Toyota Auris Hybrid – occasion video

Auteur: , 27 Reacties

Er zijn vanaf 2009 enorm veel hybride's verkocht, die komen nu als tweedehands op de markt..

Toyota Auris Hybrid

In 2007 kwam de Toyota Auris op de markt, deze auto loste de welbkende Corolla af. In eerste instantie waren er alleen benzine- en dieselmotoren beschikbaar, maar het echte succes kwam pas toen de hybride aandrijflijn van de Prius ook in de Auris werd aangeboden.

Veel mensen vragen zich af of het verstandig is om de Auris Hybrid als occasion te kopen. Vooral in het begin waren er twijfels over hetgeen er zou gebeuren met hybride’s zodra ze een paar jaar rondrijden. In de realiteit blijkt de hybride Auris betrouwbaarder te zijn dan de diesel-versie, Wouter vertelt je meer in onderstaande video.

Interesse in een tweedehands Auris? Klik verder voor het volledige aanbod aan Toyota Auris occasions.27 reacties

ziet er best saai uit
@beukeltje: je bedoelt denk ik: slaapverwekkend saaie auto voor incontinente vinex-bejaarden. Na een uur rijden in zo’n ding krijgt zelfs een tiener spontaan een midlife-crisis. Geen vrouw die nog het bed met je wil delen en vice versa als je hierin gaat rijden. Jonge vrouwen raken er zelfs spontaan van in de overgang. Dat dus..
@flippert: in Rusland zie je behoorlijk wat leuke vrouwtjes (18-30) in die Aurisjes rijden.
prima auto, niks op aan te merken. uitstekende auto voor de huisvrouw op leeftijd.
@stefan_ijff:
Ook jonge huisvouwen houden wel van speeltjes op batterijen hoor…
@StijnB: Dan de vriendjes niet goed hun werk ben ik bang.
Ik ben nu op zoek naar een nieuwe auto. Mijn interesse is vooral gericht op een Fiat Bravo Sport of een Alfa Romeo Mito t-jet (120-155PK)
De auto’s liggen in dezelfde prijsklasse als deze auto. Ondanks dat dit een donderssaaie bak is, is het wel degelijk. Tevens een stuk zuiniger en verantwoorder als aanschaf.

Het is dus echt een afweging, ga je voor iets snel en mooi, of degelijk en betrouwbaar. Leasen zit er voor mij niet in als (jonge) ondernemer, gezien ik het gevoel heb met bijtelling en leasekosten een auto dubbel te betalen.

Wat zou een slimmere aanschaf zijn, qua kosten en/of restwaarde?
Je zegt het zelf al.
Qua restwaarde is een hybride-auto veel sterker dan een benzine / dieselvariant.
Daarbij komt de betrouwbaarheid van het hybridesysteem van Toyota op dit moment.

Elke nieuwe Toyota heeft 5jaar (overdraagbare) hybride-garantie. Dus als je het juiste bouwjaar uitzoekt, dan kan je nog van dubbele zekerheid genieten ook!

Fiat en Alfa, beide hele mooie merken, mooie auto’s en een mooie historie, maar slaan helaas qua restwaarde en onderhoud de plank volledig mis.
Vooral als beginnende ondernemer wil je geen hoge maandelijkse kosten etc…

Wegenbelasting van de Auris gaat volgend jaar wel weer in, bereken het even via de belastingdienst, het is het kentekengewicht -125KG gewichtsaftrek, daar wordt de belasting op gebaseerd.
@qriss:
Dank! Qua onderhoud zijn de laatste Alfa’s en Fiat’s overigens heel goed. De restwaarde lijkt mij identiek. De auto’s zijn even oud, hebben veelal dezelfde kilometrage en kosten momenteel ook hetzelfde. Het wordt een afwezig van gezond verstand vs emotie. Toch lastig!
Ik ga je tip even opvolgen!
@fiatsco: Volg dan gewoon je gevoel, ik zou de Fiat nemen
@fiatsco: Inderdaad, Volg je gevoel en neem de FIAT. Gebruik vervolgens je gezond verstand en neem de 120pk-versie.

