Top Gear test kloonauto’s in China

Auteur: , 39 Reacties

Joechei! Volgende maand gaat een nieuwe seizoen Top Gear van start en dat betekent nog even buffelen voor de heerschappen Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond. Die eerste twee zijn recentelijk nog gespot in China, waar de automarkt exploderende is en de autokopieën niet van de lucht zijn.

Dat werd een keer tijd. Top Gear dat in het land van De Verschrikkelijke Autoklonen eens met een paar dubieuze modellen gaat rijden. Op de foto’s zien we onder meer een Smart-achtige (Shuanghuan Noble), een SUV die moet doorgaan voor een X5-dinges (Shuanghuan CEO) en natuurlijk de onvervalste Chinese MINI (Lifan 320).

De beelden tonen een inmiddels bekend scenario. Een cameracrew, altijd wel een filmauto -meestal een Land Rover- in de buurt en Jeremy Clarkson die samen met James May de ene nicotinestaaf na de andere wegpaft. Alleen de locatie en het type auto’s wijzigen zo nu en dan. Eerder werd de Top Gear-meute al gespot in Italië. (bron: autohome, via carnewschina.com)39 reacties

kan autoblog zelf ook makkelijk doen, met die chineze bakken die weg staan te roesten ergens vlakbij de haven.
@bigcar: Alleen moeten ze dat wel in de haven blijven, die auto’s zijn niet toegestaan op de openbareweg in Europa, en buiten dat staan ze er al 4jaar ofzo:p
@meneersander: Of wat zeg ik nou ze mogen hier wel op de weg, maar ze mogen hier niet verkocht worden.
@meneersander: je kan ze niet op kenteken zetten hoor. Dus ermee op de openbare weg rijden zal moeilijk worden.
@robbie: Groene platen lenen! :P
@MartijnGizmo: @meneersander:
als ze willen, kunnen ze makkelijk zo’n stunt uithalen. maar schijnbaar heeft AB hier geen zin in.
genoeg afgesloten terreinen / stukjes wegen in Nederland, dus daar ligt het iig niet aan…
@bigcar: zouden ze idd moeten doen, ze zitten bij RTL, niet bij de eo. Kan makkelijk volgens mij:p
@robbie: oo, ik dacht dat ze hier gewoon niet verkocht mochten worden, maar jullie kunnen er toch een stukje mee gaan spelen in de haven?
Leuk! Volgens mij gaat dit echt een hilarisch stukje tv worden. :)

Of misschien zijn die auto’s wel beter dan het origineel…? :p
Goh, dat James rookt.
Goh, dat Clarkson niet rookt..
@TSI-tje: Niet? kijk nog eens goed ;p
@enveekaa: Gezondheid streven de heren niet echt na. Hammond is volgens mij de enige die gestopt is & dit ook vol houd. Kan me herinneren dat James ooit eens gezegt heeft dat hij niet rookte, alleen maar van pijp roken geniette van tijd tot tijd. Hoe dan ook, James & Jeremy zijn de afgelopen jaren (vooral mr. May) van maatje M naar XL gegaan.
@Melvivio: Oh wat een verschrikking zeg, ze roken!!!!11 Oh mijn god!!111
@kaasboerin: Dat zeg ik toch helemaal niet? Het enige wat ik aan geef is dat ze geen ambasadeurs zijn van een gezonde levensstijl. Daar vraag ik ook niet om, ik constateer het alleen maar. :)
[
On a personal note; ik vind het wel jammer dat er zo veel dikke mensen in de wereld zijn. Vind het niet echt mooi om te zien.
Ps. check je toetsenbord eens, volgens mij is het stuk.
@Melvivio:

Sterker, Hammond is een fervent hardloper…Dat heeft ook bijgedragen aan het goede herstel van die klapper met de ‘rocketcar’…
Ik heb het idee dat we die foto van Clarkson gapend nog vaak terug gaan zien.
gedwongenleaser
“Some say, he likes to nibble away at the smaller, gooey parts of humans left after hurling themselves in front of a speeding train and that he executes people who go on strike for a living… All we know is, he’s called JC!”

