Streep door de forenzentaks!

Auteur: , 40 Reacties

We kunnen weer met een gerust hart met de auto (en de trein) naar ons werk, want de forenzentaks gaat niet door.

De Kunduz-coalitie kwam dit voorjaar met het “briljante” idee om het woon-werkverkeer per trein en auto te belasten. Alsof we ons nog niet scheel betalen aan de hoge brandstofprijzen en dure treinkaartjes. Gelukkig komen de VVD en PvdA nu met het idee om de 1,5 miljard euro die verdiend moest worden aan de taks ergens anders vandaan te halen, namelijk het vitaliteitspakket. Dit geldpotje was in het leven geroepen ter vervanging van de levensloop/spaarregeling om ouderen aan het werk te krijgen. Uhm, is het wel zo verstandig om hier met de gulzige vingertjes aan te gaan zitten?

Aanstaande dinsdag willen de twee partijen het plan presenteren tijdens de financiĆ«le beschouwingen. Misschien dat we dan te horen krijgen hoe de potjes gevuld worden en of de dekseltjes passen. Of het ze gaat lukken is een tweede. PvdA heeft al eerder geprotesteerd en ook de Raad van State heeft het idee afgekraakt, maar er is tot nu toe weinig veranderd. It’s all about the money. (Via RTL Nieuws)40 reacties

Zorg en sociale voorzieningen, gewoon helemaal mee stoppen, bespaart zo’n 70mrd, kan meteen iedereen naar een symbolisch 1% belastingtarief ;)
@Alwood:
Totdat je zorg nodig hebt…
Of heb je al een kamertje voor je ouders ingericht?
@Hubert: Ouders? die in de leeftijd ‘vette premies betaald maar straks geen pensioen’? dat kamertje moet ik sws regelen dan.
@Alwood: Ik hoop dat het sarcasme is want dan kunnen we gelijk door naar het Amerikaanse model.
@Benz65: wat is daar mis mee dan?
@desoper: Seriously?
@desoper: Veel ongelijkheid in een samenleving doet de sociale cohesie niet goed.
@Benz65:

dan bedoel je het Afrikaanse model ..
Doei forenzentaks, hallo duurdere benzine!
@Brutus: nee hoor: kilometerheffing, wat overigens een veel betere oplossing is
Wees gerust, wij automobielliefhebbers zullen zeker op een andere manier genaaid worden. It’s not a question of ‘if’ but ‘when’….
@lemans96: Idd, mijn gedachte; In plaats van linksom wordt je nu rechtsom genaaid.
Het is forensentaks
@ryan538: maakt niet uit.
@m550d: idd het blijft shit…
Doei forenzentaks, hallo kilometerbeprijzing, inkomensafhankelijke broodprijzen en andere flauwekul!
@starletje: vleestax, melkbelasting, boteraccijns en ach… over eten en andere essentiĆ«le zaken kan ook wel een 21% BTW heen.
…zucht… was ik maar dagobert duck…
@bbroek: Moet je niet willen, heb je continu de fiscus achter je aan.
@RoT___: niet te beginnen over de Zware Jongens!
“Die verdient moest worden aan…” Sorry hoor, maar een spellingscontrole is niet overbodig voor enkele bloggers…
Gelukkig werk ik voor 75% zwart en heb ik nog wat spaartegoeden in het buitenland anders was het leven helemaal niet meer te betalen.
@alcantara: Uw IP is juist doorgegeven aan de belastingdienst.
@norge: Uw IP is zojuist doorgegeven aan bonje met de buren.
@bempi: Uw IP is alvast doorgegeven aan dubbeltje op z’n kant. =’D
@kaasboerin:
Uw IP is alvast doorgegeven aan “Boer zoekt vrouw”
@kaasboerin: lol :D
Er is nix van dat kunduz over gebleven .. =[ arme wilders
Om veel typwerk te besparen een samenvatting. Klootviolen van het binnenhof willen graag 2 euro per liter benzine doordrukken – forenzentaks komt er sowiezo – kilometerheffing komt er ook – de wielklem komt terug – bonnenquota ook – en nog meer reclame voor spitsuur vermijden, terwijl er geen vergoedingen worden uitgekeerd aan de mensen die zich eraan houden. Oja en als laatste bruut geweld op agenten en politici door de stijgende criminaliteit door het uitkleed kabinet.
@bempi: ga dan lekker in Spanje of Griekenland wonen, huilie.
@flippert:

Voor mij maakt het niet veel uit. Ik probeer de toekomst een beetje te voorspellen. Maar met Spanje en Griekenland is niks mis hoor. Lekker warm weer en mooie dames :)
@bempi: amen to that. Heb een Spaanse meid leren kennen, dus denk dat ik daar wat extra werk van maak…en naar Spanje vertrek… ;)
Laten we ons nu blij maken met een sigaar uit eigen doos? Nou ik niet! Onze economie blijft slecht draaien en dat komt voornamelijk door incompetente politici en teveel ambtenaren. De VVD gaat dat echt niet beter doen.
Een maatregel die er nog niet was gaat niet door. En nu moeten we blij zijn? Kan me trouwens herinneren dat een flink aantal jaren geleden de politiek nederland mobieler wilde maken. Nederlanders ware te weinig bereid om te reizen voor hun werk en dat was een bereiging voor de economie. Nu Moeten we dus juist weer minder reizen…

Net zoiets als de global warming. Midden jaren 70 maakte men zich druk over een afkoelende aarde….

En wij tuinen er iedere keer weer in.
Lees trouwens op de bekende nieuwssite wel dat de assurantiebelasting naar 21% gaat, voor veel mensen toch enkele tientjes op o.a. hun autoverzekering meer.
Toegevoegd dit was 9,7%
-edit: nutteloze bijdrage-
kut beheerders
@dedjespa100: kutreaguurder.
Dag forenzen taks,hoi duurdere assurantie (auto)verzekering.
Wie pakt hier nou wie sukkels

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).