Tip: Er kan altijd iets om de hoek zijn [video]

Auteur: , 63 Reacties

Het lijkt wellicht op het intrappen van een open deur, maar we zeggen het toch nog maar even: Als je achter het stuur zit moet je ALTIJD blijven opletten. Je weet immers nooit wat er plotseling kan opduiken als je de bocht om komt.

De bestuurder van deze Porsche kwam daar op de Nürburgring op pijnlijke wijze achter. Hij knalde door Lauda Links, maar wist niet dat vlak daarvoor iemand water en olie had gelekt. Door de glibberigheid spint hij en tot overmaat van ramp knalt hij ook nog eens op auto’s die voor hem al gecrasht waren.

Zo blijkt maar weer eens hoe een ongeluk in een klein hoekje kan zitten. De bestuurder kon er zelf waarschijnlijk weinig aan doen, maar zuur is het natuurlijk wel. (via: bridgetogantry.com)

En dit soort rare dingen kunnen ook gewoon op de openbare weg gebeuren hoor. Kijk hier maar eens wat je achter een heuveltje kan tegenkomen…63 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
tja, erg begrijpelijke reactie natuurlijk van je gas afgaan en misschien nog een beetje remmen ook. maar dat kan gewoon niet in een snelle bocht, zeker niet in een semi racewagen als een gt3. erg zuur voor hem, gewoon pech.
@lambo4all: Zelf doen en hier posten graag, ben benieuwd hoe Schumacher 2.0 het er vanaf brengt.
@fernie: mij zie je het niet beter doen hoor, dat zeg ik ook nergens. zeg toch dat het een heel begrijpelijke reactie is?
@lambo4all: Je hebt gelijk, maar in het artikel staat dat er water en olie was gelekt waardoor de auto begon te spinnen..
@lambo4all: Moeilijk te zeggen, zonder stuurbewegingen. De bocht is redelijk flauw (anders gaat volgas niet bij 200km/u)en de auto lijkt zowat recht te staan voordat hij rondgaat. Dan zou dit eigenlijk niet moeten kunnen gebeuren bij licht aanremmen, dus vloeistof op de baan zou goed kunnen.

Hoe dan ook erg zonde.
Zonde van die GT2 RS(hadden die dingen niet allemaal een zwarte neuskap trouwens?) maar helaas te verwachten op de Nordschleife. Niet voor niets als bijnaam ‘de groene hel’…
Het aantal blinde bochten waar je daar gewoon moet hopen dat er niets stil staat is groot dus met elk rondje op snelheid loop je gewoon dit risico. Helaas…
@lemans96: Oeps, geen GT2RS maar een GT3RS inderdaad… :-E
@lemans96: GT3 RS?
Serieus, zijn matrix-borden ofzo geen optie op de ‘Ring?
@valluik: Ze hebben momenteel nauwelijks het geld om het hoofd boven water te houden dus reken nergens op…
mannen met gele vlaggen zijn nog niet ter plekke, ongeluk is net gebeurd…ik hoop dit nooit mee te maken…
@TDI-goeroe: Mannen met gele vlaggen tijdens de toursitenfahrten op de Nordschleife? Dan kun je wachten tot je een ons weegt…
@lemans96: ‘touristenfarthen’ natuurlijk…
@lemans96:
Zullen we het dan nou goed doen?: Touristenfahrten ;-)
@lemans96:
Mensen die daar vaak rijden hebben gewoon een gele vlag in hun auto, voor het geval er iets gebeurd….
@lemans96: systeem met lampjes of zo . moet werken met wat camera’s , t zal met 20+ km wel een prijzig systeem worden
@lemans96: Juist tijdens de drukke weekenden TF zijn er genoeg mensen met gele vlaggen actief. En ja, soms hebben ze inderdaad 1 minuut nodig om ter plekke te komen. Verder rijden er genoeg mensen over de baan, die een gele vlag achterin hebben liggen en deze inzetten als ze bij een ongeluk uitkomen.
Ik kom nu 8 jaar op de Nordschleife en heb zo’n beetje alle fimpjes wel een keer gezien, maar het blijft verbazingwekkend hoe snel het fout kan gaan. Ene moment alles top, volgende moment plasje olie en crashen met 150+.. Afsleepwagen, verzekeringsproblemen en met de trein naar huis. Ben je lekker mee dan.
Kan iedereen gebeuren, ben al eens door een vrachtwagen van de snelweg geduwd, mijn wagen tolde naar de andere kant van snelweg frontaal tegen de betonnen middenberm. Zal je een goede raad geven als je wagen rond tolt, voeten van het gas en handen van het stuur halen, anders breek je een of meerdere polsen! Als je dit niet doet maak je alleen maar erger. Oh, ja vergeet uw gordel niet vast te klikken want mijn passagier vloog toen tegen de voorruit, auwsch! Die vond een gordel vastklikken niet nodig.
@toroloco: Waarom handen van het stuur? Pak het stuur stevig vast en je voorkomt juist erger. Met het stuur in de hand, kun je juist voorkomen, dat je auto andere bewegingen gaat maken, dan gepland, of alsnog de bedoeling is.
Ik spreek uit ervaring.
Rem en gas los en zet hem nog snel in de laagst mogelijke versnelling, dan koppeling los, om toch af te remmen, zet je voeten daarna maar gewoon schrap en wacht op de impact.
Zonder gordel is dit een harde leerschool, dat doet zeker auwsch! Maar daarna doe je hem wel altijd om.
@Orichy:
Ja, zet jij gerust je voeten ook nog even schrap….
Dan heb je behalve gebroken polsen/duimen ook 2 verbrijzelde enkels….
@jrk68: Van dat schrap zetten komt toch niet zo heel veel, maar als je geestelijk alvast de klap opvangt, door te realiseren dat hij er aan komt, dan scheelt dat al een groot deel van de schrik van de impact.
Ooit een dergelijke klap opgevangen? Want hoe zou jij het doen en waarom?
@Orichy:
Ja ik heb weleens een goede klapper gehad, natuurlijk probeer je tot het laatst om een klap te voorkomen.
Toch is het wijs om je ledematen in te trekken als je weet dat de klap komt.
Pedalen zijn een grote factor in gebroken enkels en je bent ook zeker niet de eerste die zijn duimen breekt omdat het stuur uit je handen slaat.
Elke coureur weet dat.
Verder zit ik pas 34 jaar in dat wereldje, zowel actief en als marshal en de laatste jaren als wedstrijdleider.
Ik kan wel zeggen dat ik het nodige gezien heb.
@Orichy: Moet je eens gaan zoeken op crashes van de pro’s met inboard beelden.


