Trappen met een Ferrari 458 op de openbare weg

Auteur: , 33 Reacties

Met 8000 toeren per minuut de autobahn af rijden of gewoon ergens achterin Dubai het gas open trekken. Als we maar zo dicht mogelijk bij die magische 300km/u komen.

Zo hard mogelijk naar de bumper van je voorligger accelereren is de grootste hobby van snel rijdend Nederland. Dat kan met een Seat Ibiza daar ook al heel goed. De serieuze snelheidsverslaafde neemt zijn bolide nog wel eens mee naar het circuit. Echt blazen op de openbare weg is er echter niet bij. Door de uiterst kinderachtige snelheidscontroles maar vooral ‘andere malloten’ en totale verstopping.

Landen waar je een supercar nog eens goed de sporen kan geven? Mexico kenden we al, blijkt dat je in Duitsland nog net iets harder kan. Dubai doet het ook erg goed.

Tussen de wegwerkzaamheden door heeft chauffeur nummer 1 een stuk autobahn gevonden waar je echt door kan rijden. Ook in het land van de onbegrensde snelheden is het wachten op een verkeersluw moment. Is het eindelijk rustig dan kan je serieus topsnelheden testen.

In Dubai is het iets lastiger om je topsnelheid te rijden. Accelereren gaat er wel heel goed en de wegen liggen er fantastisch bij. Wel even rustig over de drempels en rotonde.33 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Lijkt geen 300… Maar ik zal het wel fout hebben
Iedereen met een rijbewijs kan een topsnelheid halen, met zo’n wagen het circuit op en daar een topsnelheid halen…
baap via Android app
@mcx61: Zeg dat niet te snel..er rijden een mafketels op de weg!!
Sorry hoor maar vind hier weinig boeiends aan, alleen gas geven en rechtdoor trekken.
Mensen vinden hier weinig aan? Luister dan naar dat geluid! Vooral in Dubai als hij snel terugschakelt voor die rotonde, goddelijk!
Als ik naar het overige verkeer kijk in filmpje 1 is dat inderdaad geen 300, tenzij de rest daar allemaal rond de 190 rijdt inclusief dat Berlingo busje. Verder is het filmpje inderdaad niet boeiend.
@alcantara: huh ? Het is Duitsland kerel, daar rijden ze inderdaad simpelweg 170km/h standaard…dus het snelheidsverschil is inderdaad niet direkt frappant om daarmee een topsnelheid te onderkennen…maar het rijdt toch echt ruim 300km/h.
@Megakix: Huh, de snelste Berlingo haalt amper 160 dus hoe kan die hier dan 190 rijden??
@alcantara: camera-afstelling (met autozoom / autofocus..). Doordat het object heel snel dichterbij komt, wordt de afstand kunstmatig ‘even’ intact gelaten, waardoor er een optisch vertekend beeld ontstaat. Je kent zelf ook vast legio van die ‘schijnbeelden’.
Daarbij..je gaat even crossen in duitsland…maar dan ga je NATUURLIJK eerst express klootviolen met een snelheidsopgave…ook omdat de auto nooit de 300km/h kan halen..grinnik, are you insane ? :lol:
@Megakix: Duidelijk dat je nooit in Duitsland komt. Sinds de stijging van de brandstofprijzen (4 jaar geleden) is men beduidend langzamer gaan rijden. Gemiddeld wordt er ongeveer 120/130 gereden… De snelheidsverschillen worden nu dus veel groter, wat groter gevaar betekent.

Overigens, in dat filmpje betwijfel ik of de aangegeven snelheid klopt…
@fiatsco: Hoe kun je dat nu betwijfelen eigenlijk. Hij rijdt in top gear voluit en volgens de specs is de top 325 dus lijkt me zeer redelijk dan.
@fiatsco: snnnnotneusje praat voor z’n beurt…verstikt door eigenwijsheid en * kuch * zelfkennis… :lol:
Volgens mij kun je in Qatar altijd wel vol gas….rijdt haast niemand daar!
@bowie: je hoode af en toe van die ‘bliebjes’ en dan stond er inderdaad een camera langs de weg…kortom, ook controles…
@Megakix: nee, die piepjes zetten ze in de autos bij de snelheid van 120 om je te waarschuwen dat je te hard rijdt. is een wet die alle arabische landen hebben sinds een jaar of 5, dat is dus wat je hoorde ;)
@spykerboy: ok, wist niet dat dat daar verplicht is ! Thanks
Doe dit eens op een B weg.
@norge: Ja want dat is een stuk gevaarlijker en dus leuker want dan is er kans dat er iets mis gaat…
@ilovecar: Ik denk dat norge meer bedoelt dat het niet zo moeilijk is om vol gas te gaan op zo’n recht stuk, en de bestuurder hoopt natuurlijk dat we hem hartstikke stoer vinden omdat hij dat durft/doet. Op een B weg is het moeilijker en dus is het ook een stuk knapper, want dit filmpje is echt flut.
@norge: zie de nederlandse GT-R van onlangs…eitje toch ? ;-)
kwam gister een oude bekende tegen in een nieuwe ferrari 458… kwam ook ff zigzaggen plankgas voorbij zetten… werd uiteindelijk 1 straat race tussen zijn ferrari en mijn bmw XD
@spykerboy: met je 118d ?
@tombiesheuvel: gezien de leeftijd van spykerboy denk ik eerder aan een E36 316i. Pijnlijk.
@Initial_D: gezien de leeftijd van initial d denk ik eerder aan jaloezie.
Pijnlijk.
@bmwmaaktrijdengeweldig: Niet de leeftijd, de auto. Excuus.
@Initial_D: eerder een E46 M3 oopsies, maakte je nou een foutje met je E36? (heb ik ook staan hoor maar dan wel 325i)
Saai filmpje, maar het blijft gevaarlijk. Er hoeft maar één vrouwtje te vergeten in de binnenspiegel te kijken bij het inhalen en je hebt een ongeluk.
Dubai? Het is in Qatar, dat 2e filmpje. Is niet het zelfde.
Snel rijdend nederland? Als je je Seat ibiza 1.9 tdi met 171pk en een koppel van 400 op zijn reet wil stampen, heb je weer zo een bejaarde die ‘em ervoor gooit! Maar idd, Zo hard mogelijk naar de bumper van je voorligger accelereren kan met een Seat Ibiza ook! En ja, ik spreek uit ervaring ;)
Netjes hoe die 458 bestuurder rijdt in Duitsland. Er zit meer dan genoeg afstand tussen zijn voorliggers
In het eerste filmpje gaat hij wel erg hard, maar er is duidelijk wel gekloot met die snelheid. Meteen bij het begin van het filmpje zie je rechts een busje met een aanhanger rijden, en de teller staat op 177km/h. Hij haalt het busje in dus die zal iets minder hard rijden, maar alsnog kan dit niet.
Het lijkt me volstrekt realistisch gezien het snelheidsverschil met het overige verkeer. De digitale snelheidsmeter in beeld haalt zijn data via GPS coordinaten… en dat kan bij fors remmen of accelereren tijdelijk een verkeerde waarde geven. Geloof maar dat die snelheid nauwkeurig is.
Die gast in Qatar heeft ongeveer dezelfde rijstijl als ik, leuk om te zien :) Alleen accelereert mijn auto niet zo snel :+

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).