Top 10 ergernissen bij de benzinepomp

Auteur: , 111 Reacties

Veruit de allergrootste ergernis bij de benzinepomp is natuurlijk de literprijs, waarbij de prijs van iedere liter Euro95 uit ruim één euro belasting bestaat. Deze ergernis kunnen de pomphouders niet wegnemen, maar dat excuus geldt niet voor de volgende tien irritatiefactoren.

#10. Bloemen
Onderweg naar schoonmoeder en zoals een goed schoonzoon betaamt eerst nog even een bloemetje scoren bij de benzinepomp? Vaak zijn de bloemen al verwelkt voordat je bij je schone mama bent gearriveerd.

#9. Gehaktbal
Die laat je liever liggen, geloof me. Kans is groot dat je al aan de schijterij bent nog voordat je de tankshop bent uitgelopen.

#8. Speciale benzine
Heel irritant dat nog steeds niet onomstotelijk bewezen is dat de duurdere brandstoffen (V-Power en consorten) werkelijk een verschil maken dat het prijsverschil enigszins rechtvaardigt. Ondertussen blijf ik de duurdere suggestieve peut gewoon in m’n tank gooien.

#7. Personeel
Iemand achter de kassa met een chagrijnige smoel en al tijden spijt van het feit dat hij/zij geboren is en zich maar weinig realiseert een baan te hebben bij de gratie dat we niet zijn doorgereden naar een goedkope onbemande pomp.

#6. Prijzen
Nog een stuk te gaan tot je eindbestemming en een beetje duf achter het stuur? Koop dan een blikje Red Bull voor minstens 2,5x de prijs in de supermarkt. Zelfs voor een flesje Spa blauw word je poot uitgedraaid.

#5. Afrekenen
Het is druk, er zijn meerdere kassa’s en toch is er maar eentje open. Ik zeg: drie in de rij, kassa bij, maar ja, dat werkt bij Appie ook niet altijd zoals beloofd.

#4. Koffie
Vaak weet je niet of je daadwerkelijk koffie drinkt of van die donkere drap die je ook aan je olie-peilstok ziet hangen.

#3. Automobilisten
Mede-automobilisten die de pomp waarop je staat te wachten bezet houden en na het afrekenen, zich totaal niet bewust van hun omgeving, nog even rustig een kopje koffie drinken.

#2. Vulpistolen
Vieze vulpistolen en het ontbreken van plastic handschoentjes. Aangezien de bruin-geel uitgeslagen wasbak bij het toilet te smerig is om naar te kijken, wil je daar ook liever je handen niet wassen.

#1. Toiletten
De ergernis met stip op nummer één: De toiletten bij menig benzinepomp zijn zo ranzig dat wanneer het ventilatiesysteem van je auto beschikt over verontreinigde lucht-detectie, deze spontaan begint met intern circuleren. Daar wordt Rob echt niet vrolijk van.

Wellicht ben ik nog een enorme irritatiefactor vergeten, dus wees zo vrij om zonder enige remming jouw frustraties in de reacties met ons te delen.111 reacties

Uit je warme auto stappen, vooral met dit weer.
Weet je wat ik irritant vind?

“Heeft u nog interesse in de aanbieding?”.
@Hainz: helemaal mee eens! Dat is ook mijn nummer 1!
@Hainz: ja, daar heb ik ook een hekel aan!!!! Als ik een pakje kauwgom wil dan pak ik hem zelf wel.
@Hainz: hier in de buurt is een Shell waar ze dat continu vragen. Daar kom ik dus liever niet meer….
Tijdje terug voor exact €50 getankt, gepast geld neerleggen en het dan nog vragen!
@awesome: Denk je dat zij het leuk vinden dat elke keer te vragen? Dat moeten ze vragen. Als een testkoper langskomt en merkt dat ze dat niet doen hebben ze een groot probleem.
@FelixF: ik refereer even naar nummer 7 van de top 10, goed?
@awesome: Haha inderdaad. Vanochtend tank ik voor €44,99, leg 45 euro neer en vraagt ie nog of ik de aanbieding wil! Dude, m’n cash is op..
@Hainz: jammer dat ik maar 1 plusje kan geven, jij verdient er namelijk meer met deze opmerking.

