Top 10: deze auto’s rijdt gefortuneerd Amerika

Auteur: , 109 Reacties

Met een jaarlijkse turnover van zo'n 14 miljoen auto's is de VS een markt waar iedere fabrikant graag een zo groot mogelijk stuk van de taart heeft. Maar wie pakt de kroon in de rijkste wijken? En hoeveel Amerikaanse auto's staan er in de top 10?

Om de laatste vraag te beantwoorden: nul. Wel komt er veel spul in voor dat ‘made in the USA’ is, maar de Amerikaanse Grote Drie (GM, Ford, Chrysler) ontbreken volledig in de top 10. True Car bepaalde aan de hand van gegevens van de belastingdienst de tien bestverdienende wijken van Amerika (die qua gemiddeld jaarinkomen variëren van $497k tot $5,7 miljoen), en keek naar de autovoorkeur van de bewoners.

Je zou verwachten dat de Lamborghini’s, Maserati’s en Aston Martins je nu om de oren vliegen, right? Wrong. De duurste wagen in de afzonderlijke lijstjes is de Mercedes S-klasse (maar die haalt de top10 niet eens). Populairste wagen? De E-Klasse. En natuurlijk scoort de Prius ook erg goed, dat is onder de milieubewuste snobs in de VS een statussymbool van heb-ik-jou-daar:

1. Mercedes-Benz E-klasse
2. BMW 328 (3 Serie)
3. Mercedes-Benz C-klasse
4. Lexus RX
5. Toyota Prius
6. Volkswagen Jetta
7. Honda CR-V
8. Honda Accord
9. Toyota Camry
10. BMW X5

Best verrassend toch? Hoewel ik me kan voorstellen dat als je in Downtown Chicago, Illinois woont, je eerder iets anders koopt dan wanneer je ergens buitenaf met alle ruimte woont. (via TTAC)109 reacties

Ik was in downtown chicago 2jaar geleden ,heb bijna geen Mercedes E klasse gezien ,deze zijn gewoon cijfers ….

@agim: Dat is ook niet het eerste waar je op let als in Chicago bent…
@moondustfocus:
Lol, nee het eerste waar je daar op let is, hoe kom ik hier veilig uit.
@jrk68: valt downtown chicago wel mee hoor
@wheelzzz: en ook daarbuiten :)
@jrk68:
Of hoe laat ik het er veilig uit => windy city…
@moondustfocus: Kwas er met mn familie dus had ik wel tijd om rond te kijken,en ik kijk altijd naar de auto’s ….
WTF, een Jetta hoger dan een X5?!?!
@jack_abarth:
Dan zijn de rijke Amerikanen minder grote proleten dan wij hier denken.
Ik denk dat hier in NL Range Rover stipt op 1 zou staan. “insider” uit Hilversum vertelde me dat dure auto’s niet chique zijn. Wel dikke RR’s van 80k+ om die schuldgevoel weg te kopen.
@kaasboerin: Geen schuldgevoel, Range Rovers worden in bepaalde kringen gezien als “nette” auto’s, met associaties met welgesteld Brits platteland. Maserati’s, dikke BMW’s en Mercedessen zijn voor patsers. Ik ken hoogst welvarende lieden uit die omgeving die in een Twingo rijden: “dat doet het toch ook?”. Stoppen hun geld liever in iets verstandigs.
@oxymoron: Ken ook van die mensen, die stoppen hun geld liever in vastgoed (slimme keuze!). Auto’s zijn (hoe jammer ook) over het algemeen gewoon niet waardevast.
@masterstig:

Huizen zijn momenteel ook niet echt waardevast…
@bempi: Wacht maar af, de huizenprijzen zullen over een tijd vast wel weer wat stijgen. Huizenprijzen schommelen al eeuwen, is redelijk normaal hoor.
@masterstig:

