Top 10: de foutste Porsche Cayennes

Auteur: , 41 Reacties

Het aantal mismaakte creaties op basis van de Porsche Cayenne, die doorgaans al een discutabel uiterlijk heeft, zijn niet in één top 10 te vangen. We doen toch een poging en verzieken je avond met een lijstje vol Teutoonse SUV-terreur.

Ze staan in willekeurige volgorde, aanvullingen mogen in de comments.

Porsche Cayenne Balrog
Porsche Cayenne Balrog

Een absurd front waar je met gemak drie Smarts in kan parkeren, en eigenlijk gewoon de zoveelste getunede Cayenne met het uiterlijk van een tosti-ijzer.

Porsche Cayenne van DC Design
Porsche Cayenn DC Design

Een Turbo S met geamputeerde achterdeuren en een opmerkelijk front. Jep, het Indiase DC Design heeft daadwerkelijk moeite gedaan om deze Cayenne een eigen smaakje te geven. Leuker dan de zoveelste tuner met een bodykit, maar stiekem best wel netvliestergend.

Povo Tourayenne
Povo Tourayenne

Een jaartje of vier geleden uit een Russische werkplaats komen rollen. Een bischierige Cayenne die stiekem een Touareg is, maar zo graag op het suvje van Porsche wil lijken dat we hem hier prima tussen kunnen proppen.

FAB Design Porsche Cayenne
Fap fap fap fap fap fap fap fap fap fap fap fap

Een monster van een SUV met 550 pk alsook 800 Nm onder de kap. Wie hier mee rond durft te rijden heeft absoluut geen boodschap aan wat jij van hem denkt. Lekker en fout, lekker fout dus.

Porsche Cayenne Mansory

Dit krijg je wanneer de tuners van Mansory, Darth Vader en de Cayenne een maand in een schuur worden opgesloten. Uitleg overbodig, want we hebben hem al besproken.

Volga-replica
Volga Cayenne door Cardi

Een Cayenne rijden die niemand herkent? Deze Russen doen het, en bouwden een oud Russisch gevaarte na op de basis van Porsche’s SUV. Ombouwproces HIER.

Porsche Cayenne Turbo Cannabis
Porsche Cayenne Cannabis

Van buiten een doodgewoon exemplaar -op een paar glimvelgen en een bodykit na- maar van binnen heeft een totale rastaficatie plaatsgevonden, inclusief bijpassende wiettekens. Pass the Dutchie, man!

Gechopte Cayenne van Mansory
Mansory Chopster

Een bizarre bodykit, 710 peekaa’s onder de koolstofvezel kap en een verlaagd dak. Chopsters FTW! Het oogt wellicht fout, maar nog altijd beter dan de Panamera.

Hofele Cayster GT 670
Hofele Cayster GT 670

Men neme een laagvoorhoofdige tokkie die constant met zijn mond open verbaast naar de wereld kijkt, en neem hem als inspiratie voor een Cayenne-front. Friemel ook nog even aan de motoren en voila, Hofele heeft zijn nieuwste project te pakken.

Gevleugeld geval van Status Design

Optische illusie in de vorm van een Ferrari Enzo-neus met daaronder lamellen die het doen lijken alsof je dubbel ziet. En waarschijnlijk deden de Russische makers van dit sujet dat ook na een paar flessen obligate vodka en het idee om een Cayenne toe te takelen. Pluspunt: vleugels op de C-stijl. Gewoon, omdat niemand anders dat bij een Cayenne doet.



41 reacties

ieuws allemaal
hofele valt nog best mee. De rest is wel wat euhhhh…..
@kuzydude: Mooi samengevat :D
lekker makkelijk .. een top 10 goeiste Porsche Cayennes bestaat nml niet ..
Die laatste is echt prachtig! (humor)
Die hofele ‘valt’ nog wel mee, maar voor de rest zou ik er niet ik gezien willen worden! :-(
Ik lees 2 keer “hofele valt best mee”

Say what?! :o bah!
@mazdamx5be: nu 3 keer!! Ik vind de Hofele ook wel redelijk geslaagd.
tuning=losing
Allemaal lelijkerds, maar die Balrog vind ik stiekem wel lekker.
De Cayenne vind ik uberhaupt al lelijk, maar om hem dan ook nog te tunen is wel heel erg, wat een gedrochten allemaal!
Nou,,geef er maar een)
die volga is het beste!
Die hofele zou ik opzich best willen hebben hoor!
Wat een schoonheden… ik zou der zo in gezien willen worden, zeker de roze van in de comments, helemaal mijn ding… :roll:
Ach, een standaard Affabriek cayenne gts is perfect. Al het gerommel van de tuners mag wat mij betreft, al heb ik dat liever niet. Maar over het algemeen: degene die een cayenne kan betalen, daar heb ik niets op te zeggen. Als iemand een auto koopt mag die ‘m wat mij betreft lekker personaliseren, en of wij dat nou wille of niet, respect ervoor moeten we gwn hebben.
Balrog, Hovele en die ouwe Russische bak zou ik niet afslaan :P De rest ook niet eigenlijk, maar die zouden wel zsm in de verkoop gaan.
@fant: *Hofele
Die Volga is eigenlijk écht nog cool! Zei er iemand sleeper?
Dat met die volga vind ik wel grappig, maar de rest AU MIJN OGEN!
allemaal verschrikkelijk. vooral die gele.
Ik vind die Volga anders wel prachtig mooi hoor ,wel even die massa moordenaar eraf halen.
Als ik er écht per se een moest kiezen zou ik voor de Mansory gaan, maar liever standaard :p
‘k vind die FAB en Hofele nog best wel gaaf
Persoonlijk vind ik alleen de Rinspeed Chopster echt gaaf. De rest is Tupperware.
ALLE Cayennes zijn zum kotzen.
Met stip op 1: het origineel! Zonder dat gedrocht waren we ook nooit lastiggevallen met al die andere bizarre creaties. Al is die Volga stiekem nog wel leuk… denk ik. :-$
110 120 130 geen.enkel.probleem!!
Status design vind ik het ergst. Nou blinkt de cayenne stock al niet uit van schoonheid, dit rijtje verkrachte exemplaren… wel lachen!
Voetgangersveiligheid nemen die Russen niet zo nauw zeker? Ik heb verdomme messen liggen die er minder gevaarlijk uitzien dan de flying buttresses op die van Status Design..
Die FAB vind ik nog best een mooie bak.
musztiistar via iPhone app
Die Cannabis valt nog wel mee hoor.. Is toch maar ’t interieur niemand ziet het van buiten
de 2e Mansory is wel dik. verlaagd dak is wel beter :)
Kan je achterin de panamera je stoel verstellen:-)
Die Volga is er wel veel op verbeterd. Als ik een porsche cayenne zou moeten tunen en het moet mooi zijn zou ik het zelfde doen
Het idee van de Wolga vind ik wel episch…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).