Top 10: Concepts die NIET door automerken zijn bedacht

Auteur: , 41 Reacties

Honderden aspirant auto-ontwerpers spammen sinds jaar en dag het internet vol met hun kijk op toekomstige voertuigen, de volgende generatie van een model of een manier van autorijden die nog niet eerder vertoond is. Eigenlijk halen hun hersenspinsel nooit het productiestadium, maar dit betekent tegelijkertijd dat ze maximaal kunnen losgaan qua creativiteit. En dat leidt soms tot gave inzichten.

We hebben hieronder een tiental concepts onder elkaar gezet waar geen autofabrikant of vastgeroeste designafdeling aan te pas is gekomen. Ze staan in willekeurige volgorde. Enjoy!

P-Eco
P-Eco

Een elektriek toekomstgevaarte, ontsproten uit het brein van de Zuid-Koreaanse Jung-Hoon Kim. Erg praktisch oogt het niet, maar het zal vast lekker rijden. Wel even uitkijken met stoeprandjes.

eRinGo

Een rond bolletje met een groot ‘wiel’ in het midden. Gyroscopische foefjes moeten de eRinGo helpen balanceren en voor het bochtenwerk komen die twee wielen aan de buitenzijde aardig van pas. Ideaal indien u een circuscarrière overweegt.

Peugeot Egochine
Vergeet je scheerschuim niet...
Het ontwerp van Paolo di Giusti voor een Peugeot Design Contest is eigenlijk niet meer dan een gigantisch scheermesje met een brandstofcel, maar stiekem zijn we best benieuwd of dit ontwerp nog wat van Peugeot’s ‘Ringtijden kan afschaven.

Audi Avatar Concept
Audi Avatar Concept

Als het aan ontwerper Edwin Conan rijden we in de toekomst allemaal rond in driezitters waarvan de wielen niet zichtbaar zijn. Volgens de verzonnen specificaties accelereert het ding in 2,9 seconden naar de 100km/u en doe je met een beetje fantasie meer dan 360 km per uur. Meer foto’s.

BMW X9 Concept
BMW X9 Concept

Een vierwielige bangmaker die volgens tekenaar Khalfi Oussama prima als BMW X9 door het leven kan gaan. BMW vond van niet. Plaatjes!

Rolls Apparition Concept
Rolls-Royce_Apparition_Concept

Een slee van +7 meter waarbij OSM binnenin vertoeft van alle luxe, en de chauffeur wordt blootgesteld aan de elementen. Net als vroeger. Deze aparte Roller is het geesteskind van Jeremy Westerlund. Beeld!

Phoenix
Biologisch afbreekbare auto
De designers Kenneth Cobonpue en Albrecht Birkner kwamen op het idee om een auto te maken met duurzame en biologisch afbreekbare onderdelen. Wij zagen vooral een wandelende tak die het lopen beu is en daarom op wielen rolt. Meer info.

Halo Intersceptor
Halo daar
Een hersenspinsel van de Brit Philip Pauley. Deze Halo maakt deel uit van een chopper, een jet en een boot. Een soort Transformer voor de rijken der aarde.

Peugeot Versa Quatic
Peugeot Versa Quatic
Dit concept van de New-Yorkse designer Christopher Lavelanet stapt helemaal af van de huidige manier van autorijden. Je zit bijvoorbeeld niet op normale stoelen, maar in een motorfietshouding. Gasgeven en remmen doe je door je lichaam te naar voren en naar achteren te verplaatsen. Een soort “It” uit South Park, maar dan iets comfortabeler.

Lamborghini Ankonian Concept
Lamborghini Ankonian Concept
Kan de Lamborghini Reventón nog heftiger? Volgens designer Slavche Tanevsky was dat geen probleem. Hij maakte deze Lamborghini Ankonian -vernoemd naar een stierenfamilie- en neemt het schijnbaar niet zo nauw met voetgangersveiligheid.41 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
De BMW X9 is nog het geloofwaardigste. En bij die Peugeot moest ik ook meteen aan een scheermesje denken. Die Halo Intersceptor is gewoon een futuristische Veyron.
@jordy14: X9 het geloofwaardigst? In de zin van technisch haalbaar bedoel je?

volgens mij is er van die bamboo-auto een werkend prototype gemaakt trouwens…
@Esprit_de_Flandre: in de zin van dat hij er nog redelijk normaal uitziet. Je ziet tenminste dat het een auto is.
@jordy14: Geloofwaardig? Alsjeblieft… het ziet er uit als een 13 jarige die net sketchup heeft ontdekt… Het is niet zozeer design als allerlei losse dingen op een chassis plakken, om over de renderkwaliteit niet eens te beginnen
@jordy14:

Die BMW is de meest onrealistisch en meest vreselijke van de hoop.
Lees m’n post hieronder maar wat hij allemaal vergeten heeft.
@jordy14: ach geloofwaardig. Wat is daar nu aan. De wereld is vol geloofwaardig Ikea-blik.
Zefs in dit rijtje blinkt de Audi uit door saaiheid :mrgreen:
@norge: En ja ik ben een l vergeten.
gedwongenleaser
@norge: evenals jouw comment doet in voorspelbaarheid…
@norge:

probeer eens een keer wat anders te verzinnen, begint wel erg voorspelbaar en behoorlijk triest te worden. En dat alleen omdat de lokale Audi dealer geen zeerovers toelaat in de showroom …..
@gedwongenleaser: Iedereen mag nog steeds zijn menig delen of die nou op de feiten drukt of puur een mening…
@norge: Mwaha, @gedwongenleaser heeft daar eigenlijk wel een punt… :D
@Esprit_de_Flandre: Zelfs drie punten. :)
@norge: Ohh, blijkt ‘vanuit jouw oogpunt bekeken’ dat Audi en jij toch iets gemeen hebben… jullie zijn saai, echt saaaaaaai, iedere keer meer van hetzelfde, slechte kwaliteit, je valt in herhaling, kauwt dat nog eens op en begint weer te braken…
@wobwobgaserop: Dus ik ben premium? Thanks man :)
@norge: Haha, zeer spitsvondig! Kijk daar kan ik wat mee, maar meestal ben je helaas premium in een nul-bijdrage onder VAG-gerelateerde artikelen. Niet helemaal waar, want spot soms ook negatieve uitlatingen onder non-VAG-artikelen. Derhalve mijn recente feedback: verhuis lekker naar een zonnige lokatie, mss fleur je daar wat van op.
@wobwobgaserop:

Kansloos, op AutoWeek hebben ze Norge tot drie keer toe een ban gegeven ….
@rechercheur: En jij hebt twee keer een ban gehad op de AW ,plus 1 keer op de AB .Gaat lekker he zucht? Maar wees niet bang ,zolang Audi saaie VW’s met hoogmoedwaanzin zijn blijf ik saaie reacties geven.
ja beter ook want vind geen van alle mooi of spectaculair.
Chanel heeft ook wel een leuke concept bedacht
http://www.youtube.com/watch?v=7zxmYIVT6d4
Doe mij maar die Rolls :D Lekker Batman-achtig :mrgreen:
@xilver: Die Rolls kan ik ook wel waarderen, ik d8 precies hetzelfde :P
Norge heeft last van Dementie,je kan het hem ook niet kwalijk nemen zo zitten die mensen gewoon in elkaar.
@bsxc2: och! was ik vergeten..
@bsxc2: Of jij bent gewoon een eikel?
@The360box: Tsjonge tsjonge wat zijn we weer aardig voor elkaar vandaag :P
Er zitten toch een paar zeer degelijke concepts bij. Die Rolls is gewoon af en die audi zou ook een design richting kunnen aangeven. De Peugeot Versa Quatic vind ik persoonlijk minder mooi maar ik moet wel toegeven dat die ook wel een duidelijke (tron) visie weergeeft.

De phoenix is ook wel een leuke maar dan niet voor een echt merk.

De rest van de concepts vind ik echt treurig en blijk geven van vrij weinig kennis over wagens.
Wat wil die ontwerper van de BMW doen behalve een gedrocht creëren? Een Cw waarde van 0,99 halen, zo’n hoog onafgeveerd gewicht hebben dat de wagen spontaan ‘offroad’ gaat rijden, de eerste SUV maken die problemen heeft met drempeltjes, een SUV maken die perfect geschikt is om russische anti-parkeerNazi’s en andere voetgangers ernstig letsel te bezorgen, een wagen maken die langst alle kanten onder het vuil hangt van z’n wielen en de spray zo erg maken dat je op de snelweg je spiegels niet kan gebruiken want als je zo ASO bent heb je die toch niet nodig, de eerste recente BMW maken waar geen 6-in lijn in past of zou dat allemaal niet opgevallen zijn aan z’n artistieke zelf?
Die X9 is wel stoer, de rest is mij te futuristisch, zie de markt niet massaal op dat soort dingen overstappen.

Ik doe er ook effe eentje bij:

http://www.vanquishdesign.nl/forum/gallery/image.php?album_id=113&image_id=2349
Xbox360:

Ga maar staan te geilen op je xbox360.
Die peugeot egoshine kan wel door als concept voor een nieuwe gilette scheersysteem.
Deze is mij altijd bijgebleven:
Ferrari Dino Concept van Ugur Sahin

http://fc06.deviantart.net/fs18/f/2007/152/e/0/Ferrari_Dino_Concept_Design_by_ugursahin1234.jpg
@Koenigsegg: Erg mooie concept idd die Dino.
Als ik maandag de Koninginnedag loterij gewonnen heb ga ik vragen of ik die Rolls Royce op afbetaling kan kopen. Wat een prachtige auto!
En dat ding van Fulda? De Exelero?
@Benjamin1:
Ja ook helemaal geweldig! Wat een apparaat is dat!! Het agressieve straalt er vanaf maar toch ook een zweem van klassiek er overheen. Ik heb ‘m jaren geleden mogen bewonderen op de supercarstand van Autovisie op de RAI. Indrukwekkend…
Ok, die EringO lijkt het door het lokale dorpse voetbalteam in de derde helft bedachte antwoord op een prijsvraag uitgeschreven door Heineken: wat zullen we doen met oude biervaten en gerecyclede Heinekenblikjes? Jaaaaaah, bier moet rollen godverdomme!
Erg mooie rolls, pech dat je niets kan zien door de voorruit. :)
Ze zien er geen van alle uit
Allemaal hulde om het bedacht te hebben (rare zin), de een is beter gelukt dan de ander.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).