Overigens tank ik mede daarom 9 vd 10 keer bij onbemande tankstations.
@Hainz: Inderdaad. Nee ik mot geen pakkie kauwgom voor 1,50! Het is nog 20 minuten naar m’n werk en daar zijn ze 40 cent!
@Hainz: standaard reactie: nee, jij zelf misschien interesse? Nee? Kauwgom. Goed idee. Frisse adem. Beter dan een dikke glasplaat voor je kop. En San je jas open gooien en vragen of hij/zij interesse heeft in een mooie rolex. Bijna niet van echt te onderscheiden.
@Hainz: Ah, 2,50 voor een blikje Cola een aanbieding? 2 euro voor een pakje Stimorol.
@Hainz: ik denk dat jij de nieuwe winnaar van de top 10 bent..

En ik geef je GROOT gelijk .. Als ik die aanbieding had gewild, dan had ik ‘m wel gepakt ..
@Hainz: die aanbiedingen zijn zeker irritant, vooral omdat je ze aan voelt komen. wat is wel eens doe is een tegen aanbieding. zit o.a. in de tuinaanleg. geeft vaak wel leuke situaties, na eerst een hoop verbazing….
Ik erger me vooral aan die flitsbrigade die zich bij zo’n pomp in de berm verstopt
Helemaal eens met 9 van de 10

Behalve die van het personeel, heb zelf bij een groot station gewerkt aan de A4
Opdracht was dat je pas mocht inspringen bij de kassa als er meer als 6 mensen in de rij stonden, ik was daar gaan werken omdat ik het kassawerk leuk vond en het omgaan met de klanten, maar in de praktijk was je gewoon schoonmaker, bijvuller, wc juffrouw. snackbarhouder ( idd niet eten die zooi ) of ik stond een uur in de koelcel die peperdure blikjes bij te vullen, althans duur voor de klant.
En als je dan eindelijk achter de kassa kon dan was je humeur wel eens wat gezakt idd.
Kijk maar bij de meeste stations staat er altijd maar 1 achter de kassa en de ander is met van alles en nog wat bezig.
En die toiletten zijn idd smerig, maar vergeet niet wie ze smerig maakt, had ze soms met de hogedrukspuit schoongemaakt, kom je een half uur later terug en het ziet er niet meer uit.
Gewoon mensen achter de kassa zetten en voor al die andere werkzaamheden apart personeel nemen, kost iets meer maar je hebt vele vaste klanten erbij, en pomphouders die zeuren dat dat te duur is die zeiken, plakbroodje brie inkoop 1 verkoop 4. blikje inkoop 60 cent verkoop 3 nog wat , zal ik ff doorgaan

Fijne dagen allemaal, meeste hebben vakantie dus hoef je minder langs de pomp :-)
@herbieferbie: Conclusie: dan zal er ook minder smerig zijn op de toiletten.
Geluk voor jouw.
@Dreumeltje: Haha hij heeft er gewerkt he niet meer maar goed… we mogen blij zijn met zijn allen dat we überhaupt nog kunnen tanken we waren eigenlijk vandaag dood geweest….
@herbieferbie: mooi verhaal
@herbieferbie: Haha mooi verhaal en zo waar. Uit het leven gegrepen :)
@herbieferbie: Ik ben zelf manager bij een tankstation en ben blij dat de mensen een stuk gemotiveerder zijn dan jou. Natuurlijk zijn niet alle werkzaamheden leuk, maar als je alleen maar kassawerk wil doen had je beter bij de Albert Heijn kunnen gaan werken. Al betwijfel ik of je in een klantgerichte omgeving past als je met een geïrriteerde blik achter de kassa gaat staan…… omdat je maar liefst een uur hebt moeten bijvullen.
Bij de pomp waar je aan de pomp kunt pinnen tanken, maar dan toch binnen betalen ipv pinnen.. Bloedirritant.. Zoek dan de gewone pomp op als je zonodig je zwarte geld kwijt moet.
@flippert: Helemaal eens, er zijn er zelfs die het presteren zonder te tanken daar te gaan staan en binnen iets af te rekenen…
@flippert: die PIN terminals zijn vaak erg lastig, ik ga ook liever naar binnen.
@mashell: Wat is er moeilijk aan? Pas in/uit, brandstofsoort, pincode, km-stand, bonnetje ja/nee, tanken. Staat overal keurig op het scherm.
@flippert:

Oh ja en de mensen met een tankpas v/d zaak die hun airmiles/rocks e.d. willen?
@redbeams:

Of die nog even naar de wc moeten, blikje, broodje, krantje, porn0tijdschrift willen halen
@redbeams: die moeten oprotten
@flippert:

Hoe was ’t ook alweer…
een beter milieu begint bij jezelf…zou dus beter zijn als je jezelf eerst ff op ruimt :)
@redbeams: dat gaat (hier in België) gewoon aan de betaalautomaat. Km stand, spaarpunten, etc…
@driftkicker:

Yups maar hier in NL gaat dat nog niet.
Ik gooi speciale benzine niet in m’n tank, omdat ik er van overtuigd ben dat het niets bijzonders doet. Een goeie onderhoudsbeurt, da’s pas goed voor je auto.

Maar wel schijtirritant. Ik wil geen V-power 95, ik wil gewoon RON 98…
@Jochempie: BP Ultimate is RON 98. En bij een aantal Gulf tankstations in Nederland hebben ze zelfs RON 100.
@dennis: Ja klopt, bij BP tank ik ook graag 98. Maar die Gulf stations met RON 100, zijn die alleen in de buurt van de grens?
@Jochempie: Het zijn helaas maar 12 plekken in Nederland, maar zeker niet allemaal bij de grens. Kijk maar eens op http://www.gulf.nl/tankstations/ en dan moet je even de brandstof “Challenger Benzine” selecteren, want die is RON 100.
@dennis: Ik gooi sinds kort mijn 106 Rallye vol met Aral Ultimate 102, héérlijk spul!

Ik moet er 20km voor rijden, maar voor de rest is hier in de buurt alleen maar 95 te vinden, en daar wordt het wagentje (of beter gezegd; ik) niet zo blij van…
@Jochempie: hier in Nijmegen zit een Gulf die 100 heeft geloof ik. Voor mij handig straks, al worden pompen met échte RON98 steeds zeldzamer.
in duitsland zijn die wc’s meestal tip top in orde maar dan moet je wel betalen .
@Maffiazo: krijg je wel korting op een drankje voor!
@Maffiazo: Absoluut, brandschoon!! En dan een bonnetje van € 0,70 kopen waar je € 0,50 van terug krijgt indien je iets koopt. Perfect systeem…
Maar serieus, V-power 95…

