Tweejarig meisje noemt alle automerken op [video]

Auteur: , 42 Reacties

"This is what happens, when dad is an automotive journalist..."

Wanneer je een auto-adept, snelweg-addict en benzineverslaafde in hart en nieren bent, is de kans groot dat je van kleins af aan al automerken over straat schreeuwde. Knap hoor, dat je een rode BMW wist te benoemen toen je vijf was. Dit meisje, nakomeling van een Oostenrijkse autojourno, heeft nog maar net de leeftijd van 2 (twee!) bereikt, en weet vrijwel alles te benoemen waar ze langs rolt in de kinderwagen. Als een autogeoriënteerde bazin.

PS. Het feit dat dit kleine petrolheadinnetje Sasha-Mercedes heet berust puur op toeval en heeft niets te maken met onze Sacha AKA Mr. Mercedes. Denken we. Of had hij een paar jaar geleden een perstripje naar Oostenrijk? (mirror)42 reacties

Mijn neefje van 2 doet precies hetzelfde. Ging gisteren stukje met hem wandelen en het was aan 1 stuk door: dat is een mercedes, dat is een ford, dat is een hyundai, enzovoort enzodoor.

Dan ben je best een trotse oom.
@sir_smokalot:
onze dochter begon er mee toen ze bijna twee was.
M’n schoonvader had een nieuwe VW Tiguan gekocht, dus ik had haar geleerd dat ze tegen opa moest zeggen “vette Tiguan opa!” Dat deed ze dus netjes toen we binnen kwamen :-)
Een week later ziet ze de VW Golf van m’n vriendin en zegt ze “kijk zelfde als opa”.

Toen ben ik er op doorgegaan. Ze kent de meeste merken die je dagelijks tegenkomt wel. Alleen Mercedes heb ik haar bewust verkeerd aangeleerd. Als ze een ster ziet roept ze taxi! Prachtig toch. Met Nissan had ze in het begin wat moeite omdat dat logo voor een kind best veel op die van Volvo lijkt, en daar reed ik toen in, dus dan was het meestal Volvo.

Het mooiste was toen we na een dagje Efteling terug liepen over de parkeerplaats…ze was toen 2 jaar en 4 maanden oud. Ze zat in de buggy begon uit zichzelf de hele rij op te noemen. Iets meer dan 30 auto’s en allemaal goed. M’n vriendin en ik spraken toen af bewust voorbij onze auto te lopen en opeens roept ze “hé…onze Volvo”!

M’n vriendin is er soms klaar mee, want een tijd terug zat ze op de fiets, begint die kleine te schreeuwen ” hé daar staat een leeuw op mama, dat is een Peugeot!” En alle mensen kijken :-)
Ze is niet de enige.. Mijn kleine doet dat al even. En ook die is twee.
ze spreekt ook al een aardig woordje Duits voor haar leeftijd ..
@lincoln: haha
Hahaha :lol:
Zo zalig :)
Dat ga ik mijn kind ook leren later!

@Sacha: al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald ze wel ;)
@vale46:

En dat geldt ook voor met dt-fouten…
@0725414:
F*ck dan typ ik een fout…
(doet staan voor lul)
@0725414: +1 :lol:
Respect voor dat kind! Echt een held(innetje) yoh!
Stoute Sacha!! :lol:

OT: Wel cool, kan inderdaad aardig duits voor haar leeftijd :P
Wel grappig, maar niet speciaal. Als je twee bent ontwikkel je je taalvermogen en dan ga je herkenbare dingen koppelen, zoals mijn nichtje van 2 dat doet met mijn G-Shock horloge.
Mijn ouders werden trouwens gek van mij toen ik 2 was.
Toen ik 3 was deed ik precies hetzelde, vaak genoeg van mn ouders gehoord. Alleen niemand in mn familie doet iets in dat vakgebied, op mezelf nu na.
@michelyman: hier hetzelfde, de enige in me familie die wat met auto’s had en er ook echt veel mee bezig was was mijn opa en die overleed toen ik 4 was. Verder doet niemand wat met auto’s als ”expertise” behalve ik.
@michelyman: ik ook alleen dan zei ik bijvoorbeeld dat is de auto van ome Piet.
Haha, heb net direct t filmpje aan m’n ouders laten zien, heel herkenbaar..!! Ik herkende op die leeftijd op vakantie schijnbaar een keer een paar auto’s die bij een garage (vanwege schade) onder een doek stonden. Heeft me nog een mooie Mercedes ster opgeleverd van een verbaasde Italiaans garagist!
Als ik zo de reacties lees is het helemaal niet zo speciaal at dit meisje kan :P
@meneersander: is het ook niet. Tis nou ook weer niet zo dat het wérkelijk helemaal niets voorsteld maar ik denk dat de meesten die hier zitten gewoon dit ook konden.
@HDM: true story
Kon ik ook al toen ik zo jong was, geen grap.
@barryb: Ik ook, vanaf het balkon ^^
Wat is hier speciaal aan?
Dit kind kan een paar logo’s herkennen, meer niet.
@alcantara: Dat ze slechts 2 jaar is en al kan praten.
Mijn neefje kan zelfs aan de zijkant op een iPhone scherm zien wat voor een auto het is. Zonder logo’s riep hij toch vrolijk BMW, Mercedes, Audi, GTR, Ferrari en allerlei ander leuk spul
@jzaero: wat is op de zijkant van een iPhone scherm..?
@dheep: Ik denk foto’s en dat je er schuin naar kijkt zodat je nog last van reflectie hebt ook, etc.
@kaasboerin: lol. Reclectie? Hahaha. Hij bedoeld dat zijn neefje auto’s van de zijkant kan herkennen op een iphone scherm.
@barryb: Excuses. opnieuw: lol. Reflectie? Hahaha. :oops:
@barryb: Grappig dude..
@kaasboerin: nondeju dan moet je wel heel erg goed zijn..
Ik kan ’t nog sterker vertellen, toen mijn zoontje….. *zucht*
Ik moet ook eens zo’n kind maken.. eerst nog even oefenen.
Mijn dochters kennen alleen maar Hyundai :mrgreen:
@norge: Jij begint met ze eerste “het slechte” te leren, en pas daarna het goede? ;)
fant via Android app
Ik kon dit niet toen ik 2 was…
*combo breaker*
ik deed dit, volgens mijn ouders, in de auto ook al toen we rondreden.
Volgens mijn zussen kon ik vroeger lang voordat ik kon lezen of schrijven zelfs aan de koplampen zien welk merk EN type het was.In het donker dus.Moesten terug de stad in omdat ik hele tijd huilde.Had de Opel,zeg maar Manta nog niet goed bekeken.
Mijn kind gaat dat sowieso ook doen later!
Wenen, heerlijke stad! :D
Klinkt niet echt geloofwaardig dat hier geen zaadje van Sacha bij zit.
1. Ze heet Sascha
2. Ze heet Mercedes
3. Ze houdt van auto’s
Nou ja, dit slippertje vergeven we jou als je nog maar eens wat AMG’s gaat testen. :D
zo wauw vind ik dit nu ook weer niet..
Mijn zoon van twee heb ik ook dit filmpje laten zien en hij kan ook, al die automerken opnoemen in dit filmpje. Voor mij is dit niks bijzonders. Hij doet hetzelfde als we in de auto zitten of op een parkeerplaats. Is wel grappig die reactie van de mensen. Ik vindt het zelf natuurlijk ook geweldig

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).