Top Gear live gaat voor ‘Deadly 720’ (dubbele looping)

Auteur: , 18 Reacties

Het aankomende weekend trapt een nieuwe reeks Top Gear Live af, in Durban (Zuid-Afrika). Een mooie gelegenheid om ons olijke trio in actie te zien, want op TV gaan we ze niet zien dit jaar. Ter verhoging van de feestvreugde staat o.a. een looping gepland. Wat zeggen we: een dubbele looping. Yikes!

Als je een spectaculaire show in elkaar draait waar mensen grof geld voor betalen, dan moet je met wat spectaculairs komen. Dat zit sowieso wel goed bij TG live, maar natuurlijk moet de lat elk jaar hoger worden gelegd. Daarom kwamen ze op het lumineuze idee om een van de stuntrijders er even een dubbele looping, aka de ‘Deadly 720’ uit te laten knallen. Mozes kriebel!

Een ‘360’ is tot daar aantoe, maar als je er twee achter elkaar zet, betekent dit dat je goed (recht) uit moet komen na nummer één, anders rij je jezelf te pletter. Geen sinecure dus, vooral niet als je beelden van andere loopings bekijkt, zoals die van de Shellmeneer, of van de Chinese waaghalzen. Het zal ons benieuwen, maar het ding is natuurlijk tot in den treure voorbereid en geoefend, dus daar zal t niet aan liggen.

Ondertussen houdt Jeremy Clarkson ons via twitter op de hoogte. Zowel hij, Richard Hammond, als James May zijn inmiddels in Zuid-Afrika neergestreken (met 2 beveiligers per persoon) om de show luister bij te zetten. We vragen ons af: zou Hammond ook dit keer op slooppad gaan, net zoals de vorige keer dat hij in het land was met de Paramount Marauder?18 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Kon het niet wat dichter bij huis ofzo?
@bigcar: goedkope werkkrachten jo!
Daar komen ze ook nog wel: http://www.topgearlive.com/locations
@bigcar: Ja inderdaad, lijkt me best wel een keer leuk om zo’n show te bekijken. Maarja het is in Nederland niet goed toeven. *Mompeld iets over slecht weer of iets dergelijks.*
@geengehoorisrechtdoor: Ondergetekende moet beter lezen @Sir smokalot. nog maar een bakje koffie dan ;)
Pff die twitpics. Privejet enzo. Wat een leven hebben die gasten toch. Jammer dat de stunt niet met een straat auto gebeurt maar dat zal wel kunnen ivm gewicht of zo :P
@rubenpriest: zal wel niet *
@rubenpriest:
Gewicht?
Wij hebben hier in de buurt asfalt (echt waar!!!) en daar kan best zo’n dubbele looping op staan.
@Hubert: je snapt toch hogelijk wel dat @rubenpriest praat over het gewicht van de auto die de looping gaat rijden. En niet over het gewicht van de looping+constructie.
Wie zou dat ding gaan rijden? Wel vet plan opzich.
@jordy14: “Daarom kwamen ze op het lumineuze idee om een van de stuntrijders er even een dubbele looping, aka de ‘Deadly 720? uit te laten knallen.”
Ik ga daar heen!
Cool! Je weet waar je je foto’s en video’s kunt uploaden he?
Zelf daadwerkelijk die dubbele looping maken is adrenaline pumping… maar vanaf de tribune ziet dat er toch uit als de matchbox racetrack van vroeger. Boring om te zien als ik eerlijk ben.
Ook eens bij zo’n TopGear Live geweest in de Rai in Amsterdam. May was er niet bij, Beau van erven Doorns (braak) werd opgetrommeld als derde wiel aan de wagen… Over het algemeen best vet, een boel exclusieve auto’s zoals de splinternieuwe (toen) SLS AMG…
Maar die dubbele looping is weer een stapje verder, zeg maar. Hopen dat het lukt!
well how hard can it be
@marc163: en toen ging het mis… :D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).