Toyota GT86: Rijtest en video

Auteur: , 133 Reacties

Lichtgewicht, achterwielaandrijving, veel pk's per liter en de volledige focus op de bestuurder. Knijp mij eens, want dat is niet een Toyota zoals we die kennen.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

De ontwerpers van de auto hadden slechts één doel voor ogen: een auto ontwikkelen die een grote glimlach op je gezicht tovert als je ermee rijdt. Driving fun is alles, maar juist dat was Toyota een beetje uit het oog verloren in de afgelopen jaren. Terwijl de traditie er wel is, denk bijvoorbeeld aan de MR2, Celica en Supra, maar in een nog verder verleden bouwden ze ook echte rij-ijzers zoals de AE86, de S800 en de wonderschone en zeldzame 2000GT. De afgelopen jaren leek Toyota alleen bezig met hybrides en kon je als autoliefhebber de Toyo-dealer gerust overslaan in de zoektocht naar een sportievere auto. Maar dat is nu in één klap verandert: de GT86 is gearriveerd en ik kan je nu al verklappen dat deze Toyota de moeite waard is.

Toyota GT86

De 2+2 sportcoupe heeft achterwielaandrijving, een hoogtoerige atmosferische motor, een laag zwaartepunt, is relatief licht en heeft een gewichtsverdeling van 53:47. Als rechtgeaarde autoliefhebber weet je dan genoeg.

Een atmosferische motor biedt tijdens sportief gebruik het voordeel dat de vermogensafgifte meer lineair is en veel beter te doseren. Zelfs moderne turbo motoren hebben nog altijd iets van een turbolag en leveren te snel te veel koppel. De tweeliter boxer uit de GT86 heeft dat probleem niet, maar wel weer het tegenovergestelde probleem: het maximum koppel van 205 Nm wordt pas heel laat (tussen 6400 en 6600 tpm) geleverd. Onderin mist de “oomph” die we van turbomotoren gewend zijn. Goed te doseren dus, maar grote porties koppel en vermogen zitten er niet in.

Toyota GT86

Toyota GT86

Dat je in de GT86 naar meer vermogen verlangt is indirect ook een compliment voor het chassis. Desondanks ging Toyota niet voor de maximale grip, want dat is nog steeds geen garantie voor pret achter het stuur. Geen overdreven brede banden dus, maar een relatief bescheiden maatje 215 en dan ook nog eens van modale komaf. Toyota’s redenering is dat als je er echt mee gaat racen je wel een extra setje velgen met circuit geëigend rubber meeneemt. Een complete set van vier banden past met bank plat precies achterin de kofferbak, een klein detail die aangeeft hoe serieus Toyota de missie nam om de GT86 te ontwikkelen.

Toyota GT86

De boxermotor met tegengesteld werkende cilinders is lager dan een lijnmotor en mede daardoor kon het zwaartepunt laag blijven (460mm). Heel laag, lager bijvoorbeeld dan de Porsche Cayman (482mm) en bijna vergelijkbaar met exoten zoals een 911 GT3 (446mm) of een Ferrari 360 Modena. Het maakt dat de GT86 makkelijk van koers verandert, insturen gaat zonder vertraging door de massatraagheid van een zware en hoge carrosserie. De GT86 komt het beste tot zijn recht op plekken waar de stuurman een verschil kan maken in de bereikte snelheid. Dat geldt op het circuit, maar ook op de bergwegen rond Barcelona. Daar kwam ik er wel achter dat je de GT86 ongelofelijk op zijn donder moet geven om er het maximale uit te halen. Met vrouw en kinderen zou je een bocht in de vierde versnelling nemen, als je alleen in de auto zit en er zin in hebt zou dat de derde versnelling zijn. En in de GT86 doe je die bochten in de tweede versnelling, waarbij je tegen de toerenbegrenzer aanstuiterend de bocht uit accelereert. Of je kiest toch voor de derde versnelling, maar houdt een hogere snelheid aan dan wat je hersenen vertellen dat verstandig is. Alles om de boxermotor op stoom te houden, maar ook te ervaren dat de GT86 meer kan dan jij verwacht. Knokken voor die ideale “ronde” om croissants te gaan halen in het dorp in het dal, dat is waar de GT86 over gaat. Autorijden in de puurste vorm.