http://media.tumblr.com/tumblr_lumssw5oGb1qbnggp.jpg
@Jochempie: V-Power is eigenlijk geen 95 maar 97 en een beetje. Maar omdat het dus net geen 98 is mag het in Nederland ook geen 98 heten. En in Nederland zijn er maar twee mogelijkheden, 95 of 98. Daarom staat er 95 bij.
@RRenault: V-Power zit zelden waar het hoort te zitten (dus 97 en een beetje). Het zit meestal iets boven de 95 of net op de 96. Niet voor niets dat V-Power en Excellium afgeraden worden voor een geïmporteerde Japanner (vandaar dat ik dit weet).
Mijn grootste ergernis is dat ik naar binnen moet om te betalen, laat me gewoon pinnen bij de pomp. Ik hoef je dure troep niet en ik hoef ook niet naar de plee.
ik heb eens een tankstation gezien waar de playboys naast het speelgoed lagen,dat kan denk ik ook wel op nummer 7 ofzo
@stijnd007: ja! Die staat bij mij op nr.1!! Moeten ze écht beter op letten! Mn dochtertje van 3 zei, wijzend op zo’n blad: ‘die mevrouw gaat zeker zwemmen’…
@Svenska_Aeroplan_AB: Haal de Playboy dan ook niet als je dochter dr bij is.
@E34M5Touring: Badum tsss!
@E34M5Touring:
Kom je thuis: “Mama! Ik heb mrt papa getanked en hij heeft een blad gekocht met vrouwen die gaan zwemmen. Ik mocht r alleen niet van hem inkijken.. “
Mensen die niet weten waar hun tankklep zit. Die zetten hem 9 van de 10x bij de verkeerde pomp om vervolgens naar de juiste pomp te rijden en daar zo naast te parkeren dat er in de wijde omtrek niemand meer naar de shop kan. Je ziet ze soms bijna overdwars aan de pomp staan. Meestal resulteert dit in 2 pompen die niet meer bruikbaar zijn.
Ik weet niet hoe het in Nederland is maar in Belgie kan je je lottoformulieren kopen en valideren in de tankstations en elke keer dat je gehaast bent staat er een eikel voor je de 20 lottobiljetten staat te valideren en sta je 10 minuutjes te wachten , met het geld dat die lullen maandelijks in de lotto steken kunnen ze makkelijk een lening nemen om een mooie auto te kopen !
Mijn ergernis:
het feit dat de frikadelbroodjes 9 va de 10 keer op zijn
@wolfssjrd: Vetbak ;)
Dat de gewone euro95 op is en je alleen hun dure superbenzine kunt tanken.
Dat het dikke wijf achter de kassa bij het aftikken van 2 snickers de 5-toets meepakt en je 52 snickers staat te pinnen.
@midasracer: Leuk verhaal voor de plusjes, maar tegenwoordig scan iedereen alles en wordt er dus weinig ingetikt. Bovendien kijk je toch effe naar het bedrag voordat je op ok ramt. Anders zit je zelf op hetzelfde niveau als ‘het dikke wijf achter de kassa’
@911GT2: Als er meerdere gelijke producten worden afgerekend typt een cassiere gewoon het aantal in, die gaat dus echt niet 2 keer hetzelfde product scannen… wat midasracer zegt kan dus wel ;)
@911GT2: Had ik inderdaad niet gezien. Voortaan let ik wat beter op wat ik zie op de pin. En ik dacht ook dat dat via een scan ging. Maar ja haast haast haast.
@midasracer: Een tankstation hier in de buurt had ook een paar dagen geen 95 beschikbaar (vraag me niet waarom…) waardoor er alleen Total Excellium getankt kon worden, maar dan wel voor de prijs van gewone 95! Kijk, daar wordt ik vrolijk van.
@motoragent: Wow, dat is wel een nette oplossing inderdaad. Ik heb het nog nooit meegemaakt dat een bepaalde brandstof op is.
@E34M5Touring: ik heb 1 keer meegemaakt dat er een bepaalde brandstofsoort niet meer voorradig was. nml. bij de Aral in Adenau in een paasweekend was de AralRON102 op…allemaal die BMW/Porsches/AMG’s tanken dat spul :P
@motoragent: Top, kan de Shell nog wat van leren (die doet dat dus niet, gewoon 1,85 per liter)
@midasracer: Lol. Die 52 snickers vond ik zo leuk dat ik het half in tranen van het lachen aan mijn vriendin moest vertellen. Zij vond het niet zo grappig als ik…
Ik zit heel veel op de weg door heel Europa ( nee geen chauffeur) en valt wel op dat Nederland idd veel dingen niet voor elkaar heeft. Ook qua toilet voorzieningen word ook onder collega’s besproken. In Nederland kun je beter een bak koffie in een restaurant gaan drinken kost 50 cent meer, maar betere koffie en schoon toilet. Mij valt vooral de Total in belgie op als een van de beste qua totaal voorziening. Schoon netjes en altijd verse versnaperingen.
Moeten wachten omdat een petje met bont-capuchon weer eens een overval moet plegen………..
@zanveld: Dat wachten is tot daar aan toe, maar dat ze voorkruipen in de rij kan ik echt niet uitstaan!
De gehaktballen zijn vaak heerlijk, vooral met pistoletje en satesaus. En genoeg tankstations met prima etenswaar. Niet die troep die je uit de muur trekt. Dus wat overdreven if you ask me, je kunt ook gewoon naar een fatsoenlijk station.

