Tellervideo: BMW M5 standaard vs AC Schnitzer M5

Auteur: , 53 Reacties

Voordat we het weekend ingaan hebben we alvast een opwarmertje voor de rijtest van aanstaande maandag, namelijk van de 620 pk sterke AC Schnitzer ACS5 (BMW M5). Benieuwd wat die 60 extra pk's op hoge snelheid schelen?

Onze chef montage zette de beelden van beide modellen naast elkaar, terwijl onze eigen vlamkoning (hopelijk met petje op) in beide gevallen het rechterpedaal ferm tegen het tapijt aan drukte. We zeggen het nog maar eens: we hate speed limiters!/wir hassen Geschwindigkeitsbeschränkungsgeräte!

UPDATE: de volledige rijtest staat inmiddels online!53 reacties

Vrijwel geen verschil dus; Schnitzer schakelt later op en heeft geen begrenzing… wat kost dat extra dan?
Opzich was ik ook al blij met de gewone m5 als arme student zijnde. Is al beter dan mijn 206cc 2,0
@fetsertje: ik wil je niet beledigen, maar ik vermoed dat je een man bent, hoe kom je aan een keuze als de 206cc (in mijn ogen, 1 vd meest vrouwelijke autos)
@KaCh1ng: mn broer heeft ook een 206cc. prima karretje hoor. Alleen zou ik zelf niet zo gauw voor deze auto gaan ivm de looks. Liever een 106je :P
@rubenpriest: je broer valt op mannen?
@jackass266: jij bent een vervelend misselijk ventje wat iedereen wat ligt te irriteren. Bah wat een hekel aan zo’n mensen. Zul je zien dat jij niks van je leven maakt….
@KaCh1ng: vind het wel stoer dat je er voor uit komt dat het een CC is;)
@mightymike: waar zijn jullie mee begonnen dan? Ik heb gewoon een auto waar ik blij mee ben en die niet afgetrapt is zodat ik wat met de mensen in golfjes stoer kan doen:p
@fetsertje:

ach .. jij hebt in tegen stelling tot die mode-popjes die bepalen wat een vrouwelijke auto (wtf) is wel een rijbewijs ..
@fetsertje:

o,ja .. en zo,n 206 CC is gewoon een icoon ..
die waren op de grijze markt meer waard dan de nieuwprijs ..
@fetsertje: Gewoon de hoon dragen. Je hebt groot gelijk. Jij een pittig gemotoriseerde cabrio – zij een fiets. Of een 1.1 truttenschudder.
@lincoln weet nog beter dan ik: Of jij kiest wat je rijdt, of ‘men’ kiest wat je rijdt. En dát vind ik nou makkelijk kiezen. Daar krijg je nooit spijt van!
@KaCh1ng @jackass266 @mightymike: Je bent nooit te jong om een grijze muis of om ouwelijk te worden! Go for it!
Grijze compacte middenklassers met muesli-aandrijving wachten op jullie. Niet anoniem of saai natuurlijk – want tegen forse meerprijs gepersonaliseerd met een (grijs) alu sportstrip in het interieur. Yippie!
@mout: sorry maar was een serieuze vraag lol..
als je een 206CC koopt als man (niet krijgt of overkoopt van een familielid)
en als ik stereotiep mag denken (zoals de meesten onder jullie denken dat ik een petje ben omdat ik met een VW rij)
koop je een 206CC
A. je bent een beetje verwijfd
B. weinig vrienden(CC passen geen 4 personen)en je hebt een vriendin(meestal niet zo knap)
C. koopt het omdat een cabrio is en denkt dat het stoer is (ik vind persoonlijk de hatch een stuk knapper ook al heeft ie een johnny look)
zo zie ik de jongens die erin rijden.. :)
@KaCh1ng: je hebt er trouwens om gevraagd de 206cc had niets mee te maken met de topic .. :)
@KaCh1ng: Misschien moet je het eens andersom zien: Als je je daar sérieus druk om maakt gaat er iets fout.
Laat mensen lekker zelf hun wagens uitkiezen in plaats van dergelijke onzin uitkramen.
@fetsertje: cc? Je volgt een studie om kapper te worden?
@jackass266: nee ik ben niet zoals die jackass ventjes die zijn meer van de “foute” vrouwelijke kant. Jaloers?
@fetsertje:

laat die tjenkers joh ..
je hebt nu wel laten zien dat jij degene met ballen bent ..
@lincoln: inderdaad. ga nou niet lullig doen over de auto. het is gewoon een lekker rijdende auto en als het warm is kannie het dakje opendoen. wat wil je nog meer??
@fetsertje: Heel die discussies over een 206 cc als vrouwen auto maakt mij niks uit. Kopen wat je zelf wil. Wat in in ieder geval niet snap is dat jij als arme student zijnde een 206cc kunt betalen en rijden…
Valt relatief mee. Alleen topsnelheid maar de begrenzer is eraf..
Ik heb ff een beetje off topic vraagje. Wat is er zo speciaal aan een alpine M5? Want die zag ik vandaag 1 staan en ik heb er ook maar foto’s van geknipt omdat de nam alpine me wel iets zei. OT ik ben met standaard M5 al tevreden, dan koop ik van dat restgeld wel een een klein autootje erbij.
@jordy14:
Alpina B5 bedoel je.
Alpina is officieel een fabrikant die BMW’s als uitgangpunt neemt.
De B5 is dus een normale 5 serie die omgetoverd wordt tot B5.
De nieuwe generatie heeft (dacht ik) 540 pk uit een 4.4 V8.
@RudyV: ja die bedoel ik, ty
@RudyV: Eigenlijk een iets minder hardcore M5. ;)
@kach1ng was eerst vn mijn moeder. Zat alles op en. Heel weinig gelopen. En om op je 18e mee te beginnen als je studeert is niet slecht toch?
@fetsertje: in andere woorden je bent een verwend kreng, je kreeg het maar ”ff”een 2 liter cc met alles erop met weinig km wat gewoon nice wagentjes zijn btw.

Loop aub niet zo zielig te doen, ik denk dat 80-90% met grotere troep moest beginnen.
@amgpowerrr: thanks:) vind ik nu eens een leuke reactie!!
@amgpowerrr: Wie zegt dat die hem kreeg… Je kan ook auto’s van je ouders overkopen tegenwoordig.
@joosthoeve: hij is een armzalige student die zal heen 7 ruggen ongeveer hebben liggen lijkt me… Of de helft al want de studenten die ik ken zijn best arm.
@fetsertje: ah ok :P
het was eerst van je moeder, nu snap ik het wel , dan is het wel leuk ja :D
@rubenpriest ik vind de 206cc wel mooi als er de standaart spaakvelgjes opzitten en de standaaart bredere voor em achterbumper. Verder rijdt t heerlijk.
@fetsertje: ja hij rijd zeker prima. Leuk sturen en toch comfortabel. Zit bij Peugeot altijd wel goed :) maar ff ontopic!!
60 pk extra? Nou daar lijk het in de video niet echt op. Maar je betaalt er wel voor :O. Ach ja zal vast wel wat met de omstandigheden te maken hebben.
@zakar36:
Extra pk -> hogere topsnelheid
Extra koppel (nvt) -> sneller accelereren

Dus eigenlijk zie je het wel ;)
@0725414:

Toch niet helemaal ;)

quote:

“In de folder van de auto staat dus het draaimoment van de motor vermeld en hoe krachtig een auto versnelt of wat voor topsnelheid hij haalt, is daar niet aan af te lezen. Daarvoor moet naar het draaimoment aan de wielen worden gekeken en daarvoor moet er met versnellingsbakverhoudingen worden gerekend. Dat is niet moeilijk maar om u die moeite te besparen, vermelden fabrikanten ook het vermogen van de motor. Dat getal zegt indirect wel wat over het koppel aan de wielen.

“Auto’s met veel vermogen kunnen veel draaimoment aan de wielen leveren, ongeacht het draaimoment (het ‘koppel’ ) van hun motor!”