Toyota GT86

Toyota GT86

Door de compacte carrosserie is de GT86 relatief licht, de versie met handbak legt 1205 kg in de schaal, de versie met automaat is 23 kg zwaarder. De power-to-weight ratio is daarmee OK, maar ook niet meer dan dat: iedere PK moet 6 kg voortslepen. De topsnelheid is 226 km/u en de sprint naar de 100 duurt 7,6 seconden, waarden die een beetje diesel gezinsbak ook zonder knipperen op de klok zet. We kunnen het gebrek aan power niet helemaal wegwuiven, maar de GT86 maakt wel heel duidelijk dat veel vermogen ook niet alles is.

Toyota GT86

Concurrentie
Voor de prijs van 39.990 euro zijn er talloze begeerlijke en minder begeerlijke automobielen binnen handbereik, maar het is heel lastig om een directe concurrent voor de GT86 aan te wijzen. De Scirocco, Megane en RCZ zijn ook sportieve coupes, maar zijn allemaal voorwielaangedreven. De BMW Z4 en Hyundai Genesis hebben wel RWD en zijn fractioneel duurder, maar deze zijn beide veel zwaarder en veel minder op sportiviteit gericht. Het is niet louter de achterwielaandrijving die een auto tot een fijne rijmachine maakt, de Megane RS bewijst het tegendeel en in een BMW (of Mercedes) met standaardonderstel en basismotorisering valt ook niet echt veel lol te beleven.

Toyota GT86Toyota GT86

De perfecte auto is de GT86 ook weer niet. Als gezinsman (M/V) kan je nog wel wat koters op de achterbank kwijt, maar zodra die naar de lagere school gaan, zal de discussie over ruimte versus de lol die papa (of de schaarse mama die van sturen houdt) sterk oplaaien. Minpuntjes zijn er ook voor het geluid, de GT86 klinkt geinig voor een viercilinder, maar de boxer motor klinkt ondanks (of wellicht wel dankzij) de Sound Creator niet echt als een boxer. Het roffeltje ontbreekt, ondanks de sound engineering die Toyota toepaste zou ik de ingenieurs dus nog even aan het werk zetten. Incidenteel was er ook een naar vibratie bij hogere toerentallen, alsof er al iets stuk was.

Toyota GT86

Meer vermogen staat ook hoog op het wensenlijstje, maar het lijkt me heel sterk dat Toyota samen met ontwikkelingspartner Subaru daar niet allang mee bezig is. Een versie met 250-300 pk zou fantastisch zijn en als ze in het Japan echt op hun heupen krijgen, dan doe ik nu ook vast het verzoekje voor een ultieme GT86 met een vermogen royaal boven de 300 pk.

Of de GT86 in Nederland een hardloper qua verkopen gaat worden, valt te bezien. De vanafprijs (vanaf 1 juli) is 39.990 euro en dat is voor de Nederlandse autokoper geen kattenpis. Bovendien hebben we veel minder een trackday cultuur en veel minder spannende wegen in de gemiddelde achtertuin liggen dan in andere landen. Toch verdient de GT86 een plaats op de shortlist van de Nederlandse autoliefhebber. De rijbeleving is zo puur en zo anders dan al andere auto’s die je in deze prijsklasse kunt kopen. Het hele concept is ook zo gaaf dat als er een Alfa Romeo badge op had gezeten de kopers in slaapzakken voor de deuren van dealers zouden liggen. De Toyota badge roept die begeerte (zeker na het muesli-offensief van de afgelopen jaren) minder op. Het is precies ook de missie die de GT86 heeft gekregen en wat dat betreft: missie geslaagd. Wat een gave auto. FILMPJE!133 reacties

Lekker hoor jongens! Echt een strakke auto van Toyota
@Pordon: Zal vast goed rijden, maar ik vind het uiterlijk, zeker in oranje, echt om op te schieten. Te kleine wieltjes, te hoog op zijn poten, verhoudingen compleet kwijt (veel enorme lappen glas) veel goedkoop plastic (zowel binnen als buiten), grote naden en een antenne… (hallo 2012). Allemaal dingen die ik niet verwacht op een coupe van 40K. De RCZ, megane RS en scirocco die jullie aanhalen doen dat allemaal beter. Dus je koopt in mijn ogen een product wat al gedateerd is op bouwkwaliteit, tuurlijk zal best lang heel blijven, maar het ziet er niet uit IMHO. (maar dat heb ik vaker met toyata (vooral in het interieur)
@911GT2:
Voor iemand die zich 911GT2 noemt heb echt geen snars van het verhaal en de auto begrepen.