En AB: ik blijven??
Een van m’n ergenissen is dat ze altijd proberen een pakje kauwgom ofzo aan te smeren als ik wil afrekenen. Dat soort shit is gewoon twee keer zo duur als in de supermarkt en daar rekenen ze op.
Vroeger een service, nu 1 EURO om de banden op te pompen.
@basgti: Klopt, dat is ook zo’n bullcrap. Echt belachelijk.
Wilt u nog een dag aanbieding mee voor een euro?(pakje koekjes, mars, kauwgum) NEE!! dan had ik het wel gepakt wat het ligt voor m’n neus!
Ik erger me dood aan die mannetjes van het tankstation, dat als je wil afrekenen en ze zijn in gesprek met een vrachtautochaffeur, dat ze gewoon vrolijk blijven doorlullen. Alsof ik er voor mijn lol sta…
Van de 10 “ergernissen” zijn er 5 non-issues, want je wordt niet verplicht om bloemen, gehaktballen, speciale benzine, redbull en koffie te kopen. En als je baalt van het personeel rij je toch gewoon door naar een onbemande pomp.

Oftewel, de grootste ergernis zijn andere klanten die treuzelen en de boel smerig maken.
Wat mij het meest irriteert is dat ik altijd €50+ voor een tank moet neerleggen. De rest kan me gestolen worden :)
@TimoBac: Da’s makkelijk op te lossen, gewoon wat vaker tanken ;)
dat de dame of heer achter kogelwerend glas en ik moeten schreeuwen om het juiste pompnummer de aanbieding van de dag verstaanbaar te maken.
Bij een onbemande pomp je auto neerzetten, motor uit, klepje tankdop openen, uitstappen, dop losdraaien, naar de automaat lopen EN ER DAN GVD ACHTER KOMEN DAT DE AUTOMAAT BUITEN GEBRUIK IS
15. Van die tankstations (vaak aan de snelweg) dat je denkt; hoezo 52 liter, ik heb maar een 50 liter tank en die was niet eens helemaal leeg.
14. Van die klanten die alleen maar even sigaretten komen kopen en dan de auto soms zelfs met draaiende motor op de lastigste plek zetten, het liefst voor de schuifdeur van de shop.
13. betaalterminals,
– maar 1 magneet strip lezer er in
– rare vragen: “vervangende auto ja: druk ok. nee: druk afbreken. Hoezo afbreken?
– midden in de handeling opeens een raar roze knopje buiten het pin pad moeten gebruiken voor de kilometer stand o.i.d.
12. onbemande stations, waar een beeldscherm reclame tegen je begint te schreeuwen, waar als je een bonnetje wilt je NA het tanken nog een keer je pas moet invoeren
11. maar mijn persoonlijke ergernis nummer 1 dat ik na jaren van tanken nog steeds niet begrijp waarom sommige mensen maar voor een 10tje tanken?
@mashell: punt 11: Als ik een leenauto weer moet inleveren (na beurt e.d.) heb ik vaak niet zo veel kilometers gereden en hoef ik ook niet zo veel te tanken. €10 is dan vaak genoeg…
@mashell: dat 10tje tanken is vrij simpel: Als ik een langere reis maak, wil ik dat graag met een volle tank doen.
Als ik dan maar een klein beetje af hoef te tanken, moet ik dat toch zelf weten?
@awesome: ik geloof er niks van dat er veel mensen zijn die om 6 liter bij te vullen nog even langs het tankstation gaan. Ik rijd veel tank veel, en sta dus vaak verveeld de tank te vullen en dan zie je vaak dat de andere pompen op 10 euro zijn blijven staan. Vervangende auto’s of een laatste beetje afvullen voor de lange reis zijn niet echt een plausibele verklaring voor dat rare fenomeen dat toch veel voorkomt.
@mashell: vervangende auto geen plausibele verklaring? Het is de bedoeling dat je een vervangende auto weer inlevert met een volle tank, zo heb je hem ook gekregen. En als er dan niet meer dan €10 in de tank gaat dan is dat zo! Dan kan ik moeilijk voor €30 of meer tanken.