Het enige wat stijgt binnen de huizenmarkt is de nieuwbouw sector. Waar je eerst nog een nieuwbouw huis v.o.n kon krijgen voor max. 220k is dat nu minimaal 250 of zelfs 270k geworden. Over het algemeen zie ik geen stijging, maar een verdere daling. Men kan geen lening rond krijgen en kunnen daarmee ook niet op de markt gaan shoppen, waardoor men voor een prikkie of gedwongen moet verkopen. Sinds de crisis is ontstaan en er zoveel wordt gefraudeerd en gesjoemelt is iedereen voorzichtiger geworden. Waar men dacht dat het binnen een paar jaar opgelost zou zijn, kan je daar gerust nog een eeuw erbij optellen. Geen geit die nog een 2de keer intrapt om zijn geld ergens in te beleggen dan alleen een set paar oude sokken voor de oude dag.
@bempi: Yep, en maar bouwen, bouwen, bouwen. Verkopen ho-maar. Wat nu, met al die lege huisjes? Sociale woningen van maken! Yaaaay!
@kaasboerin:

Logische stap. Aangezien de meeste mensen toch overstappen van werkgever naar sociale uitkeringen. :D
@bempi: In de toekomst kunnen oude huizen stijgen in waarde. Vroeger varieerde de waarde van zo’n huis ook erg (ligt aan de welvaart natuurlijk in zo’n land op een bepaald moment). Nieuwbouw blijft niet gewild, een oud huis wel. Nieuwbouw wordt na 30 jaar vaak tegen de vlakte gegooid en is dus geen goed investeringsmiddel (als dat niet gebeurd, dan is het gewoon niet echt geliefd bij mensen). Oude huizen blijven vaak geliefd, kijk maar naar hoe wij kijken naar de A’damse grachtengordel (beetje een flauw voorbeeld), dat is ook allemaal ”nostalgie”. Mensen kopen oudere huizen liever dan oud geworden nieuwbouw om te investeren.
@masterstig:

Denk je dat echt ? Juist op dit moment zijn nieuwbouw huizen aantrekkelijker dan de oude garnituur waar vaak ook nog eens extra kosten bij komen kijken door achterstalig onderhoud.
Tegenwoordig krijg je zelfs subsidie als je een nieuwbouw huis milieu vriendelijk laat bouwen met alleen maar volgestopte groene materialen ( denk aan zonnepanelen, energie zuinige ketels enz. ).
Maar goed het dwaalt een beetje af. Ik denk dat de huizenmarkt voorlopig nog in de slop blijft. Zeker als er meer werkloze bij komen ( zie DSM dat 4000 man in Europa even gedwongen laat ontslaan en andere bedrijven ivm bezuinigingen ). Men kan niks kopen en moet gedwongen huren of op straat leven.
@bempi: Mensen die oude huizen kopen zijn meestal mensen met wat meer geld. Die nemen die kosten voor lief, omdat ze houden van die nostalgie en niet in zo’n mainstream nieuwbouwhuis willen wonen. En die de extra kosten kunnen betalen natuurlijk.
@masterstig:

Ja en veel van die mensen met meer geld kiezen ook bewust voor dat soort huizen. Dat is wel te zien aan de huizenmarkt van tegenwoordig. Nee de realiteit is net ff iets anders. Zelfs die mensen als ze kunnen besparen dan doen ze dat gewoon. Veel herenhuizen en nostalgische troep worden veelvoud gerenoveerd, waardoor het zn charmes en waarden niet meer behouden. Een duidelijk voorbeeld zie je in Amsterdam.
@bempi: Ik ben het niet helemaal met je eens, maar goed…
@masterstig: vastgoed slimme keuze? Failissementen register puilt op dit moment uit van de vastgoedjongens die – paniek! – op eens er achter zijn gekomen dat ook vastgoed minder waard kan worden…
@wheelzzz: Maar dat kan over een tijd ook weer stijgen.
@oxymoron: Een oude Land ROver, ja. Een Range Rover is echter zo nieuw geld als een superdik horloge, een set plastic tieten en ostentatieve juwelen.
@sir_smokalot:
Ik zie gelijkenissen. Een Range werd vroeger gebruikt om het geld te verdienen en het nu te tonen net als bij de plastiek t…
@kaasboerin: “die schuldgevoel” really?
@dieselzuigt: Was ook meer als geintje bedoeld. @oxymoron: Verstandig? Ik koop dingen waar ik blij van wordt mits dat financieel verantwoord is, wat een ander dan van mij denkt interesseert mij geen teffes. Dat is voor mij verstandig genoeg.
@kaasboerin: gelukkig man, ik schrok even..
@kaasboerin:

Precies. De meeste rijden gewoon met een G3 tank erbij in een dikke bak. Te triest voor woorden en je motor.
the-budel-guy via iPhone app
@bempi: haha klopt wel hoofd inkoop bij ons rijd een BMW 745i uit 2004 met een LPG tank in de kofferbak.
@the-budel-guy:

lol het was te verwachten. Ik snap dat je op een goedkope manier duur wilt rijden, maar het is wel imago crusher vooral voor je naaste vrienden en buurmannen. Als je echt cash money op zak hebt, dan tik je die tank er gewoon eruit en dan mag je jezelf hoofd inkoop of baas noemen :P ;)
@bempi: Daarom zijn zij ook zo rijk, ze weten goed met geld om te gaan, ik ben zelf ook voorstander van LPG.
@bempi: LPG is juist goed voor de motor.
@bsxc2:
De huidige kunnen het hebben maar in de begin jaren “80 toen LPG ook heel populair was”, moest je wel de kop aan laten passen. Van die motoren kunnen de klepzittingen slecht tegen loodvrije brandstoffen.
Wel iets om rekening mee te houden als je een klassieker op LPG wilt.
@jrk68: Maar Mercedessen kunnen toch wel goed op LPG rijden(w201/w124/w126 etc.)
@bsxc2:
Als ze zonder aanpassingen of toevoegingen op euro loodvrij kunnen rijden wel.
Vroeger zat er lood in de benzine om de klepzetels te smeren.
@bsxc2:

Als een LPG tank goed zou zijn voor je motor dan zou jan piet klaas en iedereen allag zo’n tank hebben ingebouwd in zn auto en lekker voordelig rijden net als de rest van dat zogenaamde rijke meuk crossend in afgeragte landrovertjes lol !
Ik heb zelf in zo’n auto gereden met een lpg tank. Ik denk niet dat heel nederland zit te wachten als opeens je motor uitvalt op de snelweg, omdat je met zo’n tank zit te rijden.
Tel daarbij op dat het een tikkende tijdbom is. Stel je hebt zo’n tank in je kofferbak liggen. Een Sjonnie hoeft je maar goed aan te tikken en je kan de afslag pakken naar de hemel. Ja die tanks zijn vertragend, maar niet bestand tegen dergelijke botsingen. En daarom zeg ik: Nee dank u :)
@bempi:
Dat van die tijdbom is zwaar overtrokken.
Als dat zo zijn had ik geen moeder meer gehad.
Zij heeft in 1984 stilstaand een vrachtwegen acherop gehad.
Die sukkel had ff de file niet gezien omdat ie fijn met zijn maatje aan het spelen was.

In die tijd waren auto’s nog niet zo sterk als nu en de LPGtank was het enige wat niet kapot was.
Stel je ff een E klasse voor die na de klap de lengte van een A klasse krijgt.

