Tien manieren om spullen te vervoeren in China

Auteur: , 17 Reacties

China, met haar goedkope arbeiders het land van onbegrensde mogelijkheden. Maar wie betaalt met pinda's krijgt apen in dienst, dus het vervoer laat soms nog wel eens te wensen over. Hier een korte fotoreportage van wat er de afgelopen maanden over de weg schoof.

lange pijpen zijn lang

Deze JAC truck vervoert pijpen die twee keer zo lang zijn als de wagen zelf. Om zo over de snelweg te rijden is uiteraard verboden in China, maar wat maakt het uit? Niemand die er wat van zegt, want de touwen houden het zaakje wel op z’n plek. De veiligheidsinstructies bevatten waarschijnlijk één regel: “Krijg geen ongeluk”. Nog meer vragen? Nee? Carry on.

auto bij?

Dit transport heeft maar liefst 26 Volkswagens aan boord. 14 op het bovenste dek, 12 eronder, en geen politieagenten in de buurt om er ook maar iets van te zeggen. De Santanas, Santana Vistas en Polos zijn allemaal gebouwd door het Shanghai-Volkswagen genootschap. Blijkbaar verkopen ze zelfs met beschadigingen; deze manier van transport kan toch nooit goed gaan?!

tandenstokers maken, ja?

Een gigantische boom, gespot niet ver van het transport met de 26 Volkswagens. Hij reist vanuit het noorden mee op een flatbed met Dongfeng chassis, om ergens op een real estate project een nieuw leven te beginnen. Voor dat “groene gevoel” moeten er wel eerst blaadjes gaan groeien.

alé, lekkele saté!

Wat als je 100 varkens moet vervoeren, maar die laatste past er niet meer bij? Neem je ‘m de volgende dag mee? Ach, welnee. We binden ‘m gewoon achterop. Vindt-ie vast niet erg.

row row row your... what?

Een zooi driewielers in een vrachtwagen douwen is erg veel werk en kost ook nog eens een behoorlijke cent. Gelukkig kan het makkelijker en goedkoper door ze achter een busje te hangen. Seems legit.

boem is ho

Een gastank til je niet zo gemakkelijk, zeker niet als klein Chinees vrouwtje. Gelukkig wil zoonlief wel even helpen met zijn fietsje. Waar anders is die bagagedrager goed voor?

lijsie!

Meneer Zhang (40) heeft een eigen bedrijfje dat handelt in rijst, tarwe en bakolie. Een plaatselijk restaurant bestelde bij hem 12 zakken rijst. Omdat Zhang het erg druk had, besloot hij om al die zakken in één rit te vervoeren — met zijn elektrische scooter. Een zak rijst is op zo’n apparaat al een uitdaging, laat staan 12. Elke zak weegt 25 kilo, dus reken maar uit hoeveel zich op twee wielen door de stad voortbeweegt.

busje komt zo

Aan de staat van het busje te zien, zal deze het niet meer op eigen kracht naar zijn laatste rustplaats halen. Maar om nu een autoambulance te huren is ook zo wat, dus gooi je ‘m achterop de scooter. Net zo makkelijk, toch?

truckception

Ik hoorde dat je trucks leuk vindt? Hier een truck op een truck op een truck. Truckception!17 reacties

Super foto’s! In Thailand wordt ook veel op de scooter of tuktuk vervoerd, maar in Nederland hebben ze daarvoor de bakfiets ontworpen. Dus eigenlijk is het niet zo vreemd.
@toroloco: Bakfietsen/bakbrommers zie je in azie elke dag hoor gozer.
@hotemetoot:
Bakbananen ook.
Ik zag vandaag nog iemand met een ladder op de scooter rijden in Taiwan.

Jammer dat ik zaterdag terug moet naar nederland
@hotemetoot: blijf maar daar. Het weer is klote hier…
Dit soort dingen zijn we toch wel gewend van Aziaten? In mijn ogen net zo vermakelijk als die rare Russen.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@iTsMeNi: DankT
Wat voor Volkswagens staan er eigenlijk op die trailer? Het lijken wel passats uit begin jaren 80.
@Paragon: Volkswagen Santana. Werd hier in de jaren 80 verkocht. Min of meer als voorganger van de Passat als ik me niet vergis. Nu worden ze, in licht gewijzigde vorm, nieuw geproduceerd en verkocht in China en als Taxi’s gebruikt.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/65/Volkswagen_Santana_2000_02_China_2012-04-22.JPG
@RRenault: ik dacht dat de Santana een Sedan uitvoering van de Passat was!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).