Tien gewonden door bumperkleven op de A2

Auteur: , 65 Reacties

Gisteravond vond er op de A2 bij Grathem een ongeluk plaats waarbij tien gewonden te betreuren waren. Aanleiding: twee ruziënde automobilisten.

De oorzaak van de ruzie was een potje bumperkleven, treurig genoeg. Verkeersergernis nummero uno zorgde ook gisteravond voor verhitte hoofdjes en ongunstige gemoedstoestanden. Toen de bumperklever in kwestie eenmaal voorbij kon aan zijn voorligger besloot hij na het inhalen eens stevig op de rem te trappen. Gevolg: de zojuist nog “gekleefde” auto werd zelf een klever. Vol op de achterkant van de bumperklever wel te verstaan. Een derde automobilist die verder niets met de ruzie te maken had kon de voor hem botsende heethoofdjes niet meer ontwijken en de rest is geschiedenis.

Het resultaat: een ongeval met beknelling en 10 gewonden. En dat allemaal omdat één pipo een onverantwoorde manoeuvre uithaalde. Deze 24-jarige is dan ook aangehouden, maar wat vinden jullie? Is dit de schuld van de bumperklever of de linksplakker? Ik zal bestuurder twee niet op voorhand vrijpleiten -iedereen weet hoe irritant linksplakkers zijn- maar wat meneer de bumperklever deed mag wat mij betreft gewoon bestraft worden met meer passende maatregelen dan het Nederlandse wetboek toelaat. Laten we beginnen met het gelijktijdig aanbrengen van al het letsel dat hij bij anderen veroorzaakt heeft? Of hebben jullie een andere mening?

Fotocredit: Tomm_9365 reacties

Schade zelf betalen.
Rijbewijs intrekken ,minstens één jaar.
Daarna rijbewijs opnieuw halen.

Groeten Ken
gedwongenleaser
@ken_block48: + een tatoeage op zijn voorhoofd met de tekst: “Kijk uit, ik spoor niet”.
@ken_block48: Die is wel passend ja.
en de auto in de pers gooien voor wat er van over is.

btw. waar maak je uit op dat het een links plakker was?
Wie zegt dat er geen verkeer op de rechter strook reed?

Zo’n aso die op de snel weg plakt is er meestal een die er rechts niet even makkelijk langs kan.
w115 via Android app
Wat een domme actie, 10 gewonden wil je niet op je geweten hebben.
Gebrek aan hersen cellen bij de klever .
Jullie klevers ,hebben jullie eraan gedacht dat mensen juist door jullie agressieve rijgedrag even extra lang links blijven hangen.
@norge: Jij zegt wel heel leuk dat de mensen die kleven de reden zijn van dat mensen extra links blijven hangen maar dat weet ik zo net nog niet. Het verhaal kan ook net zo goed andersom zijn dat mensen juist gaan bumperkleven omdat men teveel links hangt. Echter voor een ongeluk zorgen door dit soort gedoe moet je gewoon niet doen.
@norge: En daarmee dragen die onnodige linksrijders dus zelf ook bewust bij aan irritatie/aggressiviteit in het verkeer en begaan bewust een overtreding en passen wat mij betreft precies in hetzelfde hokje als de klevers.
@BJ: Dat is niet waar.

Links plakken is enorm irritant, maar niet gevaarlijk, moedwillig bumper kleven wel. Je kan ook zonder bumper-kleven toeteren, knipperen en grootlicht seinen, net zo asociaal, maar ongevaarlijk vergeleken bij bumperkleven …

Je kan dus redeneren dat links-plakken asociaal gedrag uitlokt, maar bumperkleven is gewoon een domme, kortzichtige, gevaarlijke & asociale keuze van de achterligger.
@dawwg: Op zich ben ik het ook wel eens met jou aangezien je ook inderdaad met lichtsignalen aangeven ie weer naar rechts moet gaan. Jammer genoeg is daar alleen niet iedereen meer gevoelig voor en dan komt het aan op bumperkleven (wat dan ook wel weer gevaarlijk is). Maar sommige daan voor niks anders aan de kant (met als gevolg dat je dus soms rechts inhaalt).
@dawwg: Onnodig links rijden is een overtreding en daar kan je een bekeuring voor krijgen. Waarschijnlijk omdat het de verkeersveiligheid niet ten goede komt, maar in ieder geval om bv hulpdiensten zo snel mogelijk te kunnen laten passeren. Ik mag ook niet dubbel parkeren, dat is een regel, daar krijg ik een bekeuring voor en het lokt ook agressie uit terwijl dat ook vaak niet als direct gevaarlijk wordt gezien, terwijl het dat indirect wel is.

