Supercarvideo: LFA vs MP4-12C vs Aventador vs Veyron

Auteur: , 71 Reacties

Stel, je stuurt een paar yanks op pad met een aantal top notch brikkies uit supercarland. Worden er circuittijden geklokt? Zien we een serieuze bochtengedrag-vergelijking? Welnee, een verlaten vliegveld waar de kwartmijl kan worden afgelegd is natuurlijk veel interessanter. Maar hé, we klagen niet. De test toont namelijk een paar opvallende zaken aan.

Uit de video kunnen we concluderen dat de MP4-12C (V8) een fenomenale launch-control heeft waar een LFA (V10) bang van kan worden. De Aventador (V12) doet het sprintkunstje nóg iets sneller en sedert 2005 is er maar één king of fast, en dat is de Veyron (W16). Het is echter wel opvallend hoe dicht een Aventador op de eerste 1/4 mijl, of 402 meter, achter zijn VAG-zusje blijft plakken.

Gentlemen, start uw motoren. Er moet geplankt worden.

Met dank aan Jeroen voor de tip!71 reacties

Te gekke video! Die aventador is zo’n vette bak! Go lambo!!!
Hmm. LF-A of Aventador. Moeilijk. Sowieso niet dat gedrocht van een Veyron.
@240sx: het gedrocht trekt het meest bekijks + rijdt het comfortabelst + is het snelst. Wat wil je nog meer? Uiterlijk vergeef je hem dan toch gewoon
@maxx1: nee. Form over function.
@maxx1: vond de veyron helemaal niet lelijk… Alleen de gril misschien… Vooral achterkant is erg mooi!
Man, die McLaren ziet er wel heel lief uit naast die LFA en Aventador, hoop dat de volgende McLaren een beter uiterlijk gaat krijgen!
Bocht? Wat is een bocht?
@mastertje: enge ziekte
@mastertje: bavaria bier :)
@smoked: 1
Verklaar me maar voor gek maareh, de LFA verkies ik boven de Aventador if you ask me!
@rubenpriest: 1 voor jou, helemaal mee eens!
LOL! volgens mij staat die McLaren daar met een lekke rechter achterband :P beetje te veel launchcontrol
@Alwood:
Same thought.
@Alwood: viel mij ook al op dat die band flink zacht stond ja. Lekker link
@Alwood: ja zag ik ook al! Meer grip te genereren op zand haha. Over nagedacht!
@Alwood: de pirelli banden hebben geen ‘stoeprand’…ik ken iemand die ene heeft en het lijkt idd of de banden plat staan
De aventador is de baas van de club!
Ook bizar zo snel als die Lambo schakelt met slechts één koppeling. Mag je dan een gebroken rug opleveren, moet ontzettend gaaf zijn om te doen.
Alle drie de dragraces makkelijk te voorspellen.
De mclaren is krachtiger dan de lexus en heeft meer grip.
De aventador is een heel stuk krachtiger dan de mclaren en heeft natuurlijk door de 4wd ook veel meer grip. Eigenlijk gewoon een.rare en ook wel een beetje domme vergelijking. Maar… Geweldige sound van de auto’s
@bonkers: jaja sgoe gast
Voor de vergelijking mis ik een V6… Nissan GT-R 2012!!!
@VeniVidiVici: zal op de 400m geen flater slaan, zéker niet door de onaardse start.
@Megakix: Jij snapt h’m :) Dus… opnieuw die test haha.
Waar is de Koenigsseg Agera R? Die maakt gehakt van de Veyron.
@geertjuh: niet op de 1/4 mile.
@meneersander: Dit is toch de volledige mile dat ze rijden? De eerste kegeltjes staan op de 1/4 mile mark, de volgende op de 1 mile, niet?
De veyron rijdt ook nog in de soft modus! Met vol vermogen blijft de wing plat naar beneden.. ;)
@MARS: Maakt op de 1/4 mile niet uit, die stand is puur en alleen voor de top snelheid, laat hem niet sneller accelereren oid.
de veyron mag dan wel sneller rechtuit gaan, maar de aventador is veel beter in het bochtenwerk ( en geef toe, de aventador is ook niet de sloomste bak die er is) dus Doe mij maar die aventador ( zal
Me vast ook wat schelen in wegenbelasting! ;) )
@bigcar: ja, enorme verschillen tussen die 2……. Zie de tijden op de Top Gear track:
1:16.5 – Lamborghini Aventador
1:16.8 – Bugatti Veyron Super Sport