Zal wel TOMOS GT2 moeten zijn.

Mensen die dit soort auto’s snappen geven niks (om zijn door jouw vermeende) tekortkomingen.

Die duiken bv de Eifel of Ardennen in en genieten zich gek.
De Autobahn latend voor de snobs.
@jrk68: Alleen jammer dat degene die ze nieuw kunnen betalen dat wel uit maakt. Ik gok dat mensen die 40K af kunnen tikken voor een coupé niet meer 23 zijn en dus wat meer in hun overweging meenemen dan alleen rij-eigenschappen. Want als dat zou zijn zouden er betere alternatieven zijn voor 40K. Immers uiterlijk maakt niet uit zeg je net…
Ben toch benieuwd welde doelgroep Toyota en Subaru nu met deze auto hebben. Single 35-plussers? Tweeverdieners zonder kinderen? Want als rijdersauto alleen heb je maar een beperkte doelgroep, met èn cash èn voorliefde voor ‘raggen’.
@911GT2: mwah, binnenin voelt het zeker niet gedateerd. Buitenkant moet je smaak zijn, ik vind het ok, zonder dat ik er wild van word.
@911GT2: kleine wieltjes? Nee je hebt niets maar dan ook niets begrepen van het concept. Ik ben het helemaal met jrk68 eens.
Zelf rij ik momenteel ook met veel te brede CSR velgen met te plakkerig Toyo 888 rubber op mijn Caterham R500. Dat is met een 525kg zware auto niet leuk. Ik ga zsm weer terug naar lichte en smallere 13 inch, dan kan je tenminste overal gecontroleerd dwars. Staat dik, maar in feite is heel veel grip bij bijna geen enkele auto leuk. Een voorbeeldje lijkt me hier wel op zijn plaats:
http://www.youtube.com/watch?v=HPh90yNX-mY&feature=plcp
@JanJansen: good one, heb daarom ook gewoon weer 14inch met 185 onder de mx5 laten leggen, wel iets meer grip dan de vorige band maar niet enorm veel grip, daar is geen drol aan tenzij je gaat circuitrijden (en dat doe ik in principe niet).
@w0o0dy:

+1. Ik heb nu 215 onder de MX-5 en dat is gewoon teveel van het goede. Dwars gaan is nu geheel onmogelijk. Verder rijd ik wel alles zoek in de bochten :)
@JanJansen: kleine wieltjes is prima, maar als je dat al weet maak de wielkasten dan niet zo enorm groot!
@911GT2: Dan passen er ook grote wielen onder als je voor het uiterlijk gaat en niet voor de rijbeleving. Ideaal compromis. Trouwens, als je het had over een gedateerd concept hebt dan is een 911 wel het ultieme voorbeeld
@911GT2: Al die fwd 40k(!) apparaten die je aanhaalt zijn gebaseerd op én dus opgebouwd uit huis tuin en keuken modelletjes.. Materiaal wat dus onderbemeten is voor zijn taak..
Afweging design of sturen blijft persoonlijk natuurlijk
@911GT2: wat een onzin kraam je uit jongeh!!!!!!
Zo’n lekker bakkie he!
Hopelijk komen er nog wat tuning-bedrijfjes die er 300pk+ in stoppen!
Haha, en het einde van het filmpje: DRIFTEN!!
Ben blij dat Toyota eindelijk weer eens een echte drifter heeft gemaakt, weg met die hybride/saaiheid reputatie!
@G-Ammo: Dit ding heeft ook teveel muesli power. Komaam min. 300 pk zou beter zijn. Verder ziet dit kut hok er echt niet uit. Weer lekker de plank misgeslagen. Maarja wat wil je met die spleetogen.
@gerbie: Lekker onderbouwend weer, maar goed; ik zie het niveau!
@gerbie:

Gefrustreerd dat je alweer op je driewieler naar huis moest?
@gerbie: Dit slaat helemaal nergens op en zit totaal geen logica in wat je je allemaal zegt,tip voor jou doe wat meer levens ervaring op en maak je school af voor dat je dit soort onzin verkondigt.
Leuk karretje, maar ik ben toch ook wel benieuwd wat de GT86 nog meer kan dan rondjes rijden op een rotonde…
@kraakensmaak:
Zag je ‘m niet op de bochtige weggetjes rijden. Ergens dook hij ook een bochtje in en daar zag je de achterkant lekker pakken! Rijden moet ie! RIJDEN!
@btracing:

Wat zeg ik, HOEKEN! HOEKEN met dat ding!
-edit: nutteloze bijdrage-
Lijkt me redelijk ambetant, de handrem vlak naast de versnellingspook.
Voor de rest wel een zeer mooie wagen!
@druon: Juist niet… dat is speciaal voor het driften daar geplaatst! Snel in z’n twee gooien en een snelle pak naar de handrem! Lekker gassen met dat ding en die kont lekker laten schudden. Het is niet voor niets een Jap! Driften!!
Goed lekker lezend verhaal!
achterwielaandrijving :)
mcpherson :(
boxer :)
200pk :(
toyota :)
40k :(

hmmm dunno.
@mastertje:

Op een sportkarretje is double wishbone nu toch echt niet te veel gevraagd.
Achja misschien bij een facelift of MK2.
@Hupke: Heeft deze dan geen dubbele wishbones? :o
Wel jammer!
& spijtiggenoeg niet makkelijk aan te passen naar dubbele wishbones.
@vale46:

Laten we het zo zeggen, je moet al een hele gedreven hobbyist zijn om dat fatsoenlijk gedaan te krijgen.
Toyota/subaru zullen vast wel hun reden hebben. Gewicht, eenvoud, prijs,… maar toch een serieuze misser voor een wagen die puur op rijden gericht zegt te zijn.
Briljant!
Kerk vh rijden..
Enige concurrent lijkt me eigenlijk de MX-5 RC, die voor dezelfde prijs nog minder vermogen biedt, en minder laadruimte heeft. Maar ook nog minder weegt…
Leuke rijtest, maar door de eerste beste potente 4 cilinder diesel eruit te worden gereden, lijkt mij het niet waard om dit ding ook meer aandacht te geven.
@jeanclaude: Deze auto koop je voor het bochtenwerk. Niet voor de stoplichtsprintjes.

Dan nog lijkt het me sterk dat een willekeurige diesel met voorwielaandrijving deze RWD bijhoudt.
die auto is 95% Subaru en jullie testen de Toyota versie…ZUCHT
@Jantje_555: Wat een onzin..
@Jantje_555: Dafuq?
@Jantje_555: Het enigste wat van Subaru is, is de motor. De rest heeft Toyota ontwikkeld. Leer je feiten
@pet2r: hahaha, wat een bullshit. Vrijwel het enige waar Toyota zich mee bezig heeft gehouden is vormgeving. Het onderstel, motor, aandrijflijn, alles is door Subaru engineers in elkaar gezet.
@Alwood:

Ben ik niet met je eens,want de D4-S directe inspuittechniek en software komen van toyota.
Wordt overigens ook door toyota geleverd in de subaru versie ;)
Maar goed ik snap je punt over “vrijwel” alles.
Leuk Wouter leuk. Maar voor mij toch de BRZ. Klopt toch meer Subaru en boxer. Zeker met TURBO ….
@tuscan: nog iemand die me verstaat
Over de badge gesproken, komt die ook als subaru naar Nederland en België?
Of verdelen toyota en subaru de landen onder elkaar?
@Hupke: in Belgie heb ik de BRZ al gezien bij de premiere van de dealer, en er kwamen er 7 naar Belgie meende ik te verstaan.
@Jantje_555:

Dat klinkt echt weinig, maar 7 wagens, langst de andere kant is het nu ook geen golf waarvan ze er 10 000en zullen verkopen alleen in België.
Of zouden ze bedoelen maar 7 in eerste instantie of bij die dealer?
@Hupke: ja dat weet ik niet meer, en hem nu mailen om hier meer duidelijkheid over te hebbe ga ik ook niet doen.
voor 40k iets wat puur gefocused is op rijden? een caterham? ik zou zeggen, zoek een leuke uit! http://www.lotuscars.nl/website/caterham/modellen.php
@getl4id: ook een goed voorbeeld :)
Leuke auto, maar ik zou voor 40 mile toch voor een Lotus Elise Club Racer gaan. Kost ongeveer net zo veel als de toyota en is denk ik nog meer een rijders auto. Bochtjes driften is wel leuk, maar zal je op de openbare weg minder doen denk ik. :)
@kimi100:
Kan je uit ervaring zeggen, een elise is heel erg leuk, ex belastingen inderdaad net zo duur (+6700 bel en 1400 afleverings kosten).

