Toyota showt 3 getunede iQ’s en een cabrio

Auteur: , 26 Reacties

Hier in Europa slaat de iQ, Toyota's 3+1, niet echt aan volgens mij, ik zie hem althans niet veel op straat. Misschien dat de creaties die speciaal voor de SEMA gemaakt zijn een beetje helpen het toch wat suffe imago wat op te krikken? Kosten noch moeite zijn gespaard om de kleintjes heel erg bad ass te maken.

Voor de show, die op 1 november in Las Vegas los gaat, zijn een drietal iQ’s onder handen genomen door respectievelijk Michael Chang (niet de tennisser), Jon Sibal en Tatsu, die er er een iQ-RS, iQ RX en iQ-MR van gemaakt hebben. Hierbij is lustig gestrooid met carbon body kits, racekuipjes en racewielen. Ik zou alles kunnen uitdiepen, maar kijk zelf maar in de gallery. Bij elk model staat ook een spec sheet afgebeeld.

De vierde iQ die zich bij de club voegt is wellicht het meest radicale concept, de Pit Boss Cartel iQ. De dakloze Japanner is bedoeld als ‘racing pits support vehicle’, vandaar de bandjes die er zo prominent uit steken. Daarnaast is het blauwe bakje uitgevoerd met allerhande goodies, hij kan bestuurd worden door een iPad en dient als een mobiel WiFi hotspot en laadstation.

Aangezien het VS-uitvoeringen betreft zit er geen Toyota-badge op, maar heten ze Scion (het ‘hippe’ jongerenmerk van Toyota in de VS). Plaatjes kijken van deze show cars kan hier onder:


26 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Nog steeds met die 1.0 motor onder de kap?
@sdk16420: Nee in Amerika word alleen de 1.3 4-cylinder geleverd met 100pk. En zo te zien zijn bij deze modellen de motoren allemaal aangepast, meest radicaal bij de omgebouwde MR. (motor achterin en achterwielaandrijving) Hier is ook de nokkenas, zuigers en dergelijke aangepast.
Ik zie een hoop dingen die er gewoon ingeplakt of ingekwakt zijn. Niet iets wat echt werkt dus.
Haha die eerste en de vierde zijn gewoon over de top.
Die tweede daarentegen is wel heeel erg lekker.
@bloempot: haha alleen de eerste en de vierde. Die tweede ziet er uit als een mini (techart) magnum ;-)
@censored: ik snap je eerste zin niet helemaal, graag wat uitleg erbij? (a)
@censored: alleen de eerste en de vierde over de top? de rest volgens mij ook
@censored: tuurlijk zijn ze allemaal over de top, maar welke zal jij pakken zonder jezelf helemaal kapot te schamen?
Je draait toch ook geen Hardcore op de huishoudbeurs???
ik vind ze wel geinig
Ik vind die 2e wel erg vet. De rest hoeft niet zo van mij
wat moet je ermee, het blijft een iQ..
zou er een 2JZ GTE in passen? misschien achterin
@jdmfan: en dan een mkIV zonder motor laten staan? Dacht het niet. ;)
@sjaakk: haha, das i.d. ook weer zonde
Whaha, die laatste ook… Twee wielen achterin, voor als je nadat je je banden hebt opgerookt nog weer naar huis wil kunnen rijden XD
Niet zo gek dat die hier niet aan slaat. Een stuk duurder, kleiner en daardoor minder praktisch dan een 107/c1/aygo, ford ka en de rest. Een echte stadsauto? nou als je je aygotje niet kwijt krijg wordt het toch tijd om een cursus inparkeren te volgen.
De neus van die tweede doe mij sterk GT-R-achtig aan…

De derde vind ik er niet uit zien maar de rest is veel erg vet! Vooral de tweede
tsja je moet wat om zo’n koekblik te promoten, aangezien er nog 3490688349063904 andere koekblikken van een ander merk te koop zijn met dezelfde prijs.
Doe mij die derde maar, plezant speeltje lijkt me…
ik had liever een andere wagentje gekozen om zo om te bouwen, maar ik vind die cabrio echt facking vet!! hoe geniaal :lol: lekker tuffen in wagentje, als je gereedschap bij je :D ideaal service autootje :lol: echt ge-wel-dig :lol:
De laatste is ideaal voor de wegenwacht :-)
Ik denk dat die sneeuwschuiver op de witte met rode wielen niet erg effectief is. De sneeuw hoopt zich zo alleen maar meer op…
Die Pit Boss heeft hoofdruimte! eindelijk een iQ waar lange mensen in passen :D
doe mij maar een Cygnet:p
Ziet er uit als een bestuurbaar speelgoed autotje

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).