Top 10: De ultieme getaway cars

Auteur: , 113 Reacties

Hier, tien suggesties om je mee uit de voeten te maken na een overval of kraak. Ook onze proleten in de samenleving hebben immers wielen nodig.

10. Maserati Quattroporte
Maserati

Omdat ontsnappen ook best in stijl mag gebeuren. De Quattroporte heeft -zoals de naam zegt- vier deuren, waarmee het vlot instappen is. Een dijk van een wegligging en voldoende pk’s (400). Nadeel: die V8 onder de glooiende motorkap kan soms een iets te luide keel opzetten. In stedelijk gebied dus niet teveel in de sportstand rijden. Ja, een diesel-V6 zou uitkomst bieden.

09. Nissan Patrol

Semi-betaalbare alleskunner die -zeker met bullbars- zijn mannetje staat in het autolandschap. Met vijf zitplaatsen genoeg ruimte voor boeventuig en een laadruimte voor een flinke buit. Of eventueel een paar extra bivakmutsdragers. Japanse kwaliteit, dus een tamelijk hoge wegkom-garantie. Zelfs als ‘ie doorboort wordt met kogels. Oh, Dubaise uitvoeringen zijn uitgesloten van deelname.

08. Tesla Model S

Briljant natuurlijk. Een muisstille EV die zo door kan gaan voor een reguliere Jaguar. Vier á vijf zitplaatsen tot je beschikking (zeven, indien je twee dwergcriminelen rekruteert) en neem je de Performance-editie, dan heb je 416 pk onder de rechtervoet liggen. En met een range van ruwweg 480 km ontloop je de popo vervolgens met gemak. Niemand die je hoort, en toch retesnel.

07. Mercedes G-Klasse
Mercedes G-Klasse

De Teutoon die voor eeuwig in productie blijft heeft, in tegenstelling tot vele anderen, échte bumpers. Knappe politiejongen die eem G-Klasse daarom weet tegen te houden met een wegversperring. Ruim van binnen & overzichtelijk. Probeer na een overval altijd een nabijgelegen haventerrein op te vluchten, en niemand die je herkent tussen de overige zeecontainers. Neem wel een G55 of G500, dan zit je nooit verlegen om vermogen.

06. Volvo V70R

Een wolf in burgerlulkleren, valt daarom niet of nauwelijks op in ’s lands verkeer. Ruimte te over voor gestolen goederen en met een T5 vijfcilinder onder de kap, ram je met 300 pk zo naar een veilig heenkomen. Dankzij de 4C multi-mode-ophaning van Öhlins zeer goed handelbaar. Liever iets meer grip of van plan te vluchten in ruraal gebied? Neem dan de V70R AWD. En vergeet de badges er niet af te halen voor een ultieme incognito-look.

05. Mercedes E63 AMG
Mercedes E63 AMG
Misschien iets aan de excentrieke kant, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door de nieuwe 5.5-liter V8 met 525 pk en 700 Nm aan koppel. Door de toevoeging van turbo’s is het uitlaatgeluid beperkt, en dat is voor één keer een voordeel. Valt in wereldsteden en taxigebieden niet bovengemiddeld vaak op en geeft jou en je overvallersvrienden alle luxe die je nodig hebt na een kraak.

04. Toyota Prius
2012 Toyota Prius

Zeker in de randstad een veilige keuze. Vier deuren, Aziatische bouwkwaliteit, gaat op in de massa en niemand verdenkt een Prius-rijder van strafbare feiten. Met de extra elektrokracht kom je redelijk snel weg, en de grote actieradius draagt absoluut bij aan een ultieme ontsnappingspoging. De discutabele wegligging nemen we dan maar voor lief.

03. BMW M550d xDrive
BMW M550d
Omdat een M5 te schreeuwerig is, zeker de vorige generatie met V10, gaat het brons naar de veiligere optie: de dieselende M550d. Geen schreeuwerig uiterlijk, wél 381pk & 740Nm dat over vier wielen wordt verdeeld. Instapmogelijkheden genoeg en voordat je de dieseltank leeg hebt ben je al een landsgrens overgestoken.