Echter 1 maar, je moet wel een echte diehard zijn wil je dagelijks met een elise kunnen leven.
Mij gaat het goed af.
Deze nieuw of een 2e hands BMW Z4(M) Coupé, dan nam ik de Z4!
@seggie: sst niet met 2dehands vergelijken want dan kan je nog 10duizend vergelijkingen maken.
@rubenpriest: is dat zo, hmmm, als je op dit moment kijkt naar nieuwe auto’s die je kunt vergelijken met deze, dan ben je snel klaar.

1. BMW Z4, andere prijsklasse en te zwaar door stalen dak.
2. Lotus Elise, te spartaans ten opzichte van deze.
3. Porsche Cayman, andere prijsklasse.

Echter de vorige BMW Z4 Coupé is redelijk te vergelijken, qua gewicht, grootte, motortype (ongeblazen toeren motor), etc…
@seggie: In dat geval… Z4M :D
@vale46: tuurlijk, hoewel de standaard Z4 Coupé niet veel minder presteert en wel aanmerkelijk goedkoper in gebruik/onderhoud is.
@seggie: te zien welke motorisering jij standaard noemt?
Een 2.0 zal lang niet zoveel plezier bieden als een 3.2L 6-in-lijn
@vale46: 2 liter? De Z4 Coupé is er maar in twee uitvoeringen, en allebei met een zes in lijn:

1. Z4 3.0si, dus hierin zit ook al een 3 liter zes in lijn, met 265pk en 315nm bij 2750 toeren, tevens ook nog de lichste zes in lijn die BMW ooit gemaakt heeft, 161kg.
2. Z4M, 3.2 zes in lijn, 340pk en 365nm bij 4900 toeren.
@seggie: Mijn excuses, ik dacht da zowel de coupe als de roadster dezelfde motoren hadden. De roadster heeft wel een 2.0i
40k in nl enig id hoeveel in Belgie?
voor 40k kun je ook wel een 130i krijgen denk ik mss zelfs een 2dehands 1M?
@supasweet:
Vanaf ca. 32 000 (spec’s nog niet bekend). De full-option subaru is 33 000.
Wat een gaaf ding! Ik begin alvast met sparen :P
Voor 40k een RWD gefocust op echt rijden? MX-5? 38k maar, met de 2.0. Okay, je hebt maar 160PK, maar zolang je grip over driften prefereert zit je goed, en het gewicht is natuurlijk ook stukken beter.
@fant: deze schijnt leuker te zijn dan een Mx5 qua sportiviteit en feedback (al gaat de nieuwe Mx5 die volgend jaar(?) komt dat waarschijnlijk wel ff rechtzetten)
Heeeerlijke auto! 200pk en RWD is gewoon vet! Vind hem wel stuk saaier dan de concept versie die tijden terug was gepresenteerd, maar ach, de rijervaring maakt veel goed geloof ik
Een hele mooie auto, stuurt denk ik heel goed, maar die prijs is idd zooo zonde. Heel jammer
Lekker bakkie! Maar klinkt niet zo super.
Jammer dat het uiterlijk me niet aanspreekt, lijkt me een toffe bak om in te rijden.
Lekkere auto :)
Een beetje back to basic, maar dan zonder het gebrek aan moderne technologie.
Tuners ontwikkelen vast wel vele turbo-paketjes zodat je hem voor een prikje naar 300pk kan duwen en er echt véél plezier mee kan beleven.
@vale46: Helaas zul je geen turbo-pakketjes krijgen voor een prikkie, tenzij 10.000 een prikkie is. ECU-upgrades krijg je (soms) relatief voor een prikkie, de rest is vrij duur..
@gerard1710: 10.000 voor een turbo??
Daar koop ik mij een moto voor!
Dan weet ik het ook wel.
@vale46: Helaas met installatie en al wel, meestal is het goedkoper om gewoon een sterkere variant te kopen, maar hier is dat natuurlijk niet mogelijk of je moet even wachten en hopen..
Driften leuk maar de bandjes hè? Deze auto is alleen maar leuk om te raggen, verder is er geen reet aan.
fantastisch!
Dit ia denk ik de nieuwe ‘sportschool-types-auto’… Gok dat ze veel oudere Impreza’s enzo gaan inruilen!
@Svenska_Aeroplan_AB:

Zou zonde zijn dat ze de reputatie ervan gaan verpesten dan.
De fatsoenlijke mensen die er dan eentje kopen worden dan ook door de politie, parkeerwachters,… omgeving verkeerd behandeld.
@Hupke: Dat gaat sowieso gebeuren, nette man of niet, in zo’n wagen wordt je automatisch een maniak. Ik weet nog mijn eerste ritje in een Celica terwijl ik zelf een Fiesta uit 87 had, het beest kwam los en binnen no-time stond de Fiesta bij de sloop en heb ik wat snellers gehaald.
@robinio:

Je hebt ook mensen die in een polo 1.2 al een maniak zijn.
En ook vooral mensen die een slechte reputatie hebben omtrent wagens. (de snelle eddy types moest je die figuur van Chris en co kennen) Als die er eenmaal inzitten dan heb je pech.
Ik ben echt fan van dit bakkie!!! echt heerlijk ding!

Ziet er goed uit, lekker dwars gaan, lekker geluid hoog in de touren!
Ik vind dat deze auto echt geen turbo moet krijgen.
haal er gewoon wat meer pk uit! ik vind het niet eens nodig.
Gaaf ding! En hilarische ‘vriendin’ opmerking :twisted:
Doe mij maar een 120i coupe of een 125i hatchback (3d, wanneer die komt) of met een beetje smokkelen in de prijs een 125i coupe
@flutterby: Lekker vergelijkbaar.. Die bmw’s zijn net boten vergeleken met deze toyota.
@jeffreym3: 1275kg voor 170pk of 1380 voor 218pk… Deze is ook 1205kg.. Dat verschil is hetzelfde als met of zonder passagier rijden. Wat er op neer komt dat die gewoon te duur is aangezien het eigenlijk niet meer als speelgoed is.
@flutterby: you don’t get it… die Bmw’s zijn comfy pantoffels met te weinig power in vergelijking met deze GT86. Dat zijn coupétjes, dit is een sportwagen.
@w0o0dy: Het nadeel van deze “sportwagen” is volgens mij ook te weinig vermorgen ;) Ik snap gewoon niet wat nou het grote voordeel is van deze auto.. Voor een trackday is het misschien leuk, maar vooral duur. Er zijn ten slotte veel beter tweedehands alternatieven en waarom zou je voor een trackday een nieuwe auto willen?

Dan kies ik liever wat meer voor mn geld..
@flutterby: heb even zitten kijken en dat wordt dan wel een oudje als je wat meer power en toch echt sportiefs zoekt onder de 40k… Deze Toyota GT86 is nieuw, goedkoop in de maandlasten en echt sportief… en er is eigenlijk weinig dat goed vergelijkbaar is en leuker… maar 3 mille goedkoper zou een betere prijs zijn denk ik.
@flutterby: Wat wooody zegt ;). Zo bedoel ik het.
@jeffreym3:

Bmw’s net boten hoe kom je daar nou bij???
Hangbuikzwijnen dat zijn ’t die 1 series :)
@flutterby: Meen je dat echt? Zou je liever een 125i hebben? Of gaat het je meer om het merk dan de auto (wat perfect mogelijk is hoor, geen aanval)
Aardig aan de prijs en het atmosferisch toeren blokje zal aardig wat zuipen.
Heb tot nu toe niets gehoord of gelezen over het verbruik dus dat bevestigd het verhaal wel een beetje.
Ik weet niet of dit als daily driver echt aan zal slaan in deze tijd.
Misschien is een atmosferische 2.0 niet de slimste keuze geweest.
Voor de rest wel super dat er weer eens een leuke en lichte rijders auto word verkocht voor een betaalbaar bedrag.
Moeten veel meer merken doen.
@GOD: maar Wouter had daarom juist toch echt gezegd dat je deze auto expliciet als een 2e of 3e wagen moet nemen ;)
Alleen in zijn klasse dus ,ook alleen voor de liefhebber dus ,de rest kan in hun overgewichtige lease sletjes stoer gaan doen.
-edit: dat is geen censuur, dat is een ban-
@norge: nou lekkere ban dan….ik noem het censuur de groetten .
@norge: jij ook al, ik ook dan denk ik.. is dit dan definitief? voor altijd reactie goedkeuring nodig?