Een formule 1 motor heeft minder draaimoment dan een beetje 1.9 Tdi, toch zal u na montage van het Renault F1 motorblok in uw Renault Espace de meeste Lamborghini’s het nakijken geven. Iets dergelijks is al wel eens geprobeerd…”

http://www.autoblog.nl/archive/2007/02/16/koppel-of-vermogen-wat-is-beter
@anakiet:
Bedankt voor de handige link! Heb het even doorgelezen, alles is duidelijk(er) nu ;)
@0725414: M5 is begrensd. kijk maar naar het toerental bij 270 (:O) km/u. Komt niet boven de 5500 toeren terwijl hij 7000 kan draaien.
Totaal nutteloos filmpje, de ene begint al vroeg te spelen, terwijl de andere een tussen acceleratie moet doen.
Daarbij stopt de ene nog eens vroeger dan de andere.

Maar.. Jullie hebben we wel erg nieuwsgierig gemaakt voor maandag :D
@vale46:
Nou nee, ze rijden allebei praktisch exact op hetzelfde moment voorbij de 150 met hetzelfde toerental. Ik gok dat ze op dat moment allebei plankgas hadden.

Dat de één eerder stopt dan de ander boeit al helemaal niet. Want de standaard M5 reed al 18 seconden top-snelheid van 267. Lijkt me sterk dat ie dan ineens nog een bak vermorgen vindt ;)
Ik heb even een spot geplaatst van mijn 206, niet de mooiste foto maar ik heb geen andere op mijn tel. Kijk maar eens:)
thrillseeker8820 via iPhone app
-edit: nutteloze bijdrage-
De benzine meter zie je dalen”…” of lijkt dat maar zo?
De Schnitzer is in de sprint nagenoeg niks sneller.
En daarbij vind ik een Schnitzer pakket pure verkrachting voor een Bmw, een Bmw moet je niks aan doen wordt het snel een foute wagen van naar mijn mening.
Alpina is de enige tuner met klasse.
De Schnitzer is inderdaad in de sprint bijna niet sneller dan de gewone M5, ben wel erg benieuwd naar de rijtest!
Ben wel benieuwd wat er was gebeurd als die standaard m5 geen begrenzer had gehad. Misschien een leuke klus om in t weekend uit te zoeken, chef montage?
Intro track?

Shazam doet een “ikweethetnietje”
zo kun je ze toch helemaal niet vergelijken!
slecht filmpje zeg!

Ik zou sowieso voor de standaard M5 F10 gaan.
prachtige auto. zeker een van mijn favorieten!
de ACS is niet alleen lelijker, maar accelereert ook nog eens precies even hard! En dat met 60pk meer…

@vale46: Kijk het filmpje eens goed. Gaat gewoon gelijk op hoor. De ACS reedt al ong. 150km/u en ze beginnen op deze snelheid exact op hetzelfde toerental. Ook is duidelijk te zien dat de standaard M5 bij 270 in de begrenzer blijft hangen.

Gewoon een goed, realistsich filmpje. Erg lullig voor de ACS..
Waarom extra betalen voor een extra 60pk, die voornamelijk zichtbaar is aan de topsnelheid. Een m5 koop je niet om op een rechtlijn te rijden, maar koop je voor het plezier. Het is een echte rijdersauto die vooral leuk wordt in de bochten, niet?
@dylanm: Wat is dat toch tegenwoordig met ”echte rijdersauto” Dit hoor je zoveel zeggen hier op autoblog. Dit kun je toch enkel weten door er in te rijden? Als je nog niet eens je rijbewijs moet je helemaal je waffel houden, zoals velen hier.

Maar een M5 wordt vooral gezien als snelle sedan. Niet echt een auto die leuk is in de bochten, dus ik denk je je er behoorlijk naast zit.
@dylanm:
Zo ongenuanceerd als jeffrey zo ik het niet willen zeggen, maar hij heeft wel een goed punt.
Voor een rijdersauto is deze veel te zwaar. Daarnaast hebben maar weinig rijdersauto’s een turbo. (vergelijk een Porsche turbo maar met een GT3)
Dit is meer een snelle, luxe sedan.
Het is inderdaad jammer dat de term rijdersauto steeds meer misbruikt wordt. Bij een rijdersauto denk ik aan een Ariel Atom, Lotus Elise, Porsche GT3, Megane RS. Zeg maar, dat wat je op een trackday tegenkomt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).