02. Paramount Maruder
Om nom nom nom
De enige kogelwerende truck in de lijst, maar dat komt omdat je weinig hebt aan logge Dartz-achtigen wanneer haast is geboden. Tenzij je met je crew in een Maruder zit, want dan rijd je met gemak over de sterke arm der wet heen. Het apparaat weegt tussen de 9.000 en 12.000 kg, heeft een CO2-uistoot dat beter kan worden uitgedrukt in tonnen en eet zwaailichten als ontbijt.

01. Audi RS4
Ideaal overvalgereedschap
De favoriet onder het overvaltuig: Audi’s snelste uitvoering van de A4, de RS4. Indien er één wordt gejat, is het vrijwel altijd om ‘m in te zetten als getaway car. En dat is logisch. Gruwelijk veel vermogen, een makkelijk rijgedrag dat dankzij Quattro niet snel aan grip verliest en op de snelweg door een leek amper te onderscheiden van een leasepik in zijn A4 2.0 TDIe. Audi’s RS-modellen krijgen daarom zowaar een badass-imago.

PS. Hou ABHD maandag om 16:00 uur in de gaten, voor een extraverse getaway car-suggestie.113 reacties

Niet eens een GT86 in het lijstje, tsss….
Slimste is natuurlijk de RS4 even omtoveren tot (van buiten) standaard A4.. valt ie nog minder op.. en leggen ze de link niet zo snel..

Mooi stukje over de G-klasse trouwens :lol: (wel een spelfoutje, eem=een)
@dennisr:
De doorsnee automobilist zier geen verschil. Laat staan de politie!
@Hubert: @luuktb: is meer voor de gevallen die op opsporing verzocht komen, dan vragen ze ook vaak de kijkers om wat voor auto het precies gaat, als ze dan 10000 berichtjes krijgen over een saaie lease A4.. tja dan word het een iets betere optie..

politie gaat na of er ook ergens een gewone grijze A4 gejat is, nee nergens.. etc etc :P ik zou het wel weten.. xD
@dennisr: Is niet nodig hoor , toen de buurvrouw mijn nieuwe auto zag zei ze “oh die hebben wij ook gehad” A4 avant 1.9 TDI.
Alleen de uitlaten vallen echt op maar daar is vast wel een oplossing voor !
@luuktb: lol , get it?
@norge: Ja dat is nou net wat ik wil , Ik wil niet dat klanten mij als protserig bestempelen dat is niet goed voor het imago van de zaak. Iets wat je in een Porsche of Maserati wel hebt , Wat de woningbouw van jou vieze caddy denkt maakt niet zoveel uit als je die riool pijp maar in orde maakt.
@dennisr: vind sowieso dat Ricardo leuke berichten schrijft! Keep up the goodwork!
@dennisr: En de ford Transit dan?!?
Die tesla is best wel verrassend
Leuk lijstje verder
Yup, In België bij de grens met Frankrijk is het tegenwoordig gevaarlijk om een RS4 te hebben… Boefjes uit de voorsteden van Parijs komen deze homejacken met vol geweld om er mee daarna holdups te plegen… Ken 2-tal mensen uit deze regio die puur uit angst hun RS4 hebben verkocht…
@upstream:

Als je een RS4 hebt, moet je ook een blaffer aanschaffen om de overvallende proleten mee af te schieten, lijkt me helder.
De gtr hoort er eigenlijk ook tussen,je hebt namelijk een behoorlijke koffer bak,daar passen best wel wat geld zakken in.
Wat mij betreft nog steeds de mooiste RS4. Prachtwagen. Zelfs als niet-crimineel zou ik ‘m dolgraag hebben.
Ik mis de GTR (nog makkelijker te rijden en meer pk dan de RS4) en de Dodge Challenger,zie Fast 5 ;-)
@revstars-net: nog minder ruimte, nog langer nodig om met 4 man in te stappen en nog opvallender dan een RS4
@revstars-net: Probeer met 4 man en spullen (en wapens, voor de spectaculairdere overvaller) zo snel mogelijk in een 2-deurs te kruipen.