Het punt dat ik maak is dat je in het verkeer met je gedrag reacties uitlokt en je als goede verkeersdeelnemer probeert anderen niet onnodig tot last te zijn/in gevaar brengt. Dat geldt net zo goed voor linksrijders als klevers.

En ja, klevers zijn gevaarlijk maar ik heb ook nergens geschreven dat dat niet zo is. Linksplakken is ook dom, kortzichtig en asociaal en wellicht direct gezien minder gevaarlijk, maar het zit allemaal in het hokje asociaal en verkeersonbekwaam.
@BJ: Ik ben het wel eens met je. Die linksrijders zijn indirect net zo gevaarlijk als de klevers want die lokken het gevaar uit in die zin
@norge:

Ik kleef nooit, maar als er dan weer is zo’n debiel is die zijn/haar auto er met een kilometertje van 100 in het uur voor gooit als ik met 130/140 aan kom zetten dan zit ik er wel dicht op ja.. dit doe ik dan alleen maar om niet vol in de ankers te moeten wat gevaarlijk is voor het verkeer achter mij, en natuurlijk doe je dit ook om degene voor je te laten weten dat die niet goed heeft gekeken/ingeschat.

Dit zijn trouwens vaak de figuren die lopen te zeiken op bumperklevers, ze veroorzaken het zelf en blijven 3 kwartier links rijden en dan vinden ze het gek als ik er dan rechts voorbij ga
@norge en alle anderen: Wie zegt er dat die linksplakker links ‘plakte’? Ongelooflijk hoe vaak er tegen je bumper wordt aangeschuurd, compleet met phares en linkerknipperlicht, als je aan 130 een vrachtwagen inhaalt. Dat meneer achter mij graag 160 wil rijden, daar heb ik niets op tegen. Van mij mag ie. Maar daarvoor hoeft ie niet onbeleefd te worden tegen mij.

In een zone 30 is het zo mogelijk nog erger. Zijn die mensen blind of zo??
@Esprit_de_Flandre: Helemaal mee eens .
@Esprit_de_Flandre: Je hebt helemaal gelijk, dat hoeft ook niet het geval te zijn, maar ik (en volgens mij de anderen ook) reageerden op de opmerking van Norge dat mensen langer (dus onnodig) links blijven rijden bij klevers.

Overigens; ik heb het gevoel dat wat je schrijft erger wordt naarmate de maximumsnelheid onnodig lager wordt.
@BJ: Hangt er van af wat je onnodig vindt. Ik rij vier maal daags door drie zone-30’s, dus in feite 12 keer per dag. Minimum. Alle drie vind ik ze niet nutteloos.

Daarnaast doet dat niets ter zake. Als ik mij aan de verkeersregels hou, hoe nutteloos of belachelijk die regels ook soms mogen zijn, dan heeft niemand het recht om mij om die reden agressief te bejegenen. Want dat is het gewoon, verkeersagressie. Want na die zone 30, als ik weer 50 rij, stopt dat gatplakken vaak niet. Sommigen, die al van tevoren een beetje te dicht rijden om goed te zijn, zijn dan zelfs zo blind dat ze die hele zone 30 niet eens gezien hebben, en denken dat ik plots traag ga rijden om ze te kl°ten. Vandaar dat ik een tijdlang met dit ding op mijn achterruit heb gereden:

https://lh3.googleusercontent.com/-Jj0RFRrYdT4/TXp4C48VkXI/AAAAAAAAD2g/IYVtjp4LdGY/IK_Zone30_LR.png

Eigenlijk raad ik iedereen aan om ook zo’n A4’tje op je achterruit te plakken. Ten eerste al voor jezelf. Je bent je veel meer van bewust van die zone 30’s, je let beter op. Het kan heus geen kwaad om 30 te rijden, ook niet voor je motor, en het tijdsverschil is in stadscentra minimaal. Verder helpt het wel (een beetje) tegen gatplakkers.

