Uitzwaaituning voor de Ford Mondeo van Loder1899

Auteur: , 9 Reacties

Niet van plan te switchen naar de nieuwe Mondeo als deze in 2013 de Europese showrooms binnenrijdt? Ford-fetisjist Loder1899 zorgt ervoor dat je ook bij de huidige generatie (Mondeo IV) een stukje individualisering kunt toepassen.

Bij Loder1899 heb je misschien eerder de associaties met schreeuwerige Focus RS’jes die voorbanden in een rookzee laten verdwijnen. Ook de iets meer burgerlijke auto’s komen echter aan bod bij deze Duitsers. De Mondeo pakten ze in 2007 al eens aan, en nu, aan het einde van zijn levenscyclus, krijgt hij opnieuw wat uiterlijke tweaks. En meer.

Onder de voorbumper wordt een lip bevestigd die lijkt te ‘zweven’ en achteraan wordt de diffuser aan de bumper geplakt. Ook monteren ze een raamspoiler. De velgen groeien optioneel naar 18, 19 of 20 inch en staan iets beter in de wielkasten door een verlaginsset van 35 mm. Hoewel, op de foto’s blijft er behoorlijk wat wheelgap over.

Voor de 2.2 TDCI heeft Loder1899 een verse ECU-vermogensupgrade klaarliggen, die samen met de sportuitlaat voor een vermogen van 244 pk en 490 Nm aan koppel zorgt. Een toename van 44 diesel-pk’s ten opzichte van de standaard specs.9 reacties

Nog steeds een hele mooie wagen! Maar helaas zie ik de reguliere mondeo met van die lelijke kleine velgen te vaak rijden waardoor niet echt fris meer lijkt.
Volgende keer een station nemen want liftback is gruwelijk lelijk…
En ik snap nog steeds niet dat die DRL lampen zo lelijk zijn geplaatst.
Erg mooi ding maar ik zou die onderlip er af laten en hem nog 10 of 15 mm. extra verlagen denk ik.
@mylvan: precies.
Te grote velgen. Lipje onder de front mag weg en de overdreven diffuser ook, verder is die prima.
Oookay, 244 pk. Geldt dat ook voor de pre-facelift 175 pk sterke 2.2?
zal comfortabel bollen, zo op de velg rijden
Lijkt best wel op de mijne ;-)
Ik zou lekker wachten op de nieuwe die ziet er stukken beter uit…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).