Toyota Aygo facelift maakt trio compleet

Auteur: , 34 Reacties

Na de Peugeot 107 en de Citroën C1 gisteren, kon een facelift van de Toyota Aygo niet lang uitblijven. En daarom plopte Toyota zojuist een persbericht in onze mailbox, waarin we Toyota's gebotoxde kleinste model kunnen bewonderen.

De Aygo is in Nederland Godse belangrijk voor Toyota, want hoe kleiner en zuiniger, hoe meer wij ‘Ollanders het vreten. Ligt niet alleen aan ons, maar vooral aan ons belastingsysteem. Fabrikanten met een sterke bezetting in het A-segment spinnen er garen bij, en de Aygo is een van de populaiste modellen in dat segment.

De opgefriste Aygo komt in 5 versies: Access, Comfort, Comfort Orange, Aspiration en Dynamic Orange. Een uiterlijke wijziging is dat hij nu daytime running LED’jes heeft (vanaf de Aspiration), en voor de rest zijn de wijzigingen minimaal.

Toyota Aygo facelift 2012

Onder de motorkap is de 1.0 driepitter nog iets zuiniger gemaakt: hij verbruikt nu 4,3 liter per 100 kilometer, de CO2-uitstoot is 99 g/km. Daarnaast is hij met een vanafprijs van 7.990 euro nog een stukje goedkoper geworden.

Het mag duidelijk zijn dat de Aygo en zijn grootste concurrent voor 2012, de Up! (vanaf 8.490 euro), wedijveren voor de gunst van de automobilist die voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten. Aan het eind van het jaar zullen we zien wie van de twee er het meest in geslaagd is.

Als je hem wilt bekijken: hij staat in februari op de Autosalon van Brussel, en dat is een wereldprimeur.34 reacties

Mwa; minst geslaagd van de drie
godse? Rot op man, maar hij heeft wel het familie-neusje gekregen.
Knap de nieuwe familieneus erin verwerkt, maar die LEDs lijken wel zoiets:
img src=”http://www.autotechblog.org/wp-content/gallery/philips-led-daytime-running-lamps-08-2011/phillips-after-market-daytime-led-lamps.jpg” width=”450″ />
@sdk16420: http://www.autotechblog.org/wp-content/gallery/philips-led-daytime-running-lamps-08-2011/phillips-after-market-daytime-led-lamps.jpg
@sdk16420: Ik vind die LED’s van Philips niet echt geslaagd ofzo, en ook erg duur.

Doe mij maar die van de Merc met een hoekje erin. Die zijn nog goeiekopert ook. :)

OT:
Ik wordt echt knettergek de laatste tijd van al die zogenaamde facelifts.
We knallen een paar LED’s in de bumpert, prijsje wat aanpassen. Nieuwe pakketjes.
Hoppa, facelift.

Dit vind ik niet echt face-liftwaardig…
Het blijft een Toyota die zijn naam niet waardig is: het is een Peugeot met een Daihatsu motor, en dat is te merken aan de betrouwbaarheid!
@dotternetta: Als ik in deze klasse zou zoeken, kies ik no braining de Kia Picanto. De nieuwe heb ik in gereden en wat een leuk autootje is dat! 3 cilinder was wat minder, maar ik denk dat de 4 cilinder prima is!
Welke van de twee, de Up of de Aygo? Ik denk de Kia Picanto… Om maar een te noemen. Of de nieuwe Panda? Ik bedoel maar, is een errrrg druk segment!
@Svenska_Aeroplan_AB: C1, 107.. Zie door de bomen ’t bos niet meer.
@Svenska_Aeroplan_AB: Je koopt dan toch verstandig een SAAB bij de uitverkoop? :)
@Svenska_Aeroplan_AB: Doe mij dan maar de Picanto. Owja, daar spaar ik ook voor ;) :P
De Up! en zijn broertjes zijn wel nieuwe karretjes ze ogen dan wat frisser en interieur ziet er ook veel beter uit. De Aygo trio … tjah, facelift is niet al te ingrijpend met 500 euro prijsverschil is het ook niet heel veel om de concurrentie te dwarsbomen.
@Renesis: Voor het koperspubliek van dergelijke wagens is 500 euro best veel geld hoor.
@Renesis: Kia Picanto doet het toch beter qua ‘een auto zijn’ en dergelijke. Vind dat het leukste autootje van al die kleine gebakjes in die prijsklasse. Fiat 500 is ook leuk, maar duur.
Alleen maar zuinige kleine stadshokjes tegenwoordig.
ik dacht dat erin 2012 een opvolger kwam? (Autoweek/Autobild?) maar dat blijkt dan toch 2014 te worden.