Ongeschikt.
@bozewolf: ja daar heb je een punt,maar goed als je met zijn tweeen bent dan is de gtr wel een uitkomst.
@pikes83: precies! wie heeft het hier over 4 man?
Je kan ook met z’n 2-en natuurlijk een hit doen ;-)
http://4.bp.blogspot.com/-zOiLyawDgqE/TqzTfFa1vgI/AAAAAAAACMA/UpvvBoH8Dq0/s1600/lotus+carlton-12.jpg


Hierin wordt je natuurlijk nooit herkend…moet je tijdens de vluchtrit wel de autokenners vermijden.
Okee…mijn reactie hoorde daar niet te staan, maar goed :P
@bozewolf: lotus carlton ofzo toch?
@Thijsj:
Yep aka Lotus Omega.
@Thijsj: Yes, de hyper version van de Omega, onder handen genomen door Lotus.

380pk. Hallo :) En deze auto kwam uit begin 90s he.
@bozewolf: wauw een lotus carlston of zo iets toch.
@bozewolf: trouwens een goede wagen om op de vlucht te slaan,maar wel exclusief dus moeilijk te krijgen.Denk niet dat overvallers moeite doen om zo iets te krijgen,voor de rest geweldige auto.
@revstars-net: GTR niet, want twee deurs, SRT niet, want film is geen werkelijkheid. Dwars door de bocht is niet écht onopvallend, net als de looks van de dodge
@revstars-net:

De auto´s in Fast Five waren Chargers.
Waar is de Ford Transit eigenlijk in dit lijstje?
Die mag je absoluut niet vergeten als getaway car.
Is de RS6 niet sneller??
@camaro81:
Ehhhhh 250 om 250 ik zie het verschil niet.
Ik mis de Subaru Impreza en de ford transit.
10 is te opvallend
9 is te langzaam
8 is misschien te opvallend, misschien te korte beentjes
7 beetje opvallend, maar wel lekker sterk en zwaar
6 uitstekend
5 uitstekend
4 is te langzaam
3 uitstekend
2 te opvallend
1 beter een dikke 6 of een 8. Meer massa.
@bozewolf: Met een RS6 of S8 val je teveel op.
@bozewolf: wat heb je aan meer massa? Bovendien zit je ook nog met 4 man en wat goudstaven in de auto.
Ik zou kiezen voor een Porsche Panamera Turbo S.
Volgende week de top 10 GetAGay cars?
Ah. Lijstjes!
Dus maandag om 1600 staat de rijtest met de RS4 Avant van bovenaan het artikel online? Me happy.
Een Dodge ram pick up 3500. In diesel natuurlijk. Hoef je de bank niet te beroven, je sleept hem gewoon mee naar een rustig plekje.
@E34M5Touring: ford f850? Of 750 wat de grootste is
@zender:

Dat zal de 650 zijn.
@E34M5Touring: briljant!! Waarom een bank ‘leeghalen’ wanneer je m ook in z’n geheel kan meenemen inderdaad ;)
Ik zou gewoon voor een fiets met 4 zadels gaan..
@integraturbo: Of pak de bierfiets zolang het nog kan. Geen hond die je verdenkt plus je hebt een mooie bergruimte. :D
@vondeyck: Wat doe je dan met al je bier man?! Dat kan je toch niet zo maar weggooien!
Waarom moet een get-away car snel zijn.
De kans dat je gepakt wordt voor te hard rijden is in dit land groter dan dat je gepakt wordt voor een overval.

Strafmaat zal ook niet veel schelen.

