschrift van een heel goed niveau. Verhalen lezen ook heel prettig en er zit wat meer sensatie in.
@Lucb: Ik had juist het tegenovergestelde. In een uurtje was ik er doorheen gezapt. Ik had er blijkbaar wat meer van verwacht. Dit was het enige autoblad wat bij mij op de deurmat viel, waar ik niet naar uitzag. Doorgegeven aan mijn vader en broer en die vonden er ook niet veel aan. Ze hadden nu een Porsche special, maar ik heb die van Autoreview gekocht.
Ik vond die ondersteboven liggende Z06 destijds toch indrukwekkender.
stage = blamage?
Op een recht stuk weg?
Misschien uit frustratie gedaan omdat hij geen stage vergoeding kreeg ?
Faaaaaaaaaaaaaaaal!¡
Snap als uitgever niet, dat je een stagiare met een GELEENDE auto laat rijden. Komt niet erg professioneel over.
@henkz32: Is er een keer een bedrijf dat z’n stagiairs meer laat doen dan de wc poetsen en de koffiemachines bijvullen, is het WEER niet goed…
@henkz32: Stagiars zullen ongetwijfeld veel gebruikt worden om auto’s op te halen en weg te brengen. En waarom niet?
@kliko: eens, zoiets kan nu eenmaal gebeuren
zou er een leuk artikeltje in de autovisie staan?
Wel zonde van die boom zeg…
Zelfde geval als een paar artikels terug: terugschakelen en de controle verliezen?
Autovisie is lang niet zo lelijk en lowbudget als Autoweek hoor, vind het ook geen slecht blad.
@HDM: Niet low-budget? Nee, qua abonnementsprijs niet nee. Weet je wat je krijgt als je 25 jaar lang trouw je abonnementsgeld betaald hebt? Een Autovisie kwartetspel van twee kwartjes. Doe dan niks ofzo.

Sinds hoofdredakteur Ton Roks aan de kant is gezet is het blad er niet echt op vooruit gegaan moet ik zeggen. Veel artikelen die rechtstreeks uit de Telegraaf overgenomen waren (en ik HAAT die krant) terwijl de tests en reportages ook steeds minder van kwaliteit werden.

Afgelopen jaar hadden ze zelfs een hoofdredakteur die helemaal niet uit de autojournalistiek kwam, gelukkig is dat sinds bijna een maand weer rechtgezet.
@HDM: Autovisie is ontzettend slecht geworden de laatste 2 jaar. Ik heb nog heel wat oude jaargangen liggen en de teloorgang is helaas duidelijk. Slaapverwekkend schrijfwerk, emotieloze styling (misschien leuk voor in de wachtkamer van de tandarts) en het wordt ook steeds dunner. Ik koop het hoogstens per kilo van de lokale bibliotheek als vakantievoer en dan gaat het de papiercontainer in. Niet het bewaren waard.
kan gebeuren, Nissan zal er ook niet wakker van liggen hoor. Hoeven ze dat ding in ieder geval niet meer te verkopen.

Vroeg of laat krijgt bijna iedereen wel een ongeluk, wie weet wat de oorzaak van dit ongeval is….. Plaatselijk glad + onervarenheid, overstekende kat, noem maar op….
Shit happens.

Wouter heeft ook een scirocco racewagen gechrast toch?
@RudyV: nee dat was alleen een avontuurtje de grindbak in, en weer uit. Geen schade verder. :)