wat ze met deze drieling doen is niet verkopen, dat is weggeven in de hoop dat ze einde jaar break-even staan. als je ze zo weggeeft staat de (minder welvarende)Nederlander er voor in de rij, terwijl je voor een paar 100 euro meer een veeeeel volwassener autotje hebt, met 5/7 jaar garantie, een 4-cylinder, hoogwaardig interieur.

zeg het maar?
@nelly0183: Kia Picanto? Heel volwassen interieur, erg leuk als het is uitgerust met sportstuurtje. Heb er eens een keer flink mee lopen smijten, goed gebalanceerd onderstel en erg stil binnen. 3 cilinder was wat minder, zat echt nul pit in. De 4 cilinder zal het inderdaad een stuk beter doen.
Geile auto!
Mijn rijtje:

Citroen C1
Toyota Aygo
Peugeot 107

Ik vind de C1 het eigenaardigst, leukst smoelen. Misschien een tikkeltje te guitig, maar het heeft tenminste nog een leuk gezicht. De Peugeot is te kaal vooraan. Iets teveel plaatwerk tussen de grill en motorkap. De Citroen doet daar een leuke toevoeging aan door het logo ook een ‘grill’ te geven. De Toyota ziet er gewoon volwassen uit.
@jzaero: Een logogrille? Ik noem het een clownsneus… ;)
@Citrofiel: Haha, wel ja, ik vind het wel iets hebben ;)
Ziet er toch best netjes uit.
Geweldig… Een paar ledjes in de grille en het logo is op een soort puist geplaatst. Wat een geweldig vergaande facelift toch weer. Gelukkig was de Aygo toch al de lelijkste van de drie.
Mooi die Halfords opplak ledjes, zo ken ik Toyota weer!
Maar ach, voor dat geld kun je ook niet veel meer verwachten.
Men passe de auto aan aan de nieuwe regeltjes et voila: een facelift. Ik noem het simpelweg een wijziging die is doorgevoerd voor het nieuwe modeljaar. De C1 en 107 zijn wel facelifts te noemen.
Toyota heeft het zich het makkelijkst gemaakt van de drie. LED en klaar… Citroën mag van de drie winnen.
Hier wordt ik niet warm of koud van, maar dat is vrij logisch!
Het zal toch niet… Dat ik van deze drieling… Degene zonder Franse badge het meest geslaagd ga vinden?! :shock:
Wat hebben mensen toch met die Picanto….. alleen al vanwege het (praktijk)verbruik zou ik die niet willen rijden…. met pijn en moeite 1 op 13 terwijl de drieling gewoon 1 op 20 doet in de praktijk….
@kronprinz: De Picanto ziet en voelt tenminste als een volwaardige auto. Plus een vierpitter onder de kap. Twee, voor mij, doorslaggevende factoren.
Leuk dat bijna iedereen de auto hier affakkelt, maar wat Toyota denk ik meer interesseert is dat de mensen die wél serieus een auto willen kopen in grote getallen voor deze kiezen.
secret92 via Android app
De mensen hier zijn niet de doelgroep denk ik zo… Let op, ze stromen de dealers uit, deze kleintjes. En daar gaat t om!!
Prima auto en zakelijk zeer interessant. Als je zakelijk iemand op pad moet sturen is het imago van Toyota nog altijd een stuk hoger dan de Franse (en Koreaanse) tegenhangers. Voor een mooie prijs heb je een complete auto. Over de kwaliteit, ach de meeste auto’s tegenwoordig zijn meer dan prima…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).