Dan heb je een idee wat zo’n tank kan hebben.
@jrk68:

Zo’n gastank kan best wel wat incasseren, dat weet ik zelf natuurlijk ook wel ( was trouwens met een knipoog ). Maar goed dat terzake.
Ik ben sterk van mening dat een dergelijke impact op zo’n inbouw tank kan leiden tot een implosie of explosie. Het is ook afhankelijk van waar de tank is ingebouwd ( kofferbak of onder je achterbank / tussen het onderstel enz. ).
Het voorbeeld wat je aanhaalt betreft de A klasse in een E klasse lijkt mij ook overtrokken, maar goed het hangt af waar hij gemonteerd zit en hoe hij geraakt wordt. ff Brainiac bellen voor een paar leuke testen.
@bempi: Jij weet helemaal niet goed waar je over praat,benzine auto’s zijn ook gevaarlijk als ze benzine gaan lekken en dat doen ze toch ook bijna nooit.Onze belasting zorgt er voor dat weinig mensen LPG kunnen rijden,ze gaan namelijk de belasting verhogen voor milieuvriendelijke alternatieve brandstoffen(echt idioot).Ik zeg kom maar terug als je het filmpje prins autogassystemen hebt gekeken op Autowereld en dan mag je verder praten.
@bsxc2:

Men is bang voor een gastank. Heeft niks met financiën te maken of milieu vriendelijke specificaties en regeltjes. Daarom zie je ook enkel alleen dikke auto’s met een dergelijke tank rijden omdat het gevaar op inslag of impact geringer is vanwege het frame.
@kaasboerin: Was op Nice airport onlangs, je moest eens weten hoeveel Range Rovers ik zag! Zag trouwens ook een Rolls Phantom Drophead Coupé en een Ghost naast elkaar.
Volkswagen Jetta?!? wat doet die in de lijst? Bij ons rijden mensen waarvan het lease-contract geen 3serie-A4-Cklasse aanbiedt met Jetta’s.
Opvallend lijstje zeg. Veel aziatisch spul er tussen.
Ik denk dat Amerikanen toch wel bescheiden zijn
De meeste van deze auto’s worden gereden door de kinderen van deze mensen. De 3 serie en Jetta zijn onder de jongeren zeer populair onder de wat oudere 35 inwoners een stuk minder.
Ik ben net terug uit amerika en heb heel veeel jetta’s gezien en ook veel bmw’s en natuurlijk mooie corvette’s :D
De nieuwe E klasse kan helemaal niet op 1 staan. Dat is per definitie al een status verminderde auto om als gefortuneerde te rijden. Puur vanwege het uiterlijk.
@bempi: Mee eens, vorige model was stukken mooier.
@bempi: amerikanen hebben een totaal andere kijk op stijl van auto’s..
Idd behoorlijk verrassend. Bescheiden en zo…
@Esprit_de_Flandre:

voetbal is daar dan ook niet echt populair ..
@lincoln: Nee, idd, meer de overtreffende trap: NHL, NBA en meer van dat soort zaken.. Stelletje schrapers die voetballers..
the-budel-guy via iPhone app
BMW 328I is toch de instapper in Amerika. Zo viel mij op dat heel veel audi’s bmw’s en Mercedesen daar zonder xenon rijden. Iets wat in Nederland op heel veel van die auto’s zit.
@the-budel-guy: Bij my super sweet 16 zie je ook gewoon vaker dat ze een model uit de showroom kopen
the-budel-guy via iPhone app
@Lucb: idd maar volgensmij hebben de dealers in Amerika ook ENORME voorraden auto’s staan.
Grappig hoe markten zo kunnen verschillen. Wordt de E-klasse hier in Nederland bijkans uitgekotst door de hogere manager, in de USA is het de favoriet. Hier in Nederland zien wij die hoge A-klasse als de ultieme bejaardenmobiel, terwijl deze in Italië gezien wordt als een auto waar jonge vrouwen zich graag mee associëren (heb ik mij door insiders laten vertellen). En Ford kiest er voor om hun modellen wereldwijd overal (op een paar details na) hetzelfde aan te gaan bieden. Ben benieuwd hoe dat gaat uitpakken, als je ziet dat zelfs binnen de EU de verschillen al zo groot zijn. Laat staan wereldwijd.
Wat nou verrassend? Sinds wanneer staat rijk zijn synoniem voor petrolhead? Veel rijken geven geen fuck om auto’s, met als bekendste voorbeeld Warren Buffet. Ik ken zelf ook iemand die een VW Golf Variant boven een aandachtsgeile auto verkiest. Ruim, praktisch en onopvallend.