@hammerman: Precies, dus hoe vaak zou er dan precies een tientje ingaan? Bijna nooit?
Bij bepaalde stations (in België) moet je 0,50 euro betalen om je banden op te pompen en dan nog zelfbediening ook!!!!
Ruitensproeier vloeistof. Als je zeker met sneeuw veel op de weg zit kan je bijna een 2de hypotheek nemen om dat spul te blijven kopen.
@the-budel-guy: elke keer als dat spul koop bezwaar ik me over de prijs. Het is toch ongelooflijk dat een liter, in Saudi Arabië opgepompte, hierheen getransporteerde, geraffineerde en enorm zwaar belaste, olie toch goedkoper kan zijn dan een liter zeepwater of een liter cola bij een tankstation. Benzine is niet goedkoop, maar het is niet absoluut hetgeen wat duur is bij het tankstation.
@mashell: idd en aangezien het bij ons bijna elke week wel aangevuld wordt gaat het er met een behoorlijk tempo doorheen.
It’s funny cuz it’s true…
TREUZELAARS! ga door man!!! ga door!

Zo van die klojo’s die na het tanken nog een half uur de pomp blokkeren, daar heb ik een bloedhekel aan!
Mensen die de voorste pomp nemen als de achterste ook vrij is…
Ik vraag mij af hoe ze aan deze antwoorden komen, zoals de gehaktbal….Is hiervoor een onderzoek gepleegd, of verzinnen ze dit hier gewoon ter plekke?
Vooral een hekel aan nummer 3 …. Vele auto’s staat te wachten voor een pomp en dan staat er een “klant” zijn levensverhaal te vertellen en aan bak koffie te lurken!!!
‘drap’ => ‘drab’
Best irritant is ook als het borgpennetje van de vulhendel niet functioneert, zodat je de hele tijd zelf de hendel moet moet vasthouden. Meld ik ook altijd ff aan de pomphouder (en volgende keer is het meestal ook gerepareerd).
@blackmore: Zo’n borgpennetje is geloof ik ook verboden. ;)
@blackmore: Het schijnt dat die borgpennetjes in Nederland verboden zijn.
@dennis: Zou kunnen. Een .be pomphouder wist me ook te vertellen dat er wetgeving op komst was om het te verbieden. Vraag me af hoe/wat voor incidenten er dan mee kunnen gebeuren, er is toch onderdrukbeveiliging etc.
Zou een stap terug in de tijd zijn.
De prijs.
Ook irritant. Tijd terug bij een tankstation (ik dacht total) getankt. Naar binnen gegaan om af te rekenen met tankpas. Wordt de tankpas niet geaccepteerd. Vertelt mevrouw dat ik speciale benzine had getankt.
Dan zelf maar afrekenen. Loop naar buiten en zie ik de groene vulpistool waar ik mee had getankt. Zag echt niet uit als speciale benzine pomp. Maar gewoon als zo’n normale euro 95 pomp.
Met puntje acht ben ik het toch niet helemaal eens. Wanneer ik V-Power in mijn Bimmer giet, doe ik plusminus tachtig kilometer meer met een volle tank dan wanneer ik elders 98 tank. Eén keertje heb ik 98 van een goedkope pomp getankt (welke weet ik niet meer precies, maar het was noodzaak vanwege tank écht bijna leeg) en het was precies alsof er ergens één bougiekabel ontbrak.
@stefan1207: eindelijk een lotgenoot gevonden. Mijn auto loopt ook voor geen meter op goedkope snot benzine van Tango/Tinq o.i.d. Op Shell loopt hij wel perfect. En dat is geen sportauto met 250+ pk.
@stefan1207: leuk ja, je werkt bij Shell. Fijn voor je.
BP ultimate werkt zekersteweten.
Ja, in een Up! merk je niks, maar een Camaro met 600pk kan het al gauw 60pk opleveren.
Wie er gaat er dan ook naar de wc bij een tankstation??
Dat is net zoiets als naar de wc gaan in de supermarkt, serieus…
@alcantara:

De supermarkt is om de hoek dus kun je eerst nog ff lekker thuis schijten..
Bedenk juist dat ik nog nooit bij een bemand tankstation heb getankt. Misschien wel eens bij een bemand, maar ik bedoel het in de zin dat ik nog nooit cash betaald heb.
Het irritantste tot nu toe vind ik het als je niet met de tankkaart kan betalen (wanneer dat normaal wel werkt).
Geloof het of niet maar ik merk echt wel verschil als ik 95 tank, acceleratie en top. Daarom hoofdzakelijk BP.

#3 kan je gerust op #1 zetten komt vaker voor, vulpistolen heb ik desinfecterende gel voor in de auto en wc bezoeken doe je alleen maar als de nood zo hoog is dat het je niet meer kan schelen hoe smerig het is en er is altijd nog de aziatische hurk methode.
ik tank ..
ik betaal ..
ik rijd weg ..

hoe moeilijk kan dat zijn ??

welke mongool kan zich in die tussentijd irriteren ??
dan zit er toch echt een steekje bij je los ..
De betaalautomaat die vraagt: “Wilt u een ticket?” En als je “ja” drukt zegt “Papier is op.”
Toiletten worden steeds beter, sinds je dat bonnetjessysteem hebt. In Duitsland hebben ze dat al jaren. Je betaalt €0.50 en krijgt een bonnetje. Dat kan je weer inleveren bij besteding in de shop en krijgt zo je geld terug. Toiletten zien er dan prima uit, is mijn ervaring.

In de 10 jaar dat ik nu dagelijks op de weg zit is het aanbod broodjes veel en veel beter geworden. Destijds alleen vers te krijgen bij een enkele Texaco, nu eigenlijk overal.

Personeel: Vaak niet heel erg speciaal vriendelijk, maar er zijn uitzonderingen.
Recent bij een Shell-pomp een erg vriendelijke dame bij de broodjes. Beleefd, vrolijk en behulpzaam. Prima!
Maar mijn absolute topper is de jongeman die altijd ’s ochtends dienst heeft bij het Q8 tankstationnetje op de afrit bij Routiers Nunspeet aan de A28.
Heeft er bij zijn werkgever voor geijverd dat er een Illy-koffiemachine staat zodat de klanten een goeie bak koffie krijgen (ik begreep van hem dat koffie een enorme hobby van hem is) en is onverwoestbaar vrolijk en gastvrij.
Voldoende om mij een hele dag vrolijk te maken als ik daar in de ochtend ben gestopt voor een bakje godsbeleving.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).