Toyota toont GT 86 Modellista en Performance Line

Auteur: , 39 Reacties

Toyota gaat helemaal los op de Tokyo Auto Salon dit jaar. Niet minder dan 15 nieuwe concepten nemen ze mee, waarvan deze interpretaties van de GT86 natuurlijk de interessantere zijn. Toyota Racing Development (TRD) komt met een Performance Line, en ook staat er een Modellista, die we nog wel kennen uit het spypics-stadium, toen de GT 86 nog een FT 86 was.

TRD vergreep zich als vingeroefening al eens aan de FT 86 trouwens. Milk that cow baby! De Performance Line is uitgerust met een..:

reworked suspension with new front and rear anti-roll bars, a carbon front strut, rear diffuser, additional cross-bracing and a high-response exhaust system. Finished in Satin White Pearl, the coupe gains a full body kit with skirts and spoilers, 18-inch alloy wheels and sports seats and meters in the cabin.

Toyota GT 86 Modellista

De Modellista dient voornamelijk om de customisation-mogelijkheden van de “hachi-roku” (acht-zes) te tonen. Oftewel, andere bumpertjes, spoilerlipjes enzovoort, enzodoor.

Toyota FT 86 Gazoo

De derde variant van de nieuwe lichtgewicht sportcoupé is de Gazoo Racing FT-86, die vorig jaar aan de 24 uur van de Nürburgring meedeed. Ook dit jaar komt Toyota daar terug, maar dit keer met een geprepareerde GT 86.

Update – Tot slot, als bonus: gisteren kwamen we deze driftende FT/GT 86 nog tegen:39 reacties

En Honda slaapt gewoon verder in hun magic-seats.
@Merry: 1
@Merry: Hoho! Als alles goed gaat komt Honda binnenkort met hun Civic Type-R op starreas :’)
Gaat deze opsmuk ook en Europa verkrijgbaar zijn?
Dit ziet er echt wel :twisted: uit!!!
Hebben.
Subaru en de Toyota zullen succes boeken met dit model. Heerlijk wagentje en zal waarschijnlijk beter zijn dan de meeste Europese modellen.
@agera: denk het ook…en als het ff goed loopt, dan komt VAG ook eindelijk met een waardig opvolger van de Scirocco..want zoals die er nu uitziet…ingezakte modderpudding…
Kijk, zo hoort dit ding eruit te zien!!! Lekker wat tupperware eronder hangen, wat grotere pijpjes erachter beunen en gaaaaaaaaaaaaaan!
Dit lijkt me inderdaa best een succesje. En tunen hoort gewoon bij dit soort japanners, gok dat er niet veel standaard zullen blijven..
De eerste 2 regels van die aanpassingen klinken fijn!
Ik moet toegeven dat ik deze auto steeds lekkerder begin te vinden :D
Zo lijkt de FT-86 al een stuk meer op het oorspronkelijke concept model. Dat wordt wel wat :)
@deuxani: yep…want zoals het nu wordt gepresenteerd (hoewel best te pruimen) is het toch wat zieligjes; smalle bandjes, geen heupjes, weinig ‘wolvigs’ aan. Hopelijk dat er (dus) een rauwe versie van komt, fabriek-af (dus niet teveel tupperware).
@Megakix: Ja en met name die smalle bandjes, het hoog op poten staan en de enorme ruimte in de wielkassen deden het uiterlijk geen goed. Maar dit ziet er goed uit (allen de uitlatenpartij is iets too much misschien, je moet toch wat te klagen hebben :))
Lekker hoor… al dat snelle Toyota nieuws! Tot ziens, meusli-reputatie! Lexus helpt uiteraard ook goed mee! Ik was al trots op m’n favoriete merk, maar met zulk nieuws zoals dit wordt het alleen maar beter! :D
@G-Ammo: en dat de nieuwe Pathfinder binnenkort op de markt komt, met een dikke V8 tegen slechts 130.000 euri !!! Lekker bezig daar ! Banzai
@Megakix: Nissan zou het concept van de Pathfinder laten debuteren in de autoshow van Detroit, maar als ik mij niet vergis duurt het nog even voordat de nieuwe model verschijnt.
Het verschilt per persoon maar voor die 130K koop ik veel liever een dikke Toyota LandCruiser V8 magistrale auto!
@agera: Amen!
@agera: hij IS verschenen in Detroit (zie Autoweek.nl).
@Megakix:

Denk dat je je vergist…pathfinder komt pas eind van dit jaar.
Die in Detroit is een concept versie en al helemaal niet met een v8 maar met een v6.
@speedlimit: In Detroit is de concept inderdaad, maar de productiemodel zal nauwelijks afwijken van de concept. De auto lijkt bijna af.
@Megakix: Klopt heb de Pathfinder gezien op diverse(buitenlandse) sites hij is behoorlijk af voor een concept. Dit zal hoogstwaarschijnlijk ook het productiemodel worden denk ik. Alleen het rare is dat deze auto eind van het jaar te koop is in de VS, maar de huidige Pathfinder nog een tijdje leverbaar blijft in Europa.

Dit was de reden waarom ik liever voor de LandCruiser V8 zou gaan, omdat nog te weinig concreet is over de Pathfinder.
Kwalitatief heb ik niks negatiefs te zeggen over deze wagen. Het is een keigoede auto, betrouwbaar en zeer groot. Alles waar een echte SUV/terreinwagen aan moet voldoen, voldoet de Pathfinder aan alle gestelde eisen.

Zowel de Nissan Pathfinder als de Toyota LandCruiser V8 doen niks onder voor de Europese SUV’s of terreinbeulen. Offroad zijn de Japanners ook beter, in de rest van de wereld zijn ze zelfs populairder dan hun Europese concurrenten.
Ik hoop dat deze 2 auto’s in een keer echt doorbreken in Europa.
@agera: enja…die prijs is natuurlijk absurd, vooral door de uitstoot ervan. Uiteraard besteed ook ik mijn geld dan liever anders (dure vrouw dusch).
@G-Ammo: Alleen in Europa wordt er soms lachwekkend gedaan over Toyota, maar in de rest van de wereld staat Toyota erg hoog aanngeschreven en terecht!
@agera: Daar heb je gelijk… maar dat vind ik wel gewoon jammer :(
@agera: +1
helemaal gelijk
Die achterkant ziet er helemaal niet Toyota uit maar meer AMG’ig? , tis dat er een badge op zit..
Ziet er heel best uit!
Ben ik de enige die de zijkant op foto 1 erg veel op die van een maseratie gt vindt lijken?
Meet: Toyota is bij de halfords geweest.
Beter als dit bestaat niet.
Wat een heerlijke wagen, haat aan toyota is compleet weg :P (ook al is dit uiteindelijk geen toyota).
@syliaca:

Hoezo is dit eigenlijk geen Toyota?? En kom niet aanzetten met dat het een Sub of Scion is…
@Jesper: Sorry, heb de titel verkeerd gelezen :P
this is the real deal
Ik zat er op te wachten. Thank you Toyota om niet alleen Priusjes te maken! :D
Eerst met zijn alle ouwehoeren he en nu is ie wel tof.
Beetje hoog Fast and the Furious gehalte. Als je onder de 25 jaar bent is dit natuurlijk helemaal te gek. Maar hoe ga je dit op deze leeftijd betalen?
@bartsmit: Inderdaad een auto voor jongens met petjes, die het (in de meeste gevallen) niet kunnen betalen. Over een aantal jaren misschien 2e hands…. maar of ze dan nog petjes dragen… ;-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).