Dat de E-Klasse op koppositie staat is ook weinig verrassend. Zoek je comfort, bedieningsgemak en ruimte dan kom je er min of meer automatisch op uit. Zeker in de VS, waar Mercedes zeer geliefd is. Alleen in Nederland maken we de associatie met taxi’s. Gewoon, omdat we graag bekrompen zijn.
@Goed_Koopman: Mee eens. Dit is geen verrassend lijstje. Naast de Prius zijn ze daar dol op de Jetta en Camry. En dan graag ook nog met een atmosferische 2.4 of 2.5 viercilinder.

Waarom, dat moet je me niet vragen overigens :-)
@baasbas: Zelfde kwestie als hier denk ik.. Weet ik wel bijna zeker.. Rij hier maar is in een Porsche om maar wat op te noemen. Vieze blikken en af en toe een sleutelkrasje en/of spuug hier en daar.. Het is tegenwoordig chique om niet in peperdure onpraktische dikke bakken te rijden, want dan ben je patser (en milieuvervuiler!).
@kaasboerin: Ja, dat heb ik zelfs mogen ervaren tijdens een ritje in een 911. (toeterende eikels)

Maar nu de hamvraag. Stel dat je een aardige som geld vergaart (manier waarop laat ik in het midden ;-)) zou jij er dan schijt aan hebben of ben je je er toch bewust van. Maw: koop jij een ‘peperdure patserbak’ of ga je voor iets wat beter gewaardeerd wordt door de gemiddelde Nederlander…?
@baasbas: Absoluut niet, bezit is nou eenmaal een last, vooral in de randstad maar dat betekend niet dat ik mij ga aanpassen aan onterechte kromme eikels, dat soort gedrag/gelul komt toch alleen maar voort uit jaloezie. Gewoon jezelf blijven herrineren dat jíj erin rijdt, en zij niet.. Zo ben je altijd winnaar. (al wordt dat na onder andere meerdere keren je auto bekrast aan te treffen erg moeilijk).
@kaasboerin: Ik ben het er niet mee eens dat men zo oordelend naar je kijkt dan, maar ik ben er denk ik toch wel te gevoelig voor. Ik denk dat ik voor een C63 estate zou gaan als compromis. Relatief beschaafd, je zult niet uitgejouwd of bekrast worden bij het parkeren, maar toch (bruikbare) performance… In een 911 zou ik me generen. En dat terwijl ik dat fantastische auto’s vind.
@baasbas: Oh, eerlijk gezegd hou ik ook niet zoveel van over-the-top, (hou bijvoorbeeld van ’t wolf-in-schaapskleren idee) maar dat is gewoon m’n smaak, en niet (gedeeltelijk?) gebaseerd op hoe andere mensen daarover denken.
@kaasboerin: Kijk, dat is interessant! Hoe komt het dat jij iets over-the-top vindt? Daar heb je een referentiekader voor. Maar hoe wordt dat kader gevormd? In mijn ogen toch zeker wel door invloeden van buiten, dus door wat anderen vinden. Het kan goed zijn dat jij van jongs af aan meekrijgt dat een flip-flop gespoten Countach 25th Anniversary smaakvol is. Of een Mercedes, een gouden schakelketting en een Tabbert… ;-)
Dus minimaal gedeeltelijk gebaseerd denk ik..
@baasbas: Hahaha, ik was er al bang voor, twijfelde nog of ik ’t zou gaan zeggen. Maar idd, helemaal gelijk heb je.. Maar ik weet hoe ’t is om van iets te houden waar anderen niet (zoveel) van houden. Daarom zal ik altijd respect hebben voor andermans smaak. Een grapje af en toe moet natuurlijk wel kunnen.
@kaasboerin: Overigens, ik deel je mening. Ik kan een Aventador, Challenger, Caterham of Supra prima waarderen. Maar ik zal er zelf nooit in rijden. Opvallen hoeft niet zo nodig van mij…
@baasbas: Camry Hybrid hebben ze daar ook. ;-)
Ik begrijp de Jetta ook niet. In geen enkele lijst.
@baasbas: de jetta 2.5 een vijfcilinder. Dat ze daar doller op zijn dan een Hybride of 4-cilinder begrijp ik dan weer wel.

