Top 10: Opmerkelijke manieren van transport in Afrika

Auteur: , 20 Reacties

Een gebrek aan fatsoenlijke transportmiddelen in combinatie met de wil danwel noodzaak om spullen te vervoeren. Dit draait soms uit op de meest creatieve transportmanieren die je ooit hebt gezien. Niet alleen in China, vooral ook in Afrika.

Onze Chef Rookbandjes toog onlangs naar Afrika voor een welverdiende vaka… nou ja, voor gewoon een vakantie. Bewapend met camera ging hij de straat op in onder meer Benin, Burkina Faso en Mali. Deelnemend aan het verkeer trof hij soms de meest vreemde, en tegelijkertijd ingenieuze transportvormen aan. Busjes met ladingen hoger dan de bus zelf, grootmateriaal op de bromscooter, een pickup als trofeehouder, IKEA-transport, de toren van Fietsza, en noem ze maar op. Deze scooters werden zelfs gebruikt om peut uit een buurland te importeren, waar het aanzienlijk goedkoper was.

In landen waar de Arbo-inspectie bestaat uit een paar vergeelde multomappen in een een stoffig bureaulaatje kun je nog wel eens wat verzinnen. Bekijk de foto’s in de gallery, waar Wouter ook nog een paar pics van een kapotte truck en gehavende bus heeft gestopt, die later langs de kant van de weg provisorisch werden gefikst, omdat het kan.20 reacties

-edit: nutteloze bijdrage-
wat is dan weer voor een SBS6 topic ??

en waarom is dit niet door Hans Kraaij junior geschreven ??
@Autoblog: Goed bezig, mooie site geworden (Y) Dacht even dat ik verkeerd zat.. :D
triest hoor, om je levende kip aan een stokkie te vervoeren…
@bbroek:
Blijft wel lekker vers.
Maar gelukkig hebben we hier de plofkip. Die is al dood zonder dat hij het zelf in de gaten heeft…
leuke site maar die foto’s van dierenmishandeling moeten echt niet voor mij!!
Apenlanden :’)
If it fits, it sits!
Negers…
@ronin1130: zwarten
@4991: uit beleefdheid had ik een hoofdletter gebruikt.
Maar als je het liever zo ziet: Zwarten…
@ronin1130: voor mij maakt het niets uit hoor, maar sommige kunnen het als discriminerend beschouwen als je neger roept. oh, hoofdletters gebruik ik bijna nooit. we leven in het jaar 13.
Andere cultuur en andere gewoonten… Een aantal jaren geleden in verreweghistan een keer achter een bus gereden, met daarop een 5-tal levende honden vast gebonden op een imperiaal. Hier totaal ondenkbaar. Daar trekken ze de schouder ervoor op.
Die Afrikanen weten wel hoe ze een landje moeten runnen zeg. Wat een klere bende is het daar toch!!
@jmeverts: Ja, wat IS het hier goed geregeld. 1000 euro betalen voor het verwijderen van oorsmeer. Ja, goed geregeld…
das pas uitzonderlijk vervoer.
Lol, wat je op deze foto’s ziet valt eigenlijk nog goed mee hoor… Ik werk in Afrika en heb wel al andere dingen gezien dan dit. Dikwijls grappigere situaties maar helaas ook niet zo’n grappige dingen.
Zware kippenmishandeling
Helemaal eens met Hubert. Zij doen openlijk wat wij ergens in grote afgesloten schuren doen met kippen, varkens en andere beesten. Enig idee waar die euroknallers vandaan komen? Weer echt NL’s: verbeter de wereld en begin bij een ander…….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).