Altijd dat gezeik dat die Veyron amper op een circuit “kan rijden”. Nou, op die Top Gear track laat hij heel wat achter zich en ja, ook het Japanse gebakje genaamd “Nissan GT-R (uit 2012). Die is een seconde langzamer.
@Woestijnridder: je praat nu wel over de SS met 1200pk… Standaard Veyron moet het doen 1:18.3. Alsnog niet langzaam als je beseft dat de Bugatti veel zwaarder en logger is als de Aventador. Van het vermogen kun je toch niet veel in de bocht gebruiken dus gewicht telt zeker zwaar op Topgear test track. Bugatti 1888kg en Lamborghini 1575kg.
@maxx1: Gewicht is inderdaad killing op het circuit, maar de Veyron is dan ook geen dedicated track-car zoals b.v. een Lotus.

Het is een comfy hyper-cruiser voor op de boulevard en op de Autobahn, waar je veilig & patserig met 1 handje aan het stuur 300km/u kunt rijden … all day ! (nouja, 200km tot je moet tanken).

Het gebrek aan drama met 1000+ pks is dramatisch en bijna surrealistisch; dat is de kracht van de Veyron.
Geweldig filmpje ! Hier zaten ‘wij’ natuurlijk al tijden op te wachten !!! De LFA, veel te duur voor z’n prestaties, maar een heerlijk geluid.
De Veyron zal boven de 200km/h gigantisch gaan uitlopen, maar inderdaad op de 400meter houdt die rakker-Aventador hem nog aardig bij.
50pk extra in die Aventador , dan heb je die Veyron op de 1/4 mile. Daarna is denk ik nog steeds een ander verhaal natuurlijk. maar ik stond er echt van te kijken hoe snel hij in de eerste meters is, daar moet een Veyron rijder toch ook ff van slikken denk ik.
@E34M5Touring: deze “targa” Veyron is nu niet echt de snelste Veyron….
Als de Aventador op de 1/4 mijl de Super Sport te snel af wil zijn dan mag hij proberen 1,1 seconde goed te maken. Lijkt me “lastig” met 50pk meer ;-) Los daarvan is de Aventador wel een machtig snelle auto :-)
@Woestijnridder: Ja ok maar de SuperSport is 1200pk dat is 500(!!!!!!) meer dan de Aventador. Ik ben wel benieuwd hoe de Hennesey Venom en de Ultimate Aero het doen tegen zo’n Veyron over 2 mile ofzo.
@E34M5Touring: Appels met peren vergelijking.

Comfortabele, luxe 10 jaar oud ontwerp, productie-auto met fabrieksgarantie die je schoonmoeder nog veilig hard kan rijden, tegen tuners/one-off purpose build-cars die je schoonmoeder in de vangrail parkeert.

Daarnaast gaat de Veyron waarschijnlijk zelfs nog stukken beter de bocht om … Ik nieuwsgieriger hoe die het b.v. tegen een Carrera GT of GTR of Zonda (of Huayra) doet.
@dawwg: De Veyron is ook Purpose built. Dat ie luxe is hoort bij de heritage van het merk. Maar vergis je niet ding is puur gebouwd om 407km/h te halen.En de Hennesey en Ultimate zijn gebouwd om de Veyron te bestrijden dus lijkt mij geen appels en peren. Juist de Zonda en Carrera GT zijn circuit auto’s dat vind ik dan persoonlijk meer appels en peren.
@dawwg: De wereld draait niet om je schoonmoeder, de wereld draait om jouzelf.
@E34M5Touring:
Maak daar maar minimaal 150 van.
@macready: Nou goed, maar wanneer je bedenkt dat 7j geleden niets of niemand maar bij de Veyron in de buurt kwam en nu de eerste Supercars al in de buurt komen en zelfs de GTR al op z’n hielen zit is het toch knap hoe snel de industrie gereageerd heeft op de Performance. 150pk erbij en je trapt een Veyron eraf. Vind ik toch pretty close….
@E34M5Touring:

Plus het feit, zo ver ik kan zien, in de Veyron geen launch control is gebruikt. Maar ik moet eerlijk zeggen, ben toch verbaasd dat de Lambo zo snel is :D
LFA no doubt :)
Veyron en Aventador ! De andere zijn gwn niet vergelijkbaar (over LFA zou ik niks zeggen, maar die lelijke mclaren is gwn achteruit gegaan)..
1 Aventador ….omdat ie zo mooi is
2 Buggati …. omdat ie zo hard gaat
3 LFA …. omdat ie er wel leuk uitziet
4 Mclaren …. omdat ie zo lelijk is
@silly: 3 LFA … omdat het een V10 is die als een F1 klinkt en ziekelijk snel door de toeren loopt. Maar dan heb ik nog steeds liever een Porsche Carrera GT ;)
Vet filmpje, maar ik vind de LFA alsnog het vetst!
Heerlijk! Voor een keer is er nergens een Nissan te bespeuren.
Die Lexus: damn… Dat geluid.
Die lfa klinkt zoo goed en die mp4 12c stofzuiger klinkt lam en tam. Die lambo is wel een vet ding en bugatti I dont like
Wat is die mclaren toch een schoonheid vergeleken met die andere over designed supercars. MP4 12 C rules..!!
Moeilijke keuze:
De aventador omdat ie zo mooi en gruwelijk snel is..
De lexus omdat die zo waanzinnig klinkt en exclusief is..
De rest kan me gestolen worden
Kijk, aan zo’n video’s hebben we tenminste iets.
Lekker duidelijk zo.
Ik ben niet zo van de Veyron maar de andere 3 zijn heerlijk!
De Aventador ziet er bruut uit maar persoonlijk vind ik
de Murcielago LP640 veel mooier! De LFA…wat een sound!

Ik vind de MP4-12c vooral erg vet! technisch perfect.
in track-mode heerlijke sound ook!
ww.youtube.com/watch?v=b7cBq-hlmEU
@jrmpower24: http://www.youtube.com/watch?v=b7cBq-hlmEU
@jrmpower24: niet mis met die auto. In oranje kun je hem niet lelijk noemen… Gebruik anders lelijk niet maar bijzonder. Ik ga met jou mee. Mclaren is gewoon cool.
Ik wil ze allemaal wel behalve die Veyron, wat een lelijkerd is dat toch.
@syliaca: Heb je hem ooit in het echt gezien? Dan ga je er echt anders over denken.
@kickass: Ja, en ik denk er nog niet anders over.
@syliaca: Oke, goed dan… :)
@syliaca:

Mensen leren het ook nooit hea, oke ik probeer het nog een keer. De reden dat de Veyron niet zo sexy is als de meeste supercar’s is simpelweg omdat die niet gemaakt zijn om 400+ te rijden ZONDER dat je dat door hebt. Dat doet geen enkele andere fabrikant ze na. Dat jij hem lelijk vindt is natuurlijk you mening en daar is niks mis mee, heb alleen het idee dat iedereen hier denkt dat een supercar sexy moet zijn enzo. :P
@zakar36: Ik zeg dat het een lelijkerd is, trouwens, een Koenigsegg haalt deze snelheden ook en die zien er wel erg lekker uit ;) (tuurlijk merk je het wel als je 400 rijd in een Koenigsegg. Maar dat is dan ook waarom het een Hypercar is).
@syliaca: Maar een Veyron kun je gerust aan je schoonmoeder uitlenen voor een vergeten boodschap bij de supermarkt, terwijl de Koenigsegg een echte moordenaar is.
@dawwg: Maar in het geval van een schoonmoeder hoeft dat niet altijd slecht te zijn ;)
mrb via Android app
Leuk filmpje, maar hij doet het niet in de app.
De Veyron is zo ‘langzaam’ omdat het de cabrio betreft en daarnaast is het in de bloedhete woestijn. Die 4 turbo’s hebben dan veel minder effect dan op normale temperatuur.
Natuurlijk wint koning Veyron! Wat een superkleur voor op die Veyron, trouwens.
ik wil degene die waar ik het meeste voor krijg bij de garage……er zelf in rijden kan ikniet betalen ;)
Veyron! En vervolgens verkopen
Als je zo’n lambo naast een veyron zet, dan vind ik de lambo een hond met hondsdolheid en de veyron usain bolt in een maatpak. Zoveel klasse
Ultieme auto: (hoogtoerige) geluid van de lfa, moter van de bugatti en het uiterlijk van de lambo!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).