Te koop: de Mercedes C55 AMG van Christijan Albers

Auteur: , 53 Reacties

Bereid om ruim 20 mille uit te geven aan een Mercedes C-Klasse van een paar generaties geleden en vind je een ietwat fout imago niet hinderlijk? Ziehier, de voormalige AMG-sloep van Albers. Volgens de adverteerder "een echte PORSCHE killer!!1".

Een nieuwe AMG-versie van de C-Klasse kost in Nederland al gauw 116.000 euro. Daar heb je dus ruim vijf keer deze V8-powered C55 AMG uit 2004 met 367 pk voor. De zilvergrijze bolide van de voormalige F1-coureur, die zich tegenwoordig liever per Q7 of 599 GTO laat vervoeren, is afgeladen met opties en op de teller pronken 244.683 kilometers. Best veel, zou hij regelmatig tussen zijn casa’s in Monaco en Laren hebben geforensd?

“Met deze auto altijd als eerste weg bij het stoplicht”, aldus de advertentie. Right. We vermoeden overigens dat de auto al enige tijd niet meer in het bezit is van Albers, en daarom nu bij een achterafbedrijfje in Nieuw-Vennep staat. Iemand interesse?

Met dank aan Ferrari94tr voor de tip!53 reacties

Nee dank je…
Lol, die staat hier om de hoek ;) Nog niet langs zien komen vandaag, enkel de SLS roadster van de tegelhandelaar en een Ducati Desmosedici RR :)
Van Albers geweest. Met andere woorden, nauwelijks een rit afgemaakt en vooral veel hete lucht……
Deze trekt dus niet de straatstenen uit de straat, maar de benzineslang uit de pomp!
Hoe komt die Christijan Albers eigenlijk aan zoveel knaken?
@jack_abarth:In de DTM heeft hij goede zaken gedaan, daarna ging het hard bergafwaarts
@jack_abarth: dat vroeg ik me ook al af. Of hij heeft bernie een aai over zn piemel gegeven in ruil voor wat liquide middelen
@akrapovic:
Liquide middelen volgen dan inderdaad snel…
@jack_abarth:

kwestie van een nogal bemiddelde schoonvader, die het zelfverdiende zakgeld van Albers ruimelijk aanvult.
Ps: heb nog wel een oranje F1 cap van hem, maar daar kon hij echt geen Ferrari van kopen.
Jammer dat de benzine niet te betalen is, laat staan het onderhoud met deze kilometerstand. Maar het blijft bruut zo een V8 in een anonieme auto, helemaal van AMG.
Vet ding, blijft een van de mooiere auto’s die Mercedes heeft gemaakt een 203.

Alleen veel te duur, in Duitsland vind je ze voor minder.
245.000 is best veel, maar denk dat deze toch goed onderhouden is, dus moet makkelijk nog lang meegaan.
Ding is natuurlijk compleet afgeragt.
Te duur, kijk die KM’s. Weinig mensen die dit durven te kopen. Voor de rest; Porsche killer? Shit man, daarmee is die adverteerder ook gelijk ongeloofwaardig geworden.
Een Boxster moet hij anders in een rechte lijn wel kunnen hebben denk ik.
@sir_smokalot: Dat scheelt inderdaad een paar 1/10e seconden. Topsnelheid is ‘tzelfde (duits=250km/h top). Maar goed, ben bang dat ‘ie in de bochten afgeslacht wordt.
@kaasboerin:

Porsche heeft toch altijd de begrenzer standaard op 270km/h?
@jack_abarth: uh… Porsche heeft toch helemaal geen begrenzers in hun auto’s zitten? Niet eens op de Cayenne voor zover ik me herinner.
@moondustfocus
Je haalt ze voller en met minder kilometers zo uit Duitsland, moet je alleen even een alarm in laten bouwen, uit ervaring weet ik dat dat zo gebeurd is.
@jimmy
Maakt niet uit, zolang dat ding netjes onderhouden is (en dat zal wel) kan zo’n blok héél veel afstraffing hebben.
gedwongenleaser
Ik blijf dit een mooi model vinden alleen vind ik deze uitvoering wel erg anoniem, iets opvallender kleurtje aan de buitenkant en überhaupt een kleurtje aan de binnenkant had ‘m goed gedaan.
Een paar generaties? We zitten nu aan de W204 en dit was de W203, 1 generatie geleden dus…
@StijnB: welkom bij het begrip automotive redacties. Die zien elke facelift hoe minimaal ook als nieuwe generatie, en dan heb je idd een paar want na de C55 is de W204 gekomen, en die kreeg in 2010 of 2011 nog een facelift, dus 2 overgangen.