OT: lullig voor die gozer, maar als ik locatie bekijk, dan denk ik aan een driftje uit een zijstraat.
@wouter:
Het was er zo mooi uitge-edit, dus het leek net op een crash
@RudyV: haha, het mooie was dat vanuit perspectief van de camera het leek alsof ik linea recta vangrail in ging. Cameraman dacht in eerste instantie ook.
@RudyV: Bekijk de test van de Lexus LFA eens, volgensmij hoorde je daar ook via de porto dat hij naast de baan terecht is gekomen.
Waar is het nu weer voor nodig om autovisie zwart te maken? Dat zo’n stagair een 370z op een recht stuk in de prak rijdt is ook niet erg handig. maar om een auto-artikel te schrijven moet je op zn minst ook weten hoe de auto rijdt.
@bmwalpina: hahaha, ja en om een evaluatierapport voor de statiair te kunnen schrijven moet je op z’n minst ook weten hoe hij met pk’s omgaat ;)
@potver7: plus om botsveiligheid te testen moeten we hem ook maar naast de weg tegen wat obstakels planten..
En ook nog tegen een lullig boompie
Wat een sukkel, denk dat die zijn toekomst nu al wat anders mag inplannen.
GAAF!!!
Mooie afsluiter van je stage periode.
Ruben heeft zo te zien wel de gevaarlijkste (en leukste) job in de wereld.. Al veel ongelukken geweest met autobladen, sites, autojournalisten etc..
dan voel je je mooi kut. ik heb bijna bij ons een showroom ruit eruit gereden, was gewent aan automaat rijden (ouders met alleen automaat) dus gebruikte de koppeling als de rem op een auto.. ging net goed omdat ik naar de handrem greep… dat was al een zure herinnering.. dan wil ik deze niet eens maken..
Zat ene W. Budding er niet in?
@schuur: Dan loopt die wel heel lang stage zeg!
wahahaha hoe kun je daar nou verongelukken?
is echt een hele rustige plek daar, je hebt hooguit een heel klein beetje last van de mensen die op en neer rijden naar het Hitachi filiaal daar, maar voor de rest is het daar echt rustig.

als ze bij de rotonde de mist in gingen, was het te begrijpen, maar wat ik niet snap is dat ze op dat rechte stuk een wagen in de prak rijden.

[btw: ik heb niks met deze wagen, dus zo erg vind ik het iig ook weer niet :P ]
Al die bladen zuigen, ooit begonnen met GTO, dat was wel vet. Dat werd overgenomen door de blaaskaken van Carros( kutblad) en nu gaat ook de TG eruit. Jammer voor Ruben maar ik lees die meuk gewoon niet meer. Ook de schrijfstijl is wel erg theatraal…
Dit is toch positief? Je kan nu in ieder geval tijdens de car review melden of de auto echt veilig was tijdens een crash :D..
Toevoeging: Ik vertrouw geen enkel auto blad. Ik kijk alleen Autoblog en Top Gear :D.
De heer faalmans? Familie van @faalhaas ?
Puistjes uitknijpen in zn auto kan ook niet goed gaan
Slechtste artikel van autoblog OOIT
@vlammer: die reactie krijgen we minstens 1x per week.
Zo zie je maar, werken voor een autoblad zegt niets over je rijvaardigheid.
@nielsvanderweiden: Ging jou destijds een stuk beter af, toch?

@Vale46: Lijkt me sterk dat hij de controle verloor tijdens het terugschakelen. Deze automaat geeft namelijk automatisch tussengas bij terugschakelen, dus blokkerende achterwieltjes zijn daarmee verleden tijd.
@lewish83: ik wist niet dat het een automaat was..
@lewish83: als in, ik reed geen auto in de poeier toen ik er stage liep?
Dat klopt. Ken ik u? :)

Ten tijde van mijn stage reed ‘die andere stagiair’ die Corvette Z06 ondersteboven onder een trailer. Ik ben blij dat ik hem niet was.
Edit: bedoelde handbak, maar zie dat het een automaat is. Daarmee kan het door jouw geschetste overigens ook niet.
Die reed gisteren ook nog plankgas door mijn dorp heen volgens mij. Als dat zo is dan is het maar net goed voor em.
@AB: dit kan ik beter, nog stageloper nodig?
Je hebt wel een verhaal in de kroeg zo.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).