Ubercombo: 458 Mansory Siracusa vs LP570 Spyder Performante

Auteur: , 38 Reacties

Zulke dikke combo's zie je niet vaak, maar in Cannes stonden deze twee Italiaanse raspaardjes gebroedelijk naast elkaar: een oranje Lamborghini Gallardo Spyder Performante en één van de drie Ferrari 458 Spider Mansory Siracusa's. Toeval?

Nee. Want deze auto’s zou jij ook mee kunnen nemen, mits je genoeg geld op de tafel legt. Ze behoren tot de vloot van AAA Luxury Rental, een exclusieve verhuurtoko met vestigingen in Parijs, Hamburg, Monaco, en Cannes dus.

De Siracusa is kraakvers, deze werd in april op Top Marques onthuld. De standaard 570 peekaas kregen een kleine upgrade tot 590 stuks, en dankzij gulle toepassing van koolstofvezel schijnt het gewicht met zo’n 60 kg omlaag gebracht te zijn. De Siracusa rolt op 20 (v) en 21 (a) inch, met daarin een set flinke carbon-keramische remschijven.

De Spyder Performante is al iets langer op de markt: in feite is dit een open LP570-4 Superleggera, die zijn werelddebuut beleefde tijdens de L.A. Autoshow van 2010. Hij blijft met zijn drooggewicht van 1.485 kg net onder de anderhalve ton, de prijs ligt hier echter ver boven.

Een dagje met de Siracusa kost je niet minder dan 3.500 euro, prijzen van de Performante hebben we niet gevonden, dus het zou kunnen dat dit de auto van een van de eigenaren was.

Bekijk mee foto’s van dit open Italiaanse lekkers, gemaakt door Jeffreyrbb, op autojunk.

En dan nu de gewetensvraag: welke van de twee zou jij meepakken, als je er eentje mocht kiezen? En waarom eigenlijk, want qua specs ontlopen ze elkaar niet veel.38 reacties

De Lambo. Knap van Mansory dat je een 458 zo kan verneuken dat ik hem niet meer hoef.
@E34M5Touring: zonder Mansory is de 458 toch verneukt ;) Lambo blijfr mooi bakkie!
@smoked: idd 1
@smoked: lambo is over de top, Ferrari heeft nog iets van klasse en stijl (612 – 599).
@bigbrabo: We praten hier over een Mansory geen normale Ferrari… ;)
@smoked: +1, goud man, goed dat er ook mensen met smaak op dit blog zijn!
@E34M5Touring: Precies. De Lambo is veel gaver. Dat vinden ze bij Mansory ook. Ze hebben de 458 geprobeerd een Lambo neus te geven, maar dat is jammerlijk mislukt. Maar zelfs zonder aanpassingen vind ik de Gallardo mooier!
Als ’t moet.. De Lambo, maar puur en alleen omdat ik al ’n Ferrari Cabrio heb gereden want die uiterlijke veranderingen hoeven van mij niet.
die 458 is echt afschuwelijk zeg! Veel te druk voorop en die uitlaten achter zien er helemaal niet uit… De lambo is gelukkig meer standaard maar vind op deze manier de achterkant wat plat lijken, de diffuser is to much imho…


Maar iig zeker de lambo, daarin zou ik nog wel gezien willen worden zonder dat ik me voor lul voel staan
@darkpluisje: toch even naast elkaar gelegd vind ik de lambo performante wel mooier als de gewone gallardo, de achterlichtjes zijn heerlijk alleen jammer dat de diffuser iets te ver uitsteekt imho…

Maar och mocht ik he mgratis krijgen kan ik daar wel mee leven :D
@darkpluisje: Maar och mocht ik he mgratis krijgen kan ik daar wel mee leven :D. Hahaha jij bent de moeilijkste niet :)
@E34M5Touring: nee och, gratis zou ik die 458 ook nog willen maar dan gaat hij wel de verkoop in :P


De (ver)huurder van de 458 kan trouwens maar slecht parkeren..
De Lambo. Die 458 is gewoon verkracht.
@aygoracer: i agree with that.
Zeldzame combo, maar mocht het nu ook nog eens een mooie combo zijn…
Die Mansory is echt lelijk, en die Lamborghini.. er zijn beter kleurstellingen.