OT: ik heb er zin zin!
@gedwongenleaser: JC zit wel in de zone de laatste tijd! Die met de suicides voor de treinen zat ie goed; kan me niet voorstellen dat nog geeneen columnist in NL dat voor heeft gesteld…
oh oh oh, ik hoop dat ze die chinezen met de grond gelijk maken en meteen die gedrochten van auto’s ook.
@ Jeremy Clarkson: laat u eens gaan man !! :p
Ik zie ook een mercedes E-klasse…?? ehmm zal wel een geely nog wattuss zijn
Het werd tijd dat ze dit eens gingen doen! De Chinezen waren waarschijnlijk de enige natie die nog geen ‘beef’ hadden met Jezza! Nu zal hij wel ongeveer elk land in de wereld gehad hebben!
Omg! Ik had eerst niet door dat dat geen echte Mercedes E-klasse/CLK was op die foto’s oO
Wat een gezeur over die klonen; alsof het chinese eten hier echt authentiek is!
@Brum:

Maar dat eten is nog te vreten… ;)
Toch vreemd dat de chinezen niet kunnen kopiëren….
@Megakix: idd .. als je iets kopieert doe het dan tegoei
@KaCh1ng: simpel toch, je koopt de auto’s die je wilt naäpen, dan huur je Leepu in om de motorkap en bumpers wat te verfomfaaien…en klaar is Kees de Chinees !
Ik ben zelf op dit moment in China voor een half jaar en zie die klonen hier weleens rijden. Toch rijden ze hier veel in dikke japanse en europese sedans en SUV’s!
Foto’s op autojunk zijn altijd welkom!
Zal leuk worden met die Chinese auto’s (uche rotzooi)
Kan de uitkomst van die testen wel raden .
@norge: ja, wilde ik net zeggen. Zal een mooie lofzang worden! ;)
kan niet wachten ! nu al te zien aan de foto’s dat dit een hilarische aflevering word met al die net niet auto’s.
In auto’s loopt china nog wel wat achter, maar ze zijn al de snelstgroeiende economie en als ze alles kopieren van de goede auto’s o.a.
Ben ik bang dat China de wereld overneemt.
Iemand mee oneens? Hoor graag.
@philipzuidijk: Ze zijn inderdaad de snelstgroeiende markt doordat ze hun arbeiders kunnen laten werken tegen een hongerloon. Doordat het aanbod aan werkkrachten enorm is en de vraag slechts heel klein worden de arbeiders enorm onderbetaald. Vandaar zijn hun producten ook enorm goedkoop. Daarnaast is het ook zo dat chinezen alleen maar kunnen kopieren en eventueel verbeteren (slechts in kleine mate). Maar zelf iets ontdekken en ontwikkelen daar bakken ze niet veel van, zie maar naar deze auto’s… De beste universiteiten en kenniscentra blijven in Europa en Amerika liggen. Natuurlijk is het enorm verleidelijk om als zakenmens zaken te doen met chinezen, deze beschikken immers over enorme budgetten door hun enorme winst dat ze jaarlijks opstrijken.
gedwongenleaser
Is natuurlijk een grappig fenomeen dit als je bedenkt dat bijv. ‘de Duitsers’ hun modellen steeds meer aan het richten zijn op de Oosterse markt. Ik heb in ieder geval erg moeten wennen aan de huidige E-klasse daar diens lijnen nog altijd erg Aziatisch getint zijn, in China zullen ze daar minder moeite mee hebben.
Filmpje Top Gear in Peking. Blijkbaar probeert Clarkson de Chinese auto’s met kussens te bewerken op een achtergrond van enkele gigantische Chinese vlaggen; ik kijk er alvast naar uit: (eerste link)
http://www.autojunk.nl/2011/12/james-may-test-bestendigheid-chinese-auto

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).