Tankstation overvallen is een stuk minder hip geworden

Auteur: , 24 Reacties

Tsja, vroeger jatten ze je kassa leeg, tegenwoordig zit het echte geld ín de tankzuilen...

In de afgelopen drie jaren tijd is het aantal overvallen op tankstations met 35 procent afgenomen, van (over 11 maanden) 150 overvallen in 2009 tot 97 dit jaar, aldus de Bovag, die met cijfers van het KLPD werkt. Heel wat minder dan de 20.000-30.000 gevallen van benzinediefstal.

Degenen die normaalgesproken pompen overvallen zijn niet het tettenmeisje van hierboven, maar meestal dit soort types. Laten we stellen dat ze het buskruit niet echt uitgevonden hebben, en nu waarschijnlijk de lokale snackbar overvallen met hun born to lose-tattoo.

Er wordt de laatste jaren steeds meer gepind (wie van jullie rekent zijn peut nog cash af?), en als gezegd: je kunt beter een paar kentekenplaten pikken en je auto gratis volgooien, dan dat je een risico gaat lopen door een tankshop te overvallen. Bovendien geeft men aan dat beter cameratoezicht hier ook mee te maken kan hebben. En, tot slot, het aantal bemande pompen neemt af.24 reacties

“wie van jullie rekent zijn peut nog cash af?” Hoezo? De ideale manier om van je zwarte geld af te komen …
@e21e30: wel veel zwart geld nodig… met de huidige prijzen
@krari: Och, een eco modelletje compenseert dat wel. En in tegenstelling tot een iPad of andere luxe is verbruikte benzine niet traceerbaar …
@e21e30: ik werk bij een autodealer met een 24h tankstation. Vaak komen een bepaald soort lui vragen of ook cash kan betalen. Zodra ze ‘nee’ horen zitten ze alweer in de auto om de zwarte centen ergens anders uit te geven.
@ThomasBol: onzin, in werk zelf ook bij een dealer, je gaat echt geen klant weigeren als deze contant wil betalen. Alsof het jouw wat aangaat hoe iemand zijn / haar geld heeft verdient … geld is geld, ik ben met een contante betaling nog nooit ergens geweigerd, als je maar betaald (= inkomsten = overleven)
@ThomasBol: hoezo wil jij geen geld verdienen? De wereld wordt er echt niet beter van als jij dat contante geld niet aanneemt. Dan geven ze het gewoon ergens anders uit.
Vraag ik me toch af hoe je bij een onbemande pomp zonder te betalen weg kunt rijden. Je moet eerst je pinpas erin steken en pincode invoeren alvorens te kunnen tanken.
@Emile_Benz: kan ook niet. In USA is het al helemaal mooi. Daar moet de zipcode (postcode) ingevuld worden waar de pinpas of creditcard op geregistreerd staat alvorens er getankt kan worden. Perfect systeem en altijd traceerbaar!
@ThomasBol: heb je geen lokaal uitgegeven cc, dan begint het “feest”. Brazilië is ook zo’n lekkertje, moet je je lokalen burgerservicenummer soms gebruiken. Dan is je cc om wereldwijd te betalen een frustrerend stuk waardeloos plastic…
Nog even en je moet je uitgave bij de pomp verantwoorde bij de belastingdienst!!
@the-budel-guy: moet ik al hoor…
Whaha Woensel west tuig!
Leuk als je die meid moet beschrijven aan de politie. Ze was, eeeuuhhh, ze had flinke jopen! En verder? Euhhhh
Tetten +10
Ik klikte alleen op het artikel om het plaatje groter te zien, zo hey dat is goede marketing.
Als ik het toevallig in mn zak heb betaal in contant.. maar meestal pinnen!
@dennisr:

je bent ook zo onvoorspelbaar ..
ze zouden in de Pieter Baan nog een hele kluif aan je hebben ..
@lincoln: Jaa dat zal..

Vind het ook wel onvoorspelbaar dat je ineens een profiel plaatje hebt..

Maar welkom terug ;)
Meestal cash.
@CL65:
Dat verbaast mij nou helemaal niet…,om zo’n CL65 aan de gang te houden heb je wel wat zwartgeld nodig….
Cash, altijd. Ik haat pinnen, duurt zo onnodig lang en heb liever gewoon het geld in mijn portemonnee. Gewenning misschien, maar het is toch een stuk sneller. (In de supermarkt oid achter iemand staan die pint voor 2 euro, zijn pinpas nog uit zijn portemonnee moet halen enz enz, ongelooflijk irritant.
@purplehaze:

ik haat betalen ..

geen tijd voor die onzin ..
@purplehaze: vergeet de bonuskaart, de airmilespasjes, de zegeltjesregen en de unitedconsumersmeuk niet ! ;)
Ze heb alleen lekkere tieten verder niet

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).