Toyota GT86 turbo crasht tijdens driftdebuut [video]

Auteur: , 22 Reacties

Wat te doen met een lichte, RWD sportcoupé met sper? Driften natuurlijk! Het is dan ook logisch dat Toyota's GT86 wordt ingezet in Japans D1 Professional Drift Series. Zijn debuut verliep echter niet vlekkeloos.

De GT86 werd op de posters al enthousiast aangekondigd voor de eerste ronde van het driftspektakel in Odaiba. Dikke picknicktafel achterop, grote turbo op je viercilinder boxermotor en gas op die lolly! Toch moet de rijder nog iets meer feeling krijgen met zijn nieuwe waggie, want hij gleed weg met de groengevelgde GT86 en parkeerde de achterkant in de boarding. En ‘krak’ zei het achterwiel.

Kan gebeuren, waar gehakt wordt vallen spaanders. Dit is in ieder geval wat minder genant dan die standaard GT86 die in Japan de boarding kuste. Volgende keer beter! (via Carscoop)

Hieronder nog wat onboard beelden van de GT86 met dikke V8:22 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Boem is ho! Ook bij een niet al te harde boem.
-edit: nutteloze bijdrage-
@dragspert:

Tja.. laten we deze nietszeggende opmerking maar snel vergeten.. Ik kan me vergissen, maar volgens mij zit jij hier verkeerd?.. Is dit niet waar je moet zijn? http://www.ikkusdebmwvanmijnbuurmanwantzelfbeniktearm.nl/forum

OT: Gruwelijke bak dit!
@hjetten: ik heb een zeer sterke voorkeur voor duitse producten. Al is het alleen maar om de europese economie te helpen:) zelf heb ik overigens een bmw 323i drifthok, renault twingo voor m’n vriendin een golf 5 gt-sport voor dagelijks vervoer. Dus arm? Neuh.
@hjetten: je link doet het niet whahaha
Die auto was nog lang niet uitontwikkeld. Veel te veel aan/uit gedrag met flinke klappen in de aandrijflijn. De coureur was constant in gevecht met de auto. Lijkt me niet geschikt om dan driftlijnen mee te zetten. Wat blijkt.
@midasracer: Hibino kennende is er toch veel aangepast hoor, het is een kwestie van wennen natuurlijk.
slordig..
Leuke kleur velgjes. Wel jammer dat die nu afgeschreven zijn.
De filmpjes gaan over 2 verschillende wagens. het eerst is over een 86 met EJ Boxer turbo motor en het 2de over een 86 met een Toyota V8
Thanks, heb het aangepast
A Toyota helped by an other Toyota, that’s how they roll!
@vale46: Die Oranje/Blauwe toyota is wél betrouwbaar !
Take two !
Blijft link met dat technisch minderwaardige achterwielaandrijving.Leuk speelgoed maar….
@norge: Op het circuit meer fun. Als ik de comments lees in de meeste topics hierover dan rijden de meeste bezoekers van dit Blog hun meeste kilometers daar.
Ik kan niet zo ‘goed’ sturen, rij mijn meeste kilometers in Nederland op de openbare weg, dus hou ik het maar bij mijn ‘saaie’ AWD.
Wel respectvol dat ze even een doek over het overleden achterwiel doen. Erg netjes!!
@E34M5Touring: Ik mis de muziek nog…. taah.tah.tah.tatadahahahadah….
Plak er maar een hoop postzegels op en stuur ‘m maar naar mij.
Die GT86 V8 van Manabu Orido is echt dik !
Kan gebeuren.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).