Nogmaals, ik ben geen moraalridder, en als anderen sneller willen rijden (zonder in excessen te vervallen), dan mogen ze dat van mij, maar gatplakken, toeteren, pharen, linksknipperen, onveilig voorsteken, middelvingertjes enz… daar word ik ongemakkelijk van.
Euhhhh dit verhaal klopt niet helemaal
@towi1989:
zie http://www.l1.nl/nieuws/178810-zeven-gewonden-bij-ongeluk-ittervoort#.T5-Jl6vWVFs
@towi1989: Dan nog… Blikje is een reden om vol op de rem te gaan?
@awesome:
Ik heb al vaker mee mogen maken dat mensen zich ontzettend gaan ergeren wanneer iemand iets uit de auto gooit.

Natuurlijk is dit geen reden om een dergelijke actie uit te halen. Het is ook aan je eigen fatsoen om je normaal te gedragen, en daarbij hoort ook je eigen zooi netjes op ruimen.
@awesome:

Dat ligt eraan als dat blikje mijn wagen treft dan gaat de gooier aan de kant en dan word er eens een heel hartig woordje gebabbeld…..ik ben zuinig op mijn wagens en dan hoeft er geen aso (want dat soort gedrag is gewoon asociaal je vuilnis gooi je maar weg in de vuilnisbak)mijn auto te beschadigen……

Hoe ik hem aan de kant krijg dat zien we dan wel……
@205GTI16: En je kan die persoon naar de kant dirigeren door er naast te gaan rijden en te gebaren of hij wil stoppen, zo niet, dan schrijf je zijn nummerplaat op en maak je een melding bij de politie voor het veroorzaken van schade.

Kortom, die kerel is een idioot, pak zijn rijbewijs maar af voor een jaar of 5.
@knalfa:
Dat kunnen we nu rustig zeggen, als het gebeurd word ik persoonlijk pissig en dan denk je niet meer zo helder na…..

Heb laatst een klein akkefietje van een andere orde gehad met een Mercedes Benz die mij telkens moest inhalen en dan van het gas af ging, waardoor ik moest afremmen en hem weer inhalen. Dit gebeurde tot 4 keer toe, ipv boos te worden heb ik heel voorzichtig mijn telefoon uit de deurbak gehaald (voorzichtig omdat ik de cruise control op 220 had staan en dan ben je echt bezig met de weg ipv andere zaken)Toen het wederom gebeurde heb ik met de camera een foto gemaakt met de flits aan, het irritante gedrag was gelijk afgelopen……

Daarna wederom ingehaald en de benz nooit meer gezien, waen kwam overigens uit Wietmarschen :)
@205GTI16: Nou ja, dan ben jij toch ook nog tamelijk rustig gebleven toch.

En wat ik zei zou mijn reactie zijn geweest, het is erg om schade aan je auto te krijgen, maar geen reden om op deze manier levens op het spel te zetten.
@knalfa: Jij weet net zo goed als ik dat de smeris er niets mee doet en dat je dus uiteindelijk zelf opdraait voor de schade, de meeste verzekeringen zullen je namelijk ook proberen af te poeieren.

Het is niet goed te praten, maar wel begrijpelijk.
@towi1989: de berichtgeving wisselt nogal, een aantal media roepen 10, anderen roepen 7 zie ik nu ook. Oh well, in ieder geval teveel!
Ik zeg: Poging tot doodslag.
Klever wist wat de gevolgen konden zijn toen hij uit frustratie(?) op de rem trapte.
onnodige en levensgevaarlijke actie.
@awesome: wat voor een slechte rechter zou jij zijn. Die man had op geen enkel ogenblik de intentie om te doden. Wat passend zou zijn is slagen en verwondingen ten aanzien van de ‘gekleefde’ persoon en onopzettelijke slagen en verwonding ten aanzien van de andere 9 gewonden. Bovendien een aantal jaar zijn rijbewijs afnemen en veroordelen tot relevante werkstraffen.
@toon: “wat voor een slechte rechter zou jij zijn. Die man had op geen enkel ogenblik de intentie om te doden

Daarom ook poging tot doodslag, en niet poging tot moord.
Letsel aanbrengen bij de dader? We zijn toch zeker geen barbaren meer? Halfjaartje cel om zn zondes te overdenken.
Al zijn linksplakkers nog zo irritant (en dat zijn ze inderdaad), bewust het overige verkeer in gevaar brengen omdat je d’r niet tegen kan is toch echt van een hele andere orde.