De amerikaanse jetta heeft trouwens wel een veel goedkoper interieur, heel veel hard plastic ed. De eerste keer dat ik instapte, dacht ik dat ik in een aziatische auto zat.
@desoper: oeps, my bad… Vergeten. Dat is juist het blok wat ze als basis hebben genomen voor de tt-rs. I stand corrected
LOL .. staat geen enkele Amerikaanse auto tussen ..
de rijkere Amerikanen kopen een auto van gemiddeld een 30.000 Euro ..

de rijkere NLer koopt nix ..

allemaal lease werk ..
@lincoln: Grappige is dat juist onder welvarende Amerikanen leasen heel erg in is. Daar waar dat in nederland voor de gemiddelde manager in z’n 3-serie de bedoeling is rijdt half Hollywood in leaseauto’s.
@raphael:

lees nog maar eens bij “jaar-inkomen” en het betreffende lijstje met auto,s ..

niet elke Amerikaan is een doorgesnoven Hollywood impresario ..
@lincoln: Zelfs de doorgesnoven impressario’s in Hilversum leasen niet..
@raphael:

nee joh .. tuurlijk niet .. LOL ..
Ik ben net terug uit Amerika, en deze lijst klopt wel redelijk. Er reden redelijk wat C/E-klasse, 3-serie en priusen rond. De X5 zou ik eerder vervangen door een X3 of een X1.
Overal waar ik ben geweest reden trouwens ook genoeg Maserati’s en Lamborghini’s rond. Ik heb maar heel weinig Ferrari’s gezien.
@binkieboy: Dat komt omdat de X3 in de US word gebouwd. Ook in de tv reclame word dit even duidelijk gemaakt.
Daarom rijden ze graag in de X3 rond , Duitse kwaliteit en Amerikaanse trots.
@luuktb:
De X5 wordt in dezelfde fabriek in South Carolina gebouwd trouwens.
Houd er ook rekening mee dat er in Amerika veel E550 (bij ons E500) worden verkocht en dat de instapper daar een E350 is en niet een E200.
LOL @ Jetta, als ie gratis was zou ik nog bedanken. Of nou, misschien zou ik hem dan aan mn moeder geven. Misschien verklaart dat het succes wel, rijke mensen die Jetta’s voor hun ouders kopen.
@subzero079:

zo joh .. en wat rij je nu dan ??
@lincoln: Ik gok op ’n Polo.
@lincoln: hij moet wel in een rolls royce, jetta zijn echt prima wagens
Eigenlijk bizar dat de VS geen luxe-segment meer kent waar een Amerikaanse fabrikant actief is. Jeep en Cadillac misschien maar die zitten qua goodies, toys en luxe niet op hetzelfde niveau als hun Europese concurrenten. Daarnaast zitten ze ook niet of nauwelijks in het budget-segment.
Deze lijst geeft vooral aan wat rijke Amerikanen ook vaak als tweede of derde auto hebben, waardoor die modellen extra scoren. De Prius is in dit soort wijken zelfs vaak de derde of vierde auto als ik me het goed herinner. In stadswijken waar weinig parkeerruimte is, daar parkeer je iets kleins, maar veel van dit soort mensen hebben een flink tweede en zelfs derde huis met SUV’s, boten, vliegtuigen etc.
En een boel van hun spullen vallen dan onder het bezit van een bedrijfje dus komt het ergens anders terecht bij de belastingdienst.
@texter: en er wordt natuurlijk ontzettend veel geleased…
Dit is Bullshit… Amerikanen die wat geld te besteden hebben rijden allemaal de grootste dikste auto’s. Alles voor de show. Ik zeg dit uit ervaring… Hier wordt je raar aangekeken met een dikke auto, in Amerika wordt je raar aangekeken als je niet in een dikke auto rijdt
@maxx1: ze zeggen daar dan ook: if you’ve got it, flaunt it!
@texter: precies, & niet met een prius..
@texter: Nog een amerikaans credo:
Fake it till you make it.
@maxx1: Dit zijn toch ook gemiddelden. Relatief gezien meer Amerikanen rijden in Ferrari’s dan Nederlanders, toch zul je die bij gemiddelden niet terugvinden. Ook niet de gemiddelde rijken.
Onbegrijpelijk die Jetta die in het lijstje staat ,boodschappen auto voor het personeel?
@norge: Ik denk het ! Als je ze met een Hyundai op pad stuurt staan ze binnen de korste keren langs kant van de weg.
Je wilt natuurlijk niet dat je personeel mist als je thuis komt.
@norge:

Hoezo onbegrijpelijk? (en ja ik weet dat de jetta daar een andere wagen is dan de jetta hier)
Hij heeft 4 wielen er kunnen 5 mensen in zitten. Het is een onopvallende wagen en hij is iets luxuezer dan de wagen die ze ervoor bezit zullen hebben.

Toch geen abnormale keuze.

Petrolhead zijnde zou ik ook een andere wagen kiezen. Maar een Jetta is toch niet zo’n vreemde auto keuze.

Dat geld moet je wegdenken het is niet omdat het er is dat het ook opmoet. Of zit jij met je hyundai op de limiet van je budget.
@Hupke: een jetta is net iets goedkoper dan een i40( i40 is klasse hoger maar evenruim), en beter afgewerkt
@norge: De jetta’s zijn daar wel uitgerust met een 2.5 vijfcilinder (dus een prachtig geluid). In de VS wordt je nu eenmaal uitgelachen als je een viercilinder rijdt
@desoper: lol nee? een stapje hoger is de 2.0 turbo VIERcilinder
Alles behalve verassend lijstje behalve dat ik eigenlijk wel een lexus ES of IS in het lijstje had verwacht.
Net als een volvo of een nissan.
volkswagen is daar een tussenstap naar premium in de VS, wat is daar zo raar aan?
mwah, ik reed laatst door wassenaar en daar zie je toch ook veel golfjes voor de villa’s staan. Daar is niks verrassend aan. Iedereen, zowel arm als rijk, heeft een daily driver, dit lijstje wil niet zeggen dat rijke amerikanen geen dure auto’s hebben want ga er maar vanuit dat dit soort gezinnen meestal wel een auto of 5 bezitten. De daily driver ontbreekt echter nooit en dus hebben ook de rijke amerikanen allemaal een jetta, prius of camry. Stel je maar eens voor hoe het is om op een warme zomerdag met je ferrari of dodge viper in de file van new york te staan. Neem je dan alle stress voor lief voor de status?
@davido89:

Niet per se, je hebt genoeg mensen die zich echt absoluut niet interesseren in auto’s.
De nieuwe C-Klassen rijden erg veel in Turkije. Ook de CLS en de Q7 komt vaak tevoorschijn.
De Amerikanen krijgen smaak. Gezien de jarenlange dominantie van Lexus bij de luxewagens. Wel spijtig dat er geen grote Amerikaan in het lijstje staat. Maar dat dit is aan de Amerikanen zelf te wijten zeker.
Hmmm, de auto met trommelremmen rondom staat wel op nr 6.
wel grappig dat er geen Caddilac of Ford tussen staat.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).