TomTom en ANWB gaan samen in de verkeersinformatie

Auteur: , 9 Reacties

Wanneer er op de vrije markt door de concurrentie steeds meer aan je vroegere machtspositie wordt geknabbeld, is het raadzaam om samenwerkingsverbanden te zoeken. In die optiek is het niet heel raar dat TomTom en de ANWB hun krachten gaan bundelen.

Het principe is heel simpel: de ANWB weet over welke lengte het verkeer stil staat, terwijl TomTom (door een eerdere deal met Vodafone) met behulp van de GPS-gegevens uit de NSB-kastjes van zijn klanten de fileduur kan achterhalen. Combineer die twee en je weet binnen hoeveel tijd je uit de file kunt rijden.

“Deze samenwerking stelt ons in staat automobilisten die gebruikmaken van TomTom HD Traffic, nog beter te informeren over de oorzaak van vertragingen”, aldus de CEO van TomTom. En dat is handig, vooral als we overgaan op een bonussysteem voor het mijden van files.9 reacties

Geef me inbouw-nitro stuwraketten, dan hoef ik de file niet te mijden, maar dan vlieg ik erover heen :)
“Deze samenwerking stelt ons in staat automobilisten die gebruikmaken van TomTom HD Traffic, nog beter te informeren over de oorzaak van vertragingen..”

Wat boeit die oorzaak nou, uiteindelijk staat iedereen toch stil.
@BmwMPower: Lol, de ene is effe wat eerder ‘opgeruimd’ dan de ander.
Het zal ook wel anders om werken. ANWB zal ook vast wel file informatie krijgen van TomTom & zou accurater zijn met de vertragingen /adviezen van omrijden.
Nu nog even combineren met de NS informatie met vertragingen op het spoor en je kunt mensen in de file een hart onder de riem steken dat ze ondanks de file nog steeds sneller zijn dan met de trein.
Auto in de file is wrrs sneller dan trein
sta al 2uur te wachten op me trein met weinig hoop dat ie ooit nog komt
Nu pas?
NSB-kastjes… Wat een ongelooflijk trieste opmerking die totaal kant noch wal slaat!!
Huh? De ANWB?!? Dan krijg je filemeldingen van 50 jaar geleden..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).