Team Sky wint de Tour de France met XF Sportbrake

Auteur: , 24 Reacties

In april kondigde Jaguar een verbintenis van 3 jaar met Team Sky aan. Onderdeel hiervan was het leveren van de nieuwe XF Sportbrake als teamauto, en hiermee gokten ze op het goede paard, want vanmiddag rolt het team binnen in Parijs met de nummer 1 én 2 van de Tour.

Mooier kon het eigenlijk niet lopen voor Jaguar: sinds de eerste tijdrit stevende kopman Bradley Wiggins onbedreigd op de Tourzege af, terwijl zijn landgenoot Christopher Froome niet voor hem onder doet, en de tweede plek gaat pakken. Alleen het sprintersgeweld van Mark Cavendish viel wat tegen, tot eergisteren, toen hij liet zien dat hij een partij power in de kuiten heeft waar je ‘u’ tegen zegt.

De XF Sportbrake-pakezel flankeerde de renners de afgelopen drie weken, en dat gaf Jaguar mooi de gelegenheid hun nieuwe auto te pluggen, nog voordat hij voor de particulier te koop is.

Wist je trouwens dat Mark Cavendish zelf een XKR-S schijnt te rijden? Weten we van u, de reaguurder, uit dit topic. De autokeuze van ‘Wiggo’ en Froome is hier nog niet naar boven komen borrelen.
24 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Krijgen we dan ook Skoda tourdeals bij Jaguar?
Toch een mooi ding die jaguar… Stuk beter als die nieuwe merc SB imho
Gaan ze met die Jaguar net zo om als met de Skoda in de reclame?

zou schande zijn..
Hiervoor hadden ze een X-Type station.
Een Jaguar in het peloton. Je zal maar een gazelle fiets zijn.
Bijf het een fraaie station vinden. De hele XF lijn vind ik persoonlijk erg geslaagd.
@E34M5Touring:
Dan ff een gewetens vraag, zou je deze prefereren boven een 5 touring.
@jrk68: Als sedan zeker! Sterker nog, we hebben tijdens onze zoektocht naar een auto in de US, op het punt gestaan een 2009 XFR te kopen. We hebben toen voor een Camaro gekozen omdat die nieuw was (dus volle garantie etc en bij de Dealer) en omdat we daar bij re-sell in NL hopelijk iets meer aan overhouden (groter verschil tussen prijs daar en hier). Ik vind de 5 serie Touring erg fraai, veel mooier en meer in balans dan de sedan maar het zou denk ik wel een Jag worden, ik heb sinds de introductie al wat met die XF. Misschien wel omdat het zo’n enorme stap was qua design en toch gelijk klopte. Hij was totaal anders dan wat Jag had gedaan tot dan toe en toch meteen een Jag. En ik vind het interieur veeeel mooier dan die van de 5 serie.
@E34M5Touring:
Als Anglofiel is die keuze voor mij ook heel moeilijk.
Ik denk dat het interieur ook bij mij de doorslag geeft.
Dat geeft toch een wat rijker gevoel dan het imo wat kil, zakelijke 5 interieur.
Qua front vind ik de Jag mooier maar van achter de 5 touring, zo mooi die hoef ik niet voorbij omdat de blik in mijn spiegel dan zo’n teleurstelling is.
@jrk68: Ik heb echter wel een ‘wild card’ als je het zo kunt noemen. Ik ben erg gecharmeerd van de huidige E-klasse. Zeker als sedan. Daar zou ik zeker naar gaan kijken en dan waarschijnlijk de Jag nemen, maarrrr ik zou wel gaan kijken.
Heb helemaal niks met dat wielrennen. Wellicht dat ik niet kan begrijpen wat de spanning is aan zo’n tour. Maar goed, heb hetzelfde met cricket maar dat komt gewoon omdat ik er geen ene ruk van begrijp…
Maar mogen we er nu vanuit gaan dat dit een dopingvrije tour is geweest aangezien het de eerste Engelsman is die in de historie van de Tour gaat winnen?

OT: Zit je dan in je Skoda komt er zo’n Sky auto voorbij gereden. Dan denk je ook bij jezelf: mijn baas houdt niet van mij…
@Rick-dos:

Skoda is sponsor en dus leverancier voor alle teams. Zo komt ieder team aan hun auto(‘s).
Wil een team een “eigen” auto/worden teams gesponsord door een bepaald automerk dan is dat contractueel geregeld en moet er (veel) geld voor worden betaald (afkopen). US Postal nu inmiddels RadioShack rijden in Sabaru, andere in Volvo en zij in Jaguar.
Best simpel allemaal.
@mepdenepper: Dus wat je eigenlijk zegt is dat de bazen van die andere teams niet van hun medewerkers houden…
@Rick-dos: Zo kun je dat ook uitleggen… Met de Skoda’s is natuurlijk niets mis voor dit soort aangelegenheden, maar ja als er wat geld tegenaan gegooid kan worden kun je luxer rijden.
@mepdenepper: Radioshack rijdt met Nissan Qashqai+2, niet met Subaru. Het team heet ook Radioshack-Nissan. Er rijden wel Subaru’s (Legacy) rond, maar die zijn van Orica-Greenedge. De Volvo’s V70 XC zijn van Movistar. Verder rijden er nog Renault Laguna (Europcar), Citroen C5 (Liquigas en Saur-Sojasun), Seat Ibiza (Lampre), Peugeot 508 (Vacansoleil-DCM, Omega-Quick Step), BMW 5-serie (Saxo Bank) en Volkswagen Passat (Astana) rond. De rest rijdt met Skoda, meestal de Superb. Maar de Jaguars blijven wat mij betreft het mooist…
@henrie: Een Exeo bedoel je, Ibiza is wat klein om al die fietsen op het dak te gooien. Meeste Skoda’s zijn toch Octavia’s, tour directie rijdt Superb. Vergeet de Eos van de dokter ook niet.
@bobb: Die van Lampre is inderdaad een Seat Exeo. Meestal zie je alleen de voorkant, en dan is het wat lastig onderscheid te maken… ;)
http://bemarketer.it/files/2012/02/Seat-Lampre-1.jpg

Overigens rijden veel teams wel degelijk met een Superb.
http://www.huiskes-kokkeler.nl/resources/news/skoda_superb_4.jpg

http://www.fahrzeugbilder.de/1024/luxemburg-radrundfahrt-2012-hinter-dem-69027.jpg

Maar waarschijnlijk hebben de meeste teams ook Octavia’s, zoals Vacansoleil naast Peugeot 508 ook Peugeot 5008 rijdt…
Eat that Skoda
Nu puntje dus bij paaltje komt heeft Skoda met al die irritante reclame geen donder uitgehaald…
Saxo- bank heeft ook een mooie 5-serie touring.
Kijk de engelsen weten tenminste dat je dit soort auto’s geen shooting brake kan noemen.
Dan rij je heel wat comfortabeler door Frankrijk dan met zo’n VAG produkt.
Das een mooie stationwagon, beter dan al die skodaatjes die er rond rijden in de tour.
Ik heb van de week een XF 2.7 uit 2009 aangeschaft en het is een heerlijke auto , veel beter als een merc of BMW .
Ik heb deze ook beide gehad

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).