Superstorm Sandy: 15.000 nieuwe auto’s gesloopt

Auteur: , 18 Reacties

Iets meer dan een week geleden sloeg superstorm Sandy hard toe in New York en omgeving. Naast zo'n 100 dodelijke slachtoffers zijn er ook de nodige gloednieuwe auto's slachtoffer geworden. Zo'n 15.000 gloednieuwe auto's zijn dusdanig beschadigd geraakt dat ze in de shredder zullen verdwijnen. Als we gebruikte auto's en auto's van consumenten meetellen dan staat de teller zelfs op 200.000 auto's!

Het meest bekende ‘slachtoffer’ is misschien wel Fisker. Zo’n 16 Karma’s fikten volledig uit en daarnaast raakten ook nog eens meer dan 300 Karma’s beschadigd door zeewater. Je kan dat zielig vinden voor Fisker, maar ik heb zo’n vermoeden dat ze een vreugdedansje doen in Anaheim. Heel goed verkoopt de Karma niet (in de VS) dus 300+ auto’s die ‘verdwijnen’ en bovendien vergoed worden door de verzekering zijn een godsgeschenk. Dat blijkt ook wel uit de verklaring van Fisker:

The cars were insured and Fisker expects “no impact from a business or a financial point of view,”

He also said that Fisker will be able to meet US demand despite losing the 300 vehicles.

Oftewel: We kunnen die auto’s missen als kiespijn. Niet zo vreemd als je bedenkt dat er nog honderden gloednieuwe Karma’s bij Amerikaanse dealers staan.

Een ander groot slachtoffer is Nissan/Infiniti. Zo’n 6.000 gloednieuwe auto’s gingen verloren door Sandy. Daarnaast verloor Toyota/Lexus iets minder dan 3.000 auto’s. Honda/Acura verwacht dat het om 3.440 auto’s gaat en de schade bij Chrysler lijkt mee te vallen met 750 auto’s. Ook Hyundai (400) en Kia (200) hadden beperkte verliezen.

Andere fabrikanten zoals Ford en GM wisten nog niet precies hoeveel auto’s ze verloren hadden. Overigens was de automotive schade na orkaan Katrina nog groter. Destijds gingen zo’n 600.000 auto’s verloren. (via: autonews.com)18 reacties

Dat is dan toch een kleine opsteker voor de fabrikanten….
zou hij ze zelf in brand gestoken hebben om premium te worden?
Lekker voor de autoproductie!
En toch vind ik het mooie auto’s! Helaas boven mijn budget.
@rufctr01: En toch vind ik ze mooi, helaas geen auto’s. ;-) Jij hebt natuurlijk je hele budget stukgeslagen op die Ruf CTR!
@benzinehoofd: de ene helft stuk geslagen op de aanschaf en de andere helft op race brandstof
Hah, take that bitchesss!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
300 beschadigd door zeewater.. ja.. reken maar dat die via wat handige harries uiteindelijk gewoon weer op de markt komen met een mooi kaasverhaal d’r bij.. Binnenkort bij ebay..
@flippert: nee hoor. Hoe minder van die hokken op de markt hoe beter.

Chassisnummers worden genoteerd en de verzekeraar zal erop toezien dat ze daadwerkelijk in de shredder verdwijnen.
@robbie: laat die shredder nou net van een Soprano familie zijn..
@flippert: dus bij die carfallas van discovery staat straks een hele lading auto aquaria. Geen smoke glazen maar beslagen glazen. Ik zie het al voor me.
@robbie: dat wordt vast een middagje veilen voor een paar lui daar, zodat ze ze vervolgens kunnen.verpatsen
Je zal daar maar net een nieuwe Nissan hebben besteld…
Ben toch wel benieuwd op wat voor manier Fisker de verzekeraar gaat tonen wat de materiaal/productiekosten van zo’n ding is.
Dat scheelt toch een beetje, 3000 Toyota’s minder voor een terugroepactie :)
Als ze de Surf nou al of de markt hadden bij Fisker, hadden ze in ieder geval een model dat tegen al dat water bestendig was.
Wat wil je dan? Die tot op de grond afgebrandde auto’s weer opbouwen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).