Twee bijzondere Volkswagens gespot

Auteur: , 25 Reacties

Looks can be deceiving... Je denkt misschien klassieke Alfa Romeo en nog een andere klassieker te zijn, maar dat is niet helemaal het geval. Je ziet hier namelijk twee verbouwde VW Kever's.

In de jaren ’70 was het zeer gebruikelijk om op basis van een Kever “iets leuks” te maken. Zoals bijvoorbeeld het Nederlandse Ruska Buggies deed. Het zwarte model is dan ook een Ruska Regina een model dat in 1977 werd onthuld en ge├»nspireerd is op een Morgan.

De garage van de familie Ruska bestaat overigens nog steeds en is gevestigd in Amsterdam. Alle foto’s van dit bijzondere duo kan je bekijken op Autojunk.

Met dank aan kevin1992 voor de spot!25 reacties

Die Alfa is erg mooi gelukt. De Ruska is niet de mooiste buggy die ze hebben gemaakt. De Bugatti van hen was een stuk mooier om te zien. Maar ja, als je hem start val je door de mand!
@midasracer:
De figuurlijke mand of waren ze zo slecht gebouwd. :P
@Hupke: Een echte Bugatti heeft geen kever geluid!
@midasracer: Een echte Bugatti is tegenwoordig van Volkswagen.
@midasracer: Een moviestar http://www.youtube.com/watch?v=vXtYh85gniM&feature=related en deze is ook leuk: http://www.youtube.com/watch?v=LuKexB2VlrM&feature=related
@audicoupe84:

ik weet niet waar ik nu precies getuige van ben geweest maar een dikke vette + uno for you ..
@lincoln: Dit zijn stukjes uit de film “Trafic” van Jaques Tati. Gaat over een transport van uit Frankrijk, naar de autoRai in Amsterdam. Heel veel humor, zoals in alle monsieur Hulot films. http://www.youtube.com/watch?v=Z5nf-oplNL0&feature=related
@audicoupe84:

geweldig .. mijn dank is groot ..
@audicoupe84: Dat is geen Ruska, zelfs geen buggy op basis van een Volkswagen, maar een Siata Spring. Gebaseerd op Fiat techniek.
@midasracer: http://www.flickriver.com/groups/kit_cars/pool/interesting/ Soms is een kit-car best leuk. Heb trouwens pas geleden een Nova zien rijden.
@audicoupe84: Jazeker, sommige zijn echt een plaatje. Een kennis van me heeft recent zijn Midas verkocht en een Corsa gebouwd:
http://www.restaureerjetriumphspitfire.nl/attachments/Image/Kit_car_Ferrari_Spyder_corsa_1940_op_GT_6_chassis(1).jpg
Mooi ding!
Wel een beetje een faal van dat Ferrari logo, in de tijd dat de wagens er zo bij rond reden waren er immers nog helemaal geen ferrari’s en bijgevolg ook geen alfa’s en fiats die rondreden met een cavallino rampante stickers.
@Hupke:

Enzo Ferrari was een coureur voor het Alfa team en daardoor mocht zijn logo de koetsen van verschillende race-Alfa’s sieren.

Verder beetje jammer van de linkerkoplamp van de nep-Alfa, die hangt er een beetje sipjes bij zo..
@Hupke: dikke #fail van jou! Scuderia Ferrari reed van 1929 tot en met 1946 met Alfa’s (incl. Ferrari logo).

Scuderia Ferrari is the racing team division of the Ferrari automobile marque. The team currently only races in Formula One but has competed in numerous classes of motorsport since its formation in 1929, including sportscar racing.

The team was founded by Enzo Ferrari, initially to race cars produced by Alfa Romeo, though by 1947 Ferrari had begun building their own cars.


http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/13/Alfa_Romeo_8C_2300_Scuderia_Ferrari.jpg
@robbie:

Dat dat logootje er toen al op stond wist ik nog niet, weer iets bijgeleerd vandaag.
word al verdrietig als ik er naar kijk ..

wat een troosteloze meuk ..
@lincoln: Wow, ik ben het met je eens!
Mijn mening wordt al leuk gevisualiseerd door de koplampen van de ‘Alfa’. Beetje sneu wel.
@Stender: typische Volkswagen kwaliteit. Bij een echte Alfa Romeo zou zoiets nooit gebeuren natuurlijk.
@robbie: jou verhaal klopt ook niet hoor: Enzo maakte in 1940 al zijn eerste auto: de auto avio construzioni 815. hij mocht van Alfa 3 jaar geen autos onder eigen naam maken dus noemde hij hem niet ferrari. hij was in 1940 dus ook al gestopt bij alfa. Niet in ’46.
Die nep Alfa is wel aardig dat andere ding heb ik nooit wat gevonden .
integralechubasco
wow verbouwde kevers? hebben ze achterwielbesturing dan?
integralechubasco
leven en laten leven btw…
Als zij het leuk vinden vind ik het ook leuk..
Zijn genoeg mensen die een site als autoblog ook heel sneu vinden en dat kan ik ook weer begrijpen…
Tjoh ! Wat een ophef over een paar replika’s. Lekker goedkoop ‘open rijden’ in een auto met zeer eenvoudige techniek (makkelijk zelf te onderhouden) en achterwiel aandrijving. Dat is toch leuk, in wat voor vorm dan ook ?
En over die Alfa replika. Ik heb minder moeite met de Ferrari-sticker dan met die draad-wiel-doppen.
Ik vind dit minder sneu dat een Ferrari op basis van een Pontiac Fierro of een Lambo op basis van een MR2.
Hier is het tenminste duidelijk dat het om een ‘buggy’ gaat.
Ooit schreef een echtpaar voor de Klassiekerrally Winterswijk in met een MG TD. Kwamen ze met een autotransportertje aanzetten met daarop de zogenaamde MG TD. Ik zag al dat er ‘iets’ niet klopte. Dat vermoeden werd bevestigd toen ze de auto startten.
Moraal van ’t verhaal: Ik heb niks tegen replica’s op basis van een Kever, maar ga niet beweren dat ’t the real thing is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).