Waarom de media facelifts ook als generatie beschouwen, ik weet het niet, soms lijken zelfs de fabrikanten het zo te brengen. Iemand die stijf staat van de botox en weet ik wat voor verjongingskuren is ook niet ineens een nieuwe generatie in de stamboom…
Als iemand die wagen adverteert met ‘altijd als eerste weg bij het stoplicht’, echte PORSCHE killer. Dan voel je toch al narigheid aankomen. Ik zou toch eens goed nakijken of die niet teveel afgetrapt is.
Kun je in stijl je vrouw mee aanrijden! Oh, wacht… Albers zei je?
Juist. Zeg: ‘slang uit de pomp rijden’ en je bent er :)
@hupke
Trappen is geen probleem, daar is deze auto voor gemaakt :P Bovendien kun je bij Mercedes zelf zat specifieke info over de auto opvragen.
paar maanden terug stond er ook een c55 amg te koop op marktplaats met andere voorbumper waarvan ze beweerde dat ie ook van christijan albers was
oeps sorry jongens ging ff verkeerd met het uploaden van een foto
de auto heeft wel dezelfde kentekenplaten maar andere voorbumper en geen folie het dak ?
afgetrapte mongolenbak…
Nee, dankje!
@bmwe53: ..en ook niemand bij Autoblog.nl die dit ff verwijderd…zucht…
Lekker elk jaar opnieuw je wielkasten moeten laten spuiten…roestbakken zijn het!
Zulke snelle auto’s met hoge kilometerstand zijn altijd een hoog risico. Je kan geluk hebben dat hij een aantal jaar laag in de onderhoudskosten blijft, maar de kans dat je het haasje bent lijkt me groter.
Ik koop altijd een gebruikte auto als ik iets anders wil (geld voor een nieuwe ontbreekt even), maar ik koop dan altijd de iets langzamere modellen. Die zijn dan ook vaak van mensen geweest die er rustig mee gereden hebben. Ik weet het, het is een beetje saai. Maar ik heb aan de auto’s die ik gekocht heb nooit veel onderhoudskosten gehad, behalve de normale dingen zoals banden, remmen etc.
Is die Amg versie van voor de facelift niet ietsjes leuker? die 32 of 36 amg? in ieder geval die met compressor. Ik dacht zo ongeveer dezelfde prestaties, maar je krijgt wel een zwiepert van die compressor.
@jeanclaude: Dat is de c32 die heeft 20pk minder maar de sprint is bijna net zo snel,bij de e-klasse is ook de 55amg sneller dan de e63 en je weet wel waarom;)
Wat een lelijk ding! En is de V8 nog goed na 244683 kilometer?
@Nico94: Die v8 draait moeiteloos 5ton
@mbevo: we hebben het hier over een c55 amg niet over een 190d met 244.683km zou ik er m’n klauwen niet aan branden
@bmwpowerm5: Duidelijk geen ervaring met V8en zo te zien,ik heb verschillende v8 gehad met kmstanden boven de 2ton dus weet echt wel waar ik over praat
@mbevo: maar je hebt geen amg v8 gehad dan praat je wel anders
@bmwpowerm5: Vind het wel knap dat je in mijn garage kan kijken wat ik wel of niet gereden heb,maar heb diverse amg modellen gehad v6en en v8en nooit problemen gehad,en met kmstanden ver boven de 2ton,me laatste is een e55amg uit 2002 met 357,968km. op de klok en het loopt nog steeds als een zonnetje
Hoe veel snelle optrek acties zou die gehad hebben en niet te vergeten zijwaards door de bochten!!!! Ik zou er even goed over nadenken wat je koopt van een derde rangs coureur. Wat hij niet meer op de baan heeft kunnen doen zal hij met deze proletenbak op de openbare weg hebben gedaan. Ik heb hem een keer in Eindhoven weg zien spuiten en een bochtzien nemen (wel met een andere auto ) dat ik dacht van “nou nou” maar dat zegt al genoeg over deze bak.
BARREL!!!
http://auto.koopjespullen.nl/overige-merken/557180/mercedes-benz-c-klasse-c55-amg-leder-navi-nieuwstaat.html

Hier de auto met toen nog met safety car achtige voorbumper lijkt wel op de bumper van een sl 65 van voor de facelift staat trouwens veel mooier dan de standaard bumper
Occasions en Nieuw-Vennep………

Nooit maar dan ook nooit…………….
Dit vind ik 1 van de mindere mercedessen.
Dit is niet zijn auto wat bmwe53 ook al zegt de oude dtm-rijders kregen van Mercedes een c55amg met f1 voor bumper en dit is een afgetrapte 55 van een turk
Die was in 2010 al niet meer in het bezit van Albers, was van een ander persoon waarmee ik toen een rondje Ring heb gedaan. Liep toen met 150k op de klok als n tierelier! ;)
@blox: EDIT: Toen ook nog met die andere voorbumper trouwens!
“Een echte porsche-killer”. Compliment voor porsche.
Een porsche zal je nooit zien met “echte mercedes-killer”…
Een van de lelijkste Benzen ooit… Deze hele generatie vind ik niet te doen trouwens.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).