Die lui nemen bijna allemaal de “lijkkisthouding” aan als de boem niet meer te vermijden is. Handjes voor je borst en je poten van de pedalen af, vanwege precies de reden die jrk aanhaalt.

Kapotte uiteindjes loop je makkelijk op.
@bozewolf en jkr68: Ja, dat klopt, maar dan heb je ook te maken met “uitgeklede” auto’s, met als extra’s, de rolkooi. Dat is geen vergelijk, met de auto’s die je in het dagelijks verkeer gebruikt.
Daar gelden andere regels voor en op straat komen ook totaal andere situaties voor, dus is je reactie daarop totaal anders.
Je hebt gelijk, dat het hier misschien minder opgaat, maar hij zit nog steeds in een straatversie Porsche, tenminste daar lijkt het op.
@Orichy: een straatauto is daar net zo gevoelig voor! Bij een frontale klap zullen vaak de pedalen naar binnen komen. Als jij daar je voeten hebt, breek je ze sowieso. De klap is enorm. Ook bij plots koerswisseling door een klap kan het stuur je duim een flinke klap meegeven waardoor die breekt. Daarnaast, als jij al sturend probeert te corrigeren en die straatauto knalt zijn airbag eruit bij de klap, zul jij ook nog eens je eigen arm op je voorhoofd krijgen. Laat staan een arm met horloge oid.
@Orichy: Neem het van mij aan, moment van de inpakt, stuur loslaten en je armen kruisen op je borst. Neem het van iemand aan die effectief in de autosport actief geweest is, en niet als bandenjongen of op gewoon ‘trackdays’ … (Licentie kwijt door gezondheidsredenen)

Zoals JRK68 zegt (voor die keer we het eens zijn), als je je voeten nog schrap erbij zet en je jezelf in de zetel duwt heb je nog gebroken enkels of mss zelfs je bekken erbij als je een harde frontale aanrijding hebt.
@voytekbe: impact…. mooi NL ^^
@voytekbe: Dus toch een vorm van schrap zetten, voeten zover mogelijk van de pedalen! en juist met een zoveel mogelijk ontspannen lichaam de klap afwachten, maar verstandelijk ben je al wel bezig met de klap die komt.
Je bent in deze situaties altijd bezig met het corrigeren van de situatie, je hebt dan geen tijd voor het kruisen van de armen, is ook nergens voor nodig, met een straatauto. Airbag zorgt toch wel voor de nodige “schade”. En de pedalen kunnen inderdaad de enkels en benen beschadigen, ik zal de eerste zijn die dat erkend.
Maar het gaat hier om een situatie, met een straatauto op het circuit en dan moet je wel rekening houden, met enige onervarenheid en anders reageergedrag van de auto.
In een raceauto is dit anders en is ook geen vergelijk, wat jij mij ook probeert te vertellen.
Daar heb ik genoeg rijvaardigheidstrainingen voor gehad en enkele klappen buiten mijn eigen schuld om, voor mee gemaakt.