OT leuk verassend lijstje.
@jrk68: Spijker op zijn kop, haha!
@jrk68: Inderdaad, dat hebben de overvallers van Brinks bewezen. NOT. Onder welke steen ben jij vandaan gekropen ?
@TSI-tje: Sneu voor je dat je ironie niet begrijpt.
@jrk68: Ligt misschien aan het verhaal. Dat heb je als de schrijver iedere kans aangrijpt om VAG af te zijken. Sneu voor je als je niks beter met je leven te doen heb.
@jrk68:

Wahahaha, jazeker, te hard rijden is veul erger dan stelen en overvallen plegen volgens de roverheid in NL.
Absoluut de RS4, maar liever de RS6 en dan met name de Avant dan, Volvo V70R hoort er absoluut ook bij.

En natuurlijk ook de Gurkha LAPV niet te vergeten!!!
@agera: Ik heb tijdens het mijn zoek toch naar een RS4 ook gereden met de RS6 Avant, ik vind de RS6 wat lomper aanvoelen en minder feedback geven. Ook het prestatie verschil is te verwaarlozen.
De volvo burgerbak?! Elke nederlandse of scandinavische agent krijgt het al warm bij het denken aan deze wagen! En ze zullen hem dus ook wel herkennen aan het geluid dua meschien toch niet zo onopvallend…
@saul: Eens! Dan maar de 245 turbo?
@dennis245turbo: ja dat valt dan minder op!
2 fiat 500tjes valt ook niet echt op
@ ricardo
Zeker de film drive niet gezien :P. Een Mustang is zeker ook geschikt.
@amg77: In de States valt dat minder op dan hier.


Daarnaast vond ik de 300pk Impala leuker gevonden. :)
Weer is 1 t genoeg. wordt verdeeld. Voltijd deelwoord met een d.
De rs4 had natuurlijk de rs6 avant moeten zijn. Vooral avant omdat je daar veel meer gestolenwaar in kwijt kan en de rs6 omdat deze een berg meer pk heeft (goed voor de snelweg). Vreemd dat juist een sedan wordt gekozen…
Geen van allen zijn ideaal. Doe maar een E500 4-Matic Estate zonder badges in grijs. Onopvallender dan een AMG, vierwielaandrijving, voldoende power en een zee aan laadruimte voor de goudstaven.
Ik mis de Ford f150 RAPTOR. Daar moet je ook heel ver mee kunnen rijden. Of de Bowler Wildcat, die wil ook wel.
@jerry: maar die vallen ook helemaal niet op
Landcruiser V8 anyone ? Nog betrouwbaar ook…..
Skoda Superb 3.6 TFSI break zou hier ook niet misstaan in het lijstje. Heel veel plaats, stapt heel makkelijk in, valt niet op en is toch behoorlijk snel.
Waarom staat de Mercedes W126 er niet bij,dit is toch wel de top.
Gewoon een RS6 plus avant.
Waar is @marrokaanseheld: ? Waarom raden als je kan vragen……
@E34M5Touring: Haha, wedden een 316?
@gerard1710: Ik denk een 190D met 4 bak. Lange halen snel weg :)
@E34M5Touring: Op bak-olie.