Helemaal mooi zijn de bumperklevers die niet aan de linksplakker z’n bumper gaan hangen, maar aan de andere auto(‘s) die d’r dus ook al niet langs kunnen… wat is daar de bedoeling van? Soort van overdrachtelijk bumperkleven?
Hopelijk heeft ie er een flinke whiplash aan over gehouden….
Northwestern via iPhone app
Waar twee vechten hebben twee schuld. Linkerbaanklever rijbewijs afpakken en bumperklever asoremmer rijbewijs afpakken en aanklagen wegens mishandeling.
@Northwestern: Ten eerste er wordt hier vanalles geroepen over linkerbaanklevers, maar niemand hier zal de precieze situatie weten, dus is hoe kun je dan zeggen dat zijn rijbewijs afgepakt moet worden?

Over het afpakken van het rijbewijs van de asoremmer geef ik je gelijk, pak het maar af voor een jaar of 5 en een poging tot doodslag erbij? Zeker gezien er +/- 7 gewonden zijn!
Tsja, de linksplakker had vast meer alert kunnen zijn, misschien reed ‘ie onder de max, misschien had hij kilometers naast een vrachtwagen gereden maar wat dit kleef-figuur doet gaat natuurlijk heel, heel erg veel te ver. Nooit meer een auto laten besturen, desnoods door ‘fysiek helpen’.
Iedereen die onnodig en overwacht plotseling remt is een idioot in het verkeer. Zowel mensen die het uit aggressie doen zoals bovenstaande klever, maar ook bv onnodige linksrijders die voor eigen rechter denken te moeten spelen omdat ze terecht of onterecht denken dat er een klever op hun bumper hangt.

Iedereen met een rijbewijs weet dat je in de eerste plaats niet onnodig gevaar mag veroorzaken en daarmee heeft iedereen die zich schuldig maakt aan dergelijke remacties recht op een artikeltje 5 aan zijn broek.
Er zijn veel te veel idioten op deze wereld. Ik heb het ook een keer meegemaakt dat iemand vol in de ankers ging omdat hij vond dat hij te lang achter iemand zat (niet achter mij, ik zat op de middelste rijstrook). Levensgevaarlijk en zulke mensen moeten hard gestraft worden.
Idioot gaat vol in zijn rem, rijbewijs afpakken!
Effe op de rem om de bumperklever afteschrikken is genoeg!!
Ik erger me dood aan linksplakkers, maar op deze manier een ruzie oplossen is volkomen gestoord. Dat hij erlangsgaat tot daar aan toe, maar om ook nog vol in de ankers te gaan?
Het wil wel eens helpen om een speelgoedbadge vd politie bij je in de auto te hebben.

Als er zich dan weer zo’n idioot voordoet die zich niet kan beheersen, dan zwaai ik even met dat ding en dan rijden ze heel gewillig mee voor een gesprekje. En krijg ik gratis koffie van ze.

Soms doet mijn bijrijder ook wel eens net of hij/zij het nummerbord noteert van de dolle aap die denkt dat ie op Laguna Seca ronddwarrelt.. Is ook altijd leuk.

Verder heb ik altijd een op een walkietalkie lijkende drinkbeker in de auto hangen en lijkt mijn autoradio op een politiecomputer.
Die linksplakker kan natuurlijk niet weten dat die bumperkleven zo’n actie gaat uithalen dus echt schuldig is die natuurlijk niet.
Maar voor het agressief heerschap kan het wel een soort van verzachtende omstandigheid zijn vind ik.
Zo’n moraalridder die niet aan de kant wil gaan omdat je maar eens 2km/u te snel zou kunnen gaan rijden kan serieus onder je nagels kruipen. Het zou niet mogen dat je er zo op reageert maar het is niet onbegrijpelijk.