Zorg wel dat je weet of je lekker zit in de auto. Weet niet of je veel kilometers gaat maken, maar niets zo vervelend als met tegenzin in je auto moeten stappen en er telkens weer brak uitstappen.
@fiatsco:
Onderhoud van een Mito is dramatisch. Niet te vergelijken.

Lees eens een TÜV rapport.


Versnellingsbak!
Weddenschap met Evert Louwman verloren, Wouter?
Ook voor Wouter geldt: hoe ouder, hoe wijzer…
Niks mis met een Auris (hybrid), zou hem zeker overwegen als ik een leasert zou zijn!
Liever een “saaie” auto dan alsmaar voor reparaties en gezeik langs de garage moeten. (Ik rijd 45.000 km per jaar). Perfecte tweede hands aankoop, zo’n Auris hybrid
De belastingen op brandstof, ja alle soorten, zal de komende jaren alleen maar omhoog gaan, fors omhoog. Voor het milieu en zo. En omdat onze corrupte politici eeuwig meer geld willen afpakken van de bevolking. Een erg zuinige auto zorgt dat je zo min mogelijk afdraagt aan die ratten.
Leren bekleding plakt lekker als de zon op je auto staat, in mijn volgende wagen wil ik goede kwaliteit stof of velours. 1 op 20 zou je met een Auris hybride gemakkelijk moeten kunnen halen. (1 op 16 lijkt me iets voor plankede autojournalisten)
Nee. Gewoon nee.
Deze Auris en de nieuwe heten in andere delen van de wereld gewoon nog Corrolla.

Wouter is zeker vet betaald door Toyota om dit filmpje te maken. Of heeft idd een of andere weddenschap verloren. IK heb hem namelijk wel ander horen praten over de Toyota hybrides. ;-P
Relaxt dat je de video’s tegenwoordig ook op Youtube kan bekijken.. is de kwaliteit stukken beter! (en scheelt Autoblog een hoop hosting ruimte en kosten ;) ) Goed bezig jongens (en dames)
Gewoon een goeie auto, als je betrouwbaar van a naar b wilt zonder hoge kosten dan is toyota altijd een goeie keus.
Deze generatie auris ( en prius ) hebben echter nog wel meer issues dan die al genoemd zijn… de automaat is niet echt het toppunt van soepelheid ; een beetje meekomen betekend trappen en dat laat het blok wel heel duidelijk merken.
Daarnaast vind ik ze ook nogal onzuinig als je niet flink je best doet.
1 op 20 kan ik ook met m’n yaris 1.2 zonder m’n best te doen.
Het gewicht en de automaat maken het duidelijk minder zuinig dan zou kunnen imho.

De huidige generatie auris is op die punten al stukken beter ( en ziet er naar mijn mening ook beter uit ) maar dat kost ook wat..
Het is en blijft in mijn ogen een doodzonde dat de yaris hybrid ook in die prijstrend is meegegaan , was die een stuk goedkoper geweest had ik ‘m ( en ik denk velen met mij ) zo gekocht.
Nu het het prijsverschil met een reguliere benzineversie zo groot dat je wel een enorme kilometervreter moet zijn wil je dat in een redelijke termijn terug verdienen
@shicomm: De CVT van de Auris/Prius is super soepel. Ik weet niet hoe je aan jouw opmerking komt. :-( En bij normaal rijgedrag ( gern 80+er rijgedrag, maar ook niet tokkie) haal je makkelijk 1 op 20 zonder moeite. Leuk dat een Yaris dat ook haal, maar een Auris is Golf en Prius een Jetta/Passaat klasse. Terug verdientijd is niet zo groot verschil als je denk. Je moet wel dezelfde specs auto’s met rlkaar vergelijken. :-)
Ps: ik heb nu mijn 2de en heb over 53.000km totaal een gemiddelde van 4,7 op 100km gereden. Nooit verbruikmeter gereset.
ideaal voor huisje-boompje-beestje type’s met een 9-tot-5-baantje. Gewoon degelijk, geen verrassingen en de tijd uit zitten tot je tussen 6-planken eindigt.
@melkkoe:
Yep, net als 99% van het overige wagenpark.
Toyota heeft dan in elk geval zijn betrouwbaarheid nog als USP….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).