Tesla Model S en een trotse Elon Musk

Auteur: , 16 Reacties

2012 wordt - volgens Tesla - het jaar van de Model S. Zelden zagen we een merk zo zeker van zichzelf als het EV-kindje van Elon Musk: de Tesla Model S "is de beste sedan ter wereld" en na een ritje in de 5+2-zitter voelt zo'n beetje alles als een aftandse troepsedan. Vandaag voegde Elon daar nog even aan toe dat het Performance-model gehakt maakt van een 911, qua acceleratie. Wordt het dan niet eens tijd om wat elektro-actie te laten zien?

Uiteraard. En dat gaat binnenkort gebeuren. Model S-reserveringshouders van het eerste uur zullen in de VS vanaf juli bezit kunnen nemen van hun Signature-uitvoering. Een degelijk afgewerkt exemplaar, en niet de Beta-versie waar Wouter in ons beursverslag over viel. Aan losse draadjes trekken en dan heel hard ‘BOE!’ roepen, die vlieger zal niet op gaan voor het productiemodel. Elon verwacht overigens dat Europa in de eerste maand van volgend jaar voorzien wordt in de elektrosedan.

Enfin, terug naar de EV waar het om draait. Elon Musk vloog vandaag Genève binnen om een persco te geven en de auto wat verder op te hemelen. Hij gaf tussendoor nog even antwoord op de vraag of er driefase-lading op het Europese model komt. “Yes, it will.” En ja, daar zullen onze buren blij mee zijn.

Vanaf medio dit jaar zullen we meemaken of Tesla kan waarmaken waarmee ze ons al even zoet houden. Hooggespannen verwachtingen zijn immers hooggespannen. Pun intended. Tot die tijd hebben we er zelf even aan kunnen voelen en met het 17-inch touchscreen mogen spelen. Plaatjes!

Voel het!

Alles over de Amerikaanse Model S-prijzen en optielijst lees je hiero.16 reacties

Gaaf ding! Maar hoe krijg je er ooit 7 “normale mensen” in?
@jeroenvkr: 5 volwassenen en twee mini-mensen in de optionele kinderzitjes achterin. 8)
@ricardo: haha, maar waarom ze hem dan als 5 2 positioneren. Welke (rijke) eigenaar neemt er nou 6 mensen mee in zo’n bak? Achja, leuk dat het kan..
Elektrische auto’s doen me nog steeds niks of vrij weinig!
Maar hij ziet er wel mooi uit!
De looks zijn zeker niet verkeerd. Mooi of lelijk, anders en spraakmakend is het absoluut.

Als we ter goeder trouw aannemen dat de herendames van Tesla de afwerking in orde krijgen en het interieur nog eens onder de loep nemen (Wouter kon al nauwelijks fatsoenlijk voorin zitten en hij is…1.87m of zo?) dan lijkt het geen verkeerde totomobiel te worden.

Maarja, achilleshiel van dit soort vehikels blijft de range…op zich is het goed dat “we” nu al bezig zijn met deze technologieën maar ik heb de indruk dat er eerst nog een flinke stap op accu-gebied moet worden gemaakt voordat vol-elektrisch rondknallen en -zoeven echt een viabel alternatief wordt voor de plofmotor.

Vier á vijfhonderd kilometer bereik en een oplaadtijd van film+eten+de halve Kama Sutra blijft een gigantisch praktisch nadeel.
Beetje Jaguar stijl, en die wielen vullen mooi doe wielkast. Well done Tesla.
Zelfs terwijl Wouter hun Model S stuk heeft gemaakt?
Mijn verwarming dingen etc. heb ik toch
liever met echte knoppen!
Wat een mooie Kia he?
Gratis zonnebril is wel wenselijk met zo’n 17 inch lichbak voor je neus.. man man het is een auto niet de slaapkamer van een nerd
Wannabe scirocco velgen
Wat een vreselijk ding. Hoe krijgen ze hier ooit 7 man in?
Ongelooflijk hoe de Jgauar XF aan de basis staat van een heleboel auto`s. Zelfs de Velgen zijn copy paced van de XF!
@quint1: idd, die achterkant viel mij heel erg op!
helemaal achterin zit je wel voor gek
heeft wat weg van een ford mondeo en jaxuar xf

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).