De idioot z’n rijbewijs een tijdje afnemen en de schade laten betalen en de linkshanger en wegpiraat op cursus ‘hoe verkeers agressie te vermijden’.
fotocredit, kijkersfile credit zul je bedoelen
@ruudw: kan ook gevaarlijk zijn. Rijbewijs van mr.fotocredit ook maar afpakken?
Heel simpel… Die gestoorde flikker die op de rem trapte aanklagen voor poging tot doodslag!!!

En ja, linksrijders zijn soms best irritant, maar ga er dan (nadat je weet dat er geen politie in de buurt is) rechts voorbij als het kan i.p.v. zulke zieke levensgevaarlijke remacties uit te halen!
Zondag in het centrum van Rijsel, ik wou rechtsaf, maar er reden fietsers, dus ik stop even om te zien of de fietsers ook rechtsaf gingen of rechtdoor om ze niet omver te rijden. Achter mij een ongeduldige Marrokaan die begint te toeteren in zijn audi cabrio, ik heb mijn auto in het midden van de straat geparkeerd voor enkele minuten, hem even toegeroepen van gastje waar ben je mee bezig… Erna stapvoets doorgereden, wel in het midden van de straat zodoende dat hij niet kon voorbij steken.

Maw, die jongen heeft lang mogen bumperkleven ten gevolge van zijn gedrag :p

Ik heb overigens geen gevaarlijke handelingen gedaan, het was stapvoets en er was voor de rest geen verkeer te bespeuren…
LINKSPLAKKER = SCHULD

+1 Voor bumperen
+1 Voor rechtsom inhalen
+1 Voor remtest

Hardleers, de gene die erachter in knallen zijn zelf schuld!
@fred: Dat je zo enorm kortzichtig bent dat je gevaarlijk & illegaal weggedrag positief beoordeelt, is geen reden om het zo ongegeneerd te etaleren. -3 voor domheid.

Als jij op je motor bumperkleeft en een keer leert vliegen en eindigt als een kipfilet na een remtest praat je wel anders …
@dawwg:
Gelukkig hebben we de ruitensproeiers voor de bumperklevende motorrijders op afstand te houden. Tenzij ze liever er uit willen zien als een stuk kipfilet. Daarom rij ik geen motor.

Kortzichtig of niet, dit is mijn mening, als je de hele dag op de weg zit kom je genoeg debielen tegen ;-)
@fred:

Ja moet je vooral doen mafkees, als ik met m´n motor achter je zit en ik heb opeens ruitenwisserspul op m´n vizier kan je lache

Bumperkleven is fout, voor eigen rechter spelen door anderen echt in gevaar te brengen ben je gewoon een idioot
Ik heb hier 1 ding op te zeggen, net iets te brusk geremd, maar geef hem wel gelijk linksplakkers zijn een ziekte, “no offence” maar in Holland krioelt het er van.
@supasweet: Net als bumperklevers.. Ik rij altijd netjes zo rechts mogelijk (behalve in al te kleine gaatjes waar je daarna opgesloten wordt), of hou in ieder geval continu in de gaten of iemand direct achter me zit. Bumperkleven heeft niks met notoire linksrijders te maken. Je kunt gewoon afstand houden als je straks langs iemand wilt, of diegene nou teveel links hangt of niet.
@supasweet:
gevalletje de hele wereld is gek en ik normaal?

ot.
In dit geval is toebrengen vn lichamelijk letsel helaas het zwaarste waar men deze idioot voor kan vervolgen. Zijn rijbewijs zal hij zeker een poosje moeten missen maar daar trekken dit soort debielen zich meestal niks van aan
Ik doe een wilde gok en denk dat de remmert het blikje van zijn voorganger op z’n raam/auto kreeg, die is vervolgens kwaad geworden en gaan bumperkleven, om hem vervolgens in te halen en minimaal het ziekenhuis in te slaan. Toen is die op de rem gegaan (stom natuurlijk) want hij heeft hiermee niet alleen degene achter hem in gevaar gebracht, maar dus ook al die andere mensen die daar reden, daarom zeg ik rijbewijs kwijt, en diegene die het blikje naar buiten gooide 2 zo hoog mogelijke boetes aub
Oorzaak en gevolg!