vind het prima dat jullie zulke consequenties hebben hoor, zal het er zelf wel naar gemaakt hebben.. vind het alleen lullig dat ik dit keer niet weet waarom.. dus wil ik wel graag weten.. :)
:| hoe bizar is dit :lol: is dus over.. nou bedankt jongens,.. zal proberen er nog wat meer om te denken..
40.000?? Daar koop ik liever een mooie tweedehands 350z voor met – 300 pk en ook achterwiel aangedreven!
@waaromzijndebananenkrom777: Jazekers!! Voor onder de € 20K krijg je ze ook al, dus je zou bij wijze van spreken er 2 kunnen kopen. Maar goed, voor € 40K heb je een zeer jong gebruikte, mooie full-option 350Z. En dan heb je ook nog es een lekkere V6 die wél goed klinkt.
@waaromzijndebananenkrom777: 350z is niet zo geweldig als iedereen denkt hoor
leuk karretje maar ik ben turbo-addict…

Koppel koppel koppel, sloten koppel wil ik!
200Nm vind ik (vééél) te weinig en 6200RPM vind ik VEEEL te laat.


Voor 40k koop ik in BE een leuke 328i met 350Nm en 245pk :)
1200KG is eigenlijk 2-300kg te zwaar.
@meneersander: Mee eens!

Ik denk dat hij niet heel veel verkocht gaat worden als 1e auto, maar als speelgoed on the side… In dat geval zou ik het accent nog wat extra op sportiviteit en stuurplezier/rijbeleving willen leggen en kijken of ik een Ginetta g40r zou kunnen krijgen…
Toch een beetje een tegenvaller.. koop ik wel een Supra en die lekker tunen! :D
Het is mijn droom om eens in deze wagen te rijden / te driften. Lijkt me gaaf om de auto eens naast mijn AE86 te zetten!!!
@wouter zeer goede test!! Grappig bakkie ook, je houdt hem lang in een drift zeg!
Deze voorkant vind ik mooier dan die van de Subaru. Bij de subaru zit er plastic in en dat ziet er wat goedkoop uit.
Zozo dat gumt lekker. Eindelijk een leuke auto van Toyota inderdaad. Werd ook wel eens tijd!
Er komt toch nog een turbo versie van deze kanjer,of compresor?
De cockpit doet me een beetje denken aan die ouwe porsche’s.
Dit zal niet een auto worden als de Supra. Waarschijnlijk sowieso door de boxer maar hij heeft het gewoon niet..
@The360box: Er zullen wel mensen zijn die er een 2JZ in stoppen :D Haha, dat lijkt me echt geweldig.
@G-Ammo:

Dan wel liever een 2jz-gte ;)
@G-Ammo: Ja maar dan stop je er een V10 in ook de looks zijn niet als die van de Supra.
6200 toeren om aan je koppel te komen !!
hoeveel heb je dan nodig om je 200 peekaatjes eruit te slepen ??

zal idd een aardige zuipschuit zijn ..
baap via Android app
@lincoln: 6600 toeren voor het volle koppel en 7000 toertjes voor alle peekaa’s! ;)
Heerlijke auto(motorisch en als rijders auto dan), alleen moet ik nog wel wennen aan het uiterlijk :D .
Ha, eindelijk de rijtest. Lang op gewacht!
baap via Android app
Wat een heerlijkheid is deze wagen..back to the roots!! Lekker aan het gas hangen met een heerlijk atmosferisch blok! Over een paar weekjes zal ik een rondje wagen.. ;)! Wish me luck..
Een echte Coupé, 30 jaar geleden was het voorbeeld er al: http://en.wikipedia.org/wiki/Porsche_944. Nagenoeg dezelfde specs :-)
De meeste dieselauto’s halen de GT86 niet in hoor, ik vind dit kort door de bocht van Autoblog. De meeste gezinsauto’s doen nog langer als 10 sec. van 0-100 km/u.
Zou me niets verbazen als deze auto hoge ogen gaat gooien tegen bijvoorbeeld een Cayman, een 370Z of een Genesis Coupé..