Maar redt je maar eens in zo’n situatie, zonder enige extra rijvaardigheidstraining, dan wordt het knap lastig.
Deze meneer lijkt de zelfde als in het filmpje van @Jansen van 13.07u., daaruit kun je opmaken, dat meneer nog wel enige rijvaardigheidstrainingen kan gebruiken.
Hahaha altijd blijven opletten…nou, als je onverwachts rond gaat bij 190 omdat je die olie niet ziet daar doe je weinig aan dacht ik zo.
@VeniVidiVici: Ik zie die olie ook niet als ik het filmpje heel langzaam afdraai. Gaat hij niet gewoon te hard door de bocht, schrikt van wat hij voor zich ziet, trapt te vroeg op de rem, de Porsche met de motor achter in dus een wegligging van een dweil breekt direct uit en boem….
@Jansen: Wegligging van een dweil?
…… Geestelijk beperkt?
@kaasboerin: valt wel mee hoor
@kaasboerin:
“………Geestelijk beperkt?”
Kun je niet eens een keertje een beetje nadenken voordat je reageert? Ik ben ervan overtuigd, dat menigeen hier op dit blog zich dat ook wel eens bij jouw reacties afvraagt.
@9000cse: Ach joh laat hem, hij denk ook dat zijn 316 premium is, hij weet niet beter..
@integraturbo: Oh ja joh??
Waar heb jij mij op horen scheppen over mijn vervoersmiddel?
Zo sneu ben ik niet hoor..
Zeker niet zo sneu als alles van VAG afzeiken op een autoblog..
@kaasboerin:
Geen stress, denk aan je bloeddruk….
@jrk68: Stress niet budski, thenx.
Verbaasd me nog hoe populair ik hier ben, 1 post veranderd deze hele reactieveld in een kaasboerin wall of fame.
@Jansen: goed zo knul, ben trots op je.. Ouwe simplist =’D.
@kaasboerin: Oh ja, Porsche hoort tegenwoordig bij VAG, helemaal vergeten. Ik zal het goed met je maken: een Porsche 356 heeft ook de wegligging van een dweil.
@Jansen:
Zijn het nu zwaar ondersturende leasehokken dan…?
@jrk68: Zwaar onderstuur had hem in dit geval wellicht geholpen :)
@Jansen: Genoeg sparen, misschien kan je dan ooit eens eentje huren voor een enkel dag. Zal je je mening snel herzien. Duidelijk uit de mond van iemand die nog nooit Porsche gereden heeft. De pre-991 Carrera’s sturen ongezien geweldig. Ik vind het nu iets minder nu de stuurbekrachtiging elektrisch is maar ik heb al weinig sportwagens gereden die zoveel rijplezier kunnen combineren met zoveel comfort.
@kaasboerin: Een natte dweil blijft in ieder geval beter aan het asfalt plakken dan deze Porsche.
@Jansen: GT3RS een wegligging van een dweil? Hmmm.. Rij jij op een houten plank ofzo ;-0
@audir8v10: Nee, geen houteen plank, maar wel enigszins vergelijkbaar: ’n Opel Corsa.
@Jansen: de laatste 50 jaar geen autoblad gelezen zeker. De huidige 911 is de best sturende auto die je kunt krijgen!
@rufctr01:
Kan zijn, hoe je het ook wend of keert, het concept blijft overgevoelig voor liftoff oversteer….
@jrk68: hear hear
@rufctr01:
Wat niet wegneemt, dat de eerste versies van de 911 inderdaad levensgevaarlijk waren. En met die reputatie heeft Porsche erg lang moeten leven. NU zijn ze inderdaad voorzien van een puike wegligging, maar er zijn (waren) genoeg eigenaren, die die ontwikkeling helaas niet hebben kunnen meemaken.
Nou, als je deze bekijkt: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zYSMyFw48qg is ’t ook gewoon niet zo’n goede chauffeur. De auto lijkt in ieder geval wel verdacht het zelfde…
@Jansen: exactly, dat die Deen wat meer trackdays doet met een iets minder krachtige wagen!
@Jansen: Inderdaad! Lijkt ook alsof die neus alle kanten op gaat als ie remt…
@Jansen: Er zit wel bijna 2 jaar tijdsverschil in de uploaddatum. Hij kan en zal wss veel geoefend hebben.
Das lullig
Zijn ergere dingen…
Sukkel zeg, ik had er gewoon tussen door geknald.
@norge:Tja een hyundai zal die snelheden daar nooit halen dus idd grote kans dat jij daar met 75km was door gesukkeld ;)
Erg zuur voor deze mannen, maar dit is het risico van deze hobby.
De schrik van elke ring rijder.
Zorg steeds dat je kunt stoppen op het weggedeelte voor jou zichtbaar of dat er tenminste een uitwijkmogelijkheid is, ten alle tijde. Maw rijd altijd op zicht. Zelfs vele brave automobilisten die zoch aan de snelheidbeperkingen houden zondigen aan deze grondregel der autorijden en rijden te snel heuvelruggen en blinde bochten door er van uitgaand dat er niks is. Is ook zo 99,99% van de tijd, het is die 0,01% hé waarmee je brokken maakt…
@Onehp: mooie kletspraat, maar hier ging het om een snelle rondetijd!
@Onehp: Als je op zicht wil rijden op de Nordschleife dan hinder je anderen die de bocht wel gewoon zo snel mogelijk willen nemen. In de racesport wordt er niet op zicht gereden.

Ik kan je wel aanraden om dat in het dagelijks leven te doen trouwens; altijd genoeg ruimte hebben om op tijd te stoppen.
Lol

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).