Tiff Needell laat de Porsche 911 GT3 RS 4.0 dansen

Auteur: , 23 Reacties

Terwijl de wereldpers deze dagen zijn eerste hapjes nieuwe 911 gevoerd krijgt, is Fifth Gear nog even buiten wezen spelen met de GT3 RS 4.0 van het vorige model. Want ga maar na: een racy, super-hardcore RWD gooi-en-smijt-Porsche in combinatie met Tiff Needell, de man die zijn achterkant net zo vaak laat uitbreken als dat Johan Cruijff de pleuris uit laat breken in Amsterdam Zuid-Oost, dat zijn toch 2 dingen die voor elkaar gemaakt zijn?

En aldus geschiedde: Tiff ramde een van de 599 ultieme uitzwaai-997’s op een nat stuk asfalt veelvuldig in de toerenbegrenzer, het rubber aan de achterkant werd veelvuldig op de proef gesteld, en er was een kluitje cameramannen bij aanwezig om het schouwspel op een smakelijke wijze vast te leggen. Video:23 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Wat een geniale bak is dit toch!
Echt boven aan mijn wenslijst voor kerst :P
En die Tiff Needell is echt een aanrader om je dag goed mee te beginnen xD Met z’n pretkop!
Volgens mij is Tiff er juist een ster in om een auto zo snel mogelijk een circuit rond te jagen, zonder onnodige driftpartijen en onderwijl doorbabbelend over wat er zo goed of slecht is aan de betreffende auto. De wagenbeheersing van die man is gewoon fenomenaal.

Als je het hebt over iemand die ‘die zijn achterkant net zo vaak laat uitbreken als dat Johan Cruijff de pleuris uit laat breken in Amsterdam Zuid-Oost‘, dan heb je het volgens mij over die andere Engelsman (JC van TG), die kan gewoon niet op een normale manier een rondje rijden.
@potver7: klopt wel wat je zegt. Zag laatst een wat oudere aflevering van fifth-gear, waar Tiff een rondetijd ging neerzetten in een 430 scuderia op het Ferrari circuit. Zet ie daar bijna even snelle tijd neer als Michael Schumacher, was 1.29.4 geloof ik.
rikus via Android app
@Initial_D: Was dat afgelopen weekend op tv? Toen reed hij met eeh scuderia ongeveer de zelfde tijd als met een enzo.. Beide zonder goede voorbereiding! Tiff is een eindbaas!
@potver7: “Volgens mij is Tiff er juist een ster ….”

Ken je klassiekers! Volgens mij baseer jij je op 1 of 2 afleveringen. Tiff kan idd een behoorlijk potje sturen, als het om snelheid gaat. Maar hij staat er weldegelijk (al meer dan 2 decennia) om bekend dat hij mooie lange slides maken kan.
@Brum: Hij heeft zelfs een drift les DVD gemaakt. Met in de hoofdrol een BMW Z3 M
Ooo, als ik toch het geld er voor had, dan had ik ECHT WEL een GT3 RS ‘gehaald’!!!
Het geluid en dat ding ziet er gewoon SCHITTEREND uit!
Hoewel een mooi filmpje vind, verwachtte ik nav het inleidend stukje meer drift partijen, want buiten dat Tiff snelle rondjes kan neerzetten, kan hij ook enorrum goed side-ways een circuit ronden.
911 en Tiff, both my all-time favorites!
Yep zet maar neer… Ik heb nog wel een nier die ik kan missen!
Wat een machine.. Ik zou er heel wat voor over hebben om daar een keer in te mogen rijden! Denk niet dat er een rijkere race beleving bestaat voor op de weg!
Ik weet niet wat de 991 gaat brengen, maar ondanks de uitmelking kan je zoals in de video gezegd echt wel besluiten dat de 997 een legendarische generatie van de 911 was.
Class of ’11.. The Porsche 911 GT3 RS 4.0.. Most Likely to become a Legend..
aanstekelijk enthousiasme van Tiff Needell en hij kan ook nog fantastisch goed sturen …
Geniale coureur. Wie kan nou zo relaxed babbelend een dergelijk kanon over een levensgevaarlijk nat circuit jagen? En hij schijnt in het echt ook nog bijzonder sympathiek te zijn. Ik hoop de man nog eens in het echt de hand te kunnen schudden, gezien zijn tegenwoordige voorliefde voor kitcars.
Mooie porsche! Mss wel 1 van DE porsche’s die ik wil hebben :D
Da’s trouwens niet zomaar “een nat stuk asfalt” waar Tiff de auto overheen jaagt: da’s Cadwell Park, een circuit dat vooral vanwege de vele heuvels bekend staat. De Superbikes rijden er ook. Er is één punt op de baan waar je met genoeg vaart loskomt van de weg. Heeft ie hopelijk niet met de Porsche gedaan :)
Zag deze Porsche op de Ring het een 911 RSR verdomd lastig maken! Dat wil al wat zeggen!!

Prachtig gefilmd ook, op het einde werd ik zowaar bijna emotioneel! Misschien is dat ook wel omdat ik hem zoooo verdomd mooi vind, echt 1 van de mooiste Porsche van het moment imo!
ik ben geen porsche frak,maar deze en de gt2 zijn parels van respect. respect
Gast heeft zn sporen wel verdiend in de racewereld. Genot om te zien dat die Porsche gebruikt wordt zoals het hoort. En een prettig geluidje ook
Deze man is geweldig, zijn passie voor auto’s is fenomenaal! Echt geweldig…
Veel beter dan JC en zijn makkers (op Cpt. Slow na misschien)
@bloempot: Ik ben het daar totaal niet mee eens, Fifth Gear mist iets waardoor het echt leuk wordt….toch wel de humor van JC, RH en JM.
*filmpje 2 keer gekeken heeft met geluid op 10*
Noisy, raw, blistering, fun, stumpy, bumpy and fearless car….
Was de GT2 RS niet veel meer hardcore?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).