Te koop: bizarre VW Kever kitcar

Auteur: , 26 Reacties

4 versnellingen, 4 cilinders, 4 zitplaatsen. Dat is zo'n beetje alles wat er van deze Kever 1200 is overgebleven. De rest is veranderd in wat nog het beste kan worden omschreven als een "clownsauto".

De verkoper van dit rood-blauwe voertuig is uiterst trots op zijn geheel eigen ontwerp. “Hij is van metaal. Geen kunststof rotzooi. Uniek in Nederland.” Dat hij uniek is zullen we hier niet ontkennen, maar of we er ook echt blij van worden is een tweede.

De lijnen van de originele auto uit 1983 zijn nog te ontdekken achter het toegevoegde plaatwerk. Wel moest hier een stuk motorkap en achterkant voor wijken. Op de neus kreeg hij een Rolls-Royce-achtige toevoeging, waaronder volgens de advertentie nu een 1200 cc motortje huist met 537 pk. Dit lijkt niet erg aannemelijk, maar chapeau als het op de een of andere manier toch waar blijkt te zijn. Het zal ‘m er zeker spannend door maken, aangesterkt door de dubieuze bouwkwaliteit.

De kofferklep heeft nog de scharnieren aan de onderkant, maar het formaat staat niet in verhouding met de station toevoeging. Geheel gesloten als een bestelbusje kreeg het toch niet dezelfde functionaliteit. De “bubble” is aan de binnenkant bekleed met paars velours, zodat de passagiers achterin niet alleen meer hoofdruimte hebben, maar ook nog eens dat warme BomChikaBowWow gevoel krijgen.

Dus, lekker belastingvrij rijden in een motorisch jonge auto (73.319 km op de teller)? Voor 3.950 euro is hij van jou. Opvallen gegarandeerd.

Met dank aan Bosje en Dillon voor de tip.26 reacties

De kever was de voorloper van de 911, is dit dan de ‘voorganger’ van de Panamera? Hij is namelijk minstens even lelijk…
Kan zo mee in de carnavalsoptocht maandag as in Roermond.
@spidermann: Als je deze koopt scheelt dat een hoop opbouw werk.
Whaha ik vind het wel lachen zo!
Beetje hetzelfde als de diverse Hoffman kits voor de Citro├źn 2CV.
Dat is een 5cijferige teller. Ding kan net zo goed 473.000 gelopen hebben. Bovendien vind ik hem ongelofelijk lelijk.
Volgens mij heeft de eigenaar iets te veel de Donald Duck gelezen…
Origineel! En dat durft bijna niemand te zijn (want dan word je gepest) en dus rijdt iedereen VAGzooi.
@betonstaal: Psst! Dit is (gebaseerd op) een Kever. Een VW Kever. VAG dus.
@betonstaal: Koop jij hem dan en show hem dan ook meteen even op Autojunk.
Als kevereigenaar moet ik hier bijna om huilen wat een hok.

Pks is geen probleem.. Standaard kever 1600 op 2,2 bar. 400 pk.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=NvkaZ7S0nOY
Wat een lelijk gedrocht zeg, ik snap niet dat mensen zoiets bouwen.
Jezus christus… Hoe lelijk kun je een Kever maken…
Ik mis kwik kwek en kwak op de achterbank.
“Op de neus kreeg hij een Rolls-Royce toevoeging, waaronder volgens de advertentie nu een 1200 cc motortje huist met 537 pk”

Ja vast, en de originele motor ligt nog steeds achter.
Vast veranderd in een electromotor die extra pk’s levert toch?
Weet je wat de grootste fail is?! De eigenaar plaats een enorme gril op de auto, en weet je waar…….??! Bij de kofferruimte!! De motor bevindt zich immers achterin de auto.
Dit is de reclame auto van ASC Michel in Dordrecht. Was een project voor de lol en om een suto te maken die op het bedrijfslogo leek. Die zit ook achterop geplakt. En hoe lelijk ie ook is, opvallen doe je wel. En dat is nou net de bedoeling geweest;)
bagage ruimte is wel 2X zo groot ..
en hoedenplank is waarschijnlijk de grootste ter wereld ..
4 versnellingen, 4 cilinders, 4 zitplaatsen, 4 letters wat ik dacht toen ik dit zag.. F*CK wat is dat bob de bouwer apparaat lelijk.
Voor menig AB-reageerder een droomwagen om te bezitten.
Wat een idioot! Je gaat toch geen Rolls verbouwen om hem op een Kever te laten lijken???? Al is de make-over van het dashboard goed gelukt, bijna niet meer te zien dat dat van een Silver Shadow afkomstig is.
@moveyourmind: Excuus, het gaat om een RR-achtige toevoeging (voor de duidelijkheid aangepast). No Rollers were harmed in the creation of this vehicle, voor zover ik weet.
@maru: Goh, ik zou toch zweren dat de basis van deze creatie een Silver Shadow uit 1954 is, met wat VW onderdelen er op geschroefd ;)
@maru: Realy?
Vroeger bulkte het van dit soort bouwsels. Kevers en Eenden met veel mooier afgewerkte Mercedes of Rolls Royce neuzen kwam je met bosjes tegelijk tegen. Zo bijzonder is dit dus niet. Wel lelijk!
doet mij aan de film “Major League” uit 1989 denken. Is een Kever 1973 1303:
http://www.imcdb.org/i045610.jpg

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).