Beide zijn fout, maar wat mensen vaak vergeten autorijden is een gevaarlijke bezigheid

Schandalig zo’n persoon die op de rem trapt moeten ze niet alleen het rijbewijs afnemen maar ook vastzetten. De linksrijder erbij, want die is de veroorzaker!
Overheid is schuld;
Door het uitzuigen vd burger gaat deze in zijn frustraties dit soort debiele acties ondernemen …
Allebei schuld wat mij betreft. Natuurlijk moet je nooit zomaar vol gaan remmen op de snelweg als daar geen aanleiding voor is, dat is onnodig levensgevaarlijke situaties veroorzaken. Men scant meestal de hele ruimte voor zich af, dus als één idioot out of the blue gaat remmen, verwacht je dat niet.
Maar aan de andere kant, hou je rommel lekker in je hok en gooi het niet uit het raam als een asociale Pool. Misschien was deze persoon naast het asociale gedrag ook onnodig en te langzaam op de linkerbaan te vinden door het hele drankje, maar dat weten we niet.
ik heb nog geen rijbewijs maar ik heb zo een hekel aan links rijders… als ik op dat moment een pistool heb dan weet ik het wel.
En nu maar hopen dat MAB zijn rijbewijs niet haalt. ;-)

Een pistool? Om linksrijders? Voel eens aan je voorhoofd!
Mag ik even een gokje doen van de oorzaak?
Ik ken de weg daar namelijk, rijd er namelijk dagelijks.

De ‘linksplakker’ reed rustig met 110 op de linkerbaan 2 vrachtwagens voorbij die een stukje uit elkaar reden, de ‘klever’ wilde even lekker doorblazen (is een mooi lang recht stuk weg, waar ik ook wel eens een auto heb uitgeprobeerd) en voelde zich geïrriteerd door de linksrijder en ging daardoor dus ook kleven.
Linksrijder gooit even zijn mist-achterlichten aan of remt even zachtjes.

Klever wordt boos haalt dit grapje uit. Dit is wat mij met enige regelmaat overkomt (laat ik even duidelijk zijn, ik ben géén linksplakker en géén bumperklever, maar mensen vinden het toch nodig om te kleven wanneer je 125 rijdt ipv 140 ofzo? Dan vind ik het nodig om even te remmen of om mijn mistachterlichten aan te gooien.)
Linksplakkers zijn zeer irritant als ze gewoonweg niet aan de kant gaan, maar om vervolgens in te halen en dan vol in de ankers te gaan ? rijbewijs afpakken en nooit meer terug geven, hij heeft met zijn actie meerdere levens in gevaar gebracht en de kans dat iemand invalide zou raken na z’n ongeval is zeer aanwezig!
1. Niet alleen wanneer je onnodig links rijdt kun je met klevers te maken krijgen;
2. Wie linksrijders een lesje wil leren door op de bumper te gaan rijden, moet zich de vraag stellen of hij bereid is als kasplantje te eindigen. Alleen omdat hij zo nodig verkeersonderricht wil geven.
3. Mensen die opgefokt raken, horen niet achter het stuur thuis.
Bumperklevers en rechts-inhalers worden al flink aangepakt.

Mijn vraag is, hoeveel boetes worden er in een jaar uitgeschreven aan linksplakkers?

Nu kan je argumenteren dat bumperkleven gevaarlijk is, maar dat is al meegenomen in de boetebedragen. Die zijn voor bumperkleven en rechts inhalen namelijk aanzienlijk hoger.
khaat linksplakkers, zelf ga niet kleven, haal ik rechts in ga dan int midden rijden en pinker ik naar rechts zodat ze het snappen, maar soms zijn er zulke idioten die ineens naar rechts gaan terwijl ik inhaal .. die maken me kwaad
Ik snap het sowiso niet, als je er dan eindelijk langs kan, ga je toch niet flink op je rem staan. Volgens mij heb je dan haast en geef je een dot gas zodat je zo snel mogelijk ver weg bent van die linksplakker.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).