Voor mij de Lambo aub :)
Lambo, die Ferrari is gewoon verkloot
Die ferrari ziet er niet uit… de lambo zoals altijd wel.
Lambo natuurlijk. Afschuwelijk die Mansory creaties
De Lambo voor mij. De standaard 458 Spider is al een lelijk hok (in tegenstelling tot de coupé-versie), maar deze is helemaal verneukt!
Zonder twijfel de Performante. Zelfs al was die 458 niet verbouwd door Mansory. Die labo is echt de mooiste uit de reeks van Gallardo modellen.
Lambo*
Wow wat een super vette foto dat zie je niet elke dag !
Ik weet het niet jongens. Hoe vaak je het woord “combo” ook verkeerd gebruikt, aanslaan doet het niet
De Lambo, die mansory is echt verkrachting van je prachtige ferrari.
Wat een verafschuwing die Mansory!
Ferrari: dat is 1 nog een echte Italiaan (dus een zonder een oud Audi interieur) en 2, ondanks dat de Lambo zeker geen slecht geluid pruttelt, gaat er niet boven het gebrul van een steigerend paard!
@pkgek: Maar Ferrari richt zich veel op kleding…
@masterstig: Met al die prulletjes hebben ze ook wat afgedaan bij mij hoor. Jammer dat automerken zich niet enkel meer concentreren op de hoofdzaak. Doet veel af van het imago.
@adyton: Kijk, eindelijk iemand die dat ook toegeeft! :D Het is altijd Ferrari dit, Ferrari dat, ga maar een naar de Nürburgring. Toen ik daar was liep ik de Ferrari shop binnen, dit zag ik: petjes, polo’s, mokken, stikkers, schoenen, truien, muismatten en het ging maar door! Ik werd gewoon boos, zoveel onzin van een AUTOfabrikant? Ik liep de winkel weer uit, hup de Lamborghini shop in. En wat ik daar zag waren twee rekken met kleding (en het was ook gewoon merkkleding, niet door Lamborghini bedacht), en in het midden een Gallardo. Kijk, zo moet het! Een paar fanartikelen vind ik prima, ik begrijp ook dat het leuke inkomsten voor een automerk zijn, die polo’s enz. Maar Ferrari overdrijft en dat vind ik jammer. Een automerk moet zich op auto’s richten, niet op kleding etc.
@masterstig: Die kleren zijn gewoon van Puma mr met een logo van Ferrari erop gezet. En daar betaal je dan veel meer voor. Mensen worden serieus bedrogen daarmee. Overal zijn tegenwoordig Ferrari winkels. En je moet dan eens zien wie die zaken koopt. Ik denk niet dat Ferrari zich daar zo graag mee wil identificeren. Vroeger toch niet. Maar het geld doet ze natuurlijk een oogje dichtknijpen. Heel slim voor de business. Maar hun ziel hebben ze dan ook verkocht.
Een paar goodies verkopen voor liefhebbers is ok.
Het is niet alleen Ferrari hoor. Maar ze zijn wel het perfecte voorbeeld ervan.
@adyton: Ja, vroeger was het inderdaad anders. Maar met veel merkkleding sowieso wordt je een beetje bedrogen, het wordt vaak gewoon in een ”normale” Chinese fabriek geproduceerd. En ik begrijp ook best dat Ferrari graag extra inkomsten wil (is heel mensenlijk), alleen als automerk kan je ook doorschieten. Vergelijk hier eens de shops:

http://store.ferrari.com/en/

http://www.lamborghinistore.com/en/

https://www.mclarenshop.com

Ik zie grote verschillen met het merk met de F en de overige sportwagenmerken…
@masterstig: *menselijk
@masterstig: Ik vergelijk het een beetje met de Metalwereld. Daar gebeurt dat ook wat. En dan krijg je ook jammer genoeg typetjes. Op events is het wel eens leuk om iets van je favoriet te dragen en te genieten van het moment, daar zijn die goodies voor uitgevonden. Mr draag dat alsjeblief niet op straat en doe daar niet obsessief over.
Ferrari moedigt dat gedrag alleen maar aan.
Lamborghini heeft inderdaad nog wel mooie dingen staan op die site, mr ook hier vind ik dat de lijn moet getrokken worden. Ze krijgen dan toch wat meer respect van me om het niet zo schreeuwerig te maken.
@adyton: Er zijn automerken die minder aan dit soort activiteiten meedoen, en dat verdient respect! Hierbij denk ik aan Lotus enz.
@masterstig: *kuch* http://www.lotusoriginals.com/en/ :P
Elk merk is er wel schuldig aan.
@adyton: Haha, enorme faal van mij! :D Maar Ferrari heeft nog steeds de grootste shop.
Achterkant is nog best tof.
Jullie noemen het een ‘ubercombo’, ik gewoon scheithokken..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).