‘The Beauty of Speed’ is Nurburgring in slowmotion

Auteur: , 15 Reacties

Een video voor het slapen gaan om lekker bij weg te dromen. Want met Frizzi in het achterhoofd willen we nog heel even aan auto's denken.

De Nurburgring is gaaf, levensgevaarlijk, overdonderend, indrukwekkend en nog weinig minder dan een bedevaartsoord. Geen ander circuit ter wereld laat zich gebruiken door zo veel verschillende testauto’s van zo veel fabrikanten. Nergens vind je zo veel gevaarlijke bochten aan elkaar geschakeld. Daar komt bij dat je er doorgaans als publiek gewoon op kan, met je trutteschudder.

Eens per jaar is de Nurburgring Nordschleife het toneel voor de Nurburgring 24H. Net zo lang, minder snel maar eigenlijk ook zwaarder dan Le Mans. Daar vechten Audi’s R8, Porsche’s GT3 en Mercedes SLS’en om de ultieme titel van ‘Duitse geweldenaar’. Dit wel tussen de Renault Clio’s en allerhande 3 Serie BMW’s door. Dat gaat er heftig aan toe.

In slowmotion zie je nog beter hoe hard de auto’s hun best moeten doen op de baan te blijven. De moeite die daarin gaat zitten is precies waarom we hier allemaal zo graag rondjes rijden. Bekijk de video op autojunk.nl.15 reacties

“Je lamp is stuk” :D
Geweldige beelden, mooiste auto voor het laatst bewaard!
Wat ik het mooie aan dit circuit vind, is dat iedereen een totaal andere lijn pakt! Het enige wat ik door de slomo kan zien is dat de één later/eerder instuurt dan de ander. Maar blijft een prachtig gezicht om dit te zien!

Wat zeker een aanrader is (kan nu niet opzoeken op youtube) is een filmpje van dtm in de jaren 80 geloof ik. Als titel heet het iets als dtm golden era.. Daar zie je ze echt gigantisch hard over de kurbstones heen knallen! Geweldig.. Ik hoop dat ik ooit een keer over de ring kan knallen en dat ze hem niet dicht doen vanwege de financiele berichten van de laatste tijd..
@lamborgfan:
Alstublieft: http://www.youtube.com/watch?v=Gw-AxiVqihM
@defqon1: Geweldig filmpje! Een van mijn all time youtube favorieten. +1 voor jou!
jammer dat ik autojunk filmpjes niet op mijn mobielkan kijken :-(
Had een reclame filmpje voor VAG kunnen zijn, op die paar seconden, dat er geen VAG product vol in beeld is, na dan.
@anakiet: huilie huilie. VAG über alles
@dheep:

Vind je ?
@anakiet: ja
@anakiet: ben ik nou blind, og zag ik een paar porches en r8s, en de andere helft clio’s, focus’en, bmw’s, sls’en en niet te vergeten die geile aston.

Wat ligt die aston mooi strak zeg. Ondanks die kerbs zie je de body niet trillen.
Dit is een filmpje van de laatste vln-race, niet van de 24h

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).