Wegstuivend in een walm van kebablucht.
@bozewolf: Wel lekker veel grip op de stoel dankzij de kralenmat en altijd een tissue binnen handbereik.
@E34M5Touring: waar is marokkaanseheld eigenlijk? heb em al tijdje niet gezien maar kon altijd smakelijk lachen om zijn comments.
@bozewolf: Dito! Zag laatst nog een van zijn comments een Mercedes topic sieren. Ah die komt wel weer hahhahaha
@E34M5Touring: Hij heeft vast een scooter zonder varioringen, ofzo. Handig voor oma’s met tasjes… :P
ik zou gewoon een tank nemen!
Ik mis een S65 AMG of nog beter de BRABUS versie ervan!!!
@nielsa87:
Zelfs een blinde agent heeft dan door dat het geen zuivere koffie is.
Hmmm, lekkere RS4!
Doe mij de drietand maar.
Ik mis Audi Q7 V12 TDI
Je bent er eentje vergeten, de G-Power Hurricane RS, de snelste touring ter wereld.
http://www.bmwblog.com/wp-content/uploads/BMW-G-Power-M5-Touring-Hurricane-RR-01.jpg G-Power Hurricane RS, de snelste touring ter wereld.
Trouwens een Toyota Prius is goed om mensen een muesli-aandoening te geven, maar niet echt ideaal als gateway car…
@xilver: getaway… wat een flop :roll:
Ricardo heeft duidelijk The Italian Job niet gezien, ik mis de Mini.
Ik ben geen crimineel maar ik zou een Mercedes Sprinter nemen, een gele met rode strepen en blauwe zwaailichten. Daarmee ga je als een warm mes door de boter door het verkeer. Bij het ziekenhuis parkeren en dan met een Aygo of Berlingo verder.
Kijk heren, hier worden wij blij van!! Handig voor onze volgende kraak bij Brinks!! Of misschien wel de Nederlandse Bank…
the-budel-guy via iPhone app
Waar zijn de S63 amg en Rolls ghost zo als in topgear getest zijn dat de beste voor dit soort klusjes.
@the-budel-guy: Ja, een Rolls, dat valt niet op…
Ik weet nog wel 1 waarmee je met een man of 30 een overval kan plegen en binnen no-time weg bent, en ruimte genoeg hebt voor je buit. (zolang je geen bochten tegenkomt)http://www.youtube.com/watch?v=KwyCoQuhUNA
Voor mij de absolute winner: M550d…

Wel bullbars monteren die je met een druk op de knop kan laten afvallen :)
Waarom niet gewoon een TATA Nano Gulf Edition, zo zuínig en zo.
RS4 avant B5 of een debadged Audi S4 B7, Volvo 850 T5-R.

Of een Veyron natuurlijk.
De V70R is altijd als AWD geleverd geloof ik, zelfs de classic modellen (de 850R dan weer niet geloof ik). Wellicht weet Alwood er het fijne van ;)

Oh, en doe mij dan maar mijn S60R ;) Dankzij het lagere gewicht nog ietsjes sneller dan de V70R (marginaal, dat wel).
@Sorcerer: S70R/V70R (tot 2000) zijn zowel als awd als fwd geleverd. 850R en 850 T-5R (tot 1997) alleen als fwd. S60R/V70R (tot 2007) alleen als awd ;)
bmw m550d xdrive beste keus op dit moment.
@bempi: nee, dan hoeft de politie alleen de dieselrookpluimen te volgen
@desoper:

Alsof nederlandse agenten daarvoor zijn opgeleid. Ha ! Faal !
De subaru’s worden zeker vergeten, wagens die overigens echt gebruikt werden door overvallers (net als de audi’s) de rest lijken me maar een hersenspinsel te zijn.
@Hupke: moet je er eerst nog eentje vinden…
Peel P50 voor mij! Moet je niet eens uitstappen.
Ik neem de Audi RS6 als getaway car!
Nummer 1 Getaway car is Audi RS6 Avant met 565 liter aan bagage ruimte. Altijd handig!
Wat te denken van de Mitsubishi Galant VR-4?
http://images01.olx.com.ph/ui/11/41/93/1302008052_184783893_1-Pictures-of--1998-Mitsubishi-Galant-VR4-super-saloon-AT.jpg
@carmasterr: tja, wat moeten we daarvan denken… lelijk? ;)
@autoblogger:

En dus onopvallend.
Niemand die weet wat het is als der polizei er naar vraagt.
En dan heb je wel een 2,5L V6 twinturbo met minimaal 280pk én vierwielaandrijving. Kan niet beter.
Zeker nu íedereen Audi´s verwacht door die Scarface-bende.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).