I WANT ONE!
@jeffreym3 seat leon/ibiza fr/cupra tdi, golf gt tdi/gtd, audi a3 170pk tdi, audi a5 177pk tdi, Volvo C30 D5, alfa romeo guilietta 170pk jtd, ik kan er nog meer opnoemen voor je. het zijn allemaal auto’s met minder vermogen en meer gewicht, maar die toch erg in de buurt komen van deze auto (sommige zelfs sneller. daarnaast woon ik in nederland en zijn 9 van de 10 wegen vlak en rechtdoor.
@jeanclaude: Ik woon ook in Nederland en buiten de snelwegen om zijn mijn wegen vooral bochtig ;)

Leuke auto’s die je opnoemt, maar zoals je zegt, allen zwaarder, vooral die underpowered a5. Ga je het toch moeilijk krijgen, vooral in de bochten denk ik dat de GT86 sneller zal zijn. Goede gewichtsverdeling ook. Kun je niet direct zeggen van de door jouw genoemde auto’s.
Ik heb eigenlijk weinig toe te voegen. Maar ik moet even zeggen dat dit weer een ouderwets goed filmpje was!
Heerlijke auto, heerlijk filmpje, doebedieba over een jaar of 2.
Nieuw binnen op nummer 1, de klapper van week, week, week!!
Om eerlijk te zijn lijkt de auto me perfect maar met als minpunt toch wel de styling, toen ik de eerste beelden zag was dat toch wel een epic WTF?! momentje. Want dit lijkt helemaal niet op de prachtige concept, die ik in Parijs zag :S (En was er geen betere kleur voor die arme bak? Die Subaru ziet er alleen maar beter uit vanwege dat hemelse blauw)
@burninrubber: De toyota kan je ook in dat mooie blauw krijgen. Ook andere mooie kleuren.
Hmmmm,

waarom overal die hosanna stemming over deze auto?
Lees de laatste evo eens…het motortje schijnt het chassis niet aan te kunnen
@bozothenutter: Eeeeh lees en kijk: http://www.evo.co.uk/videos/planetevovideos/281431/video_toyota_gt_86_quick_test.html
Geen negatief puntje te vinden. Heel positief. Of heb je het over iets anders ?
@jeffreym3 Met je standpunt ben ik het helemaal eens, maar je spreekt jezelf tegen op een bepaald gebied, want je hebt het eerst over dat deze diesel auto’s met voorwiel aandrijving het niet kunnen bijhouden en over stoplicht sprintjes, dan geef ik een paar voorbeelden van auto’s die dat wel doen, en dan ga je opeens weer praten bochten en dergelijke. Ik heb nergens gezegd dat deze voorwiel aangedreven diesel auto’s, het de Toyota moeilijk maken op bochtige wegen, alleen wel met 0-100 tijden, stoplichtsprintjes, en tussensprintjes.
@jeanclaude: Ok op die manier. Tja, tussensprintjes zeker, maar mijn puntis dat deze dieseltjes misschien in theorie eenzelfde/vergelijkbare 0-100 tijd hebben, maar dat in de praktijk de gemiddelde bestuurder toch sneller zal zijn vanaf stilstand met een achterwiel aangedreven auto.
@jeffreym3 daar ben ik het dan ook weer mee eens haha, omdat bij het optrekken de auto naar achter helt. maar alsnog maken deze diesels het die 200 pk zeer lastig, en over benzine vs benzine gesproken maakt een 200 pk sterke Gti gehakt van deze auto op de 0-100 en tussensprints. Maar het zal indd een geweldige auto zijn voor bochten enzovoorts, maar niets voor mij omdat je in mijn ogen in nederland meer hebt aan koppel, tussensprints en dergelijke.
Mooie test !
Afgelopen vrijdag mocht ik een proefrit maken in een GT86. Ik rijd op dit moment een Celica T23 en bij de dealer kennen ze me goed. Kon daardoor zonder problemen even een rit maken ! Het was een automaat (flippers achter het stuur). Ik vond het een super ervaring. Hij rijdt heerlijk. We zien ook in deze test het fijne gooi en smijtwerk, maar ik heb me ook verbaasd over het comfort ! Stug (maar niet TE) maar ook een prima reisauto volgens mij. Hier en daar hoor je wat kritiek op de soundtrack van de GT86, maar ik vond het heerlijk; puur / rauw. Maar wederom alleen wanneer je hem op z’n staart trapt, verder best rustig. Ik wou dat ik nog ergens 40 duizendjes in een oude sok had bewaard, dan had ik mijn Celica namelijk direct ingeruild.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).