Te koop: Fameuze BMW M3 uit Hooningveen

Auteur: , 75 Reacties

"Auto is in nieuwstaat."

Terwijl wij deze opmerking even met een pallet zout tot ons nemen weten we waar de gecrashte BMW M3 uit Hoogeveen terecht is gekomen. Op 20 februari scheurde een medewerker van BMW-dealer Oolbekkink (inmiddels BMW Dusseldorp) in deze M3, die daar op de bedrijfsvoorraden stond, door de Sterrenlaan voor een potje onvervalst autobowlen. Met drie totall losjes al eindscore. De werknemer die de auto had meegenomen werd op non-actief gesteld, zonder te vragen een M3 meenemen en ‘m afschrijven terwijl de groene platten in de kofferbak liggen is immers niet bevorderlijk voor je carrière. En de 420 pk sterke BMW in kwestie staat nu bij een schadeboer om binnenkort ergens opgelapt te worden.

Handig met een trekbank, klophamer en is glaszetten geen probleem? Sla je slag. De vraagprijs staat op 20.900 euro op Mobile.de.

Met dank aan Rogier voor de tip!

En zo zag de auto er vlak na het ongeval uit:75 reacties

Hij heeft een lekke band rechtsvoor….
@E34M5Touring: Volgens mij zit er ook een krasje linksvoor… .
@JaxDryke: Die valt wel weg te poetsen. Maak je maar geen zorgen.
Voor dat geld koop ik wel een leuk 2ehands subaru impreza.
@jordy14: True, same here.
@jordy14: of een dikke E46 M3.
@jordy14: een leuke Subaru Impresa? Die moeten ze nog maken :)
Misschien kan carglass het sterretje repareren
@pinokotsbeer: hij zal de airco wel te snel te koud hebben gezet met dit warme weer.
Deze is sowieso afgeschreven. Met een kromme A-stijl en een krom dak is het einde verhaal normaal gesproken. Deze koop je om de onderdelen er af te schroeven om een andere M3 te fixen of voor een cool project… En dan is 20k al best veel.
@MDA: je meent het ..
@JaxDryke: tuurlijk is het een beetje een open deur. Maar nog steeds: 20k voor een half interieur, een motor en wat los spul? Velgen: afgeschreven. Plaatwerk: afgeschreven. Interieur (airbags!) voor een groot deel afgeschreven. Waar wil je dan nog 20k voor betalen? Als je hem nog kon fixen zou je nog 20k kunnen neertellen… maar hiervoor?
@MDA: Een andere M3 jatten, en heb je voor € 20k toch een ‘legaal’ chassisnummer en bijbehorende papieren.
@MDA:

Dit is naar fabriekshandleidingen op te lappen .. dak eruit snijden. Orginele vervangingsdelen aanschaffen en volgens een door BMW gehanteerd procede inlassen/lijmen.
Maar evengoed kan dit alsnog een total zijn omdat we de details niet kennen
@MDA: niet noodzakelijk. Ik heb mijn 850 T-5R (onvrijwiilig) tegen een boom gezet, die had een kromme A-stijl, een deuk op het dak en een deuk in de vloer. Maar ondat ik ‘m helemaal zelf had gestript kon de schadeboer precies zien hoe en wat. Zie Oranjegarage in Nijmegen.
@MDA: Deze word in Rusland gewoon weer gemaakt en te koop gezet.
Als je het geld hebt: kopen die handel. Als je niet goed bent in metaalbewerking e.d. kun je de motor en (delen van) de aandrijflijn gebruiken voor een leuk project. Dat zou mijn keuze zijn als ik deze auto zou kopen.
@ej20g: 20K neertellen voor de aandrijflijn…. Dan heb je inderdaad het geld ja.
@sr71: Geeft niet verder dat dit bericht al ruim een maand oud is….
doe mij maar een mooie tweedehands E55 AMG voor dat geld, is nog sneller ook..
@V8CDI: kamp bak.
@dutchiehd: f*ck you
@dutchiehd: f*ck you
@gerritdriessen:
Ga jij je mond ff spoelen.
@dutchiehd:

Want een M3 is dat natuurlijk niet?
@Hupke:

Klopt, allebei kampbakken.
@V8CDI: je moet er van houden…
@V8CDI: hoefijzer in de grill en goann!
Drivetrain (of wat er van over is en de rest vervangen) overlepelen in een 1 -serie coupe ofzo.
@E34M5Touring: Lijkt mij dat het blok nog aardig intact moet zijn, op wat omgekeerde vloeistoffen na.
@E34M5Touring @JzAero: Ik zeg drivetrain op een (verstevigd) chassis van >25 jaar oud schroeven en er een klassieke body op zetten…
@Emile_Benz: Gewoon een E30 M3 chassis + body gebruiken waarvan het blok aan gort is gereden en dan deze erin hangen ;) Wel wat verstevigingsaanpassingen aanbrengen!
@jzaero: Dat zeg ik. :wink:
@Emile_Benz: Blijkbaar werken emoticons tegenwoordig anders. :-\

;) dus.
zoiezo volledig afgeschreven, al krijg je het exterieur nog inorde, dan moet je nog de hele resem airbags vervangen, dus ook nieuw dashboard en die gordijnairbags zullen ook geen lachtertje worden. voor al dat geld koop je een 2ehands M3 (met meer km’s maar wel eentje die ok is)
Hee, hij staat bij Rene Bloem, hebben wij hier thuis al eens een auto en een motor gehaald.
Geen idee wat jullie met deze informatie moeten, maar toch…
@klicko: In Zevenaar? Staat vaker leuk kapot spul, tijd terug nog een Murcielago. Aardig pand ook waar hij in zit.
@klicko: Inderdaad vrij overbodige info. “Willen alle mensen die hier ooit iets hebben gekocht zich kenbaar maken”. Andersom ook graag en iedereen die vanmiddag naar de Albert Heijn gaat ook. ;)
@eklasse: Ik ga nu naar Albert Heijn!
@luuktb: Yo, k zie je zo.
Jammer… Kon die kerol geen Coupe in de prak rijden!? Die zijn veel lelijker! De Sedan is mooier!

Beetje jammer bij de meeste auto test waar de M3 Coupe in voorkomt. Het begrip Super Sedan hoort niet bij een Coupe. Klassiek lijstje: c63 AMG vs. RS4 vs. M3! welke hoort niet in dit rijtje?
@smotsholle: C63AMG COupe
@E34M5Touring: Die is er toch pas sinds 2011? Hij heeft het over een ‘klassiek’ lijstje, nou ja 2007 is ook niet bepaald klassiek, voor mij immers niet.
@autobart: Ja goed dat kan inderdaad slaan op het bouwjaar maar ook op de Klassieke Duitse grote 3 namelijk Audi Mercedes en BMW. Ik snap ook wel dat ie de 3 serie bedoelt maar het argument dat die er als coupe is geldt ook voor de Merc(al is het sinds 2011).
@smotsholle: Gelukkig deed hij dat niet… Wat is er nou niet mooi aan een M3 Coupé?
@autobart: Dat zwarte dak bijvoorbeeld?
@smotsholle: verder gaat alles goed?
@smotsholle: RS4, Audi mag nog niet eens in de schaduw staan van BMW en Mercedes.
@rufctr01:

Op het kamp niet nee.
@smotsholle: “Kerol” Is dat fries ?
Een goed lasapparaat, 2 handige handen, enkele onderdelen en wat uurtjes werk en je hebt een hoop geld bespaard.
@autobart:

Geld haal je er nooit meer uit! Alleen al aan materiaal. Scherm, binnenscherm, bumper, roosters sensors enz enz ben je zo 15/20k lichter als je geluk hebt.
Dan nog het richten en spuiten en alle andere ellende die over het hoofd gezien worden. Met veel geluk staat ie voor 50k er weer netjes bij… En weet iedereen dat het een schade bak was wat de waarde naar beneden gooit… Dus nee niet echt interesant ;-)
Ja ziet er helemaal schadevrij uit :mrgreen:
20k is wel een beetje veel maar ach je hebt wel alles wat je nodig heb(Motor,bak enzo)

Vraag me wel af, hoe kan het dat niemand in het hele bedrijf niet weet dat hij een auto hebt meegenomen? Moet toch wel opvallen…
@zakar36: Ze zullen niet alles wat ze weten openbaren…
Heb je wel lef als je de BMW voor een ‘ritje’ mee neemt xD wat een stumpert. Die komt nergens meer aan de bak.
@jeroen92: Ik hoop voor hem dat hij niet voor de gemaakte schade hoeft te dokken…
@autobart: wat opzich het meest logische is.
En de grootste grap is dat de verzekering uiteindelijk, zonder te morren, toch alle schade betaald heeft. Platen in de kofferbak of niet.
@Stefje: Ik was benieuwd hoe en we het zou gaan betalen.
Paar honderd meter achter m’n huis gebeurt.
De kans is groot dat de werkgever zelfs aansprakelijk gesteld kan worden voor de schade die deze medewerker aangericht heeft. Van die BMW is niet veel meer over, maar van die Hyundai echt helemaal niets. Het dak is gewoon losgescheurd van de A-stijl. Hopelijk stond die gewoon geparkeerd.
Ik heb volgende week dinsdag een afspraak:) ff kijken bij dit ding of het nog wat is om op de knappen:) Ik hoop dat de motor nog goed is, en dat er geen olie op de zuigers heeft gelegen. Dus hij had ‘m ‘dood moeten remmen’ voor ie ondersteboven lag. Verder valt de schade redelijk mee hoor:) maargoed, het is ook m’n werk, dus ik weet waaraan ik begin.
De motterfokker…
de text bij die advertentie slaat werkelijk waar nergens op, laffe oplichters.
Vanaf hier valt al te zien dat het dak rot is en de a stijl verbogen is, er is vanalles aan geklust om het nog iets te laten lijken, en volgens mij is er een deel weggewerkt met photoshop, ik zie namelijk veel meer krassen op de foto’s van februari. Verder is hij ondersteboven aan zijn wielophanging opgetakeld wat daar nog zat kan verpesten qua uitlijning etc.
Dit barrel is enkel voor het motorblok nog iets waard, maar geen 20k.
@MrSkyline: ik dacht al te zien dat de rechter a stijl op de foto’s van het ongeval veel platter is. Op de advertentiefoto’s staat ie bijna recht.
@MrSkyline: Ja komt lekker betrouwbaar over zo, die meneer Bloem… ‘rondom lichte plaatschade’ kuch, kuch…
@MrSkyline: Schadeboeren doen dit vaker maar niet met photoshop: Vaak wordt de auto even op de richt bank gezet en het ergste even gauw recht getrokken om het minder erg te laten lijken. Woorden soms wat onderdelen provisorisch terug gedrukt/geplaatst. Ik heb het zelf ook wel eens gedaan. Onder een baas dan, van een BMW dealer.
Vandaar dat de spiegel kapot is, de auto heeft erop gelegen..
Zie het al helemaal voor me, zo’n overmoedig met goud en tatoeages opgetuigd BMW-petje met de nodige schuim in de mondhoeken dat wel eens even gaat laten zien wat zo’n M3 allemaal kan…

Wehehe…
@kempenaer: denk ik ook! Het zijn altijd die types die werkzaam zijn bij een BMW dealer.
Lijkt me wel een interessant project.
Rondom lichte plaatschade, laat me niet lachen. Opzich nog redelijk vanaf gekomen. Of ze moeten er nog aan gebeund hebben.
Hier kun je niet serieus 20k voor vragen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).